پزشکی و سلامت دامپزشکی

بیوسکیوریتی خوراک طیور

biosecurity_khorake_toyor

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “بیوسکیوریتی خوراک طیور”

بیوسکیوریتی خوراک طیور

اسلاید 1: اصول بیوسکیوریتی خوراک طیور

اسلاید 2: بیوسکیوریتی دان نگهداری حملخریدضدعفونیشرایط نگهداریساختمواد اولیهخوراک آمادهضدعفونی وسایل حملوسایل حملنظافت و ضدعفونی تجهیزاتنحوه ساختمحل ساختمشکلات موجودنمونه برداری و بررسی آزمایشگاهینحوه خریدتاًمین کنندهانبارششرایط انبارنظافت و ضدعفونی انبار

اسلاید 3: بيوسکيوريتی در لغت به معنی امنيت زيستی می باشد.Bio اشاره به زندگی دارد و Security بمعنی حفاظت ميباشد. لذا بيوسکيوريتی برنامه ای است که برای حفاظت زيستی طيور طراحی شده است. بيوسکيوريتی مجموعه ای ازپروسه های مديريتی است که با کاهش ورود پاتوژنها و جلوگيری از گسترش آنها در داخل فارمها از ايجاد بيماری جلوگيری می کند. به عبارت ساده تر ارگانيسم های بيماريزا را از طيور دور نگه می دارد.بیوسکیوریتی چیست؟

اسلاید 4: خرید* نکات قابل توجه در خرید:نوع مواد خریداری شدهتامین کنندهنحوه بسته بندی مواد خریداری شدهآشنایی با مشکلات موجود در خوراکنمونه برداری و بررسی آزمایشگاهی

اسلاید 5: نوع مواد خریداری شدهخوراک آماده:خوراک آماده مصرف است و نیاز به هیچگونه پروسه ای برای آماده سازی ندارد.مواد اولیه:ساخت و فرموله کردن خوراک در داخل فارم و توسط پرسنل فارم انجام می گردد.

اسلاید 6: انواع آلودگی خوراکبیولوژیکی: باکتری ها (سالمونلا، کمپيلوباکتر و ...) ، قارچها (آسپرژيلوس، پنی سيليوم ، فوزاريوم و ...)شیمیایی: باقیمانده داروها، آفت کش ها، کود و یا دیگر مواد کشاورزیفیزیکی: سوزن شکسته، قطعات شکسته ماشین آلات و یا دیگر مواد خارجی

اسلاید 7: نکات موثر در نمونه برداری صحیحآموزش به افراد و مسئولین نمونه برداریبرداشتن تعداد کافی نمونهاستفاده از فنجانهای کاغذی یکبار مصرف برای نمونه برداریعدم دست زدن به نمونه ها در حین نمونه برداریقراردادن فنجانهای حاوی نمونه در کیسه های پلاستیکی

اسلاید 8: حمل و نقل آموزش افراد و تعیین مسئولیت هر یک از پرسنلاختصاص وسیله خاص برای حمل خوراکبازرسی وسیله نقلیه قبل از بارگیرینظالفت و پاکسازی کامل وسیلهضدعفونی وسیله مطابق با پروتکل مربوطهخشک کردن وسیله قبل از اقدام به بارگیریمحفظت از خوراک از الودگی در حین حملاستفاده از وسایل نفلیه سرپوش دار و یا پوشاندن کامل بار با تجهیزات مناسبپوششهای استفاده شده برای محافظت خوراک در حین حمل باید قبل از استفاده بخوبی شسته شده، ضدعفونی و خشک شود.

اسلاید 9: ضدعفونی کامیون های حمل دان1- شستشو و پاکسازی لباس ها و کفش های راننده ها قبل از شروع کار 2- پاکسازی قسمت های داخلی و خارجی وسیله نقلیه و تجهیزات قبل از انجام کار3- ضد عفونی چرخ ها و سطح زیر وسیله نقلیه و کفش ها قبل از ورود به فارم(در جاده و یا درست در ورودی فارم) و فعال کردن سیستم ضد عفونی اتوماتیک (در صورت وجود) در هنگام ورود به فارم 4- رانندگی با حداکثر سرعت km/h15 در فارم (به سمت انبار ذخیره دان)

اسلاید 10: ضدعفونی کامیون های حمل دان5- نگه داشتن کامیون های حمل دان در دورترین محل ممکن از سالن های مرغداری و جلوگیری از ورود راننده به سالن مرغداری6- پرکردن فرم مخصوص (نام و تاریخ و امضاء) توسط راننده و انجام کارها و تشریفات اداری در محلی معین7- پاکسازی قسمت های داخلی وسیله نقلیه (به ویژه پدال ها و کف پوش ها و فرمان) قبل از بارگیری بعدی 8- بستن و قفل کردن درهای کامیون بعد از تخلیه بار

اسلاید 11: مشخصات انبارهای نگهداری داناختصاص انبارهای جداگانه برای خوراک نهایی، مواد اولیه و دیگر موادطرح ساختمان کمی بالاتر از سطح زمين و کمی شيب دارنور (نبايد از نور مستقيم استفاده شود)قابليت کنترل رطوبتقابليت کنترل دماتهويه مناسبغيرقابل نفوذ به حشراتعدم تماس مستقيم دان با کف انبار(پالتينگ)استفاده از ابزار مناسب برای کنترل دما و رطوبت

اسلاید 12: طرح ساختماناحداث ساختمان کمی بالاتر از سطح زمین( حداقل 15 سانتی متر بالاتر از سطح زمین)پوشاندن اطراف ساختمان تا عمق مناسبی از سیمان و مصالح غیر قابل نفوذعایق بندی سقف و دیوارهاشیب دار بودن ساختمانجلوگیری از نفوذ موش و حشرات

اسلاید 13: کنترل نوردر داخل انبارهای نگهداری خوراک نباید از نور مستقیم استفاده شود، بنابراین بالای پنجره و یا دریچه های تهویه لازم است سرپوش هایی برای سایه انداختن قرار داده شود.

اسلاید 14: کنترل رطوبتدقت در بکارگیری از مصالحی که دارای منافذ و لوله های مویینی است که رطوبت می تواند از طریق آن به داخل انبار نفوذ کند.(مانند آجر، خشت وگل)عایق کاری دیوارها و کف ساختمان انبار بوسیله مواد ضد رطوبت ثبت سوابق اقدامات کنترلی

اسلاید 15: تهویه (مصنوعی و طبیعی)تهویه طبیعی در مناطقی که هنگام شب هوای آن دارای دمای پایین و خشک باشد.تهویه مصنوعی در نقاطی که هوا مرطوب است و یا دمای شب و روز آن اختلاف چندانی ندارد.در تهویه مصنوعی باید هوای خارج را با تدابیر مخصوص و استفاده از دستگاهای مناسب خشک و سرد نموده و با فشار کمی داخل انبار کرده تا از طرف دیگر هوای گرم، مرطوب و آلوده داخل از انبار خارج شود.

اسلاید 16: کنترل حشراتقرار دادن توری سیمی در تمامی راههای نفوذ مانند پنجره های باز شونده و محل هواکش و درب ورودی و خروجی انبارضدعفونی وسایل موتوری که برای انبار بکار میروند قبل از شروع عملیات انبار کردنثبت سوابق اقدامات کنترلی

اسلاید 17: پالتینگ* مزایای استفاده از سیستم پالتینگ عبارتند از:جلوگیری از نفوذ رطوبت احتمالیتهویه هوا از لابلای موادامکان مبارزه با آفات

اسلاید 18: وسایل مورد نیازدما سنج خودکاررطوبت سنج خودکاروسایل تشخیص آفات انباری

اسلاید 19: نظافت و ضدعفونی انبارخارج کردن کلیه مواد، وسایل و تجهیزات از انبار (اجرای سیستم All in – All out )نظافت کامل و دقیق کلیه قسمتهای انبار به صورت خشکضدعفونی با یک ماده مناسب به روش مه پاشیضد عفونی کلیه وسایل و تجهیزات مصرفی در انبارضدعفونی وسایل موتوری مصرفی در انبار

اسلاید 20: ساختشرایط محل و ساختمان ساخت همانند انبار نگهداری اختصاص فضای کافی و مناسب با حجم خوراک مورد نیازوجود حوضچه های ضدعفونی کننده در ورودی سالن ساختاستفاده از افراد آموزش دیده در امر ساختاستفاده از دستگاهها و تجهیزات مناسب با تولید نوع خوراک مورد نظر شستشو و ضدعفونی کامل فضا و تجهیزات ساخت قبل و بعد از هر مرحله ساخت

اسلاید 21: شرایط نگهداری اختصاص انبار جداگانه به خوراک ساخته شده و تفکیک آن از مواد اولیهکنترل رطوبت و دماتهویه مناسبپالتینگآموزش پرسنل انبار برای انجام کنترلهای لازم

اسلاید 22: ضدعفونی خوراک آماده

اسلاید 23: اصول کنترل آلودگی در خوراکممانعت از آلودگی خوراکجلوگیری از تکثیر میکروارگانیسم ها در خوراکحذف ارگانیسم ها در خوراک و جلوگیری از آلودگی مجدد

اسلاید 24: مشکلات رشد قارچمشکلات ناشی از حضورو رشد قارچ را ميتوان به دو دسته تقسيم کرد:حضور قارچ بعنوان ميکروارگانيسم توليد مايکوتوکسين ها

