رشد و رکود اقتصادی
اسلاید 1: رشد و رکود اقتصادی استاد: دانشجو:
اسلاید 2: رشد اقتصادیبر اساس نخستین و رایجترین تعریف، رشد اقتصادی یعنی افزایش بازدهی اقتصاد، در طول دورهای زمانی که حداقل ۲ دورهی ۳ ماههی متوالی است.تعریف دوم رشد اقتصادی، عبارت است از افزایش آنچه اقتصاد میتواند تولید کند، در صورتی که از تمام منابع کمیاب خود استفاده کند. افزایش پتانسیل تولیدی اقتصاد را میتوان با استفاده از حرکتِ رو به بیرونِ منحنی امکانات تولید (PPF) آن اقتصاد، نشان داد.سادهترین راه برای نشان دادن رشد اقتصادی، تقسیم کردنِ تمام کالاها به دو دستهی اصلیِ «کالاهای مصرفی» و «کالاهای سرمایهای» است. جابهجاییِ رو به بیرونِ منحنی امکانات تولید به این معنی است که ظرفیت اقتصاد برای تولید، افزایش یافته است.
اسلاید 3:
اسلاید 4: چه عواملی موجب رشد اقتصادی میشود؟در منحنی امکانات تولید، رشد به عنوان افزایشِ بازدهیِ بالقوه در طول زمان تعریف میشود و با تغییر مکانِ رو به بیرون منحنی، نمایش داده میشود. تغییر مکانِ رو به بیرونِ منحنی امکانات تولید به این معنی است که ظرفیت تولیدِ تمام کالاها در اقتصاد، افزایش یافته است.
اسلاید 5: این اتفاق زمانی رخ میدهد که اقتصاد، به بعضی از موارد زیر، یا تمام این موارد متعهد شده باشد:۱. بهکارگیری فناوریهای جدید۲. تقسیم کار و تخصصی شدن وظایف۳. بهکارگیری روشهای جدید تولید۴. افزایش نیروی کار۵. کشف مواد اولیهی جدید
اسلاید 6:
اسلاید 7: در چه شرایطی منحنی امکانات تولید به سمت داخل حرکت میکند؟۱. به پایان رسیدنِ منابع۲. عدم سرمایهگذاری۳. نابودی زیرساختها۴. بلایای طبیعی
اسلاید 8: سرمایهگذاری و رشد اقتصادی به تخصیص منابع محدود و کمیاب به کالاهای سرمایهای (مانند ماشینآلات)، سرمایهگذاری واقعی گفته میشود.برای دستیابی به رشد بلندمدت، اقتصاد باید از بیشتر منابع سرمایهای خود برای تولید کالاهای سرمایهای استفاده کند. در نتیجه در کوتاهمدت، استانداردهای زندگی کاهش مییابد، زیرا منابع کمتری به کالاهای مصرفی و مصرف خصوصی اختصاص مییابد. ولی افزایش سرمایهگذاری بر روی کالاهای سرمایهای، دستیابی به بازدهی بیشتری از تولید کالاهای مصرفی در بلندمدت را امکانپذیر میکند. یعنی این فداکاری کوتاهمدت موجب میشود که استانداردهای زندگی در آینده، افزایش بیشتری یابد. از این رو اقتصادها باید میانِ وجود سطح بالایی از مصرف در کوتاهمدت و در بلندمدت، یکی را انتخاب کنند.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.