صفحه 1:

صفحه 2:
تاسسات جريان ضعيف * تلفن.تلکسنمابر و نظایر آن؛ * اعلام حریق و اعلام نشت گاز؛ * زنگ اخبار.احضار.ارتباط با در ورودی(دربازکن)؛ * پخش صوت. پیام رسانی؛ * آنتن مرکزی تلویزیون,رادیو؛ * سیستمهایی نظیر تلویزیون مدار بسته.دزدگیر‌ساعت مرکزی؛ ۶ شبکه رایانه‌سیستمهای چند رسانه ای؛ < شبکه سیستم مدیریت ساختمان 5 شبکه سیستم مدیریت EMS ‏انرزی‎

صفحه 3:
كليات © مدارهاى هر يك از سيستمهاى جريان ضعيف بايد بطور مستقل كشيده شود بخصوص بامدارهای قدرت (روشنایی.پریز.موتور و غیره) نباید یکجا کشیده شود.یعنی نباید از رشته های مختلف یک کابل یا هادیهای کشیده شده در یک لوله.برای مدارهای قدرت استفاده شود. * _ چنانچه کابلهای سیستمهای جریان ضعیف در یک کانال در زیرزمین یا در یک مجرای بنایی و نظایر آن همراه با کابلهای قدرت کشیده شوند.باید نوعی حصار بنایی (آجر.دیوار آجری.دال یا کاشی) آنها را از هم جدا کند.

صفحه 4:
توجه در موارد زیر می توان از کشیدن مدارهای سیستمهای ذکرشده بصورت یکجا استفاده کرد.مشروط به آنکه ولتاژ هیچ یک از هادیها از ولتاژ اسمی عایق بندی هادیهای جریان ضعیف مورد استفاده تجاوز نکند: * تلفن.تلکس.نمابر و نظایرآن " زنگ اخبار.احضار.دربازکن * خطوط ارتباطی سیستم اعلام حریق با مرکز آتش نشانی یا مراکز اصلی

صفحه 5:
# سیم ث رکانس پایین : از یک يا چند رشته هادی عایقداری که تعداد آن از ينج عدد متجاوز نباشد تشکیل می شود و ممکن است دارای حفاظ الکترواستاتیکی نیز باشد . ‎pie‏ ف ركانس پایین: ‏#كابل غلاف دار : مجموعه ای از هادیهای عایقداری که بوسیله یک پوشش حفاظتی یکپارچه ( غلاف ) احاطه شده و دارای قابلیت انعطاف معین باشد . ‏©ىئا بدون غلاف : مجموعه بهم پیوسته ای که دارای بیش از پنج هادى عايقدار باشد . ‎ ‎ ‎

صفحه 6:
كليات سستم * كابلهاى مورد استفاده در سيستمهاى تلفن بايد نوعى يرده فلزی ( فویل . زره یا نظایی آن ) داشته . شامل يك رشته هادی مخصوص اتصال زمین باشد . ۴ اتصالات بین جعبه تقسیمهای ترمینال و محل استفاده تلفن ( پریزتلفن ) باید مشتمل بر سه رشته هادی( شامل زمین ) باشد. * هاديهاى اتصال زمين سيمها كابلهاى تلفن بايد از طريق یک هادی حفاظتی . ترمینال زمین جعبه اصلی تلفن یا مرکز تلفن را به الکترود زمین ساختمان متصل کنند .

صفحه 7:
کلیات سیستم * قطر سیمها در سیستم تلفن باید براساس محاسبه تعیین شود ليكن حداقل آن در هیچ موردی نباید از ۰/۹میلیمتر کمتر ‎pie ۰‏ فاصله بين كابلهاى هم ولتاز بايد به اندازه قطر كابل بیم تر مجاور پیش بینی شود . در صورتی که ولتاژ کابلهای موازی متفاوت باشد حداقل فاصله بين دو كابل مجاور باید ۳۰ سانتی متر باشد . ‎als *‏ کابلهای داخل و خارج ساختمان باید یک تکه بوده و از کاربرد دو راهی وسط خط در آن خودداری شود .

صفحه 8:
کلیات سیستم *در جعبه تقسیم های تلفن در صورت استفاده از مواد پلاستیکی . از ترکیباتی استفاده شود که در اثر حرارت . دود يا بخارات مسموم صادر نکند. ۶ کلیه قسمتهای هادی الکتریسیته ترمینالها باید از فلزاتی نظیر مس . برنج و یا آلیاژ مشابه باشد .

