تفاهم نامه همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و شورای عالی استان ها
اسلاید 1: تفاهم نامه همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و شورای عالی استان ها تاریخ 1394/3/21
اسلاید 2: مقدمه:به منظور بهره مندی از ظرفیت های مردمی و توان برنامه برنامه ریزی و نظارتی شوراها در راستای توسعه کشور و همجنین ایجاد زمینه های تحقق اصل پنجاهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که حفاظت محیط زیست را وظیفه عمومی تلقی نموده است و جایگاه محیط زیست سالم در توسعه پایدار و آبادانی کشور و با عنایت به وظایف مشترک سازمان حفاظت محیط زیست و شوراهای اسلامی در این زمینه، تفاهم نامه میان شورای عالی استان ها و سازمان حفاظت محیط زیست مبادله گردید.
اسلاید 3: موضوع تفاهم نامه:استفاده بهینه از ظرفیت های بالقوه جهت ارتقای وضعیت محیط زیست به منظور تسریع و تسهیل در تحقق اصل پنجاهم قانون اساسی و حسن انجام وظایف قانونی دستگاه های ذی ربط در چارچوب قوانین و مقررات
اسلاید 4: اقدامات سازمان:1- همکاری واحدهای تابعه سازمان با شوراهای اسلامی در انجام وظایف سیاست گذاری و نظارتی آنها در چارچوب مقررات مربوطه 2- جلب همکاری شوراهای اسلامی در خصوص جلوگیری از آلودگی و تخریب محیط زیست در سطح کشور 3- برگزاری کارگاه های آموزشی برای اعضا شوراهای اسلامی با هدف تبیین ضرورت و اهمیت اتخاذ اقدامات حفاظت از محیط زیست از طریق شوراها 4- تهیه منابع آموزش علمی-کاربردی متناسب با کارکرد شوراهای اسلامی و ارسال رایگان برای آنها
اسلاید 5: اقدامات شورای عالی استان ها:1- تقویت همکاری شهرداری ها با سازمان جهت جلوگیری از فعالیت واحدهای آلوده کننده و مخرب محیط زیست 2- ارایه برنامه جامع برای حفاظت از محیط زیست و تنوع زیستی از جمله در زمینه آب، هوا، خاک و پسماند در سطوح استانی و شهرستان ها. 3- همکاری و اقدام مساعد در خصوص هماهنگ سازی برنامه جامع مدیریت پسماند، توسعه و حفاظت فضای سبز، کاهش آلودگی هوا، ساماندهی صنایع و کارگاه ها، برنامه جامع آب و فاضلاب و سایر برنامه های ضروری دیگر مرتبط با محیط زیست و ارتقا قابلیت های فعالیت مشترک با هدف محیط زیست 4- تشکیل کمیته محیط زیست و توسعه پایدار در شورای عالی استان ها و توصیه به تشکیل کمیسیون یا کمیته محیط زیست در کلیه شوراهای کشور.
اسلاید 6: اقدامات شورای عالی استان ها:5- جلب همکاری و مشارکت شوراها در انطباق فعالیت های مدیریت شهری و روستایی با ادارات کل حفاظت محیط زیست بویژه ممانعت از هرگونه منابع آلودگی آب و خاک و تخریب محیط زیست در قالب طرح های عمرانی و غیره. 6- همکاری شوراهای اسلامی روستاها با ادارات کل حفاظت محیط زیست در جلب مشارکت مردم و رفع اختلافات محیط زیستی محلی 7- همکاری موثر در حفاظت از مناطق چهارگانه محیط زیست (پارک های ملی، آثار ملی طبیعی، پناهگاه های حیات وحش و مناطق حفاظت شده) و جلوگیری از تخریب اراضی ملی با در نظر گرفتن سیاست ها و راهبردهای سازمان. 8- همکاری در امر آموزش به شهروندان و روستاییان در راستای ارتقا سطح آگاهی های محیط زیستی مردم. 9- همکاری به منظور نظارت بر رفع آلودگی ناشی از فعالیت های مخرب محیط زیست در محدوده شهری و روستایی. 10- همکاری با شورای حفظ حقوق بیت المال به منظور حفاظت از مناطق چهارگانه محیط زیست موضوع بند الف ماده 3 قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست.
اسلاید 7: اقدامات مشترک:1- برنامه ریزی مشترک به منظور کاهش آلاینده های محیط زیست در روستاها2- همکاری مشترک در ارتقا کارایی و استانداردها به منظور مدیریت پسماندها از مرحله تفکیک تا دفع بهداشتی با روش های فنی محیط زیستی 3- همکاری مشترک و هماهنگی در امر پیشگیری از آلودگی آب های سطحی، غیرسطحی (زیرزمینی) و ساحلی در محدوده شهرها و روستاها. 4- همکاری مشترک و برنامه ریزی به منظور کاهش زیان های آلودگی هوا ناشی از وسایل نقلیه و فعالیت های کارگاهی. 5- همکاری مشترک در سیاستگذاری و نظارت در امر بهداشت و نظافت معابر و اماکن عمومی شهری و روستایی. 6- هماهنگی و همکاری مشترک در امر مبارزه با آلودگی های صوتی 7- برگزاری کارگاه های آموزشی و همایش های مشترک در راستای تحقق اهداف تفاهم نامه
اسلاید 8: نظارت و هماهنگی در سطوح ملی، استانی و شهرستان:الف. ملی:مسولیت نظارت بر حسن اجرای تفاهم نامه برعهده کاگروهی متشکل از معاون کمیسیون ها و امور دولت شورای عالی و معاون ذیربط سازمان خواهد بود جلسات آنها هر سه ماه یکبار بصورت منظم در سازمان شورای عالی به صورت چرخشی برگزار خواهد شد و در صورت لزوم جلسات فوق العاده به پیشنهاد هریک از آنها نیز قابل برگزاری خواهد بود. دستورالعمل های لازم به منظور کارآمدتر شدن این تفاهم نامه در چارچوب قوانین و مقررات، توسط نمایندگان طرفین تصویب خواهدشد.
اسلاید 9: نظارت و هماهنگی در سطوح ملی، استانی و شهرستان:ب-استان:در هر استان، کارگروهی با عضویت رئیس شورای اسلامی استان، مدیرکل حفاظت زیست استان، نماینده شورای اسلامی شهر مرکز استان و یک نفر از اعضای شورای شهرستان مرکز استان و یک نفر از نمایندگان سازمان های مردم نهاد محیط زیستی و کارشناس ذی ربط اداره کل حفاظت محیط زیست استان، مسوولیت نظارت بر حسن اجرای این تفاهم نامه را عهده دار بوده و هر شش ماه یکبار گزارش عملکرد کارگروه را به شورای عالی استان ها و معاونت مربوطه در سازمان حفاظت محیط زیست ارسال می نماید و هرماه یکبار بصورت منظم جلسه خواهند داشت و در صورت نیاز از متخصصین و اساتید دانشگاه برای شرکت در جلسات دعوت خواهند کرد.
اسلاید 10: مهمترین اقدامات و همکاری های مشترک محیط زیست و شوراهای اسلامی استان ها در راستای اهداف تفاهم نامه : - برگزاری نشست ها، جلسات و همکاری های مشترک در زمینه تسهیل امور حفاظت محیط زیستی : -تدوین برنامه جامع محیط زیست شهری در آذربایجان غربی - اجرای طرح امید اجتماعی( آموزش شهروند سبز) در بوشهر - ساماندهی بهداشتی و زیست محیطی سکونتگاه های منطقه حفاظت شده تنگه صیاد در قالب طرح های هادی در چهارمحال و بختیاری. - تشکیل کمیسیون عمران و محیط زیست در شورای اسلامی شهر زنجان وتصویب نامگذاری خیابان وبلوارهای جدیدالاحداث به نام محیط بانان شهید در شورای اسلامی استان زنجان. - تدوین و تصویب برنامه مدیریت جامع تالاب هامون در سیستان و بلوچستان. - برگزاری کارگاه آموزشی تبیین مبانی حفظ محیط زیست برای دهیاران و شوراهای اسلامی روستاهای اطراف تالاب هشیلان و منطقه اورامانات پاوه در کرمانشاه. - عضویت نماینده شورای اسلامی در کارگروه مدیریت پسماند، ارزیابی اثرات محیط زیست در کهکیلویه و بویراحمد.
اسلاید 11: - همکاری مشترک در مدیریت پسماندها و زباله های شهری و روستایی، پیشگیری از آلودگی آبهای سطحی و غیرسطحی ، امربهداشت و نظافت معابرو اماکن عمومی شهری و روستایی استان گیلان. - تعیین مرز اراضی ملی و زراعی داخل مناطق تحت مدیریت سازمان در لرستان . - آموزش مفاهیم و موضوعات محیط زیستی به دهیاران ، شوراهای اسلامی شهر و روستا در استان مرکزی. - تصمیم گیری درخصوص کارگاه های مزاحم شهری و طرح های مطالعاتی پسمانده های عادی شهرها و روستاهای استان یزد. - تصمیم گیری درخصوص حفظ حریم ، پاکسازی و جلوگیری از آلودگی رودخانه ها و تسریع مکان یابی بازارچه فروش پرندگان مجاز و خانگی در سطح شهر همدان . - تشکیل کمیته محیط زیست در شورای اسلامی استان کرمان . - برگزاری همایش نقش جایگاه های شوراهای اسلامی روستا و دهیار در حفاظت از محیط زیست در استان تهران - هم اندیشی با شوراها و دهیاری های روستاهای حاشیه تالاب رود شور، شیرین و میناب درطرح بررسى و شناسایی معيشتهاى جايگزين (مکمل و تقویتی) پایدار در تالاب رود شور-شیرین میناب در هرمزگان. - انجام مطالعات مربوط به بررسی ذرات معلق و تعیین سیاهه انتشار آلودگی هوای اصفهان با سرمایه گذاری شهرداری اصفهان برابر تفاهم نامه همکاری منعقده فی مابین سازمان حفاظت محیط زیست و شورای عالی استان ها.
اسلاید 12:
اسلاید 13: با تشكر از حسن توجه شما عزيزانبا تشكر از حسن توجه شما عزيزانوالسلام
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.