رادیولوژی
اسلاید 1: رادیولوژی ارائه:
اسلاید 2:
اسلاید 3: رادیولوژی چیست و چه کاربردهایی دارد؟رادیولوژی یکی از شاخه های علم پزشکی است که با استفاده از روش های غیر تهاجمی تصویربرداری مانند اشعه ایکس، به تشخیص و درمان بیماری های مختلف کمک می کند. رادیولوژی گاهی برای تشخیص عارضه های مختلف مانند سرطان در بدن انسان مورد استفاده قرار می گیرد. رادیولوژی مداخله ای به منظور انجام جراحی غیر تهاجمی مانند حذف لخته های خون از رگ های انسان انجام می شود. گاهی نیز از این روش برای درمان بیماری های مختلف از جمله سرطان از طریق روش های پرتودرمانی یا رادیوتراپی استفاده می شود.
اسلاید 4: تاریخچه رادیولوژیدر قرن اخیر ، پیشرفت های صورت گرفته در زمینه رادیولوژی باعث معرفی روش های جدیدی برای تشخیص و گاهاً درمان عارضه های مختلف شده است. در حالیکه بسیاری از روش های مرسوم رادیولوژی برای درمان و تشخیص بیماری ها استفاده می شود، جالب است بدانید که بسیاری از این روش ها اخیراً در علم پزشکی کاربرد پیدا کرده اند.در سال 1985، اولین بار اشعه ایکس توسط دانشمندی به نام ویلهلم کنراد رونتگن کشف شد. او اولین کسی بود که از اشعه ایکس برای تصویر برداری از درون بدن انسان استفاده کرد. او این تکنیک را اولین بار روی دست همسر خود امتحان کرد و این امر موجب شور و هیجان بسیاری در بین دانشمندان و محققان اروپایی شد. رونتگن به خاطر این کشف، در سال 1901 برنده جایزه نوبل فیزیک شد.اولین بار بعد از اصرار فراوان دانشگاها در همان ساختمانی که کشف شده بود، رونتگن سخنرانی در این باره انجام داد. که مورد تمجید فراوان قرار گرفت و به او پیشنهاد شد که نام این کشف را اشعه رونتگن نام گذاری کند. بعد از گذشت مدتی رشته تحصیلی با نام Musculoskeleta Radiology در دانشگاها تدریس شد.
اسلاید 5: نقش توماس ادیسون در پیشرفت رادیولوژیتوماس ادیسون در پیشرف دستگاه رادیولوژی سهم مهمی داشت. طی مراحل پیشرفت این اکتشاف طراحی تیوب به وجود آمد که شامل صفحه پلاتینیوم در وسط لوله کروکس کاتد خمیده بود. که خیلی سریع مورد قبول محققان قرار گرفت و در همان سال به فروش رسید.بعد از طراحی تیوبی، طراحی اسکرین فلورسنت بود که توماس ادیسون در پیشرفت این طراحی نقش بسزایی داشت.رفته رفته این تکنولوژی پیشرفت کرد و در زمان جنگ جهانی اول مورد توجه نظامی ها قرار گرفت. در آن زمان فقط توانایی تصویربرداری از دست را داشت، و محققان در پی پیشرفت این تکنولوژی برای کل بدن بودند.اواخر سال 1897 میلادی توانستند از کل بدن تصویر برداری کنند.به دلیل مضرر بودن اشعه x رفته رفته مشکلاتی برای کاربران این دستگاها به وجود آمد تا آنجایی که چندین نفر جان خود را از دست دادند. یکی از آنها کریکور کاسابیان بود که به عنوان اولین شهید رادیولوژی نامیده شد.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.