اسلاید 25: اصول بيسکيوريتی دان از تهيه مواد اوليه دان که دارای پوسته آسيب ديده هستند و به احتمال فراوان به کپک آلوده شده اند خودداری نماييد. از پذيرش محموله مواد اوليه دان که شامل مقدار عمده ای از پوسته های آسيب ديده می باشد حتی الامکان خودداری نماييد و يا از الک استفاده نماييد. اگر محموله مواد اوليه با رطوبت بالا در سيلو پذيرش می شود می توانيد از اسپری ضد قارچ ( مانند پروپيونيک اسيد ) استفاده نماييد. اين اقدام از گسترش آسپرژيلوس در سيلو جلوگيری نموده و رشد فوزاريوم های موجود در سيلو را به تاخير خواهد انداخت . البته بايد توجه داشت اين مهارکنند گان قارچی هيچ گونه اثری بر روی مايکو توکسينهای موجود در دان در زمان مصرف ندارد.

اسلاید 26: برنامه مدون و ثابت بهداشتی جهت کاهش ميزان مايکوتوکسين موجود در غذا در مورد جيره غذايي و پخش غذا و سيستمهای حمل مربوطه . Pellet کردن غذا در هنگام ترکيب با پروپيونيک اسيد به ميزان قابل ملاحظه ای موجب کاهش ميزان کپک می شود .آناليز مرتب اجزاء غذائی از جهت وجود مايکوتوکسين قابل اهميت است .استفاده از کيت های تست ELISA که هم امکان پذير و هم ارزان قيمت بوده و به تجهيزات پيچيده آزمايشگاهی نياز ندارد . مدت زمان نگهداری جيره غذايي در فام را به خصوص در شرايط آب و هوايي گرم و مرطوب به حداقل برسانيد.اين اقدام سبب کاهش قابل ملاحظه اثر آفلاتوکسين بر روی جيره می گردد .اصول بيوسکيوريتی دان

اسلاید 27: عوارض ناشی از مصرف خوراک آلوده به مايکوتوکسين کاهش کيفی مواد غذايی وجلوگيری از جذب مناسب مواد غذايی بخصوص ويتامين A ، ريبوفلاوين ، تيامين و ويتامين D اختلال در وزن گيری کاهش مقاومت به بيماريها و عفونتخونريزی های بافتی نکروز کبدی تورم کليه ضايعات دهانی کاهش ميزان توليد تخم مرغ و وزن آن کاهش ميزان جوجه در آوری و افزايش مرگ جنينی

اسلاید 28: مکانهای احتمالی ايجاد آلودگی های قارچیمزارع توليد غلات انبار نگهداری حمل محموله غذايیتجهيزات جانبی واحدهای پرورشیبستر آلوده

اسلاید 29: عوامل موثر در رشد باکتریایی در خوراکگرد و غباررطوبتکهنگی خوراک

اسلاید 30: ضدعفونی...* هر ضدعفونی کننده بايد با توجه به شرايط حاکم جهت حذف M.O ها بکار رود. بايد توجه داشت که طيف اثر اکثر ضدعفونی کننده ها محدود است و تنها تعداد محدودی از آنها (مثل سانوسيل) روی تمامی انواع M.O ها موثرند. اين نکته نيز حائز اهميت است که حتماً قبل از اقدام به ضدعفونی نظافت مناسب انجام شود. بطور کلی چنانچه وسايل و تجهيزات تميز نگردند ضدعفونی کننده ها اثر ناچيزی خواهند داشت. ميزان کارايی محلولهای ضدعفونی کننده معمولاً زمانی که محلولها گرم هستند نسبت به محلولهای سرد بيشتر می باشد.

اسلاید 31: انواع ضدعفونی کننده هاترکيبات اکسيدکنندهترکيبات چهارگانه آمونيومالکلهالوژنفنولآلدئيدقطران زغال سنگ

اسلاید 32: نکات ضروری دانخوریها قبل از پر شدن باید بخوبی شسته و ضدعفونی شوند.بهتر است در هر فارم دو سری دانخوری وجود داشته باشد تا بتوان زمان کافی برای اجرای عملیات شستشو و ضدعفونی به آن اختصاص داد.باقیمانده خوراک و یا اجزای تشکیل دهنده خوراک که قابل مصرف نمی باشد را هرگز در کنار مواد سالم نگهداری نکنید و در اسرع وقت به روش مناسب معدوم نمایید.در صورت لزوم به حمل خوراک توسط وسایل نقلیه ای که قبلا کود یا مواد شیمیایی حمل کرده است اجرای عملیات دقیق شستشو و ضدعفونی ضروری می باشد.

29,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید