صفحه 1:
ye
الاب كردا
Pty بسم
iis
700 ete
-
۳9|
اتلد شا ل اير
6
کیک 00
صفحه 2:
صفحه 3:
صفحه 4:
- روزه داری در کنار اجرای برنامه غذایی صحیح در اين
دوران در پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر بسپار
مفید و کمک کننده است . 1
- پیروی از یک برنامه غذایی صحیح و کنترل شده با
سوزاندن و حذف چربیهای اضافه در بدن. سیب کاهش
وزن و در نهایت سبب بالا بردن سطح سلامت فرد می
۵
شود.
صفحه 5:
بشت ها ۱ ۲5
0 وتخم مرغ Be 7 شير و لبنيات
نان و ماكارونى و غلات
صفحه 6:
۱ ee
«٩ بمعنی رعلیت در اصل تنوع و تعادل در برنامه غذایی
اسث .
«قنوع « یعنی : استفاده از گروههای غذلیی اصلی شامل
نان و غلات » شیر و مواد لبنی. ها ه ۸
۱
گروه گوشت و جایگزین آن .
صفحه 7:
«تعاذل » بدین معنی است که از همه گروههای غذلبی
پمقدار کافی مصرف شده و از کم خوری و پرخوری هر ۲ ۱
یک از گروههای غذابی پرهیز شود.
صفحه 8:
؟در ماه مبارک رمضان لازم است افراد روزه دار همانند زمانیکه روزه
نیستند. سه وعده غذا بخورند که لین وعده ها شامل : افطار, شام و
سحر است .
® غذاهلیی که در افطار صرف حی شود مثل غذاهای صبحانه بلید سبى
باشد.
# غذاهایی که در وعده شام مصرف
می شود مانند شام روزهای عادی
بوده و نباید سنگین و حجیم باشد
وعده سحری در واقع همان وعده
۰ ناهاراست و بیشترین مقدارانرژی از این "
وعده بدست می آید و به هیچ وجه نبایدحذف شوگ
صفحه 9:
صفحه 10:
عادات غذایی غلط در ماه مبارک رمضان؛
* شروع افطار با آب سرد یا نوشیدنی های سرد
(افطار را با نوشیدنی های گرم مانند آبجوش. چای
کمرنگ و شیر گرم آغاز نمایید.)
6
صفحه 11:
*از خرما پا کشمش استفاده کنید زیرا این دو سبب
کندرل اشتها می شود و از پرخوری بهنگام افطار
ممانعت می گند . خرما منبع خوبی از مواد مغذی, قند.
فیبر و پناسیم است از مصرف بیش از حد (۵ -۲) پرهیز
۱۳1 4 .
=
1
7,
i
if
صفحه 12:
افراط در مصرف انواع شیرینی بهنگام افطار چافی و
اضافه وزن را پدنبال خواهد داشت . بجای مصرف انواع
شیرینی ها مثل زولبیا و بامپا که فقط حاوی انرژی و فافد
مواد مغذی (ویتامینها و مواد معدنی) هستند از مواد
غذایی طبیعی شپرین مثل خرما. کشمش و انواع میوه
استفاده نمائهد. i 57
صفحه 13:
* مصرف زیاد فندهای ساده در وعده سحر باعث ترشح
زیاد انسولین و افت قند در طول روز می شود.
* از نوشیدن بیش از اندازه چای در وعده سحری
اجتناب نمایید. چون چای باعث افزایش دفع ادرار و از
دست رفتن آب بدن و الکترولیت ها مي شود و تشنگی
و بیحالی در طول روزه رابه دنبال
خواهد داشت.
صفحه 14:
* مصرف مواد غذلیی سنگین . دبر هضم, پرچرب و
سرخ شده بهنگام افطان مناسب نیست و می نواند
موجب اراحتی گوارشی و سوزش معده شود بجای آن از
صفحه 15:
راه های مقابله با تشنگی در طول روز :
'* محدود کردن مصرف نمک در وعده های افطار و سحر
(بدن برای دفع نمک اضلفی. مجبور است مقادیر زیادی آب
دفع نماید.)
دربدن از بروز تشنگی
زودرس در طول روز
جلوگیری کند .)
صفحه 16:
* بهتر است از میوه در فاصله افطارنا سحر و سبزی در
هر وعده افطار و سحر و سالاد پخصوص در وعده ی
سحر استفاده گردد.
* ازمصرف مواد غذلیی پر پروتئین در وعده سحری
(مانند کباب ها ) خودداری شود.
لین مواد غذلیی بدلیل داشتن پروتئین زیاد . سبب
تحریک.تشنگی در ساعات اولیه روز شده. و روزه دار را
دچار تشنگی شدیدی می نمایند.
صفحه 17:
یک دستور غذایی عمومی در ماه مبارک رمضان:
افطار : ابتدا با چای کمرنگ. آب جوش يا شیر گرم
همراه خرمایا کشمش روزه ی خود را باز کنید و سپس
یکی از غذاهای زیر پیشنهاد می شود:
انواع نان سبوس دار و پنپر همراه با سبزی چا گوجه
فرنگی با گردو فرنی با شيربرنج.
انواع سوب و
شله زرد ( با شکر و روغن کم).
صفحه 18:
شام :
با فاصله ۲ ساعت بعد از افطار, یکی از مذاهای زیر را
انتخاب کنید:
آش با حبوبات کم. حلیم(بدون روغن). خوراک لوبیاء
عدسی, انواع کوگو و پا کنلت ها
سبزيجات با كمى نان سبوسدار و ثيره به,
ماست و خیار و سبزی خوردن یا - <
سالاد کاهو و دوغ کم نمک.
صفحه 19:
* بلافاصله بعد از شام از مصرف gle خودداری کنید.
چون جذب آهن را کاهش می دهد. بهتر است به عنوان ۳
دسر بعد از شام از میوه هاء مخصوصاً مرکبات و میوه 5
هایی که حاوی مقادیر بالایی وبنامین -هسنند.استفاده
کنید. زبرا جذب آهن را در بدن افزایش داده و درتولید
برخی از هورمون ها نفش ویژه ای
دارند.
صفحه 20:
3 نا بايان شب و هنكام خواب. نا حدى كه ميل دارید از |
ميوه ها و سبزى ها و آب و ساير نوشيدنى ها استفاده
كنيد. ولى در مصرف مواد غذايى افراط نكنيد. مصرف
صفحه 21:
سحری :
وعده سحری بهتر است مثل وعده ناهار باشد و غذای
اصلی در این وعده صرف شود:
مجح
صفحه 22:
انواع چلو خورشت و پلوهای مخلوط با حبوبات و
سبزیجات( عدس پلو لوپیا پلو سبزی پلو) به همراه
مقدار اندگی مرغ. ماهی چا گوشت و سبزی های ازه
مثل سبزی خوردن با سالاد کاهو و ماست براى اين
وعده مناسب است (البنه مصرف زیاد مواد پرونئینی در
سحر سبب.نشنگی در ساعات اولیه روز می شود)
* لازمبه ذکر است که بلید از مصرف بیش از حد سالاد
خودداری شود.
صفحه 23:
* پلافاصله بعد از انمام سحری از نوشیدن چای پررنگ
اجتناب کنید. زپرا هم جذب آهن را کاهش می دهد و
هم مصرف زیاد چای در سحر باعث افزایش دفع ادرار و
دفع الکترولیت های بدن و بروز نشنگی در طول روز می
شود.
صفحه 24: