Havas_va_ahamiyate_havas - Copy

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “حواس ۲”

حواس ۲

اسلاید 1: فصل سومحواس

اسلاید 2: اهمیت حواس برای بقای انسان ضروری است.پی بردن به محرک هاحفظ نظم و هماهنگی بدن

اسلاید 3: اندام های حسپوستچشم گوشبینی زبان

اسلاید 4: گیرنده های حسی نورون های تمایز یافته ای هستند که ابتدا محرک را شناسایی کرده سپس اثر آن را به پیام عصبی تبدیل می کنند.گیرنده ها دندریت هایی از یک یا چند نورون هستند.بیشتر گیرنده های حس در اندامهای حسی متمرکزند.

اسلاید 5: انواع گیرنده های حس در انساننوع گیرندهمحرکمحلگیرنده دماگیرنده دردگیرنده مکانیکیگیرنده نورگیرنده شیمیاییتغییر دمای محیطآسیب به بافت هاحرکت،فشار،کشش و ارتعاشنورمواد شیمیاییپوستبیش تر بافت ها و اندام هاپوست و گوشچشمزبان و بینی

اسلاید 6: پوستانواع گیرنده های حسی در پوست: بیشتر دندریت های گیرنده های حسی توسط پوششی از بافت پیوندی احاطه شده است.(بجز گیرنده های درد)محرک های شدید می توانند گیرنده های درد را نیز تحریک کنند (گرما یا سرمای شدید)درددما(سرما یا گرما)گیرنده های مکانیکی(حساس به لمس فشار)

اسلاید 7: دردگیرنده درد فاقد پوشش است.انعکاس ها،پس از تحریک گیرنده های درد شروع به کار می کنند.

اسلاید 8: تحریک گیرنده ی درد و انجام انعکاس

اسلاید 9: گیرنده های دمامحلدرون پوستدرون بدنتشخیص دادن سرما یا گرماحساس به دمای خونهیپوتالاموس مرکز اصلی تنظیم دمای بدن است.

اسلاید 10: گیرنده های مکانیکی محرک گیرنده های مکانیکی : این محرک ها قادرند که فعالیت الکتریکی گیرنده های مکانیکی را تغییر دهند. در صورت قوی بودن محرک ها،در گیرنده ها جریان عصبی بوجود می آید. لمسفشارکششحرکتارتعاش

اسلاید 11: محل گیرنده های مکانیکیدیواره ی برخی رگ های خونیماهیچه های اسکلتی(گیرنده های کششی)پوستگوشحساس به فشار خونحساس به تغییراتطول ماهیچهاهمیتاطلاع دادن وضعیت قسمت هایمختلف بدن به دستگاه عصبی مرکزی

اسلاید 12: گیرنده فشار و چگونگی ایجاد پتانسیل عمل در آن

اسلاید 13: گیرنده فشار

اسلاید 14: مایسنر:حس لامسه(در پوست بدون مو مثل نوک انگشتان و کف دست)پاچینی: نوعی گیرنده مکانیکی(فشار)مرکل:ویژه لامسه می باشد.رافینی: به عنوان گیرنده گرما(حرارت)

اسلاید 15: غشای پایه اپیدرمی راسوراخ نموده،در بینسلول های اپیدرمیبه صورت رشته های عصبی برهنه منتشرمی گردند.انتهای آزاد اعصاب

اسلاید 16: انواع گیرنده ها در پوستسرمامولامسه و فشارفشار قویلامسهفیبر عصبی(مجموعی از نورون ها)فیبر عصبی(سلول های گیرندهچند گانه/نورون هایحسی)لامسه و فشارگرمادرد

اسلاید 17: انواع گیرنده ها در پوست

اسلاید 18:

اسلاید 19: چشم

اسلاید 20: لایه های چشم از خارج به داخلصلبیهمشیمیهشبکیه

اسلاید 21: صلبیهمشیمیهشبکیه

اسلاید 22: صلبیهلایه ای محکم و سفید رنگ از بافت پیوندی وپوشاننده کره ی چشمصلبیه در جلوی چشم و مقابل عدسی برجسته و شفاف شده،قرنیه را می سازد.

اسلاید 23: قرنیهقرنیه فاقد رگ خونیاست و نور از آن عبور می کند.قرنیه

اسلاید 24: مشیمیهلایه ی میانی چشم که نازک،دارای رگهای خونی و رنگدانه های فراوان بوده و عمل تغذیه چشم را بر عهده دارد.مشیمیه در جلوی چشم عنبیه را به وجود می آورد

اسلاید 25: عنبیهعنبیه بخش رنگین جلوی چشم است که مردمکدر وسط آن قرار دارد.رنگ موجود در عنبیه نورها را جذب می کند. بنابراین نور فقط از طریق مردمک وارد چشم می شود.

اسلاید 26: عنبیهمردمک

اسلاید 27: صلبیهعنبیه

اسلاید 28: ماهیچه های مژکی

اسلاید 29: عنبیه سبب میشود که چشم به رنگ هایمختلفی دیده شود.

اسلاید 30: مردمکماهیچه هایی که در پشت عنبیه قرار دارند باعثتنگ و گشاد شدن سوراخ مردمک می شوند.اعصاب پاراسمپاتیک سبب تنگ شدن مردمک (نورزیاد) و سمپاتیک باعث گشاد شدن مردمک (نور کم) می شوند.برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

اسلاید 31: مردمکماهیچه هایی که در پشت عنبیه قرار دارند باعثتنگ و گشاد شدن سوراخ مردمک می شوند.اعصاب پاراسمپاتیک سبب تنگ شدن مردمک (نورزیاد) و سمپاتیک باعث گشاد شدن مردمک (نور کم) می شوند.برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

اسلاید 32: عنبیه قطر مردمک را با انقباض و انبساط ماهیچه های خود تغییر می دهد. رشته های ماهیچه ای فراوان در عنبیه وجود دارد، که ماهیچه های شعاعی و حلقوی تنها 2 تا از آنها هستند. در نور کم ماهیچه های حلقوی استراحت کرده اما ماهیچه های شعاعی منقبض می شوند که در نتیجه مساحت عنبیه کاهش می یابد. در نور شدید،ماهیچه های حلقوی منقبض می شوند اما ماهیچه های شعاعی استراحت می کنند که این حالت باعث افزایش مساحت عنبیه می شود.

اسلاید 33: جسم مژگانیمایع زلالیه را از خود می نماید.ماهیچه های مژکی را ایجاد می کنند که ماهیچه هایحلقوی از پاراسمپاتیک عصب گرفته و عدسی را گرد می کنند تا دید نزدیک را تطابق نماید.

اسلاید 34: ترشح زلالیه توسط جسم مژگانی(Ciliary body)جسم مژگانیزلالیه در این ناحیه ساخته می شود.مایع ساخته شده از اینجا تراوش می شود.

اسلاید 35: مسیر عبور نورنورقرنیهمردمکعدسیشبکیهقرنیه با انحنایی که دارد سبب همگرایی نور می شود.(قرنیه نوعی عدسی همگرا است)عدسی باعث تمرکز نور بر روی شبکیه می شود.

اسلاید 36: نور از قسمت های زیر عبور می نماید:قرنیهمردمکعدسیشبکیهتصویر روی شبکیه به صورت وارونه می باشد.

اسلاید 37: شبکیهداخلی ترین لایه چشم بودهکه بسیار نازک و شامل گیرنده های نوری و نورونهامی باشد.شبکیه دارای رگ های خونینیز می باشد.

اسلاید 38: گیرنده های نوری شبکیهاهمیت:تبدیل انرژی نورانی به پیام عصبیانواع:سلول های استوانه ایسلول های مخروطی

اسلاید 39: سلول های استوانه ایدر نور ضعیف بیشتر تحریکمی شوند(نسبت به نور کم حساسند)سبب دید سیاه و سفید می شوند.تعداد آنها به طور متوسط 7میلیون است.بیشتر مهره دارانی که در شب فعال می باشند ،چشم آنها فقط سلول های استوانه ای دارد.

اسلاید 40: سلول های مخروطیدر نور قوی بیشتر تحریک می شوند.این سلول ها سبب دید رنگی و همچنین جزئیات ظریف اشیا می شوند. تعداد آنها در چشم به طور متوسط 130 میلیون است.

اسلاید 41: عصب یبنایی سبب فرستاده شدن پیام های عصبی از سلول های گیرنده ی نوری به مغز میشود

اسلاید 42: نقطه ی کور محلی از شبکیه کهعصب بینایی از آنخارج می شود.عصببینایینقطهکور

اسلاید 43: لکه زردبخشی از شبکیه که درامتداد محور نوری کرهچشم قرار داشته و دردقت و تیزبینی چشم اهمیت دارد.همه گیرنده های لکه زرد از نوع مخروطی می باشند.

اسلاید 44: آزمایش(1)چشم راست خود را ببندید و همچنانکه با چشم چپ به علامت + نگاه می کنید دایره ی قرمز را نیز می بایست قادر باشید که آن را ببینید. پس از مدتی شما دایره قرمز را در یک محدوده مشاهده نمی کنید. علت این امر قرار گرفتن تصویر دایره قرمز بر روی نقطه کور است.

اسلاید 45: آزمایش(2)چشم راستتان را ببندید و با چشم چپ دایره ی قرمز را نگاه کنید . سپس به آرامی سر خود را به تصویر نزدیکتر کنید. در یک فاصله معین شما خط آبی را به صورت شکسته نمی بینید که علت آن این است که مغز شما اطلاعات ناپیدا را جانشین می کند.(پر کردن نقطه کور)

اسلاید 46: آزمایش(3)چشم راستتان را بسته و با چشم چپ به علامت+نگاه کنید.به آرامی سر خود را به تصویر نزدیکترکنید. در یک زمان علامت دایره در سمت چپ ناپدید می شود.

اسلاید 47: آزمایش(4)به تصاویر بالا(هرکدام جداگانه)نگاه کنید. چشم راست خود را بسته و به اعداد سمت راست نگاه کنید. به آرامی همچنان که تصاویر سمت چپ را نیز می بینید به آنها نزدیک شوید. در هر بار شما در فاصله مشخصی تصاویر سمت چپ را نمی بینید.

اسلاید 48: زجاجیهماده ای ژله ای و شفاف که فضای پشت عدسی چشم را پر کرده است.سبب حفظ شکل کره چشممی شود.اهمیت:

اسلاید 49: زلالیهمایعی شفاف که فضای جلوی عدسی چشم را پر کرده استاز مویرگ ها ترشح می شود(هر 1 ساعت یکبار دوبارهساخته می شود.)فراهم آوردن اکسيژن و مواد غذایی برای عدسی و قرنیهجمع آوری مواد دفعی از عدسی و قرنیهاهمیت:

اسلاید 50: زلاليه توسط جسم مژکی ساخته می شودزلالیه

اسلاید 51: تطابق عملی انعکاسی که در عدسی چشم صورت می گیرد و در نتیجه،تصویر به روی شبکیه کشانده می شود.

اسلاید 52: چگونگی عمل تطابق با نگاه به اشیای دور قطر عدسی کم می شودو هنگام نگاه کردن به اشیای نزدیک عدسی کروی تر و قطور تر می شود تا تصویر در هرحالت روی شبکیه تشکیل شود. عدسی چشم به وسیله ی رشته هایی به ماهیچه های مژکی،متصل شده است.

اسلاید 53: عمل تطابق

اسلاید 54: بیماری های چشم

اسلاید 55: پیر چشمی با افزایش سن به وجود آمده، عدسی چشم سفت شده،انعطاف آن کم تر و قدرت تطابق آن کاهش می یابد.استفاده از عینک های مخصوصراه درمان

اسلاید 56: آب مروارید با افزایش سن به وجود آمده،عدسی کدر شده و به تدریج بینایی کاهش می یابد.خارج کردن عدسی کدر شده طی عمل جراحیو قرار دادن یک عدسی مصنوعی به جای آن یا استفاده از عینک.راه درمان

اسلاید 57: نکتهقطر کره چشم عاملی است جهت تعیینکردن اینکه شعاع های نوری کجا همدیگررا قطع کرده و تصویر اجسام را به وجودآورند.

اسلاید 58: نزدیک بینیقطر کره چشم بیش از اندازه بزرگ بوده،تصویراشیای نزدیک در جلوی شبکیه تشکیل می شود وفرد نمی تواند اشیای نزدیک را به وضوح ببیند.استفاده از عینک های با عدسی مقعرالطرفینراه درمان

اسلاید 59:

اسلاید 60: دوربینیقطر کره چشم بیش از حد کوچک بوده،تصویراشیای نزدیک در پشت شبکیه تشکیل می شودفرد نمی تواند اشیای نزدیک را واضح ببیند.استفاده از عینک هایی با عدسی محدبراه درمان

اسلاید 61:

اسلاید 62: آستیگماتیسماگر سطح عدسی یا قرنیه کاملا کروی و صاف نباشد پرتوهای نور به طور نامنظم به همدیگرمی رسند روی یک نقطه ی شبکیه متمرکز نشدهو تصویر واضحی را به وجود نمی آورند.استفاده از عینکی که عدسی آن عدم یکنواختی انحنای قرنیه یا عدسی چشم را جبران کند.راه درمان

اسلاید 63: برای مشاهده ی تصاویر مربوط به ساختار چشم کلیک کنید.

اسلاید 64:

اسلاید 65:

اسلاید 66:

اسلاید 67:

اسلاید 68:

اسلاید 69:

اسلاید 70:

اسلاید 71:

اسلاید 72:

اسلاید 73:

اسلاید 74:

اسلاید 75:

اسلاید 76:

اسلاید 77:

اسلاید 78:

اسلاید 79:

اسلاید 80:

اسلاید 81:

اسلاید 82:

اسلاید 83:

اسلاید 84:

اسلاید 85:

اسلاید 86:

اسلاید 87:

اسلاید 88:

اسلاید 89:

اسلاید 90:

اسلاید 91:

اسلاید 92:

اسلاید 93:

اسلاید 94:

اسلاید 95:

اسلاید 96:

اسلاید 97:

اسلاید 98:

اسلاید 99: برداشتن عدسی در حالت آب مروارید

اسلاید 100:

اسلاید 101: دیدن منظره با چشم سالمدیدن منظره با چشم مبتلا به آب مروارید

اسلاید 102:

اسلاید 103: گوش

اسلاید 104: اهمیت گوشتبدیل امواج صوتی به پیام عصبی و انتقال آن به مغزحفظ تعادل بدن

اسلاید 105: بخش های گوشگوش بیرونیگوش میانیگوش درونی

اسلاید 106: گوش بیرونیجمع آوری صداها و انتقال آنها به گوش میانیلاله گوشمجرای گوشپرده صماخاهمیتاجزا:

اسلاید 107: لاله گوشمجرای گوشپرده صماخ

اسلاید 108: مجرای گوش درون مجرا موهای ظریفی وجود دارند که هوا را تصفیه می کنند. دارای غده های عرق تغییر شکل یافته، که ماده ای موم مانند را ترشح می نمایند.(برای جلوگیری از ورود مواد خارجی به گوش)

اسلاید 109: شکل مجرای گوشمجرای گوش

اسلاید 110: نقش استخوان گیجگاهیمحافظت از بخش انتهاییمجرا،گوش میانی و گوشدرونیاستخوان گیجگاهی

اسلاید 111: پرده ی صماخساختار:از جنس بافت پیوندی رشته ای،که روپوست دو طرف آن را پوشانده است.محل:حد فاصل گوش خارجی ومیانی(انتهای مجرای گوش)اهمیت:در برابر امواج به ارتعاش در آمده،ارتعاشات را به گوش میانی انتقال می دهد.

اسلاید 112: پرده صماخ

اسلاید 113: پرده صماخ

اسلاید 114: گوش میانیاجزا:شیپور استاشاستخوان های کوچک(استخوانچه ها)

اسلاید 115: تصاویر گوش میانیشیپور استاشاستخوان ها

اسلاید 116: شیپور استاشانتقال هوا بین گوش میانیو حلق تا فشار هوا در دوطرف پرده صماخ یکسانشود.اهمیت

اسلاید 117: استخوان های گوش میانیانواع آن به ترتیب از سمت پرده ی صماخ عبارت است ازچکشیرکابیسندانی

اسلاید 118: اهمیت استخوان های گوش میانیانتقال ارتعاشات از پرده صماخ به سمت مایع موجود در گوش درونی

اسلاید 119: گوش داخلیاجزا:حلزون گوشمجاری نیم دایرهاوتريكولساكول

اسلاید 120: حلزون گوشعلت نامگذاری:همانند حلزون پیچ خورده است.اجزا:1- محفظه ی حاوی مایع2- سلول های مژکدارنوعی گیرنده مکانیکی

اسلاید 121: سلول های مژکدارارتعاش مایع درون حلزونسبب تحریک این سلول هامی شود.این تحریک به صورت پیامعصبی به واسطه ی عصب شنوایی به مغز می رود.

اسلاید 122: مجاری نیم دایرهدر حفظ تعادل به بدن کمک می کنند.سه مجرای نیم دایرهمایع موجود درون مجاریسلول های مژکدار درون مجاریدر اثر تغییر موقعیت سر تحریک می شونداهمیت:اجزا:

اسلاید 123: مایع موجود در مجاریسلول های مژکدارمجاری نیم دایره

اسلاید 124: چگونگی تولید پیام عصبی در مجاری نیم دایرهجابجا شدن شخصحرکت مایع درون مجاریخم شدن مژک سلول های مژکدارتولید پیام عصبیفرستاده شدن پیام به مغزتعیین جهت و موقعیت سر توسط مغز

اسلاید 125: اعصابی که پیام را از مجاری نیم دایرهبه مغز انتقال می دهند

اسلاید 126: اعصابی که از گوش خارج می شوندبخش شنواییبخش تعادلی

اسلاید 127: مسيرعصبي شنوايي1- گيرنده‌هاي حسي شنوايي در حلزون گوش2- شاخه حلزوني عصب گوش3- بصل النخاع4- تالاموس‌ها5- قشر شنوايي در لوب گيجگاهي مخ

اسلاید 128: زبان

اسلاید 129: جوانه چشاییروی هر زبان هزاران جوانه چشایی وجود دارد.سلول های چشاییسلول های نگهبانمنفذ چشاییاجزای جوانه چشایی

اسلاید 130: منفذ چشاییسلول چشایینورون چشاییاجزای جوانه چشایی

اسلاید 131:

اسلاید 132: سلول های چشاییسلول های چشایی نوعی گیرنده شیمیایی می باشند.سلول های چشایی 4 مزه ی اصلی را تشخیص می دهند:شیرینیترشیتلخیشوری

اسلاید 133: سلول چشایی

اسلاید 134: مناطق زبان برای تشخیص مزه های اصلینوک زبانمزه ی شیرینیعقب زبانمزه ی تلخیکناره های زبانمزه های شوری و ترشی

اسلاید 135: تلخیشوریشیرینیترشی

اسلاید 136:

اسلاید 137: چگونگی تشخیص مزه هامولکول های غذا در بزاق حل می شونداتصال مولکول ها به پروتئین های غشای سلول های گیرندهتولید پیام عصبی در سلول هافرستاده شدن پیام به مغز

اسلاید 138:

اسلاید 139: تحریک جوانه های چشایی

اسلاید 140: مسیر عصبی حس چشایی1-گيرنده‌هاي چشايي2- ساقه مغز(بصل النخاع)3- تالاموس4- قشرچشايي در لوب آهيانه مخ

اسلاید 141: بینی

اسلاید 142: گیرنده ی بویایینوعی گیرنده ی شیمیایی که بوها را تشخیصمی دهد.در سقف حفره ی بینیمحل:

اسلاید 143: چگونگی تشخیص بوهاترکیبات(مولکول های) شیمیایی موجود در هواتحریک گیرنده های بویاییتولید پیام عصبیفرستاده شدن پیام به مغز

اسلاید 144: سئوالچرا در هنگام سرما خوردگی مزه ی غذاها به درستیتشخیص داده نمی شود؟زیرا حس بویایی بر درک مزه ی غذا تاثیر دارد.

اسلاید 145:

اسلاید 146:

اسلاید 147: مسیر بویایی1-گيرنده‌هاي بويايي2- پياز بوياييبادامك(آميگدال) در لوب گيجگاهيدستگاه ليمبيك

اسلاید 148:

اسلاید 149:

اسلاید 150: لوب های مخمخ توسط شیارهایی به 4 ناحیه یا لوب تقسیم می شودلوب پس سریلوب آهیانهلوب گیجگاهیلوب پیشانی

اسلاید 151: لوب پیشانیلوب پس سریلوب آهیانهلوب گیجگاهی

اسلاید 152: تصویر لوب های مخلوب پس سریلوب آهیانهلوب گیجگاهی

39,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید