آشپزیمراقبت‌های بهداشتیپزشکی و سلامتتغذیهسایرطب سنتی

تدابیر خوردن ماهی در طب سنتی

صفحه 1:

صفحه 2:
« تدابیر خوردن ماهی. در طب سنتی »

صفحه 3:
روش انتخاب ماهی مناسب برای:مصرف+ الف - اندازه و خصوصیات ظاهری: ۱- بهتر است اندازه ماهی. متوسط باشد. ۲-ماهی هایی که حرکت سریع و فلس زیاد دارند. گوشت مناسب تری دارند. و- نزن ۳- گوشت ماهی نباید زیاد سفت باشد. ۰ ۰ 7۷ 70

صفحه 4:
۴-گوشت لیز با پرچرب و یا به عکس. گوشت بسیار خشکی نداشته باشد. ۵- استخوان آن درشت باشد اما پرخار(پُر تیس) نباشد. ۶- تازه باشد: یعنی در همان روز مصرف صید شده باشد. ۷- بوی بدی ندهد:ماهی هایی که زیادی بوی ماهی می دهند!! برای مصرف؛ ۸- ماهی هایی که طبعا زود فاسد می شوند برای مصرف مناسب نيستند.

صفحه 5:
ب- بر اساس محیط زیست: ۲ ماهی های آب شیرین: آبگیرهای دارای آب صاف و جاری و شیرین. آبگیرهای سنگی. آب جاری بر ریگزار. آبگیرهای شیربن. مناسبند. ” ماهی های دریایی: عموما خوب هستند و گوشتی لطیف دارند. در اين میان. ماهی های سواحل سنگی در اولویت هستند.(بدون درنظر گرفتن آلودگی های زیست محیطی) ۷ ماهی های مهاجر: مهاجر از دریا به سوی رودخانه هاء مثل قزل آلاهای غیرپرورشی چون بر ضد مجرای آب در حرکتند و بسیار باله می زنند, گوشت مفیدتری دارند.

صفحه 6:
نکات مربوط به روش آماده سازی و طبخ ماهی: لا بهترين روش طبخ ماهى. کباب کردن روی آتش است. حالت هایی غیر از کباب کردن به ویژه در صورت تکرار مصرف. باعث تولید اخلاط فاسد و بیماری های گوناگون می شوند. لا در برخی منابع. مصرف شوربای ماهی از کباب کردن آن هم مفیدتر دانسته شده است. سس شا ‎١ Tees‏

صفحه 7:
لا خواباندن ماهی در آرد. قبل از سرخ کردن. این شیوه طبخ ماهی را مضرتر iS ge لا افراد سردمزاج باید ماهی را با ادویه گرم(مثل هل, دارچین, زنجبیل, زعفران, فلفل, زیره, خردل, آویشن, گلپر, سیر, پیاز و ...) میل کنند. لا در صورت سرخ کردن ماهی, بهتر است با شعله بسیار کم. آن را در روغن زرد بریان کنند.

صفحه 8:
‎Q‏ هضم ماهی برای عموم مردم سخت است. همراه ماهی باید از گرمی هایی مانند خرما یا عسل یا گوارنده های گرم(مثل سیاهدانه, زنیان, آویشن, گل قند و ...) استفاده کرد. ‏ل طبیعتا مصرف سردی ها و غذاهای دبرهضم دیگر همراه ماهی(مانند انواع ‎gly‏ ماست, سالاد, نوشابه, دوغ, انواع زله هاء دسرهاى سنكين و ...) كار هضم ماهى را بر معده. سخت تر و ضرر ماهى خوردن را افزون مى كند. ‏لا خوابيدن. بلافاصله بعد از مصرف غذاها كار صحيحى نيست و اين ممنوعيت در غذاهاى سرد مانند ماهى شديدتر است.

صفحه 9:
سا هرگز نباید ماهی پخته(به ویژه سرخ شده) را برای مصرف در وعده های بعدی نگه داشت. 0 آشامیدن آب بعد از مصرف ماهی و همچنین مصرف ماهی همراه با شیر. تخم‌مرغ و یا گوشت ساير حیوانات. بسیار زبان آور است و موجب بیماری‌های مزمن می‌گردد. لا شستشوی بدن با آب سرد(مثل دوش گرفتن با آب سرد یا رفتن به استخر و ...) پس از خوردن غذاهای سردمزاج ممنوع است.

صفحه 10:
فواید مصرف ماهی: کباب ماهی تازه. اگر با رعایت شرایط فوق ال کر. مورد مصرف افراد گرم مزاج که دارای معده گرم و قوی هستند قرار گیرد دارای منافع زیادی است از جمله: - سريعالهضم است. - توليد اخلاط صالح مى كند. - توليد منى را افزايش مى دهد.

صفحه 11:
- رطوبت بخش و چاق‌کننده بدن است و لذا برای چاق شدن افراد دارای مزاجح گرم و ‎SES‏ مناسب است: شين زا وباقامى كثد: - ميل جنسى و قدرت نعوظ را قوّت مى بخشد. - بيمارى هاى ناشى از كرمى زياد مانند زردى. برخى انواع سرفه هاء اسهال هاى صفراوى و... را درمان مى كند.

صفحه 12:
مضرات مصرف ماهی: - ماهی تازه, بلغم آبکی به وجود می آورد؛ اعصاب را سست می کند و تنها با فخته‌های سازگاز است که بسیا گرم ‎Sy‏ - خوردن ماهی سرخ کرده سبب مشکلاتی برای چشم می شود. —

صفحه 13:
گوشت ماهی برای این گونه افراد بسیار زیان آور است: *_ افراد بلغمی: به ویژه اگر چاق باشند. * تر دماغان: مثل كسانى كه دجار ضعف حافظه و فراموشى هستند, افراد دجار آلزايمر, 5 * معده های بلغمی و سرد: نفخ, قراقر شکم, سوء هاضمه, ترش كردن و ... * بیماری های بلغمی و سرد:انواع بیماری های روماتیسمی, انواع قولنج گوارشی, لک و پیس of ... ‏بسیاری از بیماران پوستی, انواع آسم و تنكى نفسء انواع آلرژی و‎ * افراد دچار بواسیر

صفحه 14:
* مداومت در خوردن ماهی. در مناطقی که عادت به خوردن آن نیست؛ سبب ضعف معده و موجب برص(لک و پیس) و استسقاء(آب آوردن شکم با بدن) ‎se‏ بنابراین, مداومت بر خوردن ماهی, جز در مناطق شمالی و جنوبی ایران و برخی مناطق مجاور دریاچه ها و رودخانه های حاوی ماهی, ممنوع است.

صفحه 15:
۲ از مجموع روایات وارد شده از اهل بیت علیهم السلام. برمی ید که خوردن ماهی.با رعلیت شرلیط شخص مصرف کننده و شرلیط پخت و آماده سازی. به صورت محدود و با پرهیز از عادت به خوردن آن. مورد تایید است. ۲ اما در صورت عدم رعلیت لین شرلیط وبه ویئْه در صورت تداوم مصرف, می تواند آثار بسیار زیانباری داشته باشد. ۲ در مجموع. ماهی, خوراکی مورد سفارش ویّه ای در احامیث نیست بلکه عوارض نامطلوب مصرف آن, بیشتر مورد تاکید قرار گرفته است. Shiateb.com

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
19,000 تومان