علوم پایه فیزیک

رطوبت هوا

rotoobate_hava

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “رطوبت هوا”

رطوبت هوا

اسلاید 1: فصل پنجم: رطوبت هوا - فشار بخار آب - فشار بخار اشباع - رطوبت مطلق - رطوبت ویژه - رطوبت نسبی - نرخ آمیختگی - شبنم - مه

اسلاید 2: 85 درصد از سطح خشکی ها 15 درصد از سطح دریاها و اقیانوس هارطوبت هوا نسبت به مکان، زمان و ارتفاع از سطح زمین تغییر می کند.چرخه آب در طبیعت (Hydrological cycle) سالانه بیش از 5 بیلیون بیلیون لیتر آب از سطح کره زمین بخار می شود.

اسلاید 3: آب به سه حالت مي تواند در اتمسفر وجود داشته باشدGas Liquid dropletsRain drops SolidIce crystalsSnowHail

اسلاید 4: تغييرات حالت آب

اسلاید 5: گرمای نهان :(Latent heat)گرمایی است که ماده در هنگام تبدیل از حالتی به حالت دیگر از دست داده و یا جذب می‌کند. باید توجه داشت که در هنگام تغییر حالت آب دمای آن تغییر نمی کند. گرمای لازم برای اینکه یک گرم آب بدون تغییر دما از مایع به بخار تبدیل شود به دمای آب بستگی دارد.L= 595-0.51tt: دمای هوا برا حسب درجه سانتی گرادL: گرمای نهان تبخیر بر حسب کالری بر گرمگرمای ویژه هوا: Cpمقدار کالری گرمای مورد نیاز برای افزایش دمای یک گرم هوا به اندازه یک درجه سانتی گراد و مقدار آن برابر 0/24 کالری بر گرم بر درجه سانتی گراد است.

اسلاید 6: رطوبت هوامیزان بخار آب موجود در هوا به عنوان رطوبت هوا ناميده مي‌شود. پیدایش بسیاری از پدیده های جوی مانند مه، باران، برف، شبنم موثر است.دارای خاصیت گلخانه ای (Greenhouse Effect)بر مقدار تبخیر موثر است.نقش مهمی در تعدیل و تنظیم دمای هوا دارد.

اسلاید 7: معيار هاي اندازه گيري رطوبت در هوا  

اسلاید 8:

اسلاید 9: pressure

اسلاید 10: معيار هاي اندازه گيري رطوبت در هوا  

اسلاید 11:

اسلاید 12: معيار هاي اندازه گيري رطوبت در هوا  

اسلاید 13:

اسلاید 14:

اسلاید 15: فشار بخار واقعی بیان کننده تعداد مولکولهای آب موجود در یک توده هوا می باشد. در مقابل، فشار بخار اشباع بیان می دارد که در یک دمای معین، چه مقدار بخار آب نیاز است که محیط اشباع گردد. به عبارتی، در یک دمای معین، به مقادیر بیشینه فشار بخار واقعی، فشار بخار اشباع می گویند.فشار بخار آب (Vapor pressure):فشار جزئی بخار آب در هوا را فشار بخار واقعی یا فشار بخار آب گویند و با e یا ea نشان می دهند.

اسلاید 16:

اسلاید 17: فشار بخار اشباع و دمای هوا:

اسلاید 18:  

اسلاید 19:

اسلاید 20: مقدار بخار آب اضافی است که یک توده هوا می تواند در خود جای دهد. از مقایسه مقادیر فشار بخار اشباع و فشار بخار واقعی قدرت تبخیر پذیری هوا مشخص می شود. تفاوت فشار بخار اشباع و فشار بخار واقعی را کمبود اشباع می نامند.SD = es - eaمعيار هاي اندازه گيري رطوبت در هوا کمبود اشباع (Saturation Deficit) :

اسلاید 21: ظرفیت نگهداری بخار آب در هوا بستگی به دمای آن هوا دارد. هر چه دمای هوا بیشتر باشد، تعداد بیشتری مولکول آب می تواند در بین مولکولهای هوا قرار گیرد. بنابراین در مقایسه با هوای سرد اشباع، تعداد زیادتری از مولکول های بخار آب در هوای گرم اشباع وجود دارد. محیط اشباع و ویژگی های آن:

اسلاید 22: تبخير و ميعان در اتمسفر If evaporation rate = condensation rate, the air is saturatedIf evaporation rate > condensation rate, the air is unsaturatedIf evaporation rate < condensation rate, the air is supersaturated

اسلاید 23: معيار هاي اندازه گيري رطوبت در هوا رطوبت نسبی(Relative humidity): نسبت میزان بخارآب موجود در هوا به حداکثر مقدار بخار آبی که در همان درجه حرارت در هوا می تواند وجود داشته باشد. این نسبت به صورت درصد بیان می شود.  

اسلاید 24:

اسلاید 25:

اسلاید 26:

اسلاید 27:

اسلاید 28: دمای نقطه شبنم (Dew point):دمایی است که در آن دما، هوا بدون وارد کردن بخار آب و فقط از طریق سردکردن اشباع شود.کاهش دمای بیشتر باعث میعان و تشکیل ذرات آب می شود.

اسلاید 29: 0

اسلاید 30: 00

اسلاید 31:

اسلاید 32:

اسلاید 33: The value corresponding to the row for the dry bulb temperature and the column for the wet bulb depression yields the dew point temperature.

اسلاید 34: The value corresponding to the row for the dry bulb temperature and the column for the wet bulb depression yields the relative humidity.

اسلاید 35:  

اسلاید 36: برفك Frostتشكيل برفك و شبنم مشابه هم است با يك تفاوت كه شبنم وقتي تشكيل مي شود كه میعان در دمای بالاتر از نقطه انجماد رخ مي دهد. اما در برفك میعان در دمای کمتر از نقطه انجماد رخ مي دهد و يا رطوبت مستقيم از بخار به يخ تبديل مي شود.

اسلاید 37: نقطه برفک (Frost point) (ژاله)شبنم یخ زده (Frozen dew)

اسلاید 38: هسته های میعان

اسلاید 39: مه (Fog):تراكم حاصل از سرد شدن مولکولهای بخار آب (در رطوبت نسبی بالای 75%) در نزديكي سطح زمين كه در آن قطرات ریز آب بصورت ذرات معلق در فضاي سطحي مشاهده مي‌گردند، مه ناميده مي‌‌شود. به عبارت ديگر مكانيزم تشكيل مه شبيه مكانيزم تشكيل ابرها مي‌باشد. در صورتیکه دامنه دید انسان به کمتر از یک کیلومتر برسد به مفهوم تشکیل مه می باشد.

اسلاید 40: انواع مه:1- مه تشعشعی (Radiation fog)در شرایط آسمان صاف، زمین با تابش طول موج بلند سرد می شود در نتیجه هوای مجاور زمین نیز سرد شده تا به نقطه شبنم می رسد.

اسلاید 41:

اسلاید 42: 2- مه جابجایی (Advection fog)هنگامی که هوای گرم و مرطوب بر روی سطح سرد حرکت کند انتقال گرما از هوا به سطح انجام می شود و دمای هوا کاهش یافته تا به نقطه شبنم می رسد.

اسلاید 43: 3- مه دامنه ای (Upslope fog)هوای مرطوب توسط باد از شیب کوه بالا می رود و به وسیله انبساط بی دررو سرد می شود.

اسلاید 44:

اسلاید 45: 4- مه ترکیبی(mixing fog)هنگامی که بخار آب وارد هوای سرد و غیر اشباع شود با آن مخلوط شده و باعث تشکیل مه می شود.

10,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید