صفحه 1:
gle ‏سا‎ فه وتطی: ‎ya‏ اميريور- دكتراى نه ) ga )من نمی مت زیت وانفكيه علوم برف إهدأشني درماني ‎ai‏ : hte laa g ممسو136) ده بللا *

صفحه 2:
یف بهداشت ‎tegen‏ ‏وس مت نظارت مستمر بر کیفیت آب آشامیدنی از نقهآیگیر تا نقطه مصرف ‎٠‏ از نظر باکتریولوژیک و شیمیایی کنترل دفع بهداشتی فاضلاب نظارت بر دفع صحیح زباله نظارت بر اماکن تهیه و توزیع مواد غذايى نظارت بر اماکن عمومی ( مساجد , حمام» آرایشگاهها و -) نظارت بر بهداشت محیط مدارس و مهد کودکها نظارت بر بهداشت محیط بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی نظارت بر بهداشت مسکن مبارزه و کنترل حشرات و جوندگان با اولویت بندی بهسازی نظارت بر بهداشت خوابگاهها و سربازخانه ها و زندنها اجرای عملیات بهسازی محیط روستاها طبق دستورالعمل تشکیل جلسات کارگروه بهداشت . درمان و تامین اجتماعی و پیگیری مصوبات — اجرای برنامه های مبارزه با د. کنترل آلودگی هوا در محیطهای کوچک جمع آوری اطلاعات و آمار و تحلیل آنها a a 25 a a a a a a a a a

صفحه 3:
بهداشت محیط مدارس .

صفحه 4:
اجرای بهداشت محبط در مدارس ضرورت دارد جرا که : * كثرت و انبوهى جمعيت در بر گیرنده خدهسات که حدود چنسد میلیون دلنش آموز در حسال حاضر در کشسور خود داریسم. * آسیسب پسذبری افسراد تحست پوشش برنسامه بالا اسست. *بهداشت محیط مدرسه بر سلامت روان دانش آموزان تاثیر گذار است.

صفحه 5:
شرایط بهداشتی محیط مدرسه ... كنجايش كلاس # نورتهويه #دما * سروصدا # امكانات ايمنسى * وسایل پیشگیری و مقابله با حصوادث و رخضدادهای احتمالی. * نظافت و پاکیسزکی آموزشگاه. # سیستم جمع آوری و دفع بهداشتی زباله و فاضلاب + تجهیزات استاندارد و ..

صفحه 6:
* کارخانجات صنعتی, شیمیایی. * محل دفن زباله و فاضلاب شهری * دامداری مرغداری دباغ خانه. کشتارگاه. * کوره آجر پزی و محل انباشت کود * بیمارستان. تیمارستان . گورستان, * زندان .خطوط راه آهن. بزرگراهها. * حریم کابلهای فشار قوی. © خطوط گاز رسانی, رمینی فشار قو عرش آنارهای ‎ae‏ مه شیمیایی

صفحه 7:
حداقل فاصله تا مکانهای نامناسب بامدرسه درصورت اجتنساب نابذيرى | ساخت مدرسه درنسزدیک .۱ محیط های نامناسب بلید حد اقل < ۰ متر با مراکز ذکر شده فاصله داشتسه باشد. = 1

صفحه 8:
معبار مساحت مناسب جهت احداث مدرسه تعداد طبقات: ابتدایی وراهنمایی حتی الامکان دو طبقه دیبرستان و هنرستان حداکثر چهار طبقه متناسب با تعداد دانش آموزان : مدارس ابتدایی حداقل ۲۰۰۰ متر برای ۱۰۰ نفر دانش آموز به اضافه هزار متر مربع برای هر ۰ نفر محصل اضافی مدارس راهنمایی و متوسطه حداقل ۴۰۰۰ متر مربع برای ۱۰۰ نفر دانش آموز به اضافه ‎Vo‏ مر بای مسا ‏متناسب با دوره :ابتدايي , واهنمايي, متوسطه متناسب بانظرات؛: معاونت تربیت بدني و تندرستي وضوابط ‏سازمان نوسازي توسعه و تجهیز مدایس و استاندارد ملي 6 موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتي ایران

صفحه 9:
محوطه مدر سه پیش بینی حداقل ‎ae‏ فضای سبز به ازای هر دانش آموز. محوطه مدرسه باید با آسفالت با بتسون مفروش گردد.

صفحه 10:
© حدلقل ۱۲۵ سطح برای هر دانسش آموز * حداقل ارتفاع سقف "ام * حداکثر ابصاد قابسل قبسول كلاس طول و عتر عسرض

صفحه 11:
دیوارهای کلاس *کاملا خشک #بس‌دون درز 1 اف *حدلقل نا ارتفاع بنجره ها مفروش از | سنك مناسب “ينك آميزى شده مطابق .با جدول رنى آميزى فضاهای آموزشی. 1 *تمهیدات لازم جهست عسدم انتقال صوت به كلاس مجاور 1

صفحه 12:
شرایط کف کلاسها و راهروها و پله ها

صفحه 13:
شرایط سقف کلاسها صساف ‏ بدون درز و شکاف

صفحه 14:
* داراى نور كاقسى * در معرض دیسد کامل دانسش آسوزان * با رنک سسز غير براق * فاصله از اولین ردیف دلنش آموزان حد اقل ۲/آمتر

صفحه 15:
سیستم گرمایسشی کلاسها و ایسمنی_ #درجه حرارت مناسب بین ۲۱-۱۸ درجه سانتی گراداست. #رطوبت 1۶-۵۰ درصد وسایل گرمایشی : بخاریهای گازی استاندار باشند وكازهاى توليدى به | 'وسايل اعلام و اطفاء حريق موجود باشد. مدرسه بایستی دارای راههای ورودی و خروجی اضطراری مشخص شدهبا رنگ سب باشد و حداقل دو راه فرار برای مواقع اضطراری پیش بینی شود.

صفحه 16:
حداکثر ارتفاع پله ۱۸ سانتی متر و حداقل عرض يله ۰ سانتی متر وحداقل طول پله ۱.۳متر تجهیز درب و پنجره های مشرف به فضای خارج به تور سیمی. تجهیز پنجره های طبقات فوقانی به نرده مناسب یا کتیبه. انتقال کلاس دانش آموزان خردسال به طبقات پایین تر * ایجاد بالکن و تراس مرتبط با کلاس ممنسوع است.

صفحه 17:
کف آبخوری بایستی قلبل شستشو و دارای شیب مناسب و کافی به طرف مجرای فاضلاب باشد. "دیوار لبه و اطراف آبخوری از جنس قابل شستشوباشد. ”داراى شير مناسب یا لب سرد کن باشد. ارتفاع آبخوری متناسب بااسن دانش آموزان بین باشد. "برای هر ۴۵ نة أبخورى بايستى بيش بينى :7

صفحه 18:
آبخورى بابد از سرویسس های بهداشتسی و با حداقل فاصله احداث كردد.

صفحه 19:
شرایط بهداشتی توالتها به ازای هر ۴۰ نفر حد اقل یک چشمه توالت بایستی در نظر گرفته شود. ساخت سرویس های بهداشتی بایستی بر اساس آیین نامه ماده ۱۳ قانون مواد خوراکی آشامیدنی و بهداشتی وضوابط و معیارهای طراحی فضاهای آموزشی و پرورشی سازمان نوسازی باشد.

صفحه 20:
شرایط بهداشتی دستشویها * به ازای هر ۶۰ نثر یک شیسر دستشویی لسازم است. ؟ ارتفاع دستشوییها متناسب جا سسن دانسش آمسوزان در دوره هسای مختلف تحصیلی ( بایستسی بیسن ۶۵ للی ۷۰ سانتی عتر از سطح زمین باشد. ۱5" 1 >

صفحه 21:
استفاده از صابون ملیع در دستشوییها ضسروری بوده كه بسهتسر است توسط مسخزن ابت صب‌ابسون مایسخ و لسولسه کشسی روی دستشوییها انجام شود.

صفحه 22:
نحوه دفع فاضلاب مدرسه *بر اساس استان‌دارد هسای موجود طراحی و اجرا شود. #در مناطسق فاقد سیستسم فاضلاب از چاه جاذب و بسا سیتیک تانک استفاده شسود. *حجم سپتیک تانسک یا چساه جاذب بایستی بسا توجه به ظرفیت مدرسه محصاسه و تعيسيسن كردد.

صفحه 23:
نور کلاسها *حتی الامکان در كلاسها از نسور طبیسسعی استفاده شود و پنجره ها سمت چپ کلاس و حدودا بسک پنجم سطح کسلاس قرار كيرد. #نور مصنوعی باید دارای حداقل شدت روشنایی برایر۴۰۰ السی ۵۰۰ لوکسس باشد و خیرگی ایجاد نکند.

صفحه 24:
439 مدارس باتوجه به اينكه دلنش آموزان درسنین مدرسه علاوه بر سه وعده غذليى اصلى به ميان وعده نيز نیاز دارند ودربیشتر مولقع اين نياز را از طريق مولاغذايى موجود درتعاونى يا بوفه مدرسه تامين مى كنندء ازاين رو ضرورت دارد علاوه بر ارلئه آموزشهاى بهداشتى و تغنیه ای ء توجه ویّه ای به مواد غذایی عرضه شده نحوه تهیه وتوزیع .مکان عرضه و فروشنده معطوف گردد. واین امر زمانی امکان پثیر می باشد که واللین ۰ کارکنان مدرسه و دانش آموزان فالانه. مشارکت داشته باشند و مسئولیت نظارت بر روند. کمی وکیفی تغذیه درمدارس را بپذیرند چنانچه این امر صورت پذیرد قطعا در حفظ سلامت دانش آموزان موثر خواهد بود.

صفحه 25:
وجود بوثه نه تنها لازم بلکه ضروری است و در تمام مدارس دنیا این مکان وجود دارد. ضرورت آنبیشتر در مدارس ابدیی و راهنماییبه چشم می خورد جون اكثر كودكان با صبحانه ناكافى راهی کلاس های درس می شوند بنابراین ذخایر قندی شان کاهش می یابد و مغز کارآیی خود را از دست می دهد و در بدگیری مفاهیم درسیء به خصسوص دروسی متل ریاضی دچاراشکال می شوند. اين موضوع یعنی خوردن صبحانه بسیار حایز اهمیت است و باید در خانواده ها نهادینه شودچون کودکان ساعات مهم و اولیه روز را در مدرسه می گذرانند » تعذيه در اين ساعت ها هم بايد مورد توجه ويزه قرار گیرد.

صفحه 26:
ویژگیهای یک بوفه بهداشتی در مدرسه كاركتان بوفه بايد كارت يهداشتى داشته باشند و كواهينامه يهداشت عمومى را از أموزشكاههاى بهداشت اصناف دریفت کنو تکاتبهداشت فردی را رعیت کتند درمكاتى واقع شده باشد كه دانش آموزان به راحتى به أن دسترسى داشته پاش درمعرض ديد وكنترل مستولان وأحدأموزشى باشد از محل جمع أورى زباله و سرويس های بهداشتیفاصلهدشتهباشد. درو يتجره سالم داشته باش كف وديوارهاى آن قابل شستشو و بدون درز و شكاف باشد. درو ينجره آن به تورى مجهز باشد. سطل زياله قابل شستشو و مججيز به كيسه زباله داشته باش به ييشخوان وميزكار سالم باروكش قابل شستشو مجهز باشد. قفسه بندى جهت جيدن مواد غذايى وكمد برلى قراردادن ساير وسايل ‎sy a‏ درحد امکان یخچال داشته باشد. آب سالم و بهداشتی داشتهبشد.

صفحه 27:
مجاز: شماره بهره برداری و ساخت » سری ساخت » نام و نشانی کارخانه » علامت استاندارد » تاريخ توليد و انقضا ساندویچ دارای پروانه ساخت معتبر( کد بهداشتی » بروانه بهداشتى » شماره بروانه ثبت » پروانه تاسیس » پروانه بهره برداری) | ‎we‏ و چ دم وه ار ‏وا نازیر ی ‎0 ۳ ‎| ‎

صفحه 28:
جدول موادغذایی قابل عرضه رديف ‏ موادغذايى 1 خشكبارء خرما وانوام رم مغز ۴ شیروفرآورده های آن 3 نوشیدنی 8 بسکویت» کیک و کلوچه pie aad ۶ 0 غذاهای پخته فهرست موادغذایی شامل : يسته , بادام ‏ كردوء بادا مزمينى ‎٠‏ بادا مهندی » فندق .نخودچی » توت خشک . انجیرخشک , کشمش ۰ آجیل سویا وخرما(بسته بندی شده) ؛ انواع میوه خشک انواع شیر انواع ملست » کشک » پتیر[یاستوریزه + استریلیزه بسته بندی شنم آب میوه های طبیعی و دوغ بدون گاز (پاستوریزه و استريليزه) «ماءالشعير » آب معدنی شامل : سيب » نارنكى ‎٠‏ برتقال , موز شسته شده و ضدعفونی شده و وکیوم شده در بسته بندی یک نفره نوع بیسکویت , کیک و کلوچه ترجیحاً از نواع غنی شده .سبوس دار و تهیه شده با روغن دارای اسیدچرب باترانس زیر۱۰ درصد شامل :نان و پنیر و گرد » نان و پنیر و خیر نان و پر وگوجه فرنگی »نان و کره و عسل, نان و تخم مرغ بخنته (لاترجيحاً سبوس فار شا : انواع آش و سوب ء لوبيا ء عدس ۰ حلیم » شل هزرد ‏

صفحه 29:
مواد غذايى غير قابل عرضه © سوسيس * كالباس * بسكويت هاى كرمدار * خوراكيهاى با فساد و آلودكى زياد: سالاد الويه * خوراكيهاى زياد سرخ شده * محصولات غذايى ب * محصولات بسته بندى فاقد مشخصات ذكر شده * محصولات غذايى وارداتى فاقد مجوز ورود بندی * انواع پفکها +چیپس» یخمک , نوشابه , آدامس » شکلات ؛ و... همچنین محصولات غذایی بدون بسته بندی میا محصولاتی که فلقد پرولنه ساخت و کدبهداشتی وتاییخ مصرف می باشند جلوگیری کنند.

صفحه 30:
شير مدارس پاستوریزه : - فقط به تعداد مصرف یک روز( نگهداری تا زمان مصرف در یخچال) - كنتول تاريخ انقضا - استفاده از نى (يوش مناسب و يروانه ساخت)يا ليوان بهداشتى اختصاصى - عدم بازكردن بسته شير با وسایل آلوده - عدم مصرف شیر دارای بو و رنگ نامناسب بریدگی ودلمه شدن و بادکردگی غیرطبیعی - ریختن در سطل زباله پس از مصرف - شستن دست با آب و صابون قبل از مصرف استرلیزه : ۰ مصرف ۱ تا ۲ هفته . حداکثر یک ماه "جلوگیری از آسیب فیزیکی به بسته های شیر وجود انبار مناسب هر صورت ؤخيره

صفحه 31:
ستات قور یت های سللامت محیط ۰ ٩۴۸ در صورت مشاهده هر كونه تخلف بهداشتیی: در خصوص مسایل بهداشت محیط. بهداشت قردی. بهداشت آب. بهداشت مواد عذایی و وضعیت بهداشتی محل های کستب. می تواتید با شماره ۸ ۷ ۰۹۶ ستاد قوریتهای‌سلامت محیط کشور و يا يا شماره ۵۴۲۰۰۴۲ - ۳۱اه ستاد قوریتهای سلامت محیط

صفحه 32:
اه 51 دام الهس بيه نسي ‎ed‏ ‎Raed a ۳‏

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان