علوم پایه شیمی

خاک شناسی

khak

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “خاک شناسی”

خاک شناسی

اسلاید 1: بسم الله الرحمن الرحیم

اسلاید 2: خاصیت فیزیکی خاک:زمانی سنگ بستربه خرده های سنگ و بعد به خاک تبدیل می شوند افقهای خاک را در نتیجه فرسایش به وجود می آورند.افقهای خاک:افق O: یاافق سطحی خاک است که شامل مواد آلی خاک یعنی هوموس است. خود افق Oرا به دو بخش O1وO2 تقسیم می کنند.افقO1: شکلهای زنده حیوانی و گیاهی وجود دارد. افقO2: شکلهای پوسیده حیوانی و گیاهی دیده می شود.

اسلاید 3: افقA: نزدیک به سطح زمین است و به 3 بخش تقسیم می شود:افقA1 :دراین افق خاکهای معدنی با هوموس ترکیب می شوند.افقA2: شامل رس های سیلیکاتی و آهن اکسیداز وآلومینیوم اکسیداز است.افق:A3 درواقع یک انتقال از افق Aبه افق زیرین یعنی B است.افقB:شامل خاک رس سیلیکاتی و آلومینیوم اکسیداز و آهن اکسیداز است.ترکیب افقهای AوBرا تحت عنوان سولوم می شناسند.افقC: تحت تاثیر فعالیت های بیولوژیکی قرار نمی گیرد، شامل ذخیره کربنات کلسیم و منیزیم است. افقCتحت تاثیر سنگ بستر قرار می گیرد.افق:Rهمان سنگ بستر است.

اسلاید 4: میزانCO2وO2در خاک بستگی به انتشار گازها و تنفسهای میکروبی دارد. میزان CO2با افزایش عمق خاک افزایش می یابد ومیزان O2برعکس کاهش پیدا می کند. در خاکهای دارای کمبود اکسیژن، گازهای دیگر مثل CH4و H2وجود دارد.مشخصه شیمیائی خاک:این مشخصه فاکتورمهمی برای میکروارگانیسمها است. مواد آلی خاک از بقایای آلی گیاهان، حیوانات ومیکروارگانیسمها ناشی می شود.مواد هومیک حاضر در خاکهای معدنی کمتراز 10% وزن خاک را تشکیل می دهند .ترکیبات هومیک به صورت پلیمر هستند. خاکها می توانند فرمهای شیمیائی کربن آلی، معدنی وفسفرهای معدنی را در خود حفظ کنند.قسمتهای سطحی خاک هوازی بوده و قسمتهای عمقی بی هوازی اندمحتوی اکسیژنی خاک، نوع متابولیسم و انتقالات شیمیائی میکروارگانیسمها را تعیین می کنند. میزان CO2خاک بیشتر از O2آن نسبت به هوا است.

اسلاید 5: نکته:میکروارگانیسمها از دو طریق وارد خاک می شوند:1)از طریق بافتهای مرضی گیاهان مانند سودوموناس 2)از طریق فاضلابها مانند سالمونلاقدرت جذب و نگهداری آب بر روی تنوع میکروارگانیسمی اثر می گذارد.مثلاً خاک رس قدرت جذب و نگهداری آب را دارد که باعث بقای میکروارگانیسمهای آب دوست می شود. اجتماعات میکروبی:درکل تعداد میکروارگانیسمهای خاک بیشترازمحیطهای آبی است. درخاک ویروسها، باکتریها، قارچها، جلبکها و پروتوزوئرها وجود دارد. میزان مواد آلی در خاک زیاد است که باعث رشد میکروارگانیسمهای هتروتروفیک می شود.

اسلاید 6: 1)باکتریها: درخاک انواع باکتری های بی هوازی اجباری، بی هوازی اختیاری وهوازی ومیکروائروفیل وجود دارد.اما در خاکهای فاقدO2 انواع بی هوازی اجباری و اختیاری تکثیر خوبی دارند. نوع میکروبهای خاک برحسب PHو دما متفاوت است. باکتریهای غالب خاک گرم منفی اند ولی انواع گرم مثبت مثل باسیلوس، کلستریدیوم استافیلوکوکوس،استرپتوکوکوس و... هم در این میان به چشم می خورند.آکتینومیستها 10-33 % از باکتری های خاک راتشکیل می دهند.درخاک باکتریهائی مثل نوکاردیا، آنابنا ونوستوک نیز وجود دارد.نوستوک هر دو نوع تثبیت نیتروژن و کربن را انجام می دهد.سیانوباکترها پوسته سختی راروی خاکهای فاقد گیاه تشکیل داده و باعث استحکام خاک می شوند. ریزوبیوم و برادی ریزوبیوم قادر به تثبیت نیتروژن در گره های مخصوص از ریشه گیاهان هستند.

اسلاید 7: 5)پروتوزوئر:انواع آزادزی خاک نسبت به انواع آبزی ازلحاظ سایزکوچک ودارای تنوع کمتری هستند.انوع فلاژله دارآن غالب اند ونیاز به اکسیژن زیادی داشته و از مهمترین شکارچی های جلبکها و باکتریهای خاکی اند که به این طریق می توانند چرخه غذائی را کمتر کرده و بازده آن را افزایش دهند.4)جلبکها:جلبکهائی مانند کلروفیتا، ردوفیتا واوگلنوفیتا دیده می شود. بیشتر جلبکهایخاک تک سلولی و کوچک اند.3) مخمرها:معمولاً از طریق گیاهان وارد خاک می شوند. 2) قارچها: یا آزاد زی اند یا به صورت میکوریزائی با ریشه گیاهان درمی آیند و درخاکهای اسیدی و اکسیژنیک بیشتر مشهوداند. بیشتر قارچهای خاک از نوع ناقص اند.قارچها برای رشد نیاز به رطوبت، اکسیژن و مواد غذائی دارند واگرشرایط نامساعدباشد توسط fungi stasis به اسپور تبدیل می شوند.

اسلاید 8: درسطوح خاکی که گیاهان در آن رشد می کنند تعداد وتنوع میکروارگانیسمهای هتروتروف، مخصوصاً باکتریها وقارچها زیاد است و مهمترین نقش آنها تثبیت نیتروژنوهمکاری میکوریزائی بین میکروارگانیسمها و ریشه گیاهان آلی است اما برعکس محیطهای آبی، در خاک، گیاهان آلی مهمترین نقش را دارند و میکروارگانیسمها نقشفرعی را در تولید مواد اولیه بازی می کنند. همانند محیطهای آبی ، میکروارگانیسمها در خاک نیزعامل تنوع زیستی و چرخه موادمعدنی اند. یعنی پلیمرهای گیاهی مثل سلولز و لیگنین توسط فعالیتهای میکروبی تجزیه شده و دوباره وارد چرخه می شوند.

18,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید