صفحه 1:
eel ‏سنتى بخش سلامت‎ فيعى فر سربرست دفتر آموزش و ارتقاى سلامت

صفحه 2:
EE

صفحه 3:
‎eon 0‏ بو ات و طب ییشلیری 1 عا كا تيرى و - کلیه ‏املانات موجهو د آغاز شماييد ‎

صفحه 4:
۶ رویکرد سلامت همگانی از قرن ۱۳ تا کنون ‎eT‏ ‏7 حفاظت از سلامت (از ۱۳۰۰ تا ۱۸۳۰ میلادی)- کنترل دم مسموم(از ۱۸۶۰ تا ۱۸۷۰ میلادی)- کنترل سرایت (از ۱۸۸۰ تا ۰ میلادی)- طب پیشگیری (از ۱۹۶۰ تا ۱۹7۰ میلادی) 7" مراقبت بهداشتی اولیه (از ۱۹۷۰ تا ۱۹۸۰ میلادی) " ارتقای سلامت (از ۱۹۸۰ تا کنون) "۲ ارتقای سلامت فرایند قادرسازی مردم برای افزایش کنترل شان بر سلامت و بهبود سلامت است. تمرکز ارتقای سلامت بر روی دستیابی عادلانه به سلامت است. منشور اوتاوا۱۹۸۲

صفحه 5:
۷۵ ,۸6 ات تست عوامل موّثر بر سلامت

صفحه 6:
عوامل اجتماعی موْثر بر سلامت سس47##رد##««#<77# ت۱۳ 7" سلامت تابع عوامل فردی. فرآیندهای بین فردی. عوامل ساختاری. عوامل اجتماعی و سیاست های همگانی است. 7" چهار عامل از پنج عامل مذکون خارج از حیطه فردی و در محيط است كه نشان دهندة برتری مداخلات اجتماعی نسبت به مداخلات فردى است. 7 تدوین قوانین جامعی بیای بهبود شاخص‌های اجتماعی سلامت. با هدف اصلاح شرایط اجتماعی و ایجاد بستر لازم برای اتخاذ شیوه زندگی فردی و جمعی سالم توسط مردم. ضیوری است.

صفحه 7:
تعریف سلامت مبتنی بر شرایط ٍٍ_ _ 2 7" وضعیت سلامت هر فرد هم ارز با مجموعه شرایطی است که به او این تواناین را می دهد تا از فرصت های واقعی خود استفاده کرده و از پتانسیل بیولوژیکی خود بهره برد. " شرایط اصلی سلامت دارای بیشترین اهمیت برای تمام مردم است. شرایط فرعی سلامت بستگی به توانایی های فردی و وضعیت موجود افراد دارد. برای مثال شرایط سلامت یک زن باردار با یک فرد معتاد یا یک فوتبالیست ملی متفاوت است. a

صفحه 8:
شرایط اصلی سلامت 7 نیازهای ابتدایی به غذا آب. سرپناه و مسکن؛ ل دستیابی عادلانه به اطلاعات ممکن و قابل حصول در مورد تمامی عوامل تأثي ركذار بر زندكى؛ سواد سلامت به معناى برخوردارى از مهارت. توانايى و اعتماد به نفس براى جذب و درك و استفاده از اطلاعات بهداشتی؛ 7 وابستكى يا تفهيم اين مطلب به مردم كه هيج كاه يك فرد 2 نمى تواند از محيط اطراف خود و ساير مردم. به طور كامل خود را جدا سازد و در قبال جامعه اى كه در آن زندكى مى كند داراى حق و نيز وظيفه است؛ و 7" قدرت و امید.

صفحه 9:
ate =e nL ۴ ] ‏مراثبت تخصصی‎ انویه ی خودمراقبتی عصر اطلاعات برای سلامت ۱ .اق رب : نقشه تغييرات مراقبت از سلامت كمترين تمايل

صفحه 10:
هرم مفهومی گفتمان ارتقای سلامت رن 55 35555 راهبرد زندگی با کیفیت ‏ " اقدام توسعه سیاست هاق سالم؛ توسعه محیط های سالم ؛ توسعه اقدام جامعه؛ توانمندسازی افراد گروه ها و جوامع؛ بازنگری در خدمات سلامت

صفحه 11:
a - تعریف فرد از سلامت ووو ايت د - خود انگاره تسهیلات لازم - مزايا و موانع درك شدة براى كسب دانش» ‎hy‏ مهارت و انگیزش - سلامت درک شده - ارزش سلامت - نفوذ اجتماعی - سیستم اعتقادات و ارزش‌ها. - خودکارآمدی محیط ‎Calor‏ کننده اجتماعی, سرمایه اجتماعی؛ گزینه‌های انتخاب سلامت؛ ات لازم برای کسب دانش, مهارت انگیزش و خودکارآمدی عاملیت خودمراقبتی (توانمندى) خود-كارآمدى -کنترل درک شده - بهبود خودانگاره

صفحه 12:
هرم ساختاری مدیریتی گفتمان ارتقای سلامت 4 + 3 3 4 ۹ مدیریت سبک ‎OL‏ ” د 2 تس جاسا كير

صفحه 13:

صفحه 14:
تابلوی سطوح و مداخلات مشار کت مردمی دکتر شهرام آموزش ها/اقدام ها ظرفیت سازی برای ارایه خدمات خودمراقبتی و آموزش اثربخش بیمار در بخش سلامت. آموزش و توانمندسازی مردم و بیماران: ارتقای فرهنگ سلامت با رویکرد خودمراقبتی ظرفیت سازی برای تشکیل و حمایت از گروه های خودیار و همسان در بخش های سلامت/ رفاه اجتماعی/آموزش کشور. آموزش و توانمندسازی گروه های خودیارو همسان. توسعه شبکه های خودیار مجازی و حقیقی ظرفیت سازی برای توسعه موقعیت های حامی سلامت در شهرها/محلات/سازمان هاء توسعه شوراهای حامی سلامت. توسعه اثتلاف ها و اتحادهای حامی سلامت. برقراری ارتباط استراتزیک برای ارتقای سلامت. توسعه اقدام جامعه برای سلامت فیعی فر و همکاران؛ ۱۳۹۲ موقعیت برنامه خانه مطب خودمراقبتی بيمارستانء آموزش بیمار دار وخانه؛ آزمایشگاهه مركز بهداشتی خانه كروه هاى خوديار مركز بهداشتی گروه های همسان مطب بیمارستان مدرسة مسجد محل کار مدرسه,محل کار .| مدارس مروج سلامت مسجدءسازمان محل های کار مروج سلامت شهردارىءفرماندارى | سازمان هاى دولتى و استانداریدانشگاه "| غیردولتی حامی سلامت اصناف و احزاب حامی سلامت شوراهای ملی» شهری؛ محلی و صنفی حامی سلامت گروهی

صفحه 15:
7 به جاى د دون 0 ن به دنبا بال د به جاى د ‎a‏ ‏ببسام ‏ودن ‏بواى افزود 9 رودن مبارزه

صفحه 16:

صفحه 17:
قدرت و سلامت ججح تت ‎ee‏ ‏7 ساختار قدرت. در تمامی سطوح بر زندگی مردم اثر دارد. ارتقای سلامت نيازمند تعريف شفاف ارتباط بين سلامت. سیاست و قدرت است. 7 تحلیل تأثير قدرت برتوانمندسازى مردم و افزايش ظرفيت جامعه براى ارتقاى سلامت نيازمند تحليل تاثير قدرت بر مشاركت مردمى است. 7 ارتقای سلامت. علاوه بر توانمندسازی مردم برای کنترل قدرتمندانه زندگی خود. نیازمند تلاش برای تقویت مردم سالاری است. 7 قدرت تساوی خواه دستیابی به توافق نظر مشترک بین دولت و ملت در زمینه موضوعاتی هم چون آب سالی مسکن. غذا و سایر عوامل مؤثر بر زندكى مردم را تسهیل می کند.

صفحه 18:
و به عنوان بخش سلامت برای نوشتن چنین سرنوشتی» تلاش کنیم و نه تنها برای درمان بیماران؟ rot: A Rae

صفحه 19:
شیوه زندگی سالم 101010101010100 1110000011 7" شیوه زندكى راهى است براى زندكى بر اساس الكوهاى قابل تشخيص رفتار که در واکنش متقابل ویژگی های فردی. تعاملات اجتماعی و شرایط اقتصادی اجتماعی و محیطی زندگی افراد انتخاب می شود. 7" شیوه زندگی سالم باید در برگیرنده رفتار مردم در سه بعد فردی. اجتماعی و رابطه بين فرد و جامعه باشد چراکه زندگی سالم مردم نیازمند تامين تعادلی منطقی وخردمندانه میان سلامت شخص,. سلامت و نندرستی دیگران و سلامت جامعه است. 7 تامین. حفظ و ارتقای سلامت مردم. سازمان ها و جوامع نیازمند خلق و پرورش احساس وابستگی متقابل مردم به یکدیگر و به جامعه‌ای است که در آن زندگی می کنند. جامعه باید کانونی باشد برای وابستگی متقابل مردم به یکدیگر و به ارزش‌ها و تمدنی که به آن تعلق دارند. جایی که احساس کنند که بخشی از یک جامعه توسعه‌دهنده سلامت و جزیی از اجزای حیات و رشد ان جامعه هستند.

صفحه 20:

صفحه 21:
وظیفه خود بدانیم اما هنرمان را

صفحه 22:

صفحه 23:
آیا وقت آن رسیده است .... " به جای جدال ناتمام برای آن که چه کسی هزینه های بیماری را بپردازد(دولت با مردم)؛ برای امین منابع لازم به منظور توانمندسازی مردم برای سالم بودن؛ سالم ماندن و ارتقای سلامت بجنگیم؟

صفحه 24:
کیفیت زندگی در گروی شادی ججح تت ‎ee‏ 7" سازمان جهانی بهداشت در سال 1940 بهترين معيار براى قضاوت در مورد كيفيت زندكى را ميزان برآورده شدن نيازها و براورده شدن ملزومات شادى افراد مى دانست. ملزومات شادى نيازهايى هستندكه براى شادمان بودن مردم لازم (و نه كافى) هستند و بدون تامين أنها هيج انسانى نمی تواند شاد باشد. ۲ کیفیت زندگی نوعی رابطه متقابل بین شرایط اجتماعی. بهداشتی. اقتصادی و محیطی است که در بهبود جنبه های انسانی اجتماعی و روانی در زندگی موثر است.

صفحه 25:

صفحه 26:
آیا وقت آن رسیده است .... 7" باور کنیم که مردم خالقان اصلی سلامت اند تا آنها را ‎oly‏ تامین» حفظ و ارتقای سلامت خوده خانواده» همسالان» جامعه و جهان توانمند سازیم؟

صفحه 27:
پزشکان ار تقاءدهنده سلامت سس(« 7 ارتقای سلامت نیازمند پذیرش تغییر توسط پزشکان است. ل پزشکان ارتقاءدهنده سلامت مربیانی دلسوزند که مردم را برای بازی بزرگ سلامت آماده و تجهیز می کنند و از تماشای بازی زیبای خالقان سلامت لذت می برند. 7" پزشکان ارتقاء‌دهنده سلامت. ابتدا آموزش می دهند. بعد حمایت می کنند و سرانجام اگر لازم شد به عنوان یک فرد خبره با مشورت موئر با بیمار درمان می کنند و ادامه مراقبت را به بیماری آگاه ماهر و امیدوار و خودمراقب می سپارند تا سلامتش را بازیابد. رضایتش حاصل شود و کیفیت زندگی اش افزایش یابد.

صفحه 28:

صفحه 29:
آیا وقت آن نرسیده است .... ججح تت ‎ee‏ ‏7 باوركنيم مردم برخوردار از آبء غذاء مسكن» قدرت» امید» اطلاعات شفاف سواد سلامت» سرمایه و همبستگی اجتماعی» عشق به خود و هم نوع و طبيعت و ایمان به خدا در طول عمرشان کمتر بیمار می شوند و اگر با وجود همه مراقبت های ما و خودمراقبتی های خود بیمار شدند زودتر» بهتر و ارزان تر با داروی کمتر»درمان ساده تر» هزینه کمتر»و عود و عوارض کمتری شفا می یابند؟

صفحه 30:

صفحه 31:
جراحی غده های سلامت در صحن محالس منتخب ملت ها ججح تت ‎ee‏ ‏۳" در رویکرد ارتقای سلامت. بیمارستان هاى سربه فلك كشيده پنج ستاره منحصر به فرد یا داروی های معجزه گر فلان بیماری. قله افتخار بخش سلامت نیست. 7" در رویکرد ارتقای سلامت. پزشکان به تنهایی حلال معضلات خیل بیماران قربانی معضلات اقتصادی. اجتماعی و فرهنگی 7" در رویکرد ارتقای سلامت. باید غده های سلامت مردم را در صحن مجالس کشورها و به دست نمایندگان منتخب ملت ها با اتخاذ سیاست های حامی سلامت جراحی نمود.

صفحه 32:
آیا وقت آن رسیده است .... 5 7" منابع محدودی که تا امروز با رنج فراوان به دست بخش سلامت می رسید و فقط خرج بیماری می شد» خرج سلامت در سایه یک زندگی با کیفیت» عزت» نشاط و نیز خرج توسعه و تعالی جامعه نمود؟

صفحه 33:

صفحه 34:
7 به جای مبارزه محکوم به شکست در ا, جهاد مداوم» همگانی و بی پایان برای زندگی سالم را به هدایت نمود:

صفحه 35:

صفحه 36:
راه بی پایان سلامت 00000000 5557 ل ارتقای سلامت به معنای توسعه سلامت در ورای مرزهای سنتی بخش سلامت است. 7 سلامت راهی است که مردم توانمند جامعه ای توانمند. انتخاب و طی می کنند تا از یک زندگی باکیفیت در جامعه ای توسعه یافته برخوردار شوند. 7 سلامت. پایان راه نیست. راهی بی پایان است که رهروانی آگاه. خودکارآمد. خودمراقب. مقتدر بانشاط همبسته و مسوولیت پذیر در برابر خود و خالق هستی. طبیعت. محله-شهر-کشور-جهان. امروز و فردای جهان, خانواده-همسالان- همکاران..... می خواهد.

صفحه 37:
به اميد روزى که..... اس هه 7 سلامت "توسط مردم و با ‎"eae‏ ارتقاء يايد. 7" از "ایجاد درد بیماری" پیشگیری شود. ۲ " کیفیت زندگی مردم" با توانمندسازی آنها برای خودمراقبتی و رعایت سبک زندگی سالم برپایه آموزه های اسلامی و ایرانی افزایش یابد. "" نیروی انسانی سالم. بانشاط خلاق. مسوول و مولد و مفتخر به ایرانی بودن برای توسعه پایدار ایران اسلامی فراهم شود.

صفحه 38:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
32,000 تومان