صفحه 1:
صفحه 2:
صفحه 3:
صفحه 4:
۲ 98 بحث جديدي نیست.
7 ضرورت مشارکت همه کارکنان سازمان
آنچه شما را در دا یب خود گرفتا
كندء آساني است: ص یس
۲ شرکتهايي که درست کار نمی کنند در
She! 1 ۵6 مشکل دارند. (ویزگگ هاي ان
7 اصلاح بجاي پيشگيري زمان زيادي از ما
مي كيرد.
۲ تاكيد بر اصول اوليه كار
> خانه و محل کار (کیفیت زندگي و محل
J
7 نشت شاى ده
صفحه 5:
روشهاى رسيدن به بهره ورى
” پرهزینه (خرید ماشین 000)
7 کم هزینه (اصلاح قفسه بندي انبار)
۲ بي هزینه (اجراي 96)
صفحه 6:
6 یکماز مباحثعمدم در مدیرینزژاپنیاستکم
ازلبتدا درژلینو سپسدر سایر کشورها
بكاركرفتص شدم است
اين سيستمء براي اولين بار بعد از جنگ جهاني
دوم در زاين شكل كرفت .
زابني ها با الكوبرداري از برخي ee آمريكايي
تمودن آن این سیستم را ارائه تمواصدل
صفحه 7:
الگوبرداری ژاینی ها
1- صنایع بهداشتي ودارويي یا صنایع ميكروالكترونيك كه
ما نبازمند بحت عنوآان Rove تجسال بودند »
بدلیل الزام رعایت جدانشت اسان ار دهای
مرتب
2- سازمانهاي خدماتی مانند هتل ها , سو
کتابخانه ها و تفريحي , بدليل م
نزديك بأ مشتريان .
3- سازمانهای پیشرو که به اهمیت مباجتي مانتد انسان -
eet اسان کاروا حرط را هی زا
نموده و تلاش کرده ils مت ارت هی سا
ne ن - ماشین as ۰ و هم اکنون
5
ان ل ژي ري هستچم»:
اه 8 به شدت مر توبن تکنوا
صفحه 8:
N
DauUAW
. استفاده از چرخه 600 به صورت فرهنگ
سازمانی
قابلیت شناسایی و حل مسائل سازمان به
صورت بويا
رهبری قوی استراتژیک
هوشیاری و آگاهی از بهبود مستمر
استاندارد کردن فعالیت ها و نتایج مورد انتظار
سیستم جامع کیفیت (۲۵۵)
66
صفحه 9:
صفحه 10:
SO سیستميب رایب هسازیو آراستگیدر
محیط کارميباشد.
به عبارتي دیگر :
68 فني است که به منظور برقراري و
در يك سازمان به کار گرفته مي شود و
وجه تسمیه آن پنج کلمه ژاپني است :
Ghisuke , sehetu , sev , vein , vert
0
صفحه 11:
Joleo 200 ا 6 زاينى
000 60)10006) 2ران -سع 6 -, 6
1100 ))))) )ا 090-09
5 را )رس 5:28)
25 واو اج 5:26)
Go=Chisuke=TROIM10G &
OIGINO1PLIDEG
a
صفحه 12:
ابعاد 5 كانه ©©
1- ساماندهى تفكيك و تعمير (Gett)
2- نظم و ترتيب (Getoa)
( Geter) باكيزكى -3
4- استاندارد سازى تداوم و ايمنى (بدداد© )
5- تعلیم و انضباط (علحبا۵ )
صفحه 13:
۹ Sort
ig mle Ni, 115 3 ۳1
\ HEAVEN 7 و
aS ون 2
صفحه 14:
کارکنان ظاهري خسته و آشفته دارند
کارکنان صميمي نیستند
غیبت caw VL Feats
كا اي Mol رفت
nis رن ی پيشنهادي براي اج و پیشر
Ws rg US GOO als yo een
9
تجهیزات و محیط کار کثیف و آلوده اند
ضایعات, دوباره كاري و بر گشتي بالاست
ابزار و اقلام بدون نظم و ترتیب پراکنده
ند
دي انبا كالاي نیم ساخت
موجودد ارو حجم ي نيم ساخته
تعداد حوادث بالاست
صفحه 15:
مزاياى استقرار 66 در سازمان
1- ايجاد يك نظم فراكير
2- زمينه سازي و برقراري انضباط سازماني
3- زيبا سازي محيط كار
4- همه افرادء محبط کار تمیز و مربب را دوست پارند
5- ثمرات تلاش براي همه افراد قابل مشاهده است
6- فضاي موثر بيشتري ایجاد مي شود
7- مدت زمان جستجو كاهش مي يابد
8- طول عمر ماشينها و تجهيزات افزايش مي يابد
9- كاهش و حذف ضايعات و اتلاف ها
0- محيط كار به يك مكان بهداشتي و ايمن تبديل مي كردد
as
صفحه 16:
مزاياى ديكّر استقرار 96 ..
I , کاربرد سازما جمعي دارد بلكه
ين سيستم نه تنها / ربرد سازماني و ار
سازي در سطح فردي و منزل مسكوني نيز مي باشد
©© فضاعمناسب بهره ور ف فعا.ل زیبا , شاد و ليمن
علاوه بر اين » تداوم بياده سازي ۵6 موجب نوسازي
تصویر
سازمان در بین مشتریان شده و فرصت هاي تجاري روز
فزوني
براي محصولات آن فراهم مي نماید .
06
صفحه 17:
به 4 دلیل زیر , 568 انتظار مشارکت افراد
ا در اجراى برنامه هاى مرتبط رآ دارد:
ON ee -1 كليه شر كت هار قرارد ارد : كوجك »
٠ بزرگ
2- مي توان آن را در هر حوزه كاري بکار گرفت :
توليدي :» تجاري و خدماتي
3- درك فاسفه آن ن براي همه آسان است و نيازي
حات پیچیده ندارد .
4 همه به يك محیط کار پاکیزه , راحت و
سازماندهي شده عشق مي ورزند.
صفحه 18:
ت9۳ مرح SG
صفحه 19:
1. قبل از شروع lS a: با مفاهیم -۵کاملا آشنا شوید
۲ باور داشته باشید که پیاده سازي این سیستم به نفع
شماست .
۳ هدف گذاري نموده و با برنامه کار کنید .
۴ از كارهاي ساده تر که نتیجه آن ها سرین مشخص
مي شود شروع
۵ محیط کارخود را به چند قسمت ( مثلاً میر کار, فایل
هاء كمد
اداري» كمد كتاب و ... ) تقسيم كنيد .
۶ هر بار يك قسمت از محیط کارتار را ساءاندهي
06
صفحه 20:
7 از قسمتي شروع کنید که دورترین فاصله را از
شما و میز کارتان دارد .
۸ همه افراد را در این کار مشارکت نمایند
٩ بدون اجازه و اطلاع مدیر و همکارانتان اقدام به
اجراي:٩ در مورد وسایل مشترك يا لوازم
a مربوط به آنان ننمایید .
. هر كاري را که شروع کردید کامل کنید .
. فوراً تصميم كبري نماييد و كار وكير plas ,)1
به صورت بلاتكليف رها نكنيد.
2.هر كس مسئول بباده ساريدة در رابظكا حاد
و وسايل مربوط به خودش است.
eo
صفحه 21:
5 شناسایی اقلام ضرور از غیرضرور
طبقه بندی اشیا و دسته بندی
تعیین اولویت نگهداری برای اشیاء
ذخیره سازی مناسب بر<سب نباز,
دور ریختن اقلام زاید
صفحه 22:
۸. ESE Ie PE} للتفكلات موجود
كند كردن عمليات
اشغال فضاي مفيد
معطلي سرمايه
استهلاك اقلام مفيد
ايجاد اتلاف وقت براي
صفحه 23:
رعایت مقررات استقرار
نتايج
yi كردن اشیا به سادگی
یافتن اشیا به سرعت
(زمان)
9
صفحه 24:
مكانيابي
در دسترس خود قرار داده یا با
خود حمل كنيد
در محل كار و در نقطه كانوني (ميز يا
تابلو ابزار ) قرار دهيد و بس از استفاده
به جايش بركردانيد
در محل كار و در نقطه كانوني قرار
دهید و پس از استفاده به جايش
برگردانید
دور از دسترس و در انبار
نگهداري کنید
نگهداري نکنید یا دور از دسترس
و در انبار نگهداري نمایید
نگهداري نکنید
اقلام ضرورى از
نوع ١ه در واحد زه
بسیار ضروري .| کمتر از يك ساعتیکبار
استفاده شود
ضروري از يك ساعت تا یکروز
یکبار استفاده شود
نیمه ضروري از یکروز تا یکماه
یکبار استفاده شود
كمترضروري | از یکماه تا ششماه
یکبار استفاده شود
غیر ضروري .| بیش از 0 ماه یکبار
استفاده شود
مطلقاغیرضروری | مورد استفاده آن مشخص
نیست
og
صفحه 25:
2-000 5 دوم
سهولت بيدا كردن اقلام
سرعت ييداكردن اقلام (زير 30 ثانيه)
هماهنكي بين كاركنان در ناميدن اقبا م
هماهنكي بين كاركنان در تعيين مئان اقلام
بهبود ايمني
بهبود فرايند
بهبود لي اوت
آراستگي و دلپذیرتر شدن محبط
es
صفحه 26:
4ه 055
يك ساعت le
يك صفحه گزار ش
يك دقیفه مکالمه تلفني
يك پرونده براي هر مو
يك نام براي ناميدن اقلام 93
يك مكان براي قرار دادن هرجيز
de كپي از هرا نامه
هتم
وجود مدارك يك كار روي ميز
بكار بررضي نامه وارده
صفحه 27:
هو حذف oe و آلاینده ها
Spl posse كنيفي» و پاکیزه نگاهداشتن
۳ آلاینده ها مي
باشد .
۰ پاكسازي محیط سازمان
٠ پاكسازي تجهیزات و وسایل
. پاكيزگي کارکنان
صفحه 28:
پاکسازی محیط
سازمان
"انجام هماهنگیها و اطلاع رساني لازم
*تفكيك محیط کار و تقسیم کار
eee مصادیق 3 ها رفع آلودگي
*تعیین دامنه, مصادیق و راههاي رفع آلودگي
صوتي 5
*تعیین دامنه, مصاديق و راههاي رفع آلودكي
1 مصا اهها فع آلودگي
۰ ¢ دامنه» ديق >
مس ود شام
*تعیین دامنه» مصادیق و راههاي رفع آلودگي هوا
*تعیین دامنه, مصادیق و راههاي رفع آلودگي آب
“تعبينن دامنهء مصادية. 9 راههای رفع آلودگی
صفحه 29:
تعیین تجهیزات و وسایل موجود
تعیین شرایط محيطي و نگهداري تجهیزات و
وسایل
تعیین مصادیق آلودگي براي تجهیزات و وسایل
تعیین آلاینده ها
تعیین شیوه هاي پيشگيري از آلودگي
تعیین شیوه هاي رفع آلودگي
تعیین ابزارهاي رفع آلودگي
زمانبندي اجراي پاكسازي
e9
صفحه 30:
مزایای 4 ۳
تاثیر مثبت بر بهداشت محیط کار
تاثیر مثبت بر بهداشت رواني محيط
كا
J
رفع نواقص اجراي دو 6 قبلي
پيشگيري از خرابي و از کار افتادگي
ماشین آلا ت
90
صفحه 31:
-تمام کارکنان از هر رده» مسئول
محيط كاري خويش هستند
-باكيزكي مي بايستي با ابزار مناديب انجام
شود تا مفرح بوده و مشقت بار نباشد
-نيروهاي خدماتي بر باكيزه سازني مكانهاي
عمومي متمرکز گردند
-پاكيزگي فعاليتي مستمر است
-در پاكيزگي اصل بر جلوگيري
شدن است
از آلوده
60
صفحه 32:
1
۲ استانداردسازي 5 8 \ ~
” تداوم 6ه 7
7 برقراري سلامت و ايمني در a~| iV P
محيط كار
صفحه 33:
رئوس فعالیت های ء چهارم :
استانداردسازی
استانداردسازي:استاندارد نمودن وضعیت حاصله از اجراي yaw
قبلي
- تعیین چگونگي,زمان و مسئولین انلجام دوره | ي. انه اماب نيه |
© قبلي
= بده كبرق از یت مقر داد سر 7
- تهیه آیین نامه اجرايي با ترکیب سا کر 0
2 حك
he fT
صفحه 34:
انضباط:زمینه سازي (ایجاد آگاهي و تعهد)
فردي و گروهي براي انجام دقیق.درست
و بموقع استانداردها توسط کارکنان
اموزش
فرهنگ سازي
مميزي (خود مميزي و مميزي ره.مي !
ایجاد عادات صحیح
که
صفحه 35:
5 محیط کار آراسته
ابزار و اقلام آراسته
59 همكار آراسته
٠ رفتار آراسته
2 پندار اراسته ۳ 1 عم
٠ فرايندهاي اراسته -
صفحه 36:
صفحه 37:
صفحه 38:
وضعیت قرار گرفتن لیبل در کازیه ها
صفحه 39:
صفحه 40:
صفحه 41:
نصب لیبل شناسایی برای قفسه ها *
صفحه 42:
صفحه 43:
صفحه 44:
وضعیت میز بعد از ساعت کار
صفحه 45:
صفحه 46:
بعد از اجرا
صفحه 47: