صفحه 1:
ات مرن واحد مهندسى بهداشت محيط مهندس سيد ابوالفضل غلامى بهار ‎٩۳‏

صفحه 2:
به کلیه مواد خوراکی و آشامیدنی ؟ رو رز ‎o)‏ ا ا و( مى رسد غذا كفته مى شود

صفحه 3:
و ا ل ‎OB eed‏ ‎OS Be nel ed‏ ‎Soe dad SOLO Meet Te Ee)‏ تا غذای سالم با کیفیت مطلوب به دست آبد

صفحه 4:
ETE Be ‏سر‎ ‎SoC SL ey Bone De ae eye) 2 ‏تا ل‎ رف

صفحه 5:
نمی شود زیرا مقدار رطوبت کم است مانند شکر و خشکبار تسه تام .ان : چنانجه به دقت برداشت حمل ار را ی مر ‎Be Se re‏ 5 ٩ ‏ا‎ rere eee el » ‏نشود به سرعت فاسد می شود مانند میوه ها و سبزیها‎ ET SN ‏سل‎

صفحه 6:
7 ‏رز‎ eee ‏مستفیم و تولید سم‎ ل را از طريق مدفوع يا استفراغ ... مثل مكس . سوسك ومورجة ۳۰:۰ از طریق ادرار» فضله» آلودگی با و سطح بدن 2 See POPE Tee dl eel 9 ال و

صفحه 7:
وت ماس زک رم رو یی ‎Say‏ او بت ا : خاصه اشعه ما راء بنفش ( تخييب ونا 5 0 0 لبى ويتامينها ۱ اکسیزن : خرلبى 9 کم 0 رو ‎say‏ 9

صفحه 8:
زمانی که یک ماده غذابی, دجار تغیبرات ند ‎Peres res e‏ لت ۱ این صورت جنین ماده غذایی را فاسد می تغییرات از لحاظ ظاهری ( رنگ بو مزه و قوام و واز مصرف آن خودارى مى ورزد ‎٠‏

صفحه 9:
فساد مواد غذایی را میتوان به طور کلی به دا تقسيم بندى ذمود : 000 ۱۳

صفحه 10:
فساد میکرو بی مواد غذایی عبا رتست از تغببرات ابحادشده در اثر تکثیر میکرویها در یک ماده بطوری که رنک » طعم و بوی آن ماده غذایی عبر ۱۲ طبيعى شده و ارزش غذايى آن كاملاً بايين آمدة و" ‎NRPer a‏ ار ا ل 2 نا مطبوع و رنك قهوه اى و خاكسترى و سطح جسيناك با لزج می باشد )۰

صفحه 11:
ey eae errr ror 0 ‏مانند تند شدن كره يا روغن‎

صفحه 12:
در 1 0 = 1 1 ۰ (حس لویایی) بو نمودن مواد عذابی ۰۰( جس لامسه ) لمس نمودن با انگشتان جون در حافظه انسان در اثر سالها ديد و بيدن موادخدانی رلک وج 2 ‎tet os,‏ ار 1 مت اسان رن و روک ايد 1 0 0 می ین اندام ها حتی جهت تشخیص فساد مواد غذایی استناده

صفحه 13:
غذابي فاسد يو نامطبوع ی الف ) تغیبر رنگ ب) بوى نامطبوع ج) خارج شدن از شكل طبيعى و ظاهري (شل شدنى ) مى توان غبر تفي 1 OR a) ne rer Sy ate طعم نامطبوع در مواد غذایی بر خورد نمودیم اگر چه از نظر رنگ و بو هیچ تغیبری در آن صورت ‎as‏ ل 00 peel a ens) neh

صفحه 14:
خوشبختانه كليه مواد غذایی سالم فاقد بوی ام ۱ می باشند بناپراینداشتن هر نوع بوی نامطبوم مى تواند دليلى بر فساد و غير قابل مصرف يوون 06 << غذایی باشد نظیر 2321001101

صفحه 15:
(EP red ery pre en are | Col ere] CD IR wry ‏رل(‎ Were KC SSS ORO Se LB aL eee) ‏غذایی فاسد با نز دیک به فساد استفاده از حس لامسة‎ 7 ‏انگشتان )است به عنوان مثال در تشخیص ماهی فلس دار‎ ( ‏فاسد يكى از راه هاى تشخيص فرو بردن انكشت در بدان‎ ماهی است که در صورتیکه فاسد شده باشد اثر انگشت در ‎Re ee ee ee Te Tee Tents)‏ ار ‏طول مى كشد.

صفحه 16:
(Sey ۳۳۳9 te ‏مواد فذایی استفاهه مود‎ ار تغبیو بو +تغییر شکل » طعم ماده غذایی هم نا مطبوع میگردد از اینرو هیچ کس حق ندارد که با ‎Te)‏ اس یر آن قضاوت نماید چون بعضی مواد غذایی فاسد ( نظبر ل الل 0 مقدار بار کمی می توانند انسان را بیمار نمایند» لذ) چشیدن تلد سس مس درل ‎d‏ 0

صفحه 17:
لت رواک ‎cede ly cyte‏ سر بر از 4 ل ترش رت 58 تسس وی

صفحه 18:
...۰ بوی نامطبوع - چمبندگی با لزوجی سطح تخیر ر ۰ برای نامطبوع - تغبير وذك از صورتى روشن به سفيد كم ردك خاکستری . ‎re Se Bate NC enn ale‏ توح ‎aa ee‏ زد فى درب بطری .

