راهکار های افزایش خودکارآمدی
اسلاید 1: بسم الله الرحمن الرحیمراهکارهای افزایش خودکارآمدی
اسلاید 2: خودکارآمدی چیست و چرا باید خودمان را باور داشته باشیم؟وقتی با چالشی مواجه میشوید، آیا حس میکنید میتوانید به پا خیزید و تمام تلاش خود را برای رسیدن به هدف به کار ببندید یا تسلیم شکست میشوید؟ آیا جملهی معروف «خواستن، توانستن است» را سرلوحهی خود قرار میدهید یا در تواناییهایتان برای برخاستن و غلبه بر مشکلاتی که زندگی سر راه شما قرار داده است شک میکنید؟ خودکارآمدی یا همان باورِ شما نسبت به تواناییهایتان برای دست و پنجه نرم کردن با مشکلات، نه تنها میتواند روی احساسی که نسبت به خود دارید تاثیرگذار باشد، بلکه در موفقیت شما برای دستیابی به اهدافتان نیز نقش دارد و مهم است.
اسلاید 3: حالا باید دید که تعریف دقیق این مفهوم چیست؟مفهوم خودکارآمدی حول نظریهی شناختیِ اجتماعی (social cognitive theory) متعلق به یک روانشناس به نام آلبرت باندورا (Albert Bandura) شکل گرفته است که در آن بر نقش یادگیریِ دیداری، تجربهی اجتماعی و جبرگرایی متقابل در رشد شخصیت تاکید میشود.بنابر نظریهی باندورا، نگرش و طرز برخورد، تواناییها و مهارتهای شناختی یک فرد همگی اجزای یک سیستم به نام خود-نظام (self-system) را تشکیل میدهند. این سیستم در چگونگی ادارک و همچنین نحوهی تعامل ما در موقعیتهای مختلف نقش مهمی ایفا میکند. خودکارآمدی یکی از اجزای اساسی و حیاتی سیستم خود-نظام را تشکیل میدهد.
اسلاید 4: تعریف خودکارآمدیاز دیدگاه باندورا، خودکارآمدی باوری است که شخص به قابلیتهای خود برای سازماندهی و اجرای اقدامات لازم در موقعیتهای پیش رو دارد. به عبارت دیگر، خودکارآمدی ایمان شخص به تواناییهای خود برای موفقیت در یک موقعیت مشخص است. باندورا چنین ایمانی را عامل تعیینکنندهی طرز فکر، نحوهی رفتار و احساسات مردم میداند.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.