مراقبت‌های بهداشتیپزشکی و سلامتتغذیه

تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان

صفحه 1:
ye ‏الاب كردا‎ Pty ‏بسم‎ ‎iis 700 ete - ۳9| اتلد شا ل اير 6 کیک 00

صفحه 2:

صفحه 3:

صفحه 4:
- روزه داری در کنار اجرای برنامه غذایی صحیح در اين دوران در پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر بسپار مفید و کمک کننده است . 1 - پیروی از یک برنامه غذایی صحیح و کنترل شده با سوزاندن و حذف چربیهای اضافه در بدن. سیب کاهش وزن و در نهایت سبب بالا بردن سطح سلامت فرد می ۵ شود.

صفحه 5:
بشت ها ۱ ۲5 0 وتخم مرغ ‎Be‏ 7 شير و لبنيات نان و ماكارونى و غلات

صفحه 6:
۱ ee «٩ ‏بمعنی رعلیت در اصل تنوع و تعادل در برنامه غذایی‎ اسث . «قنوع « یعنی : استفاده از گروههای غذلیی اصلی شامل نان و غلات » شیر و مواد لبنی. ها ه ۸ ۱ گروه گوشت و جایگزین آن .

صفحه 7:
«تعاذل » بدین معنی است که از همه گروههای غذلبی پمقدار کافی مصرف شده و از کم خوری و پرخوری هر ۲ ۱ یک از گروههای غذابی پرهیز شود.

صفحه 8:
؟در ماه مبارک رمضان لازم است افراد روزه دار همانند زمانیکه روزه نیستند. سه وعده غذا بخورند که لین وعده ها شامل : افطار, شام و سحر است . ® غذاهلیی که در افطار صرف حی شود مثل غذاهای صبحانه بلید سبى باشد. # غذاهایی که در وعده شام مصرف می شود مانند شام روزهای عادی بوده و نباید سنگین و حجیم باشد وعده سحری در واقع همان وعده ۰ ناهاراست و بیشترین مقدارانرژی از این " وعده بدست می آید و به هیچ وجه نبایدحذف شوگ

صفحه 9:

صفحه 10:
عادات غذایی غلط در ماه مبارک رمضان؛ * شروع افطار با آب سرد یا نوشیدنی های سرد (افطار را با نوشیدنی های گرم مانند آبجوش. چای کمرنگ و شیر گرم آغاز نمایید.) 6

صفحه 11:
*از خرما پا کشمش استفاده کنید زیرا این دو سبب کندرل اشتها می شود و از پرخوری بهنگام افطار ممانعت می گند . خرما منبع خوبی از مواد مغذی, قند. فیبر و پناسیم است از مصرف بیش از حد (۵ -۲) پرهیز ۱۳1 4 . = 1 7, i if

صفحه 12:
افراط در مصرف انواع شیرینی بهنگام افطار چافی و اضافه وزن را پدنبال خواهد داشت . بجای مصرف انواع شیرینی ها مثل زولبیا و بامپا که فقط حاوی انرژی و فافد مواد مغذی (ویتامینها و مواد معدنی) هستند از مواد غذایی طبیعی شپرین مثل خرما. کشمش و انواع میوه استفاده نمائهد. ‎i‏ 57

صفحه 13:
* مصرف زیاد فندهای ساده در وعده سحر باعث ترشح زیاد انسولین و افت قند در طول روز می شود. * از نوشیدن بیش از اندازه چای در وعده سحری اجتناب نمایید. چون چای باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن آب بدن و الکترولیت ها مي شود و تشنگی و بیحالی در طول روزه رابه دنبال خواهد داشت.

صفحه 14:
* مصرف مواد غذلیی سنگین . دبر هضم, پرچرب و سرخ شده بهنگام افطان مناسب نیست و می نواند موجب اراحتی گوارشی و سوزش معده شود بجای آن از

صفحه 15:
راه های مقابله با تشنگی در طول روز : '* محدود کردن مصرف نمک در وعده های افطار و سحر (بدن برای دفع نمک اضلفی. مجبور است مقادیر زیادی آب دفع نماید.) دربدن از بروز تشنگی زودرس در طول روز جلوگیری کند .)

صفحه 16:
* بهتر است از میوه در فاصله افطارنا سحر و سبزی در هر وعده افطار و سحر و سالاد پخصوص در وعده ی سحر استفاده گردد. * ازمصرف مواد غذلیی پر پروتئین در وعده سحری (مانند کباب ها ) خودداری شود. لین مواد غذلیی بدلیل داشتن پروتئین زیاد . سبب تحریک.تشنگی در ساعات اولیه روز شده. و روزه دار را دچار تشنگی شدیدی می نمایند.

صفحه 17:
یک دستور غذایی عمومی در ماه مبارک رمضان: افطار : ابتدا با چای کمرنگ. آب جوش يا شیر گرم همراه خرمایا کشمش روزه ی خود را باز کنید و سپس یکی از غذاهای زیر پیشنهاد می شود: انواع نان سبوس دار و پنپر همراه با سبزی چا گوجه فرنگی با گردو فرنی با شيربرنج. انواع سوب و شله زرد ( با شکر و روغن کم).

صفحه 18:
شام : با فاصله ۲ ساعت بعد از افطار, یکی از مذاهای زیر را انتخاب کنید: آش با حبوبات کم. حلیم(بدون روغن). خوراک لوبیاء عدسی, انواع کوگو و پا کنلت ها سبزيجات با كمى نان سبوسدار و ثيره به, ماست و خیار و سبزی خوردن یا - < سالاد کاهو و دوغ کم نمک.

صفحه 19:
* بلافاصله بعد از شام از مصرف ‎gle‏ خودداری کنید. چون جذب آهن را کاهش می دهد. بهتر است به عنوان ۳ دسر بعد از شام از میوه هاء مخصوصاً مرکبات و میوه 5 هایی که حاوی مقادیر بالایی وبنامین -هسنند.استفاده کنید. زبرا جذب آهن را در بدن افزایش داده و درتولید برخی از هورمون ها نفش ویژه ای دارند.

صفحه 20:
3 نا بايان شب و هنكام خواب. نا حدى كه ميل دارید از | ميوه ها و سبزى ها و آب و ساير نوشيدنى ها استفاده كنيد. ولى در مصرف مواد غذايى افراط نكنيد. مصرف

صفحه 21:
سحری : وعده سحری بهتر است مثل وعده ناهار باشد و غذای اصلی در این وعده صرف شود: مجح

صفحه 22:
انواع چلو خورشت و پلوهای مخلوط با حبوبات و سبزیجات( عدس پلو لوپیا پلو سبزی پلو) به همراه مقدار اندگی مرغ. ماهی چا گوشت و سبزی های ازه مثل سبزی خوردن با سالاد کاهو و ماست براى اين وعده مناسب است (البنه مصرف زیاد مواد پرونئینی در سحر سبب.نشنگی در ساعات اولیه روز می شود) * لازم‌به ذکر است که بلید از مصرف بیش از حد سالاد خودداری شود.

صفحه 23:
* پلافاصله بعد از انمام سحری از نوشیدن چای پررنگ اجتناب کنید. زپرا هم جذب آهن را کاهش می دهد و هم مصرف زیاد چای در سحر باعث افزایش دفع ادرار و دفع الکترولیت های بدن و بروز نشنگی در طول روز می شود.

صفحه 24:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان