صفحه 1:
صفحه 2:
صفحه 3:
آشنايى با خواص آنتی بیوتیک
((دمنوش ها ))
تهیه کننده : مهندس عزیز حیاتی
دانشجوی دکتری کشاورزی
(تخصص گیاهان دارویی (
Email:hayati265@yahoo.co
mM
1398
صفحه 4:
دمنوشها و چوشاندههای گیاهی, نوشیدنیهایی هستند که اغلب افراد.
آنها را زمانهابی مناسب حالشان میدانند :که بیمازی خاصی
دارند و از دردی رنج میبرند یا استرس و اضطراب و تتش روحی, آرام و
قرارشان را گرفته است. از اين گذشته, آغلب دمنوشها را میتوان مانند
چای به صورت روزانه صرف کرد.
یل از آن که مارا با جواهن برحی صمتوسهای گیاهن sins
Giles ala باورغاهت وملوش با جوتهانده فرق كنك :يه By st UE
eo دو روش مختلف است که هر روش تاثیر
بشیده برآی 15 20 دقیقه در ظرف در بسته:روي بخار علایم فراز
آمیدهند و بهد صاف میکنند:
صفحه 5:
تفاوت دمنوش با جوشاننده
آگر گیاه:را مستقیم:با آب: سردتیا گرم بجوشانند, جوشاندهای به
دست میآید که خاصیت و اثر آن تر از دمنوش است و در
القة: تحقيقات نشان داده است
1 1 تاثير قوى و فورى بر برخى
ie, I های مختلف ذه عوارض ناگواری به دنبال دارد و میتواند
یه دستوفیت ياحتى مر كلجل يلود ون اعيجه توطية هن الود
ک مص روزانه به ه میزان متعادل از دمنو
موقو جوها ده خصوصي جوت تجو گباهان تاکتاختی بدون اظی و
etn i ا 0
صفحه 6:
لامصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها باعث شده است اجه مرور زمان عوامل
بیماری زا در مقلبل لین دارو ها مقاوم شده و کارلیی آنتی بیوتیک ها را به
حداقل برسانند.
لادر طب سنتی ابران گیاهان داروبی فراولنی وجود دارد که خاصیت ضد
لین گیاهان علاوه بر تاثیر زیادی که در رفع بیماری ها دارند. مانند آنتی
بیوتیک ها پدیده مقاومت میکروبی را نیز به همراه ندارند.
صفحه 7:
روش تهیه دم نوش ها:
لاتمامى دمنوش هاى مذكور مانند جاى تهيه مى شوند.
الابهتر است ابتدا آب را جوش آورده و سيس كياه مورد نظر را در آن ريخته.
اجازه دهيم به مدت نيم ساعت روى سماور يا بخارى دم بكشد.
از بین موارد بالا پونه. آویشن و زنجبیل را می توان به صورت جوشانده و به
صورت غلیظ تهيه كرد.
اتوصیه می شود هنگام مصرف دمنوش ها را با مقداری عسل و آبلیمو مصرف
کنید. (بویژه در درمان سرماخوردگی)
الأعلاوه بر دمنوش های ذکر شده شلغم. پیاز پخته. سیر و ... نیزخاصیت آنتی
بیوتیکی داشته و در بهبود سرماخوردگی موثرند.
صفحه 8:
روش تهیه:
۷
ترکیبات دمنوش را به همراه دو لیوان آب سرد در یک قوری- که بهتر
است چینی باشد- بریزید؛
قوری را روی حرارت کم قرار دهید تا به نقطه جوش برسد؛
سپس قوری را روی حرارت غیرمستقیم(کتری پاسماور) گذاشته تا درمت
۰ دقبقه به آرامی دم بکشد؛
پس ازآن. چای راصاف نموده. مصرف کنید.
صفحه 9:
با ترکیب چای های مختلف. هر كدام از مواد تشکیل دهنده آن چای. خواص
خود را به طور جداگانه حفظ خواهند کرد.
تذگر بسیار مهم:
انتتفاقه از هز دمقو بايد مطازق سليقة وبيمارى ا ها تبازهای نی فرة با
اگر از مزاج شناسی اطلاعات کافی ندارید. با مشورت با پزشک حاذق. نسبت به
استفاده از این نوشیدنی ها اقدام کنید.
صفحه 10:
الا این نوشیدنی های گواراء برخلاف چای معمولی. تا چند روز قابل مصرف می
باشند.
لا بر خلاف چای سیاه. هرقدر زمان دم کشیدن چای بیشتر باشد. کیفیت
آن. مطلوب تر خواهد بود.
لا در صورت تمایل می توانید از همان ابتدا از آب جوش استفاده نمایید و
نوشیدنی را مشابه چای معمولی دم کنید.
یا میتوان اجازه داد تا چای به مدّت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی شعله کم بجوشد.
صفحه 11:
دمنوش نعنا:
خواص درمانی:
مه
تسین
5
*مفید در درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا:
*برطرف کننده درد سینه:
#نسکین درد دندان؛
*ازبینبرنده کرم های روده و معدد:
* مصرف زياد آن براى كرم مؤاجان توصيه نمى شود.
صفحه 12:
دمنوش پونه:
خواص درمانی:
*دارویی فوق العاده برای رفع عفونت های گلودرد های چرکین و
مجاری ادراری می باشد؛
*ضد سرفه و ورم لوزه ها؛
*ضد نفخ و بادشکن؛
*مصرف آن در زنان باردار مضر بوده و موجب سقط جنین ميشود.
صفحه 13:
دمنوش اسطوخودوس:
خواص درمانی:
#ضد عفونی کننده مجاری تنفسی و ریه ها؛
*میکروب کش و ضد ویروس؛
۶ آرامبخش و ضد درد؛
ag?
صفحه 14:
نه:
توق باب
دوسي
خواص درمانى:
anaes
تسکین دهنده درد؛
*تسکی
*رفع عفونت
تقویت کننده مغز؛
© تقوب
*درمان كننده زخم و ورم معده.
صفحه 15:
دمنوش آویشن:
خواص دیمانی:
#ضد سرفه و خلط آور؛
#ضد تب؛
*ضد عفونی کننده مجاری تنفسی؛
بازكننده برونش هاه
*محرک سیستم ایمنی بدن؛
*ضد باکتری و ضد میکروب؛
صفحه 16:
دمنوش زنجبیل:
خواص دیمانی:
*عوارض ناشی از سرماخوید گی:
*تب ناشی از آتفلوناه
* گلودرد؛
* گرفتگیهای ناشی از قاعدگی یا سردرد؛
زیت هه
*سردرد های سرد؛
*درد های مفصلی بویژه دو فصول سرد.
صفحه 17:
نکته:
با ترکیب چای های مختلف. هر کدام از مواد تشكيل دهنده آن جاى. خواصٌ
خود را به طور جداگانه حفظ خواهند کرد.
تذگر بسیار مهم:
معرفی این دمنوش ها به معنی جواز استفاده عمومی از آنها نیست. بلکه توصیه
ما این است که اگر از مزاج شناسی اطلاعات کافی ندارید. با مشورت با پزشک
حاذق. نسبت به استفاده از اين نوشیدنی ها اقدام کنید.
صفحه 18:
چای آویشن:
ترکیبات: آویشن, ۱ قاشق غذاخوری.
طبیعت: معتدل
خواص:
*ضد صفرا؛
*بالابرنده فشارخون؛
*مقوّی اعصاب؛
* رفع التهاب های مزمن روده بزرگ؛
*دفع انگل های گوارشی؛
* افزایش اشتها؛
*تقویت کلی جهاز هاضمه؛
*شستشوی کلیه؛
*دفع رطوبت بدن؛
*کاهش غلظت خون؛
* مفید در درمان زکام, سرفه و آسم .
صفحه 19:
چای اکلیل کوهی(ژزماری):
ترکیبات: اکلیل کوهی, ۱ قاشق غذاخوری.
طبیعت. معتدل تا گرم
خواص:
*ضدّ صفرا؛
* تقویت کننده کلی بدن و به ویژه اعصاب؛
*شستشودهنده کلیه؛
*ضدّ دلهره و اضطراب؛
* برطرف کننده زکام, آسم و سياه سرفه؛
*مقوّی معده؛ضدّ دردهای روماتیسمی, استخوانی وکمری؛
کننده سنگ های صة
صفحه 20:
ee اسهال و استفراغ؛
*مقوّی معده و ضدّ نفخ آن؛
*خوشبوکننده دهان؛
*آرام کننده روده ها؛
*رفع کننده ناراحتی های کیسه صفرا؛
*مفید در درمان ناراحتی های ریوی, تنگی نفس, آسم و سرفه و
خستگی های جسمی.
صفحه 21:
چای فلوس:
ترکیبات: مغز فلوس,۱قاشق غذاخوری.
طبیعت: معتدل
خواص:
*ضد صفرا؛
*ملیّن ومسهل قوی(با عملکردی ملایم و بی آزارا؛
* درمان یبوستهای مقاوم به درمان و مزمن؛
*تسکین توزم امعاء واحشاء؛
*پایین آورنده فشارخون؛
*درمان کننده برفک دهان.
صفحه 22:
چای اسطوخودوس:
ترکیبات: اسطوخودوس, ۱ قاشق غذاخوری.
طبیعت: گرم و خشک
و
۰ = در درمان میگرن, زکام. آسم و برونشیت. انواع روماتیسم و
اگزما؛
* آرام بخش اعصاب؛
*تقویت کننده سلولهای مغز؛
*شستشو دهنده کلیه.
صفحه 23:
چای مرزنجوش:
تزکیباته مززنجوش:) قاشق غذآخوری.
طبیعت: گرم
خواص:
*آرام بخش اعصاب؛
*از بهترین داروها در درمان میگرن کهنه, درد شقیقه ها و بسیاری از سردردها؛
*درمان بی خوابی؛
* تب بر و خلط آور؛
*درمان انواع سرماخوردگی ها؛
*ضدّ نفخ و ورم معده؛
*ضد اسهال؛
*اشتهاآور.
صفحه 24:
چای گزنه:
ترکیبات: گزنه, ۱ قاشق غذاخوری.
طبیعت: گرم و خشک
خواص:
*کاهش قند خون؛
ue? صفرا و سنگ کیسه صفرا؛
کاهش غلظت خون؛
* پایین آورنده چربی خون؛
*شستشوی کلیه؛
شید سرطان؛
ضد خونریزی؛
زیادکننده شیرمادر؛
برطرف کننده خستگی؛
ضد ریزش موی سر؛
مفید در درمان بیماری های پروستات.
صفحه 25:
چای چلتوک برنج:
ترکیبات: چلتوک برنج,۱قاشق غذاخوری.
طبیعت: گرم
خواص:
*سرشار از ویتامین های گروه «ب»؛
*پیشگیری ازسفید شدن و ریزش موی سرابه صورت خوراکی و ماساژ روی مو و
يوست سر)؛
*درمان يبوست هاى مزمن.
* استفاده از اين جاى براى خانم هاى باردار ممنوع است.
Shiateb.com
صفحه 26:
چای بادر نجبوبه:
ترکیبات: بادرنجبویه, ۲ قاشق غذاخوری.
طبیعت: بسیار گرم
soles
* دربعضی مزاجها, بالابرنده قوی فشارخون؛
*مقوّی قلب و اعصاب؛
*فوق العاده آرام بخش؛
* خون ساز؛
*ضدّ صدای گوش؛
* خواب آور؛
*نشاط آور؛
*ضد بیماری های کلیه؛
*برطرف کننده بوی بد دهان.
صفحه 27:
: زیره سیاه, ۱ قاشق غذاخوری.
بسیار گرم
سوزاندن چربی اضافه بدن؛
افزایش فشارخون؛
تصفیه خون؛
تقویت قلب وعروق؛
شستشوی کلیه؛
*ضد زردی پوست؛
افزايش دهنده شيرمادر؛
مقوى معيد
صفحه 28:
چای گلپر:
ترکیبات: گلپر, ۱قاشق غذاخوری.
طبیعت: گرم و خشک.
خواص:
*تقویت کننده عالی حافظه؛
*ضد صرع قوی؛
* برطرف کننده تنبلی معده؛
* کمک کننده به هضم غذا؛
* ضد انواع اسهال؛
۰ اشتهاآور؛
*تقويت ميل جنسى؛
*مؤثر در درمان جوش و دمل.
صفحه 29:
ترکیبات: چای کوهی, قاشق غذاخوری.
wee
ضد آلرژی و حساسیت؛
مقوّی اعصاب؛
آرام بخش؛
خواب آور؛
موثر در درمان اگزمای پوستی.
صفحه 30:
صفحه 31:
ترکیبات: هوفاریقون:۱ قاشق غذاخوری.
بیعت: گرم و خشک
مقوی قلب؛
مقوی اعصاب؛
درمان کننده میگرن.
صفحه 32:
صفحه 33:
صفحه 34:
ارك
غذاخو
@ ۱قاشق
shi
يهار
كرم
اعصاب؛
rie
ی ‘
rr خش؛
شاد عدن
اشتهااور.
صفحه 35:
چای زرشک:
ترکیبات: زرشک آبگیری, ۲ قاشق غذاخوری.
طبیعت: سره وخشک
خواص:
*ضد صفرا؛
یت کننده معده, کبد و قلب؛
کننده سموم؛
*برطرف کننده عطش و گرمازدگی(و تَهوّع و استفراغ ناشی از آن) و بی اشتهایی؛
*تصفیه خون؛
*درمان بسیار خوب برای فشار خون بالا(در افراد گرم مزاج).
صفحه 36:
چای گل سرخ(گل محمّدی):
ترکیبات: گل سرخ(تازه یا خشک شده), ۲ قاشق غذاخوری.
طبیعت: معتدل ( به سمت سرما وخشکی)
خواض:
*شادی بخش؛
*مقوی قلب؛
*ضد صفرا؛
*ملیّن بسیار خوب (درمان پبوست های تازه و کهنه )؛
*تقویت لثه و ترمیم زخم های آن.
صفحه 37:
چای ترش(چای مه با چای گجرات):
ترکیبات: چای ترش, ۱ قاشق غذاخوری.
جوا
*کاهش تدریجی فشار و چربی خون.
*مصرف لین چای در بعضی افراد؛ ممکن است باعث کاهش شدید فشار خون و
عوارضی مثل سرگیجه شود؛ لذا لین چای رابا مقادیر بیشتری نبات؛ یا همراه
با نوشیدنی هایی که باعث افزایش فشار خون می شوند؛ مصرف نمایید.
صفحه 38:
چای آلبالو:
ترکیبات: آلبالوی بدون هسته, نصف لیوان.
طبیعت: سرد وخشک
خواصض:
*ضد صفرا؛
*ضد اسهال؛
*کاهش دهنده فشار خون؛
* موثر در برطرف نمودن حالت تهوّع؛
* ضد خارش های پوستی؛
*ضدّ سنگ کلیه؛
*اشتها آور بسیار عالی.
*مبتلایان به زخم های گوارشی نباید از آن استفاده کنند.
صفحه 39:
چای غوره:
ترکیبات: غوره, ۲ قاشق غذاخوری.
طبیعت: سرد و خشک
gly
*ضدّ صفرا؛
*ضد بلغم؛
*برطرف کننده تشنگی؛
*مقوی کبد؛
* کاهش فشار خون در افراد گرم مزاج.
*#برای زخم های معده و اثنی عشر مضرّ است.
صفحه 40:
چای قره قات(قراقات):
ترکیبات: قره قات, ۱ قاشق غذاخوری.
قره قات» میوه جنگل های شمال ایران است.
به لحاظ خواص داروبی. بسیار شبیه زرشک می باشد.
خواص:
*تصفیه خون؛
*کاهش فشار خون؛
*درمان اسهال؛
" مؤثر در کاهش میزان قند خون.
صفحه 41:
صفحه 42:
صفحه 43:
چای عناب:
ترکیبات: عتاب, ۱۵ عدد.
طبیعت: معتدل
خواض:
*ملیّن؛
*تصفیه کننده خون؛
*ضد سرفه و تنگی نفس؛
*کاهش دهنده فشار خون؛
*مفید در درمان بواسیر؛
*برطرف کننده خشونت سینه, حلق و گرفتگی صدا.
صفحه 44:
چای گل پنیرک:
ترکیبات: گل پنیرک, ۲ قاشق غذاخوری.
طبیعت: سرد وتر
*خلط آور؛
*شستشو دهنده کلیه؛
*ضد درد کلیه و سوزش مثانه؛
*درمان کننده زخم های گوارشی؛
*از بهترین داروها در درمان سینه درد ها و ورم حلق و SAS
صفحه 45:
چای به لیمو- زیرفون:
ترکیبات: به لیمو, ۱ قاشق مرباخوری؛ زیرفون, ۱ قاشق غذاخوری.
خواض: طبیعت این چای گرم بوده؛ در درمان سرماخوردگی. تشنّج. نقرس.
دردهای سیاتیکی. غلظت خون. روماتیسم. بی خوابی های شبانه. میگرن:
اضطراب. طیش قلب. سردرد: آسم. فشارخون و اسهال موثراست؛
اين جاى. تقویت کننده حافظه. شستشودهنده کلیه و مقوی معده
است.
للح
زيرفون. براى خانم هاى باردار ممنوع است.
صفحه 46:
صفحه 47:
صفحه 48:
چای میوه گل نسترن:
ترکیبات: میوه گل نسترن,. ۱۵عدد.
خواض: طبیعت معتدل و تا حدی خشک؛ سرشار از ویتامین ث.
پیشگیری و درمان سرماخوردگی.
عبوه گل رین فشارخون :را کم گرجه: وزم و جرد قلیه را التیام :و آن را
شستشو مي دهد؛ معده را تقویت می نماید و اثرات ٩ ۰۳
صفحه 49:
چای زیرفون:
ترکیبات: زیرفون, ۱ قاشق غذاخوری.
خواض: طبیعت زیرفون. گرم است و مصرف زیاد آن می تواند فشارخون را
کاهش دهد.
این چای در درمان ناراحتی های عصبی وتشنّج هاء میسگرن های مزمن؛ بی
خوابی. سردرد. بیماری های ریوی و زکام. غلظت خون. استفراغ» روماتیسم.
آرتروز نقرس و دردهای سیاتیکی کاربرد دارد.
مصرف زیرفون برای خانم های باردار ممنوع است.
صفحه 50:
صفحه 51:
چای به لیمو:
ترکیبات: به لیموء ۱ قاشق غذاخوری.
خواص: این چای آرام بخش. طبیعتی گرم دارد و مناسب برای درمان بی خوابی
های شبانه. میگرن. سردرد. طبش قلب وآسم بوده؛ ضمن تقویت معده و آثار
ضدنفخ, حافظه را نیز بهبود می بخشد.
صفحه 52:
چای بابونه:
ترکیبات: بابونه.اقاشق غذاخوری.
صفحه 53:
چای گل گاو زبان- سنبل طیب:
گل گاوزبان. ۲ قاشق غذاخوری؛ سنبل طیب. ۱ قاشق مزباخوری: لیموعمانی.اعدد.
ele
عل كاو ريا نرم واتز؛ ضد'سوذا صقرا آرام بختن
اغصابيب خواب أورء.مسكن سردردهای عصبین و
دردهاى كليوى و كاهش دهنده فشار خون.
سنبل طيب:طبيعت كرم؛ ضدّ قولنج و اسياسم هاى
عضلانى و مفيد در درمان نشنّج و صرع؛ نقويت قوه
باه(میل جنسى)
صفحه 54:
چای بادرنجبویه - زیرفون:
ترکیبات: بادرنجبویه.۱ قاشق مرباخوری و زیرفون, اقاشق غذاخوری.
خواص چای: طبیعت بسیارگرم. مقوی قلب و اعصاب. خون ساز. تقويت
کننده سلولهای مغزی, فوق العاده آرام بخش و در بعضی مزاجها بالابرنده قوی
فشارخون.
بادر نجبویه: oper مغز. ضدّ صداى كوش. ضدّ بیماریهای کلیه. ضد خوابهای
وحشتناک. ضدٌ بوی بد دهان. خواب آور و نشاط آور.
زيرفون براى خانم هاى باردار ممنوع است. |77
صفحه 55:
نکته :
ترجیحا این چای ها را با عسل. خرما يا توت ميل كنيد.
در صورت تمایل می توان چای را با چند قطره آب لیموترش تازه میل کرد.
صفحه 56: