صفحه 1:
تولید له رویال
صفحه 2:
ژل رویال به عنوان غذای شاهانه زنبور ملکه شناخته شده بوده و این زنبور تا پایان عمر خود.
از اين ماده ی سرشار از انواع مواد ویتامینی, مواد معدنی و اسیدهای آمینه, تغذیه نموده است.
ژل رویال مایعی سفید رنگ و ژلاتینی بوده که زنبورهای کارگر و جوان توسط غدد مغزی
خود. این ماده را تولید کرده و به داخل کندو آورده اند
صفحه 3:
صفحه 4:
عرامل متعددی در حصول به نتیجه ( تولید ژله رویال) موثر
۱ - ناد کلتی های پرستار ( کندوهای محلی و بومی برای پرستاری بهتر از نزاد های اصلاح شده می باشند )
۲ - سلامتی کندوهای پرستار
یط مناسب کندو
۴ - وضعیت نسلی و تعداد زنبورهای جوان
صفحه 5:
صفحه 6:
شرایط کلنی های تولید ژل رویال :
اول آنکه بسیار زیاد برجمعیت باشند و درصد بیشتری از این جمعیت را زنبورهای جوان و کارگر تشکیل دهند
هد و عسل ب معتا رگا در كدر وجوه داش پاش
ميزان كرده كل خوبى در اختيار كندو باشد.
از همه مهمتر آنكه شرايط آب و هوایی مساعد باشد.
صفحه 7:
میزان تولید ژل رویال در هر کندو چقدر است؟
۲ نژاد زنبور داخل AS
۲ تجهیزات مورد استفادد
” شرایط اقلیمی و وجود منابع طبیعی كل
صفحه 8:
ابزار تولید ژل رویال چیست؟
* سلول پیوند
تیرک ها
* سوزن بيوند
* قاشق تخلیه ژله
** استراكتور تخليه ل رويال
ينس خارج كردن لاروها
0
رس EEE
on onc
ل
ی رس
0
Po
oo 11
Co
cc
۳
تا ML
صفحه 9:
صفحه 10:
روش های تولید
صفحه 11:
روش مصنوعی :
در همه واحدهای پرور
ملکه میتوان توام با تولید ملکه اقدام به تولید ژله رویال نمود. زیرا در واقع بخشی از پروسه و روند عملیاتی تولید ملکه
و تولید ژله رویال مشابه میتوانند باشند.
بعد از سازماندهى كندوهاى مادرى, لاروهای یکروزه به کندوهای پر
ار (کندوهای شروع کننده)انتقال داده میشوند. کندوهای شروع کننده در
زمان بيوند ارو باید در وضیمت و موقعیتی شبیه حالت بچهدهی کندو درحالت طبیعی باشند تا پذیرش لاروهای پیوندی با رادمان خیلی بالائی
همراه باشد. روز بعد از بيوندمى توان از يذيرش و يا عدم پذیرش لاروها با انجام بازديدهاى لازم مطلع شد. در صورت يذيرفته شدن لاروها ته و
کف حجرههای بيوندى به تدريج از ؤله رويال بر مى شوند و در روز سوم لاروى و ببوند مقدار ؤله به حدکتر میرسد که با وسایل (چه با
قاشقهای چوبی یا فلزی و چه با دستگاه های مکنده و یا سرنگ) میتوان ژله حجره ها را بعد از برداشت و خارج نمودن لاروها استحصال نمود.
صفحه 12:
لازم به ذکر است که از ٩۰ تا ۱۲۰ حجره لارو میتوان در کندوهای شروع کننده به نسبت قوی و ضعیف بودن کندو برای جمعآوری ژله استفاده نمود
زيرا در اين عمليات بيشتر مقدار ژله اندوخته شده مطرح است و نه کیفیت ملکهها و لاروهای تولیدی واضح است که هر چه تعداد کندوهای پر.
شروعکننده و تعداد حجرههای پیوندی بیشتر باشد مقدار تولید ژله رویال در جریان اجرای عملیات بیشتر خواهد بود. تا بعد از بستهبندی در ظروف
مربوطه به بازارهای مصرف و یا محلهای نگهداری حمل شوند. برای تهیه یک کیلوگرم له رویال به حدود ۲۵۰۰ سلول ملکه نباز است.
ژله های استخراج شده را پس از صاف گردن به وسیله پارچههای صافی بسیار ریز در ظروف شيشداى در بسته ريخته و تا زمان مصرف در بخچال
hie aS
صفحه 13:
روش طبیعی :
در کندوها و جمعیتهایی که شرایط لازم را برای تکثیر و بچهدهی دارند حجرههای ملکه یا شاخونهای زیادی
رویال به وجود می آیند و از این سلولها در روز سوم بعد از تشکیل, ژله نسبتا زیادی جمع آوری میشود و بعد از
بستهشدن درب شاخونها به تدریج ژله حالت نسبتا ژلاتینی پیدا می کند. در اواسط بهار در مناطق معتدله و اوایل
اسفند ماه در مناطق قشلاقی و گرمسیری جمعیتها و کلنیهائی که زنبوران کارگر جوان زیادی دارند. اگر به هر علتی
ملکه و مادر خود را ازدست داده باشند بلافاصله اقدامبه ایجاد شاخونهای زیادی با ذخایر ژله رویال فراوان خواهند
سود
صفحه 14:
زیرا زنوران کارگر جوان از روز دوم بعد از تولد تا روز ششم حداکتر میزان ژله رویال را از طریق عدد شیری و آروارای و در صورت
مساعد بودن روند و جریان گرده وشهد از طبیعت, ترشح کرده و در اختيار لاروهاى ملكه (و ساير لاروها به سبت کمتر) زنبورعسل قرار
میدهند و تولیدکنندگان میتوانند با قاشقکها و سایر ابزار بعد از خراب نمودن شاخونها ژله روبال حجرهها را جمع آوری کنند. به هر حال
بکندوهای قوی در موقع و زمان بچه دهی و نیز به هنگام تیم شدن منابع زله رويال براى زنيورداران و تولید کندگان مربوطه خواهند بود
صفحه 15:
خواص درمانی ژله رویال :
میکروب کی
” جلوگیری از آلزایمر
۷ جلوگیری از فشار خون
وگ ارم اس
۳ جوانی و شاای پوت و 1 بری
۷ ضد سرطانی
صفحه 16:
صفحه 17:
مواد تشکیل دهنده ژله رویال :
* ۵۶ درصد آب
* ۱۲ درصد پروتئین
** ۵ درصد چربی
* ۱۲ درصد مواد احیاء کننده
* ۸درصد خاکستر
** مابقی آن مواد ناشناخته بوده یک منبع غذایی عالی برای انسان محسوب می شود
صفحه 18:
صفحه 19:
تولید کنندگان ژل رویال برای اين کار جه تدارکاتی می
0
پتوانند لاروهای یک روزه را شناسایی کنند.
۲ یک شاخون با حجره های وسیع برای قرار دادن لاور های یک روزه
۳_لارو های یک روز به کندوی پرستار انتقال داده مى شوئد.
)يس از كشت دو روز با پرداشت شاخون پبوندی از کندوی پرستار بدا موم قرار گرفته روی حجره ها را از بين مى يرئد.
0( اقدام به برداشتن لاروهای سه روزه مى كنند.
۶ توسط وسایل مخصوص اقدام به برداشت ژل رویال عسل از داخل حجره ها می کنند.
صفحه 20:
صفحه 21:
Thank You