تفکر و سبک زندگی هشتم بخش۶مهار عصبانیت
اسلاید 1: تفکر و سبک زندگی هشتم بخش6 مهار عصانیتارائه:
اسلاید 2: مهار عصبانیتهمهی ما ممکن است خشمگین یا عصبی شویم، اما خشم غیرقابل کنترل اصلا برای ما و اطرافیانمان خوب نیست. زمانی که نمیتوانیم عصبانیت خود را مدیریت کنیم ممکن است با دیگران دعوایمان شود یا زد و خورد داشته باشیم. اگر در این حالت پُشت ماشین بنشینیم حتما رانندگی پُرخطری خواهیم داشت و این نه تنها جان خودمان بلکه زندگی تمام سرنشینان اتومبیل یا افراد دیگر در خیابان را هم به خطر میاندازد.با اینحال خشم یک پدیدهی روانی است که به بدن شما هم لطمه میزند. مطالعات نشان میدهند، خشم میتواند شانس ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، مخصوصا در مردان را افزایش دهد. از طرفی خشم میتواند منجر به مشکلاتی مثل استرس، بیخوابی، مشکلات گوارشی و سردرد شود. اما نکتهی مهم این است که شما میتوانید یاد بگیرید که بر اعصاب خود مسلط باشید. یک مطالعه در همین زمینه نشان میدهد، رفتار درمانی شناختی میتواند کنترل خشم را بالا ببرد، همینطور به این وسیله میتوان پرخاشگری و افسردگی ناشی از خشم را کاهش داد.
اسلاید 3: خشم نوعی هیجان روحی و عکسالعمل طبیعی در برابر تهدید ، خطر و ... است که به ما این اجازه را میدهد در شرایط بحرانی از خود دفاع کنیم. بنابراین عصبانیت برای بقا و پایداری انسانها ضروری و اجتناب ناپذیر است، خشم میتواند یک رنجش و ناراحتی زودگذر باشد و یا یک عصبانیت تمام عیار از این رو همواره بین دو حالت جزئی و حاد (جنون) متغیر است. در هر حال پدیدهای کاملا طبیعی است و مانند سایر احساسات نشانه سلامت و تندرستی و عواطف انسانی میباشد، اما هنگامی که از کنترل خارج شود، میتواند به یک حس مخرب و ویرانگر تبدیل شود و پیامدهای ناگوار در محیط کار، روابط شخصی و در تمامی عرصههای زندگی شما بوجود آورد.
اسلاید 4:
اسلاید 5: راه های مهار عصیانیت1- پرهیز از موقعیتهای خشم آور 2- مشغول کردن نفس 3- ترک مجلس 4- تغییر وضعیت جسمی
اسلاید 6: پرهیز از موقعیتهای خشم آورانسان در برخی شرایط مکانی یا زمانی، به عصبانی شدن نزدیک است، برای مثال میداند اگر در بعضی جلسات و نزد بعضی افراد بنشیند، اسباب عصبانیت او را فراهم میکنند یا هنگام ورزش که گردش خون و حرارت انسان بالا میرود، خیلی زود عصبانی و پرخاشگر میشود، همچنین موقع بحث با کسانی که آنها را کوچکتر و پایینتر از خود میداند، خیلی سریع عصبانی میشود. لازم است انسان به - قول مشهور- علاج واقعه را قبل از وقوع کند و تا حد امکان در موقعیتهایی که باعث تحریک خشم و غضب او میشود حضور نیابد، اگر از شرکت در این گونه موقعیتها ناچار است، تمهیدات لازم را بیندیشد؛ دیر برود و زود برخیزد یا از قبل با خود تصمیم بگیرد که وارد بحث نشود، همچنین هنگام ورزش، حتماً مقداری استراحت کرده، آبی به صورت بزند تا حرارتش پایین بیاید. خیلی مواقع، افراد به دلیل اینکه زمان و موقعیت خوبی را برای تبادل نظر با همسر یا دوست و همکارشان انتخاب نمیکنند، صحبتشان به عصبانیت و اختلاف منتهی میشود؛ در حالی که هر سخن، جایی و هر نکته مکانی دارد، هنگامی که طرف مقابل ما خسته و بیحوصله است زمان مناسب برای انتقاد و امر به معروف و نهی از منکر نیست. بهتر است در این مواقع - چنانکه در روایات سفارش شده- سکوت کرده و بحث را آغاز نکنیم یا اگر طرف مقابل شروع به صحبت کرد، جواب او را ندهیم. چه بسا اگر همین موضوع، در یک جو آرام و صمیمی مطرح شود، تأثیر بیشتری خواهد داشت.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.