تغذیه در بیماران قلبی
اسلاید 1: تغذيه و بيماريهای قلبی عروقیسوري راغبي كارشناس تغذيه و رژيم درمانيدانشگاه علوم پزشکی بيرجند
اسلاید 2: شيوه زندگی در حال گذر استرشد زندگي شهرنشيني باعث تغيير الگوي مرگ و مير از بيماري هاي واگير به بيماري هاي غير واگير شده است.افزايش فزاينده استرس هاي شهري كاهش فعاليت بدني به دليل تغيير الگوي زندگيافزايش چاقي به دليل افزايش رفاه مردم و دسترسي بيشتر به غذا تغيير الگوي مصرف
اسلاید 3: نتايج نامطلوب: عادات بد غذايبيماريهاي قلبي-عروقيحمله مغزيديابتسرطان
اسلاید 4: يكي از مهمترين مداخلات آموزشي براي اصلاح شيوه زندگي شناخت گروههاي غذايي بر اساس هرم تغذيه سالم
اسلاید 5:
اسلاید 6: Five servings of Fruits and Veggies
اسلاید 7: مصرف بیشتر سبزیجات تازه مصرف بیشتر میوه جات تازه
اسلاید 8: چربی اشباع و اسيد چرب ترانس: در بدن تبدِِِِیل به LDL شده سبب بالا رفتن کلسترول خون میشود معمولا در چربی های حيوانی و يا در روغن های گياهی جامد وجود دارد. جايگزِينی آن باروغن گياهی غير اشباع منجر به کاهش قابل توجه در کلسترول خون و خطر بيماری های عروق کرونر قلب خواهد شد.
اسلاید 9: روغن نباتي جامد به دليل دارا بودن اسيدهاي چرب اشباع بالا و اسيدهاي چرب ترانس كه در جريان هيدروژناسيون توليد مي شود براي سلامتي مضر است. كاهش 2% اسيد چرب ترانس دريافتي در رژيم غذايي خطر بيماريهاي قلبي و عروقي را 25% كاهش مي دهد. طبق توصيه سازمان جهاني بهداشت حداكثر 30% كل انرژي دريافتي روزانه مي تواند از روغن و چربي تامين شود. همچنين اسيدهاي چرب اشباع حداكثر 10% و اسيدهاي چرب ترانس حداكثر 1% از كل انرژي دريافتي رژيم غذايي روزانه را مي تواند تامين كنند.
اسلاید 10: منابع اسيدهاي چرب غير اشباع اسيد لينولنيك (امگا 3)دانه ها و مغزها ، روغن کلزا (کانولا ) تخم كتان و شاهدانه، روغن ماهي ، ماهي هاي چرب ( قزل آلا، ماهي آزاد، كپور و ..... ) اسيد لينولئيك (امگا 6) در انواع روغن هاي نباتي (آفتابگردان، گل رنگ) اسيد اولئيك (امگا 9)به وفور در روغن زيتون و مغزها مثل گردو، بادام، پسته، فندق و تخمه هاي آجيلي ( تخمه آفتابگردان و تخمه كدو ).فراوان ترین اسید چرب در خون انسان
اسلاید 11: مطالعات زيادی تاثير مصرف مواد غذايی حاوی فلاونوئيدها را در پيشگيری از بيماريهای قلبی عروقی نشان داده است :مصرف زيتون در منطقه مديترانه مصرف انگور ياقوتی در فرانسهمصرف چای و ماهی در ژاپن
اسلاید 12: تاثير مواد غذايی بر کاهش بيماريهای قلبی و عروقی ماهی : مصرف روزانه 30 گرم يا 2 وعده در هفتهمصرف روزانه 35 گرم ماهی کاهش 8 – 4 ميليمتر جيوه فشار خون سيستولی و کاهش 3 ميليمتر جيوه فشار دياستولی خشکبار : گردو ، بادام ، پسته شامی مصرف روزانه 20 گرم خطر بيماريهای قلبی و عروقی را 35 درصد کاهش می دهد .ميوه های خشک : برگه هلو ، انجير و سيب : 20 تا 50 گرم موجب کاهش خطر سکته می شود .
اسلاید 13: فيبرهادريافت روزانه 35 -21 گرم توصيه شده است فيبرهای محلول جذب کلسترول را تا35 درصد کاهش مي دهند. مهمترين منابع غذايی فيبرهای محلول : حبوبات : لوبيا عدس و نخود ميوه ها : گلابی ، سيب ، زغال اخته و ...آجيلجو دوسر
اسلاید 14: عوامل موثر بر فشار خون :چاقی : بين BMI با فشار خون رابطه مستقيم وجود دارد بيش از 60 در صد افراد مبتلا به فشار خون افزايش وزن بيش از20 درصد دارند .50 درصد کل هيپرتانسيونها با کنترل وزن کنترل می شود .سديم :حساسيت به کلرور سديم با سن بالا ، چاقی و نژاد سياه پوست مرتبط است .پتاسيم : دريافت زياد پتاسيم با کاهش فشار خون همراه است .آب سخت و کلسيم موجب کاهش فشار خون می شود .منيزيوم موجب کاهش فشار خون می شود .
اسلاید 15: Try Not to Add Extra Salt to Foods
اسلاید 16: توصیه های انجمن قلببرای پیشگیری از Hypertension معمولاً مقدار 6 گرم كلرور سدیم( 4/2 گرم سدیم) روزانه توصیه می شود.موارد زیر نبایستی استفاده شود:1- نمک سر سفره2- مواد غذایی دودی شده مثل ماهی دودی و شور شده، سوسیس، کالباس-انواع كنسروها3- غذاهایی مثل چیپس ها – کراکر- آجيل شور -پنیر شور- انواع شوری و ترشی
اسلاید 17: مصرف پتاسیم (نیاز یک فرد بالغ و سالم 16000-2000 میلی گرم) دریافت بالای پتاسیم، اثر حمایت کننده ای ( کاهنده) بر پرفشاری خون دارد. زرد آلو-موز-پرتقال-گوجه فرنگي پخته-شير كم چرب- نخود- لوبيا
اسلاید 18: مصرف کلسیم (نیاز یک فرد بالغ و سالم 1200-800 میلی گرم) افزایش مصرف کلسیم و پتاسیم، فشار سیستولیک را پایین آورده و در نهایت فشار خون، کاهش می یابد. مصرف لبنیات کم چرب، برخی از انواع ماهی های کوچک (مثل کیلكا)، سبزی های برگی، کلم بروکلی، شلغم و انواع مغزها مانند گردو و فندق منبع خوب کلسیم می باشند.
اسلاید 19: مصرف منیزیم (نیاز یک فرد بالغ و سالم 400-200 میلی گرم) شواهدی مبنی بر دریافت پایین منیزیم و بالابودن فشارخون وجود دارد، با این وجود هیچ اطلاعاتی این موضوع را تأیید نمی کند که افزایش منیزیم می تواند باعث کاهش فشارخون شود. غلات، مغزها، سبزی های برگی منبع خوبی منیزیم هستند.مصرف کافئین حتی نصف یک فنجان قهوه ی حاوی کافئین، می تواند سبب افزایش قابل توجهی در فشار خون شود، ولی افرادی که بطور مرتب از آن استفاده می کنند، تحت تأثیر این عملكرد نیستند.
اسلاید 20: مصرف منیزیم (نیاز یک فرد بالغ و سالم 400-200 میلی گرم) شواهدی مبنی بر دریافت پایین منیزیم و بالابودن فشارخون وجود دارد، با این وجود هیچ اطلاعاتی این موضوع را تأیید نمی کند که افزایش منیزیم می تواند باعث کاهش فشارخون شود. غلات، مغزها، سبزی های برگی منبع خوبی منیزیم هستند.مصرف کافئین حتی نصف یک فنجان قهوه ی حاوی کافئین، می تواند سبب افزایش قابل توجهی در فشار خون شود، ولی افرادی که بطور مرتب از آن استفاده می کنند، تحت تأثیر این عملكرد نیستند.
اسلاید 21: توصيههاي مفيد تغذیه ای: عدم مصرف غذاهاي چرب و سرخ شده و جايگزيني روغن مايع افزايش وعدههاي غذايي در روز مصرف غذاهاي آبپز، بخارپز، كبابپز يا تنوري عدم مصرف سسهاي سالاد و جايگزيني آب ليمو، غوره يا نارنج تازه عدم مصرف يا كاهش مصرف غذاهاي كنسروي كم كردن مصرف نمك و عدم مصرف غذاهاي شور و نمكسود جدا كردن پوست مرغ و چربيهاي گوشت عدم مصرف دل و قلوه و كله پاچه كاهش مصرف گوشت قرمز و چربي حيواني و لبنيات پرچرب و محدوديت دريافت تخم مرغ مصرف 8-6 ليوان آب روزانهمصرف حبوبات ومغز دانه هاا فزايش فعاليت فيزيكي و ورزش مناسب آهسته غذا خوردن و جويدن كامل غذا
اسلاید 22: با تشکر از توجه شما
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.