صفحه 19:
"One 3 ps ‏جوشاندن‎ لس ‎eee‏ رت ار خردش شدن آسان : ا م ا ل ‎CSD‏ اا ‎Ce pe ene Me pee og‏ بوی نامطبوع وجود ذرات خارجی » فضله موش و...

صفحه 20:
2 7 ‎ee)‏ رنك محتوياتو نوى ۳ ‏سره فد‎ ERE ل ‎Seed saad Eco NCS ME Carre‏ طبيعى » كبك زدكى نوجه : = علائم مهم فساد در گوشت مرغ و ماهی و. .. بخته داشتن” اسلا رس سرت می باشد

صفحه 21:
از آنجایی که اکثر روسائیان اطلاعات کافی در مواد غذايى ندارند افراد سود جو از اين فرص ل ا ‎pera a rp ny ree‏ 7 شما عزیزان و آموزش مداوم به اهالی و کسبه رو دقت در امر بلزرسی مواد غذایی می تواند از ورود و فروشت لاس لک ل ‎SL‏ ‏خطرات بهداشتی جلوگیری به عمل آورد

صفحه 22:
۲.مواد غذلیی آلوده که علاشم ظاهري آشکار ينك » طعم ‎ge reer‏ ار ل ‎SS OTS‏ به نمونه برداراى و 7 زمايشى دارند ماذند بستنى 00 ‏ال‎ es er es ‏روغن حبوانی و انواع مواد غذایی تقلبی دیکر‎

صفحه 23:

صفحه 24:
Soares 2 ‏|.مواد اولیه با مواد خام‎ 3 ‏ا ها و ظروف مورد استفاده در کار‎ طبحم‎ ۲ re RO NC ad iad eerie de

صفحه 25:
ا ا زد كى و سوراخ را در سر توی داد كه اين 2 ‎Pata‏ رل آزمایش میکروبی قرار گرا زنك زده داراى ‎pecan ree‏ منافذ ( 0 000 ‏ل‎ 1) ee) eae ‏و وجود كاز در داخل قوطى مشخص مى كردد كه اين كاز در اثو فعاليتها و رشق‎ . ‏میکروبهای بی هوازی تولید گردیده و قوطی بومبه می شود‎ ۳ تردن : قوطی کنسرو را در دست چپ گرفته و با انگشت دست راست با قطعه ای ‎er Te ere rate ger pare Re NTE TIE ne ve Peters‏ ا 07

صفحه 26:
.نام محصو ۲ نام و نشانی کار خانه سازنده ۱ ۴ شماره بروانه ساخت از وزارت بهداشت و درمان ۵. تاریخ تولید و انقضاء 3 ‎pcan nery eI |‏ و ‎- ‏و ماده‎ 9 ee Apathy ‎۹ ‏ب شده و هر چند ممکن | ‎eile 2 a‏ مشکوت پس ار رسای سالم باشند ۰

صفحه 27:
مشخصات غير مجازو ممنوع است از اينرو در اول به فروشندگان آموزش داده شود که از فروش این نوع محصولات خوداری نموده و در - صورتیکه فروشنده مجددا نسبت به فروش این وع مواة ال تس تت

صفحه 28:
ار بو تفآده( در وزن و كيفيت ) ‎ee‏ ۱ 0 )54 ا agua tha 7 كم و زياد كردن تركيبات يك ماده غذايى مانند كرفتن جربى ضافه كردن اب به آن

صفحه 29:
آرد نان خشک» پوست بسته » جوبه ؛ استخوان 3 ل و ريدن وس .11 : قفاله غوره و زرشك » كل اخراء آب شاتوت ‎Se a od er yee ee‏ 4 ی مخلوطی از کره روغن نباتی یا روغن نباتی و شیر پس از <., ۰7 : اسید استیک صنعتی » آب مقطر » رنگ ( فاقد ویتامین)

صفحه 30:
‎ah bead ee ee a‏ ای تیلست < اذل ساه : پوست سبز گردوه ماش کوبیده » خاک و خاک اره » فلفل قرمز هسته آلبالو

صفحه 31:
‎a‏ و 2 ‏.بات : حبوبات آفت زده » سنک » ریک » حبوبات سالم <آب بر ننال : جوهر لیمو » اسانس پرتقال . شکر و آب

صفحه 32:
‎lee‏ . سولفات مس (ترد شدن» ورنگ روشْن ل رز ‎A nord we es ae ny Fe‏ <ر .: اسید استیک میوه های نامرغوب ا ‎Rep Cae‏ دح <7آرن نخود : آود سفيد ونك » رونك ‎

صفحه 33:
مهندس سید ابوالفضل غلامی بهار ‎٩۳‏

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان