دیوار برشی
اسلاید 1: دیوار برشی چیست؟دیوار برشی در واقع نوعی سیستم باربر جانبی است که برای مقابله با نیروهای جانبی از جمله نیروی زلزله و باد در ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع کار اصلی آنها ایجاد سختی جانبی در سازه و استهلاک انرژی با تغییر شکلهای خود میباشد..آشنایی با انواع دیوار برشیدر این جا دیوار برشی را به سه دسته تقسیم می کنیم: دیوار برشی بتنی، دیوار برشی فولادی، دیوار برشی مرکب که در متن ایبوک هریک از آنها را به طور خلاصه تعریف کرده ایم..دیوار برشی بتنیدیوار برشی فولادی
اسلاید 2: دیوار برشی مصالح بناییدیوار برشی مرکب
اسلاید 3: که از بین دیوارهای نام برده شده قصد داریم به بررسی دیوار برشی فولادی بپردازیم: تعریفی از دیوار برشی فولادی :سیستم دیوار برشی فولادی به عنوان یک سیستم مقاوم در برابر بارهای جانبی در دهه های اخیر به سرعت در دنیا به ویژه در کشورهای زلزله خیزی مانند ژاپن و آمریکا مورد توجه قرار گرفته است دیوار برشی فولادی صفحه فولادی نوعی سیستم جدید مقاوم در برابر بارهای جانبی بوده که نسبت سایر سیستمهای مقاوم در برابر بار جانبی دارای عملکرد بهتری است. در این سیستم نیروهای جانبی توسط دیافراگمهای کف طبقات به صورت افقی به صفحه، تیر و ستونهای این نوع دیوار متقل میشود. قاب فولادی محیطی هر صفحه ممکن است دارای اتصال تیر به ستون به صورت ساده (مفصلی) یا ممان گیر (گیردار) باشد. همچنین صفحه میتواند با سخت کننده یا بدون آن باشد. علاوه بر این، صفحه ممکن است توسط پیچ و یا جوش به قاب محیطیاش متصل شود..ازجمله ساختمانهای ساخته شده با این سیستم میتوان به بیمارستان ۶طبقه در لوس آنجلس دراوایل دهه ۸۰ میلادی، مرکزدرمانی پرتلند در سال ۲۰۰۸، ساختمان بینالمللی لاس وگاس در سال ۲۰۰۹ و ساختمان اداری ۳۵ طبقه درکوبه اشاره کرد
اسلاید 4: سازه دیوارهای برشی فولادیدیوارهای برشی فولادی از ورق فولادی که توسط تیرها و ستونها احاطه شده،تشکیل شده اند؛که به تیرها و ستونها عناصر مرزی میگویند. دیوارهای برشی فولادی مشابه تیر ورق طرهای عمل مینمایند، که در آن ستون ها به منظور بالهای تیر ورق، تیرهای طبقات همانند سخت کنندههای آن و ورقهای فولادی به عنوان جان تیر ورق میباشند.صفحه ورق جان دیوار (web plate)اعضای قائم (ستونها) موسوم به المانهای مرزی قائم (Vertical Boundary Elements)اعضای افقی (تیرها) موسوم به المانهای مرزی افقی (Horizontal Boundary Elements)سختکنندههای افقی و قائم (در صورت نیاز) (Vertical and Horizontal Stiffeners)
اسلاید 5: انواع دیوار برشی فولادی :۱- دیوار برشی فلزی تقویت شده با سختکننده (Steel Plate Shear Wall With Stiffeners) :در این نوع دیوارها سخت کنندهها ظرفیت کمانشی ورق جان دیوار برشی را افزایش میدهد.
اسلاید 6: ۲- دیوار برشی فولادی بدون سختکننده (Steel Plate Shear Wall Without Stiffeners) :در این نوع دیوارها ورق جان مقاومت فشاری کمی دارد در نتیجه کمانش بر اثر بارهای کوچک به وجود میآید. از طرفی بارهای جانبی توسط مقاومت کششی قطری به وجود آمده در جان دیوار تحمل میشود.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.