معماری و عمرانعلوم مهندسی

تفاوت سازه های فلزی با بتنی

صفحه 1:
به نام خداوند مهربان ۶ «عنوان آراید. * تفاوت سازه های فلزی با بتنی ۶ استاد مربوطه: ۶ استاد شهبازی

صفحه 2:
سکلت بتنی بهتر است يا فلزی؟ والى كه براى اكثر کارفرمایان به وجود می آید اين تب که کدام سیستم باربر را برای سازه خود و اجراء نمایند. در اینجا سعی می کنیم تفاوت ا بطور مختصر در جند حوزه اه

صفحه 3:
* مقاومت در برابر زلزله > معمولا اين باور غلط وجود دارد که ساختمان اسکلت فلزی در برابر زلزله مقاوم تر است و یا برعکس. این ایده اصولا اشتباه است بدین صورت که هم سیستم بتنی و هم سیستم فلزی را می توان برای مقاومت های مختلف طراحی نمود که هر دو نیز به صورت مورد نظر در زلزله عمل کنند. در حقیقت عامل مهم طراحی صحیح سازه است. البته لازم به ذکر است که سیستم های اسکلت بتنی به دلیل افزایش وزن سازه, در زلزله, نیروی بیشتری را متحمل می شوند.

صفحه 4:
لااقعیت وجود دارد که سازه های بتنی دارای غمر طراحی هستند بدین مقهوم یک سازه بتنی برای عمری معین طراحی می شود گرچه این عمر ۵۰ يا ۶۰ پاشد. بتن با گذشت عمر دچار افت و خزش می شود که نهایتا باعث تاثير پر عملکرد سازه هنگام وقوع زلزله می شود. اما در سازه فلزی مشکل افت وم با افزایش عمر وجود ندارد که اين یک مزیت برای اسکلت فلزی محسوب شود.

صفحه 5:
در ساخت و سازهای رایج در کشور به مسئله اسقاط سازه کمتر توجه می نود بذّین مفهوم که در زمان تخریب سازه ساختمان های فلزی دارای ارزش كه مراتب بالاتر و هزینه تخریب کمتر می باشند. که اين نیز می تواند یک بت برای اسکلت فلزی محسوب شود.

صفحه 6:
* مقاومت در برابر آتش سوزی * مقاومت فولاد در آتش سوزی پائین می باشد بدین صورت که با گرم شدن مقاومت خود را از دست می دهد در صورتی که اسکلت جتتی ققاونتازبه مرانب بیشترق دز بزایر آتش از خود نشان می دهد. البته لازم به ذکر است با ایجاد تمهیداتی در سازه فلزی که بعضا هزینه بر نیز می باشند می توان مقاومت ‎ol‏ در برابر آتش را افزايش داد. بنابراین مقاومت بیشتر ت بتنی در آتش سوزی به عنوان یک مزیت قلمداد می گردد.

صفحه 7:
ك در اجرا مهم در انتخاب سیستم سازه باربر فلزی و یا بتنی امکانات اجرای سازه در شاخت است. اسکلت فلزی به علت حساسیت در عملیات برش کاری, جوش و حمل و نصب, تخصص و دقت بیشتری را نسبت به اجرای اسکلت بتنی می پتابراین باید پذیرفت که اجرای سازه بتنی نسبت به سازه فلزی نیاز به و مهارت و نظازت و کنترل کمتری دارد و با توجة بهاوعتع موجود کشوز یا این یک همزیت برای سازه بتنی محسوب می شود.

صفحه 8:
۶ هزین ساعت ۶ .فولاد انبتفاده شدهدز ساغت یک ساژه فولادی:دارای یک مقاومت مشخص در صورت طراحی صحیح, نسبت به مقدار قولاد اماده شده زر نبازه پیش داراق همان فقدار معاوت: معمولا دز حدود:۲۰ درضد بیشترزسی:بانشد: از این زو هرینه اجرای اسکلت فلزی بالاتر می باشد. بنابراین کافرمایانی که به دنبال کاهش هزینه در ساخت هستند اسکلت بتنی گزینه مناسب تری می باشد.

صفحه 9:
> زمان اجرا ۶ ساره هایفلری به‌دلیل اجرای-هنرمان: طبات از سزعت: پیشرفت بیشتری نسبت به سازه های بتنی برخوردار می باتند.. همینین در ضذرت:ساخیی اییکلت فلزف در کاوخانة مدت زمان: اجر به. متوزتپیششتری: نیز کاهشن:می‌زیابد: اما دز اسکلت بتنی با توجه به اجرای هر طبقه بعد از طبقه زیرین و همچنین رعایت زمان گیرش اولیه بتن سرعت پیشرفت به مراتب کمتر می باشد. همچنین سرعت بالا در اجرای سازه فلزی باعث کاهش هزینه های بالاسری و زمان بهره برداری پروژه می گردد که باعث جبران بخشی از هزینه گرانتر ساخت مى باتلند:

صفحه 10:
* تامین هزینه ساخت * برای آن دسته از کارقرمایانی که مایلند هزینه پروژه را به صورت خرد تر و با توجه به پیشرفت پروژه پرداخت کنند اسکلت بتتی گزینه متأسب تری خواهد بود. ‎Lol‏ با توجه به اینکه عمده-هزینه آجزای سازه فلری هزینه خرید آهن :خام منوزد نیاز است مقدار بیشتری نقدینگی باید در شروع پروژه هزینه گردد. هنچنین با توچه به این که دز کشور ما پرداخت وام:مشکن: پس از تکمیل سقف طبقات پرداخت می گردد در سازه های بتنی می توان پس از اتمام هر سقف نسبت به دریافت وام اقدام و به پروژه تزریق نمود که اين یک مزیت برای اسکلت بننی محسوب می گردد.

صفحه 11:
«نمونه ای از سازه های

صفحه 12:

صفحه 13:

صفحه 14:

صفحه 15:

صفحه 16:

صفحه 17:
انمه: نمونه ای از سازه های فلزی

صفحه 18:
وبلاك جامم داتشجويان و

صفحه 19:

صفحه 20:

صفحه 21:

صفحه 22:

صفحه 23:
* تهیه و تنظیم: * احسان امیری * اسفند 1395

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
32,000 تومان