توده ها و جبهه های هوا
اسلاید 1: توده ها و جبهه های هوا ارائه:
اسلاید 2: توده های هوا:توده های هوا بیشترین نقش را در تولید نزولات جوی بعهده دارند.Air mass یا توده هوا به حجم بسیار وسیعی از هوا گفته میشود که خصوصیات دمایی و رطوبتی آن در جهات افقی یکسان باشدبا وسعت افقی تا هزاران کیلومتر و وسعت عمودی تا ده کیلومترباشد .
اسلاید 3: توده های هوا در اثر مدتی ساکن ماندن در یک منطقه خواص دمای و رطوبتی آن منطقه را بخود میگیرند. بسته به اینکه Source Region توده هوا توده ها را به چند دسته تقسیم میکنند: توده هوای شمالگان A : از اقیانوس منجمد شمالی سرچشمه گرفته ، خیلی سرد است و بندرت به ایران میآید.قطبی قاره ای cP: از خشکی های قطب شمال نشات گرفته اند قطبی دریایی mP: سرد و مرطوب تروپیک قاره ای cT: گرم و بسیار خشک از صحراهای شمال افریقا نشات میگیرد به سرعت رطوبت جذب میکند و تبدیل به mT میشودحاره ای دریایی mT: دریایی گرمسیری، از مناطق گرمسیری اقیانوس ها سرچشمه میگیرد گرم و مرطوب استوایی E: دما و رطوبت بالا
اسلاید 4: جبهه:وقتی دو توده هوا با خصوصیات مختلف با هم برخورد میکنند به مرز آنها جبهه میگویند. در دو طرف جبهه خواص دمایی و رطوبتی هوا متفاوت است.
اسلاید 5: خصوصیات کلی جبهه ها:وقتی یک توده سرد و گرم بهم میرسند هوای سرد مانند تیغه بولدوزر بزیر هوای گرمتر رانده میشود. جبهه یا منطقه گذار یا بینابینی ضخامت خاصی دارد . هرچه اختلاف دمای و فشار بین دو هوا بیشتر باشد منطقه گذار ضخامت کمتری دارد. در این منطقه ابر و بارندگی وجود دارد. بارندگی : به خاطر بالارانده شدن بی در رو هوای گرم و مرطوب در اثر رانده شدن آن به بالای هوای سرد ایجاد میگردد.
اسلاید 6: نوع بارندگی :بستگی به مقدار رطوبت هوا و شیب سطح جبهه دارد.جبهه کم شیب: ابر های وسیع، و بارندگی آرامی را ایجاد میکند..
اسلاید 7: جهت حرکت توده های هوا در ایران
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.