تغذیه با شیر مادر در کودکان زیر شش ماه
اسلاید 1: تغذيه با شير مادر در كودكان زير شش ماهشبکه بهداشت و درمان بجستان – واحد سلامت جمعیت و خانواده
اسلاید 2: شیر مادر بهترین و کاملترین غذا برای نوزادان ، شیرخواران و کودکان تا پایان 2 سالگی است . تغذیه انحصاری شیرخوار با شیر مادر از بدو تولد تا پایان 6 ماهگی و سپس ادامه شیر مادر همراه با تغذیه تکمیلی تا 2 سالگی ، رشد و تکامل کودک را تامین می کند .
اسلاید 3: به علت وجود آب کافی در شیر مادر به ویژه ابتدای شیر ، تشنگی شیرخوار برطرف و اشتهای او تحریک می شود . لذا با تغذیه انحصاری با شیر مادر به مدت 6 ماه تمام حتی در شرایط اقلیمی خیلی گرم نیازی به آب ، آب قند و ... نیست.
اسلاید 4: مزایای شیر مادر : مزایای مربوط به کودک مزایای مربوط به مادر مزایای اقتصادی و اجتماعی
اسلاید 5: مزایای مربوط به کودک : جلوگیری از بیماریهای عفونی تامین تمامی مواد مورد نیاز کودک سهل الهضم بودنجلوگیری از ابتلا به آسم ، آلرژی ، ناراحتیهای گوارشی و گوش درد ایجاد رابطه عاطفی بین مادر و فرزند ارضا کردن غریزه مکیدن
اسلاید 6: مزایای مربوط به مادر : جمع شدن سریعتر رحم و برگشت به اندازه طبیعی کاهش خونریزی بعد از زایمان برگشت سریع به وزن اولیه آرامش و رضایت مادر
اسلاید 7: مزایای اقتصادی و اجتماعی :هزینه خرید شیر مصنوعی و غذاهای آماده برای شیرخواران محروم از شیر مادر به مراتب بیش از هزینه ایست که مادر برای تغذیه صحیح خود در دوران شیردهی لازم دارد.
اسلاید 8: زمان شروع تغذیه با شیر مادر : هر چه زودتر پس از تولد نوزاد
اسلاید 9: تعداد دفعات و میزان شیردهی به کودک در شبانه روز:شیر دادن به کودک احتیاج به برنامه منظم نداردو بنابر میل و تقاضای کودک می باشد.
اسلاید 10: نحوه صحیح در آغوش گرفتن کودک : بدن و سر کودک در امتداد هم باشد. صورت کودک مقابل پستان مادر باشد.بدن کودک چسبیده به بدن مادر باشد .تمام بدن کودک ( نه فقط گردن و شانه او ) با دست مادر حمایت شود. دست شیرخوار که در تماس با بدن مادر است در پهلوی مادر قرار گیرد .
اسلاید 11: بهداشت پستان شستن دستها با آب و صابون قبل از هر بار شیر دادن روزی یکبار استحمام حداقل روزی یکبار شستن پستانها با آب سالم
اسلاید 12: نکاتی که مادران شیرده باید رعایت کنند: عدم انجام کار سنگین و اجتناب از خستگی تغذیه مناسب و دریافت انرژی کافی نوشیدن مایعات مصرف دارو با تجویز پزشکجلوگیری از عدم دوشیدن پستان به مدت طولانی عدم نگرانی و اضطراب
اسلاید 13: توصیه های لازم به مادران شاغل: خودداری از شروع زودتر از موعد تغذیه تکمیلی تغذیه بیشتر در طی شب و ایام تعطیلات عدم تغذیه با بطری تغذیه با شیر دوشیده شده مادر در ساعات کار دوشیدن شیر در محل کار صرف مایعات و غذای مختصر و مقوی در محل کار
اسلاید 14: آخرین تغذیه کودک با شیر مادر قبل از خروج از منزل و اولین تغذیه او بعد از وارد شدن مادر به منزل باشد.
اسلاید 15: آمادگی برای دوشیدن شیر و تحریک جاری شدن شیر : در زمانی که مادر آرامش بیشتری دارد. شستن دستها با آب و صابون جوشاندن ظرفهای جمع آوری شیر تا 20 دقیقه بغل کردن شیرخوار یا نگاه کردن و لمس کردن وسایل او نوشیدن مایعات گرم ، دوش گرفتن و یا کمپرس گرم پستانها
اسلاید 16: روش ذخیره و نگهداری شیر: در حرارت اتاق ( دور از منبع حرارتی ) تا 8 ساعت در یخچال تا 48 ساعت در جایخی ، 2 تا 3 هفته در فریزر خانگی تا 3 ماه در فریزرهای صنعتی تا 6 ماه
اسلاید 17: استفاده از ظروف پلاستیکی . 4/3 حجم ظرف از شیر پر شود. نوشتن تاریخ دوشیدن شیر روی ظرف
اسلاید 18: چگونگی مصرف شیر دوشیده ذخیره شده : ظرف را در حرارت اتاق یا روی اجاق ذوب نکنید. ظرف را در زیر آب ولرم تکان دهید. استفاده از فنجان به جای بطری
اسلاید 19: شیر دوشیده شده ذوب شده ر دمای اتاق باید ظرف 0.5 ساعت به مصرف برسد و هرگز نباید دوباره آن را فریز کرد ولی می توان آن را در یخچال نگه داشت و اگر ظرف 24 ساعت مصرف نشد باید آن را دور ریخت.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.