تغذیه صحیح در کودکان
اسلاید 1: تغذيه صحیح در کودکان ویژه مربیان روستا مهد استان البرز مدرس فرناز سپندار کارشناس تغذیه و رژیم درمانی شبکه بهداشت و درمان ساوجبلاغ 93/6/23
اسلاید 2: سوء تغذيه يك مشكل چند وجهي است :فقر و نداشتن دسترسي به غذا نا آگاهي هاي تغذيه اي وعادتهاي غلط غذائي و اعمال روشهاي نادرست در تغذيه كودكانبيسوادي والدين بروز بيماري و مراقبت ناكافي افزايش بعد خانوار محيط آلوده و ناسالم از عوامل عمده بروز سوء تغذيه هستند.
اسلاید 3: سوء تغذيه سبب :كاهش بهره هوشيكاهش توانمندي جسمي و كاهش قدرت توليدكاهش قدرت يادگيري و افت تحصيليافزايش مرگ و مير كودكان بدليل ابتلاء به بيماريهاي مختلفبه دلايل فوق سوء تغذيه توانمندي و كارآئي كشورها را كاهش ميدهد و موجب فقر و تشديد سوء تغذيه ميگردد.
اسلاید 4: انواع سوء تغذیهسوء تغذیه ناشی از بیش خواریسوء تغذیه ناشی از کمبود دریافت- کمبود ریز مغذی هاسوء تغذیه پروتئین انرژی
اسلاید 5: روند رشد و تغذیه کودکان12 ماه اول زندگی وزن کودک 3 برابر می شود همینطور قد نوزاد در سال اول زندگی 50% بلندتر شده اما تقریبا تاچهار سالگی به دو برابر هنگام تولد می رسد
اسلاید 6: - بعد از 2 سالگی با آهسته شدن رشد اشتها هم کم می شود - براساس ميزان فعاليت فيزيکي نيازانرژي متفاوت است (تعادل در مصرف ودریافت انرژی) -ترکيبي ازغذاهاي مختلف از 5گروه غذايي اصلي موادمغذي و مقوی موردنياز کودک را تامين مي کند یعنی همان اصل تنوع و تعادل
اسلاید 7: مقوي كردن غذاي كودكيعني موادي به غذاي كودك اضافه كنيم كه انرژي آنرا بيشتركند.روغنها داراي انرژي هستند و افزودن مقدار كمي روغن به غذاي كودكي كه آهسته رشد ميكند توصيه ميشود.زيرا:1)انرژي روغن نسبت به مواد غذايي ديگر بيشتر است.2)روغن(كره،روغن زيتون،روغن مايع.....)بدون اضافه كردن حجم غذا انرژي آنرا بيشتر ميكند.3)روغن باعث نرم شدن غذا ميشود.
اسلاید 8: يعني موادي به غذاي كودك اضافه كنيم كه پروتئين،املاح و ويتامين آن را بيشتر ميكند.مغذي كردن غذاي كودكبه غذاي كودك تا حد امكان كمي گوشت و انواع حبوبات پخته شده را اضافه كنيد.به غذاي كودك تخم مرغ اضافه كنيدبه غذاي كودك انواع سبزيجات سبز برگ اضافه كنيد.به غذاي كودك انواع سبزيجات زرد ونارنجي(كدو حلوايي،هويج) كه داراي ويتامين آ هستند اضافه كنيد.از جوانه غلات و حبوبات نيز كه منبع غني ويتامينها و املاح هستند استفاده نماييد....
اسلاید 9: عواملی که بر دریافت غذا تاثیر می گذارند: محیط وعادات غذایی خانواده رسانه ها و تبلیغات تاثیر همسالان بیماریهای مزمن نوع فعالیت بدنی
اسلاید 10: و اما هرم غذایی مرجع....
اسلاید 11:
اسلاید 12: نياز روزانه کودکان 6-1سال
اسلاید 13: گروه نان و غلاتمیوه ها سبزی ها شیر و فراورده های آنگوشت، حبوبات ، تخم مرغ و مغزهاتوجه مهم: چربی ها و شیرینی ها گروه متفرقه محسوب می شوند و باید با احتیاط مصرف شوند. معرفی 5گروه اصلی غذایی
اسلاید 14: گروه نان وغلاتتعدادسهم موردنيازروزانه:2-1سالگي : 4سهم3-2سالگي : 6 سهم6-3سالگي : 6 سهمهر سهم : 30گرم يا 1کف دست نان يا 2/1ليوان برنج يا ماکاروني
اسلاید 15: گروه سبزي هاتعدادسهم موردنيازروزانه از سبزي ها:2-1سالگي : 1سهم3-2سالگي : 2سهم6-3سالگي : 2 تا3سهمهرسهم : 1عدد هويج متوسط، 2/1ليوان نخودسبز يالوبياسبز يا سبزي پخته
اسلاید 16: گروه میوه هاسهم موردنيازروزانه ازميوه ها:2-1سالگي : 1سهم3-2سالگي : 1سهم6-3سالگي : 2سهمهرسهم ميوه : 1عددسيب ياپرتقال يانصف ليوان آب ميوه
اسلاید 17: گروه گوشت،حبوبات وتخم مرغتعدادسهم موردنيازروزانه:2-1سالگي : 1 سهم3-2سالگي : 2 سهم5-3سالگي : 2 سهمهرسهم : 30گرم گوشت يا1عدد تخم مرغ يا 2/1ليوان حبوبات پخته
اسلاید 18: گروه شيرولبنیاتتعداد سهم موردنيازروزانه:2-1سالگي: 2سهم3-2سالگي: 2تا3سهم5-3سالگي: 2تا3سهمهرسهم: 1ليوان شيريا30گرم پنيريا4/3ليوان ماست
اسلاید 19: کودکانی که در معرض تغذیه ناکافی می باشند و احتمال دریافت مکمل های غذایی در آنها وجود دارد: 1- از خانواده های محروم 2- مبتلایان به بی اشتهایی و یا عادات غلط غذایی 3- مبتلایان به بیماریهای مزمن 4- کودکان درگیر در برنامه های رژیمی به منظور کنترل وزن 5- رژیمهای گیاهخواری همراه با دریافت ناکافی غذاهای لبنی یا غنی از کلسیم
اسلاید 20: چندنکته درتغذيه کودکان3تا6سالدراين سنين دادن حداقل5 یا 6وعده غذا شامل صبحانه،ناهاروشام و2 یا 3ميان وعده لازم استميان وعده هاي مناسب غذاهايي مثل شيروبيسکويت،نان وخرما،نان وپنير،ميوه ياآب ميوه طبیعی وانواع خشکبار هستند ومهم اين است که نبايد جاي غذاي اصلي را بگيرندتنقلاتي مثل پفک،چيپس ونوشابه هاي گازدار علاوه بر کاهش اشتها ،ذائقه کودک را به طعم شور و شیرین عادت ميدهد
اسلاید 21: ايجاد محيط شاد و لذت بخش هنگام صرف غذاعدم تهديد و زور براي خوردن غذاتهيه غذا بطريق بهداشتي وسالم توجه به رنگ و شکل وظاهر غذاتوجه به فعاليت،بازي و ورزشهاي مناسب سن کودک و تامين نيازهاي غذايي او متناسب باميزان فعاليتنوسان اشتهاي کودک در روزهاي مختلفرعايت تنوع درتهيه غذا
اسلاید 22: ذائقه کودک دراين دوران شکل مي گيرددادن غذاهاي کم نمک وآب پز وانواع غذاهاي سالم منجربه ايجاد رفتارهاي غذايي درست از ابتدای کودکي مي شودالگوهاي رفتاري اعضاي خانواده نقش موثري درانتخاب غذا توسط کودک دارد
اسلاید 23: تعريف پايش و ارتقإ رشد كودكان:- توزين مرتب كودك و رسم منحني رشد او- مقايسه روند رشد كودك با منحني هاي استاندارد- قضاوت در مورد روند رشد كودك- انجام اقدامات لازم براي بهبود رشد و تغذيه كودك- پيگيري وضعيت كودك
اسلاید 24:
اسلاید 25:
اسلاید 26: در جهان امروز ما به دلايل اشتباهات زيادي كه مرتكب شده ايم مقصريم اما بزرگترين اشتباه ما يا بهتر بگويم جنايتي كه مرتكب شده ايم بي توجهي به نوزادان و كودكان بوده است بسياري از نياز ها را مي توان به بعد موكول كرد اما در مورد كودك اينچنين نمي توان كرد زيرا همين لحظه استخوانش در حال تكميل ،خونش در حال ساخته شدن و شعور واحساسش در حال رشد است . به همين دليل نياز هايش را نمي توانيم به فردا موكول كنيم زيرا اسم او امروز است گابريلا ميسترال شاعر شيليائي وبرنده جايزه نوبل در ادبيات
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.