صفحه 9:
كليات سیستم * ولتاژ نوعی که یک دستگاه تلفن باید بتواند با آن عمل کند ۶۸ ولت 6 است . * جریان حداقل یک دستگاه تلفن باید بتواند با آن عمل کند ۲ میلی آمپر می باشد. * امپدانس نوعی گوشی یک تلفن استاندارد در فرکانس ۳۰۰ تا ۳۰۰۰ هرتز بايد در حدود 1۰۰ اهم باشد . مقاومت 1261 نوعی یک گوشی تلفن در حدود ۰ اهم است . * خطوط خروجی (داخلی) : گوشی هایی است که به تعداد مورد نیاز در اتاقها توزيع مى شود . هر كدام از اين خطوط بايد با يك زوج سيم تلفن به دستكاه منتقل شود و هيج سيم اضافه اى براى داخلى ها كشيده شود .

صفحه 10:
سیستم آنتن مر کزی "در ساختمانهایی که تعداد زیادی گیرنده تلویزیونی وجود داشته باشد . از تجهیزاتی برای افزایش مقدار سیگنال و توزیع آن بين گيرنده ها استفاده می شود .اين عمل با استفاده از تجهیزات سیستم های آنتن مرکزی 1۷۲۵5161) 1۷۲۸۲۷ ( 1۷ ۸0۲60102 انجام می يذيرد كه به اين -2 عنوان ‎CATV ( Community‏ 2 اطلاق می گردد 1

صفحه 11:
تجهیزات سیستم 1۷۲۵۸۲۷ ۳ تجهیزات ابتدایی تهیه سیگنال : شامل آنتن . تقویت کننده فیلترها . مبدل های فرکانس . تله موج ها . مچینگ ها هستند . * تجهیزات توزیع سیگنال : شامل تقسیم کننده انشعابی . تقسیم کننده عبوری یا میانی . مقاومت های انتهایی و غیره می باشند . تس

صفحه 12:
مروری بر تجهیزات ابتدایی تهیه سیکنال ‎Headend Equipment‏ * آنتن : این وسیله دارای شاخه هایی از جنس آلومينيم و بصورت لوله های تو خالی می باشد که در اندازه های مختلف ( بسته به فرکانس مورد دریافت ) روی یک محور مرکزی و بصورت عمود بر آن چیده شده اند و امواج تلویزیونی موجود در فضا سیگنالی در آن القاء می کند . * نکته : آنتن برای دریافت تصویر مطلوب . باید حداقل سطح سیگنال ۰ ميكرو ولت را مهيا كند . میکروولت و میلی ولت بعنوان واحدهای الکتریکی استفاده می شوند . * توجه : آنتن ها به دو صورت پهن باند برای دریافت چندین کانال توسط یک آنتن و یا بصورت تک کانال برای دریافت یک کانال وجود دارند.

صفحه 13:
مروری بر تجهیزات ابتدایی تهیه سیگنال ‎Headend Equipment‏ *بالون ( 19271118 ):آنتن دارای امپدانس ۳۰۰ اهم هستند ولی تجهیزات 1۷1/1۷ دارای امپدانس ۷۵ اهم میباشد . لذا برای انتقال سیگنال با مقدار حداکثر باید از وسیله ای که بالون نامیده می شود استفاده گردد تا امپدانس ۳۰۰ اهم آنتن را با امپدانس ۷۵ اهم سایر تجهیزات منتقل نماید .

صفحه 14:
مروری بر تجهیزات ابتدایی تهیه سیکنال ‎Headend Equipment‏ ( 6۸10111107 ) در محل هایی که سیگنال دریافتی توسط آنتن ضعیف است برای تهیه سطح سیگنال لازم ورودی تقویت کننده . از پیش تقویت کننده استفاده می گردد . پیش تقویت کننده گاهی به عنوان مبدل امپدانس ۳۰۰ به ۵ اهم عمل کرده و نیاز به بالون را مرتفع می سازند . از جمله پیش تقویت کننده ها می توان پوستر را نام پرد .

صفحه 15:
مروری بر تجهیزات ابتدایی تهیه سیگنال ‎Headend Equipment‏ ‎geil 3) VHF ( VHF Converters ) ss J.‏ که بدلیل فرکانس بالاتر . افت سیگنال 17۴3 در سیستم نسبت به ۳ بیشتر است لذا در سیستمهای :]1۷ مى توان کانالهای را با استفاده از مبدل ها قبل از ورودی به آمپلی فایر به کانالهای استفاده نشده ۷3۳ تبدیل کرد . لذا برای هر کانال یک مبدل مجزا مورد نیاز است . در برخی از میدلها امکان میکس یک سیگنال ورودی دیگر با سیگنال تبدیل شده وجود دارد .

صفحه 16:
مروری بر تجهیزات ابتدایی تهیه سیکنال ‎Headend Equipment‏ ‎ol: (Modulators )‏ وسیله برای تلفیق سیگنال صوتی و تصویری با هم و تبدیل آن به کانال ‎RF‏ استفاده می گردد. ‏* فیلترها و مسدود کننده ها ‎Filters and Traps )‏ ( از اين وسایل برای حذف کانالهای ناخواسته و دریافت سیگنال بدون تداخل و نویز استفاده می شود . ‎

صفحه 17:
مروری بر تجهیزات ابتدایی تهیه سیکنال ‎Headend Equipment‏ ۲ تضعیف کننده ( ‎Attenuators‏ ) :ممكن است سیگنال مربوط به بعضی از کانالها بسیار عمومی تر از کانالهای دیگر باشد و سیگنالهای قوی . سیگنالهای ضعیف را تحت تاثیر قراردهند و در نتیجه سطح سیگنالها یکسان نباشند و اين مسئله باعث ایجاد نويز گردد لذا باید به کمک تضعیف کننده . سیگنال قوی را کاهش داد . “ تركيب کننده ( 10256075 ) ( 001201072675 ) :در صورتی که در سیستم 1۷۲/۸۲۷ بیش از یک آنتن مورد استفاده قرار گیرد بايد قبل از اعمال سيكنال به تقویت کننده . آنها را توسط میکسر با هم ترکیب گردند .

صفحه 18:
مروری بر تجهیزات ابتدایی تهیه سیگنال ‎Headend Equipment‏ * تقویت کننده ( "۸421018/16 ) نبرای افزلیش سطح سیگنال دریلفت شده توسط ن از تقویت کننده استفاده می گردد تا افت سیستم توزیع جبران شود . مقدار توانلبی آمپلی فلیر در تقویت کننده برحسب دسی بل بیان می شود و ضریب بهره تقویت سیگنال ( 38110 ) نام دارد . باید توجه نمود که نبلید مجموع سیگنال ورودی و ضریب تقویت آمپلی فلیر از مقدار قابلیت خروجی آمپلی فلیر بیشتر شود چون این امر باعث حالت اضافه بار در خروجی و خرابی سیگنال می شود .

صفحه 19:
مروری بر تجهیزات ابتدایی تهیه سیگنال ‎Headend Equipment‏ انواع آمپلی فایر * آمپلی فایر توزیع : که برای توزيع يكنال بين شاخه ها استفاده مى شود . “ آمبلى فايرخط : كه در طول خطوط براى تقویت سیگنال در محل هايى كه سطح سیگنال به قدری افت کند که کیفیت تصوير لازم را ايجاد نكند وافت بقيه سيستم را جبران ننمايد استفاده مى شود .

صفحه 20:
< تقسیم کننده انشعابی ( ‎Splitter‏ 2 کابلهایی که سیگنال را از تجهیزات اولیه ( 600 ۲۲6۵0 ) به دستگاههای گیرنده می رسانند . خطوط اصلی ( ت1۳ ) نامیده می شوند . اسپلیترها قطعات الکترونیکی هستند که ریی خطوط اصلی قرار می گیرند و یک ورودی اصلی دارند که سیگنال را دريافت كرده و بين جندين خط خروجی به تساوی تقسیم می کنند در واقع برای انشعاب از خطوط اصلی استفاده می شوند . تقسیم کننده انشعابی در انواع دو رام ۶ راه : ۸و ۱۲ و ۱۵ راه ساخته شده اند که اين اعداد تعداد خروجی ها را مشخص می کند .

صفحه 21:
تجهیزات سیستم توزیح کننده عبوري ( ( 12 ‎off‏ ها ۵ 120 برای گرفتن انشعاب از خطوط اصلی مورد استفاده قرار می گیرند . دارای یک ورودی یک خروجی اصلی با افت کم نسبت به ورودی است و ‎te Gils‏ خروجی فرعی بوده. که سیگنال آن ها نسبت به ورودی اصلی خیلی پایین است و این خروجی های فرعی برای مسیرها انشعابی استفاده می گردند. 20 در انواع یک راه. دو راه ۳ راه ؛ ۶ راه و غیره می باشند که تعداد راه ها . تعداد خروجی های فرعی را نشان می دهد .

صفحه 22:
تجهیزات سیستم توزیح < پریزها ( 0201868 ) : پریزهای آنتن معمولاً بصورت تو کار نصب می گردند و قابلیت تطبیق امپرانس را بین خط سیگنال ۷۵ اهم و ورودی ۳۰۰ اهم تلویزیون دارند . پریزها بر دو نوع میانی و انتهایی ساخته می شوند. نوع میانی دارای اتصال انشعاب گرفتن برای پریز بعدی نیز می باشد . 0000

صفحه 23:
تجهیزات سیستم توزیح “انتهايى ها( ‎oly: Terminators‏ يايان دادن به هر خط ‎٠/06‏ ‏اهمى در سيستم 1/01/4177 يا يورت هاى استفاده نشده در تجهيزات باید یک مقاومت ۷۵ اهمی برای جلوگیری از برگشت سيكنال به خط در ایجاد شبح در تصویر استفاده گوزدد:,

صفحه 24:
تجهیزات سیستم توزیح * توجه : مقدار سیگنال تلویزیونی را عموماً با واحد میکروولت اندازه می كيرند . و برای سادگی محاسبات و کم شدن اعشار از دسی بل ( 0۳0 ) استفاده می شود که مقدار را بط آن بصورت 00-۰100 5۱ &) تس

صفحه 25:
تجهیزات سستم توزیع * دسی بل چند مرتبه بزرگ یا کوچک بودن سیگنال را نسبت به یک سطح مبنا را نشان میدهد . در سیستم های 1۷۲۲ اين سطح مبنا (۲ :) را برابر ۱۰۰۰ میکروولت در نظر می گيرند لذا برای خروجی ۰ میکروولت بهره برابر صفر دسی بل می شود . " در برخی از سیستمها ولتاژ مبنا ( ‎QE‏ را برابر یک میکروولت می گیرند لذا مقدار بهره بر حسب دسی میکروولت بیان می گردد که برای ولتاژ خروجی ( 11 ) یک میکرواست مقدار بهره را صفر دسی میکروولت بدست می آید .

صفحه 26:
کابلهای مورد استفاده در ۷۲۸۲۷ " در کابل کشی سیستم های 1۷۲/8 از کابل کواکسیال ۷۵ اهمی استفاده می گردد. برای اتصال کابلهای کواکسیال به تجهیزات ۷ از کانکتورهای نوع ۲ استفاده می گرده که بسته به نوع کابل سایز آن انتخاب می گردد . کابلهای مورد استفاده در ۷ برای خطوط اصلی ‎RG59 -RG11 -RG6‏ بوده که تفاوت آنها در مقدار افت کابل به ازای طول مشخص می باشد . در داخل ساختمان معمولاً برای تمام مسیرها بطور یکسان کابل 186259 بكار مى رود .

صفحه 27:
کابلهای مورد استفاده در ۷۲۸۲۷ RGEC a

صفحه 28:
طراحی سیستم 1۷۲۸۲۷ *طراحی سیستم توزیع : از آنجا که افت سیستم توزیع آنتن مرکزی در انتخاب تجهیزات اولیه موثر است لذا باید ابتدا سیستم توزیع را طراحی و محاسبه نمود . قدم اول تهیه نقشه ساختمان و علامت گذاری محل پریز ها و محل آمپلی فایر است . نحوه توزیع کابلها نیز از نظر عمودی یا افقی بودن بسته به شکل ساختمان بايد تعيين شود و سپس کابلهای لازم تعیین شود . بعد محل تپ اف ها و اسپیلترها را تعیین می کنیم . طولانی ترین کابل یا کابل با بیشترین تعداد تپ آفها و اسپیلترها را باید برای محاسبه افت سیستم در نظر گرفت .

صفحه 29:
* افت کابل : تعدادی از سیگنال در حین عبور از کابل کواکسیال افت خواهد کرد که مقدار آن بستگی به نوع کابل و فرکانس سیگنال عبوری دارد . هرچه فرکانس بالاتر باشد افت بیشتر خواهد بود . * افت اسپیلتر : مقدار این افت برابر است با مقدار ورودی بر حسب 0 منهای مقدار خروجی . مثلاً اين مقدار برای اسپیلتر دوراه حدود 5 و برای اسپیلتر غراه حدود ‏ ۵/الی ۷/۵دسی بل مى باشد .

صفحه 30:
افت های سستم *افت جداسازی ( 2701055 ) : هر تپ آف برای ایزولاسیون كيرنده ها از یکدیگر . سیگنال ورودي را مقداری کاهش می دهد و آن را به خروجی فرعی می دهد . مثلا اگر یک سیگنال ۲۵ دسی بل به یک تپ آف با افت ایزولاسیون ۲۳ دسی بل اعمال شود در خروجی فرعی مقدار ۲ دسی بل سیگنال قابل دسترسی خواهد بود . *افت عبوری : هنگام عبور سیگنال از داخل تپ اف از ورودی اصلی به خروجی اصلی مقداری افت ایجاد می شود که باید مقدار آن در محاسبات در نظر قرار كيرد . معمولا تپ اف های با مقدار ایزولاسیون بالا . افت عبوری کمتری دارند .

صفحه 31:

صفحه 32:

صفحه 33:

صفحه 34:
سیستم اعلام حریق #سیستم اعلام حریق برای حفاظت از اموال: در اين سیستم آتش در مراحل ابتدائی بطور خودکار کشف و محل آن تشخیص داده و آژیر کت ی شرت تا ال اس لیس از سل رب زر سرد آتش نشانی برای مبارزه با اتش سوزى آماده شوند. سیستم حفاظت از اموال می تواند به دو صورت باشد: #سیستمی که تمام نقاط ساختمان را پوشش دهد؛ #سیستمی که قسمتهائی از ساختمان را که خطر آتش سوزی در آن پیشتر است پوشش دهد. ‎Cel ene‏ حریق حفاظت از اموال به تجهیزات. تابلوي کنترل مرکزی و نشان دهنده. شستیها. آشکارسازهای خودکار أزيرها. ‎OLS cla hl‏ مکانی برای نصب اعلام حریق و استقرار افراد مسئول سیستم و سیستم اطفاء حریق ثابت نیاز دارد. ‎

صفحه 35:
سیستم اعلام حریق افراد: عملکرد این سیستم کارانداختن به موقع آژیر است تا افراد ار از مهلکه داشته باشند. مشخص بودن مسیر خروج در اين سیستم بسیار مهم است. زیرا اگر دامنه دید مسیر خروج کمتر از ده متر باشد. این مسیر مسدود تلقی می شوند. * در یک ساختمان سیستم حفاظت از جان می تواند به صورتهای زیر در نظر گرفته شود: #سیستمی که همه بخشهای ساختمان را پوشش دهد. #سیستمی که فقط قسمتهانی از ساختمان را در بر كيرد كه در صورت آتش سوزی خطر جانی بیشتری برای ساکنان دارد. *سیستمی که فقط فضاها و راهروهای منتهی به راهها و پله های اضطراری را پوشش دهد. سیستم دستی که برای به کار انداختن آژیرها به وجود افراد متکی است.

صفحه 36:
رتبه بندی سیستم اعلام حریق شرح دستی -فقط استفاده از شستی اعلام حریق + 31 تشخیص اتوماتيكءتنها نراق فضاهائ با خطر بالاى حريق + 31 تشخيص اتوماتيك مسيرهاى فرار + 31 تشخيص اتوماتيك مسيرهاى فرار و اتاقهاى منتهى به مسيرهاى فرار + 31 تشخيص اتوماتيك فضاهايى با خطر بالاى حريق وفضاهای خواب + ۸1 تشخیص اتوماتیک کلیه فضاها حفاظت از اموال P2/M P2/M P2/M P2/M P1/M حفاظت از جان ‎M‏ LS 12 EA

صفحه 37:
منطقه بندی سیستم اعلام حریق #هر طبقه ساختمان که بیش از ۳۰۰ مترمربع باشد باید یک منطقه مجزا محسوب شود. #حداکثر مساحت یک منطقه ۲۰۰۰ مترمربع است. ‎ae‏ ۰ مترمربع یا کمتر باشد می توان آنرا یک منطقه محسوب داشت. #چاه آسانسور یا شفت های ‎dap 5 fs‏ دیواره های ضدحریق از فضاهای دیگر مجزا شده اند می توانند علیرغم مساحتی که دارند به عنوان یک منطقه درنظر گرفته شوند. ‎lie dea lg‏ و

صفحه 38:
منطقه بندی سیستم اعلام حریق #توجه: بنابه نحوه قرارگیری دیوارهای ضدحریق و فضاهای مجزاشد: ؛مناطق ممكن است به صورت افقی (سطح طبقات) و یا عمودی (چاء آسانسور,پلکان و...) تعریف شوند. #لکنه: حداکثر فاصله جستجو دریک منطقه نباید بیش از ۳۰ متر باشد. منظور از فاصله جستجو.مسافتی است که برای یافتن و رویت محل حریق باید طی شود.از اين رو در ساختمانهایی که دارای اتاقهای متعدد هستند بهتر است در بالای درهای مشرف به راهروهاءچراغهای نشانگر نصب

صفحه 39:
منطقه بندی سیستم اعلام حریق * مناطق را از نظر هم بندی و سیم کشی می توان به دو گروه منطقه تشخیص و منطقه هشدار تقسیم نمود. ” در منطقه تشخيص .هم بندى بين آشكارسازها و ث شستی های اعلام حريق در سعح معینی که به عنوان یک منطقه تعریف شده است صورت مى كيرد و به هنكام عمل نمودن يك ث شستی و یا فعال شدن یک آشکارساز اتوماتیک. جراغ مربوط به همان منطقه ويا كد مربوط به همان آشكارساز در تابلوى كنترل مركزى روشن مى شود. ص2

صفحه 40:
منطقه بندی سیستم اعلام حریق ۶ منطقه هشدار می تواند شامل چندین منطقه تشخیص گردد. لذا هم بندى بين آژیرها و سایر هشدار دهنده های صوتی در عين حالی که ممکن است در یک منطقه انجام پذیرد. اما به هنگام فعال شدن می تواند چند منطقه مجاور ویا همه مناطق را شامل شود. بطور کلی: مناطق تشخیص شامل ورودی ها و مناطق هشدار شامل خروجیهای تابلوی کنترل مرکزی می گردند.

صفحه 41:
‎El gif‏ سیستمهای اعلام حریق ‏* سیستمهای متعارف: برای ساختمانهای کوچک و متوسط رایج است. ‏* سیستمها ی آدرس پذیر و هوشمند: برای ساختمانهای بزرگ با پیچیدگی های بیشتر و همچنین ساختمانهایی که از سیستم مدیریت ساختمان ‎BMS)‏ بهره مى برند استفاده مى ‎igs‏

صفحه 42:
: ‏اعلام نیز به دو دسته‎ s #سیستم‌های تک مرحله ای: تشخیص حریق توسط آشکارسازها موجب ارسال پیام به تابلوی کنترل مرکزی و سپس به صدا درآمدن یکباره آژیرها مبنی بر خروج اضطراری و فعال شدن سایر سیستمهای ایمنی می گردد.

صفحه 43:
‎El gif‏ سیستمهای اعلام حریق ‏* سیستمهای دو مرحله ای: آشکارسازها یا شستی های اعلام حریق سیگنالی محدود به محل مشکوک را به بخش مدیریت حریق يا واحد آتش نشانی مستقر در ساختمان ارسال می کنند و سپس این مدیریت است که پس از بررسی.تصمیم به اعلام عمومی می گیرد.چنانچه پس از مدت زمانی که از قبل تعیین شده است(معمولاً پنج دقیقه) هیچ اقدامی صورت نگیرد. سیگنالهای ارسالی بعدی موجب اعلام عمومی می شود.

صفحه 44:
سیستم اعلام حریق متعارف در اين سیستم چندین آشکار ساز و شستی که یک منطقه از ساختمان را پوشش می دهند در قالب یک مدار به پیوسته و به تابلوی کنترل مرکزی متصل می شوند. بنابراین هر مدار نماینده یک منطقه است. نحوه همبندی تجهیزات کشف و تشخیص نسبت به تابلوی کنترل مرکزی بصورت شاخه ای و یا به عبارت دیگر شعاعی است. نکته: درهی منطقه متعارف یا مدار انشعابی یک منطقه نباید پیش از ۶۰ آشکار ساز قرار داد.

صفحه 45:
سیستم اعلام حریق متعارف جریان پایش Pk جریان پاش خط آزير hel لشفا re خط آژیرها تابلوی كنترل مركزى مه Lr oscil aus هم‌بندی در سیستم متعارف

صفحه 46:
تم اعلام حریق رم اه :

صفحه 47:
سیستم اعلام حریق آدرس پذیر * در این سیستم.هر یک از آشکارسازهای اتوماتیک و یا شستی ها دارای آدرس منحصر به فردی هستند که از طریق آن تابلوی کنترل مرکزی قادر به شناسایی و تعیین هریک از آنهاست. * مدار کشف دراین گونه سیستمها به صورت حلقوی است که از تابلوی مرکزی آغاز و به همان تابلو ختم می شود و کلیه تجهیزات آشکار سازی بصورت موازی در همین مدار حلقوی جا می گيرند. تس

صفحه 48:
سیستم اعلام حریق آدرس پذیر تن = سیستم آدرس پذیر أله هش لس مه هم هه ها ات ااتتار ‏ پوشش منطقه‌ای در سیستم متعارف و پوشش حلقوی در سیست مآدرس‌پذیر

صفحه 49:
خروجی رله 5 قابل برتامه‌ریزی حلقه كشف د موجه وج قاو ييه مهما ۱ دومدار هشدار صوتی در سیستم‌ها یآدر ‎Lon‏

صفحه 50:
سیستم اعلام حریق هوشمند " در این سیستمها.آشکارسازها همواره فعال و بطور پیوسته پاسخگوی سیگنالهای ارسالی از سوی تابلوی کنترل مرکزی هستند و مانند سیستمهای آدرس پذیر و متعارف تنها در دو وضعیت هشدار یا عدم هشدار قرار ندارند. * همبندی سیستمهای هوشمند نیز مانند سیستمهای آدرس پذیر بصورت حلقوی است و می توان با هر حلقه ده هزار مترمریع را فارغ از تعداد آشکارسازها تحت پوشش قرار داد.

صفحه 51:
اجزای سیستم اعلام حريق #تابلوی کنترل مرکزی: وظیفه دریافت سیگنالهای ارسالی از سوی شستی ها و آشکارسازهای اتوماتیک و راه اندازی هشداردهنده های دیداری و شنیداری و نیز تعیین محل وقوع حریق را دارد. #آشکارسازهای اتوماتیک: آشکارسازها با حس کردن اثرات آتش می توانند به وقوع آتش سوزی پی ببرند.برهمین اساس آشکارسازها در سه گروه کلی حساس به دود. حرارت و شعله قرار می گيرند.

صفحه 52:
اجزای سیستم اعلام حریق شستی های اعلام حریق: مانند یک سوئیچ و بصورت دستی عمل می کنند.در صورت بروز حریق می توان بااعمال فشاری اندک و شکستن شيشه روی شستی موجب فعال شدن مدار گردند. “ اعلام کننده های شنیداری: آژیرهاءزنگها و بوقها وسایل رایج برای اعلام خطر و هشدار هستند.پخش پیامهای هشدار با صدای ضبط شده از طریق بلندگو یا صدای خفیف برای اطلاع متصدیان سیستم اعلام حریق نیز از دیگر روشها می باشد. > _

صفحه 53:
اجزای سیستم اعلام حریق " نشانگرهای دیداری : انواع چراغهای هشدار از نوع گردان و چشمک زن و انواع دیودهای نشانگر درروی تابلوی کنترل مرکزی برای تعیین عيوب ووضعیت سیستم از جمله نشانگرهای دیداری هستند. تجهیزات کمکی وواسطه ای " انواع مبدلها و بردهای میانجی ورودی و خروجی برای برقراری ارتباط بين دويا چند سیستم مختلف “ انواع رله ها براى كنترل سيستم تهويه.درهاى حريق.درهاى اضطرارى و فراخوانى اسانسور

صفحه 54:
اجزای سیستم اعلام حریق * مجزا کننده های اتصال کوتاه پرای حفاظت عملکرد مدار ۴ انواع تجهیزات ازمایش سیستم * تابلوهای تکرار کننده اعلام حریق بر کنترل وضعیت از چند نقطه 7 کابلها.سیمها.سینی ها.جعبه تقسیم ها و لوله ها برای برقراری ارتباط بین اجزای مختلف سیستم تس

صفحه 55:
آشکار ساز دودی ‎Smoke Detector‏ * این آشکارساز بسیار سریع تر از آشکارسازهای حرارتی عمل می کند. * حساسیت آشکارسازهای دودی بطور معمول براساس درصد تیرگی ‎(g¢ odoew ObS/m (OBScuration) % +‏ شود. * پراساس استاندارد سه نوع حساسیت برای آشکارسازهای دودی تعریف شده است: *حساسیت معمولی %5 ‎obs/m‏ ‏* حساسیت زیاد %2 ‎obs/m‏ ‏* حساسيت خيلى زياد 8 ‎obs/m‏

صفحه 56:
آشکار ساز دودی ‎Smoke Detector‏ آشکارساز دودی نوری * در آشکارساز نوری تفرقی و کسوفی با ورود دود به داخل محفظه آشکارساز,بازتابش نور از طریق ذرات دود باعث تحریک سلول حساس و ارسال سیگنال هشدار می گردد. * در آشکارساز نوری پرتوافکن از اشعه مادون قرمز و سلول فتوالکتریک که می تواند در فاصله صد متری از منبع اشعه قرار گیرد استفاده می شود.ازاین آشکارساز در انبارها: فروشتامهای تورگاق اماکن باز با سقف بلند استفاده می گردد.

صفحه 57:
آشکار ساز دودی ‎Smoke Detector‏ آشکارساز دودی کانالی * این دتکتور داخل محفظه ویژه ای قرار گرفته تا مانع از تاثیرپذیری آن از هوای بیرون گردد. " برای نصب آنها باید به مقادیری مانند سرعت هوا در کانالهای رفت و برگشت.دما و فشار سیستم توجه داشت. * به گونه ای طراحی و ساخته می شوند که معمولا دو بار در سال مورد بازبینی قرار گرفته تا محیط اطراف آنها و لوله های نمونه گیری آنها نظافت شوند.

صفحه 58:
آشکار ساز دودی ‎Smoke Detector‏ آشکارساز دودی لیزری #در اين آشکار ساز.اشعه تقویت شده و بسیار درخشان لیزر که از یک دیود لیزری خارج می شود حساسیتی صد برابر بیشتر به آشکارساز مى بخشد #اين آشكار ساز برای استفاده در مراکز ارتباطی و كامبيوتر, اتاقهاى تمیز.بیمارستانهاموزه ها و مراکز سوبیچینگ بسیار مناسب هستند. #توجه: نصب آنها در مراکز پخت و پزن‌جوشکاری و عملیات توام ب محصولات احتراق توصیه نمی شود.

صفحه 59:
آشکار ساز دودی ‎Smoke Detector‏ آشکارساز دودی یونیزاسیون * این آشکارساز دارای محفظه ای با دو الکترود مثبت و منفی است که وجود ماده رادیواکتیو ضعیفی موجب یونیزه شدن هوای داخل آن می شود. ورود دود به داخل محفظه موجب کاهش جریان الکتریکی بین دو الکترود می شود و درپی آن با فعال شدن مدار الکتریکی.سیگنال وجود حریق برای به صدا درآمدن آژیر ارسال می شود. * این آشکار ساز برای تشخیص آتشهای سریع بسیار خوب عمل می کند.اما در شناسایی آتشهای پنهان چندان موثر نیست. تس

صفحه 60:
نکاتی در باره 27 ساز دودی *پرای سقفهای افقی با دهانه بزرگتر از ۵ متر,حداکثر فاصله برای آشکارسازها ۷/۵متر است. #حداکثر ارتفاع نصب آشکارساز دودی نقطه ای ۱۰/۵متر است. دستشویی ها.توالتها و حمامها نیازی به نصب آشکارساز ندارند. #اكر به هر دلیلی امکان نصب آشکارساز درهر یک از اتاقهای خواب وجود نداشت.باید در فضای بیرون از اتاق و در نزدیکی در اتاقها حداقل یک آشکارسار دودی نصتب شود.

صفحه 61:
نکاتی در باره آشکار ساز دودی * در منازل,چنانچه طول راهروى ارتباطى اتاقهاى خواب بيش از ‎٩‏ متر باشد.باید درهر دو سر راهرو(هم ابتدا و هم انتها) آشکارساز نصب شود. * در منازل بیش از یک طبقه باید درهر طبقه حداقل یک دتکتور نصب شود. * دتکتورهای دودی ‎Ub‏ حداقل ٩/۰متر‏ از اماکنی چون آشپزخانه.سمویسهای بهداشتی و دریجه های هوای رفت سیستم تهویه مطبوع یا دریچه هوای بیرون فاصله داشته باشد.

صفحه 62:
نکاتی در باره آشکار ساز دودی * دتکتورهای دودی نباید در پارکینگها آشپزخانه ها و اماکنی که دمای آنها کمتر از صفر درجه و بیشتر از ۳۸ درجه است نصب شود.همچنین رطوبت نسبی محیط نباید از ‎٩۳‏ درصد تجاوز کند و حداکثر سرعت وزش هوا نباید از ۱/۵متر در ثانیه بیشتر باشد. * برای اجتناب از تاثیرات ناخوشایند ترانسهای چراغهای فلورسنت.باید دتکتورها حداقل ۰/۳متر ازاين گونه چراغها فاصله داشته باشد.

صفحه 63:
نکاتی در باره آشکار ساز دودی

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان