@memar3f طرح هادی روستا

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “روستای سراب”

روستای سراب

اسلاید 1: بنياد مسکن خراسان رضوی   طرح هادي روستاي سرابشهرستان: قوچاندهستان: قوچان عتیقبخش: مرکزیاستان خراسان رضویگردآورنندگان: حسن حاتمی نژادمهران کریمیکتابخانه معمار سه @memar3f

اسلاید 2: فهرست1.معرفی استان خراسان رضوی1.1.موقعیت جغرافیایی استان2.1.شرایط آب و هوایی3.1.جمعیت استان2.معرفی شهرستان قوچان1.2.موقعیت جغرافیایی شهر2.2.آب و هوای شهر3.2.جمعیت شهر3.معرفی روستا1.3.موقعیت جغرافیایی2.3.وجه تسمیه روستا3.3.روند رشد تاریخی4.3.شناخت و تعین محدوده محلات5.3.بررسی سیمای عمومی روستا

اسلاید 3: 4.5.سیل5.5.خشکسالی و سرمای شدید6.5.بررسی منابع تامین آب7.5.زلزله6.ویژگی های اجتماعی1.6.جمعیت2.6.تعداد و بعد خانوار3.6.ساختار جنسی4.6.ساختار سنی5.6.سواد6.6.مهاجرت7.6.وضعیت فعالیت8.6.گروه های عمده فعالیت7.ویژگی های فرهنگی1.7.مذهب و ادیان2.7.آداب و رسوم3.7.مراسم و بازی8.ویژگی های اقتصادی1.8.ن.ع معیشت اقتصادی2.8.فعالیت اقتصادی و اطلاعات درآمدی روستا3.8.کشاورزی و...9.دسترسی ها

اسلاید 4: 1.9.نقشه های معابر وضع موجود10.بررسی مشکلات روستا1.10.مشکلات کالبدی و محیطی2.10.مشکلات اقتصادی3.10.مشکلات اجتماعی4.10.مشکلات زیست محیطی11.نقشه کاربری اراضی12.برداشت از خانه های وستایی1.12.بافت قدیمی روستا 2.12.بافت میانه ی روستا3.12.بافت جدید روستا

اسلاید 5: 1. معرفی استان خراسان رضویاستان خراسان رضوی یکی از استان‌های خراسان در شمال شرقی ایران به مرکزیّت مشهد است. مساحت این استان ۱۱۸٬۸۵۴ کیلومتر مربع بوده که از این نظر چهارمین استان بزرگ کشور است.واژهٔ رضوی در نام این استان، به مقبرهٔ علی بن موسی الرضا در مرکز این استان اشاره دارد.خراسان رضوی از ۲۸ شهرستان، ۷۰ بخش و ۱۶۴ دهستان تشکیل شده‌است.

اسلاید 6: 1.1.موقعیت جغرافیایی استانخراسان رضوی

اسلاید 7: 2.1.شرایط آب و هواییاین استان از نظر بارندگی و رطوبت دارای بارندگی نسبی و متوسط می‌باشد. در سال ۱۳۸۹ شهرستان قوچان با ۲۹۶ میلی‌متر بالاترین میزان بارندگی سالیانه و شهرستان گناباد با ۷۱ میلی‌متر کمترین میزان بارندگی سالیانه رادربین مراکز شهرستانهای دارای ایستگاه هواشناسی دارابوده است.

اسلاید 8: 3.1. جمعیت استانجمعیت خراسان رضوی بر اساس آمار سرشماری عمومی نفوس و مسکن (۱۳۹۰)، برابر ۵٬۹۹۴٬۴۰۲ نفر است که دومین استان ایران از نظر جمعیت محسوب می‌شود. این جمعیت، شامل ۲٬۹۹۹٬۵۲۹ نفر (۵۰٫۰۴٪) مرد و ۲٬۹۹۴٬۸۷۳ نفر (۴۹٫۹۶٪) زن می‌باشد. ۴٬۳۱۱٬۲۱۰ نفر (۷۱٫۹٪) در مناطق شهری و ۱٬۶۸۲٬۴۰۵ نفر (۲۸٫۱٪) در مناطق روستایی ساکن هستند. هم چنین ۷۸۷ نفر (۰٫۰۱٪) به صورت غیر ساکن در این استان زندگی می‌کنند.[۳]همچنین بر اساس نتایج سرشماری ۱۳۹۰ از کل جمعیت استان تعداد ۲۰۵٫۸۵۹ با تابعیت افغانستان، ۶٫۶۱۹ نفر با تابعیت عراق و ۴٫۱۹۰ نفر از دیگر کشورها می‌باشد. براین اساس ۳٫۶ درصد ساکنان استان غیر ایرانی هستند.بر اساس آمار سرشماری ۱۳۸۵ و ۱۳۹۰ رشد جمعیت خراسان رضوی ۱٫۶۸٪ است که اندکی بالاتر از نرخ رشد جمعیت ایران در این مدت (۱٫۶۴٪) می‌باشد.[۳][۴]شهر مشهد که مرکز خراسان رضوی است، بزرگترین شهر این استان نیز به شمار می‌رود که جمعیت آن، ۲٬۷۶۶٬۲۵۸ نفر (معادل ۴۶٫۱٪ جمعیت استان) می‌باشد.

اسلاید 9: 2.معرفی شهرستان قوچانقوچان یکی از شهرهای استان خراسان رضوی است. این شهر در ۱۴۸ کیلومتری شمال غرب مشهد (مرکز استان) قرار دارد.[۵]شهرستان قوچان در فاصله ۱۳۰ کیلومتری مشهد مقدس و در مسیر جاده آسیایی و شمال شرقی کشور قرار دارد و محدوده آن از شمال به درگز و کشور ترکمنستان و از جنوب به نیشابور و از شرق به چناران و از غرب به فاروج و شیروان منتهی می‌گردد و از معبر گمرک باجگیران به کشورهای آسیای میانه متصل می‌گردد و دارای ۲۸ کیلومتر مرز بین‌المللی با کشور ترکمنستان می‌باشد و ارتفاع آن از سطح دریا ۱۳۵۰ متر و با قرار گرفتن در بین ارتفاعات هزار مسجد و آلا داغ دارای آب و هوای معتدل و سرد می‌باشد.قوچان قدیمی ترین شهر خراسان بزرگ قدمتش به حدود ۲۵۰ سال پیش از میلاد بر می‌گردد. از صدر اسلام تا اوایل تسلط قوم مغول به اسامی آساآک، آشاک، آرسکا، استوا، خوجان، خبوشان یاد شده است و سلسله اشکانی از ۲۵۶ سال قبل از میلاد تا ۲۲۴ میلادی بر ایران حکومت داشته‌اند. اولین پایتختش در حوالی قوچان امروز بوده است.

اسلاید 10: 1.2.موقعیت جغرافیایی شهرشهرستان قوچان

اسلاید 11: 2.2.آب و هوای شهرشهرستان قوچان در فاصله 130 کيلومتري مشهد مقدس و در مسير جاده آسيايي و شمال شرقي کشور قرار دارد و محدوده آن از شمال به درگز و کشور ترکمنستان و از جنوب به نيشابور و از شرق به چناران و از غرب به فاروج منتهي مي گردد و از معبر گمرک باجگيران به کشورهاي آسياي ميانه متصل مي گردد و داراي 28 کيلومتر مرز بين المللي با کشور ترکمنستان مي باشد و ارتفاع آن از سطح دريا 1350 متر و با قرار گرفتن در بين ارتفاعات هزار مسجد و آلا داغ داراي آب و هواي معتدل و سرد مي باشد.

اسلاید 12: 3.2.جمعیت شهرشهر قوچان در ۱۰ کیلومتری قوچان قدیم (شهر عتیق) واقع شده و فاصله آن تا مشهد حدود ۱۳۰ کیلومتر و تا باجگیران (مرز ایران و ترکمنستان) ۸۴ کیلومتر است و تا مرکز کشور ترکمنستان (عشق آباد) ۱۱۸ کیلومتر می‌باشد و دارای دو بخش مهم: بخش مرکزی و بخش باجگیران است. جمعیت قوچان بر اساس سرشماری نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۰، در شهر ۱۰۳،۷۶۰ نفر و در روستا ۸۳۶۳۵ نفر بود.و جمعیت کل شهرستان قوچان ۱۸۶۲۰۲ نفر است. وسعت قوچان حدود ۵۲۳۴ کیلومتر مربع می‌باشد.[۱۹]از سال ۱۳۱۶ که اولین قانون تقسیمات کشوری تصویب شد، قوچان بعنوان یکی ازهفت ولایت خراسان بزرگ در کنار شهرهای بجنورد، بیرجند، سبزوار، گناباد، مشهد و تربت حیدریه شناخته شد وطی سالهای بعد بترتیب شهرستانهای درگز،شیروان،فاروج و بخش سرولایت از قوچان جدا شدند.

اسلاید 13: 3.معرفی روستااین روستا در شهرستان قوچان دهستان قوچان عتیق بخش مركزي قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت آن ۴۱۶ نفر (۱۰۰ خانوار) بوده است.اقتصاد روستا بر پايه فعاليت‌هاي زراعي(ديم)، دامداري، باغداري و خدمات؛ استوار است.بدليل كوهستاني بودن زراعت دیم در روستا رواج دارد و عمده‌ترین محصولات آن، گندم وجو می‌باشد.فرآورده‌های دامی روستا شامل انواع لبنیات و روغن حیوانی است، خاک حاصل‌خیز و آب و هوای مناسب موجب رونق باغداری در این روستا شـده و انـواع میوه‌ها از محصولات آن است( انگور،سيب ،زردآلوو....).زنان روستا ضمن همکاری در امور زراعی و دامداری به بافتن قـالی نیز می‌پردازندآب و هواي آن در فصول بهار و تابستان، معتدل و در پاييز و زمستان، سرد است.روستاي سراب بر روي تپه‌ استقرار یافته و بافت مسكوني متراكمی دارد

اسلاید 14: 1.3.موقعیت جغرافیایی

اسلاید 15: 2.3.وجه تسمیه روستاروستای سراب : در بالاترین نقطه روستا دارای یک چشمه می باشد که آب این چشمه عرض روستا را طی میکند.با وجود این چشمه نام سراب را بر روستا قرار دادند.

اسلاید 16: 3.3.روند رشد تاریخیدر مورد پیدایش روستا در گذشته به دلیل وجود منابع آب فراوان و همچنین منابع خاک حاصلخیز از عوامل عمده در شکل استقرار سکونتگاه های انسانی در این ناحیه بوده است.اما از نظر پیدایش قدمت روستای سراب به 1400 سال قبل برمیگردد.یافته ها حکایت از آن دارند که نام آبادی 5 بار تغییر یافته که در ابتدا بنام قلعه کوهستان بوده بعدها بنام قزل قلعه تغییر نام داده و موقعیت محل استقرار کمی تغییر یافته و گرایش آبادی به سمت شرق در محوطه باغات قرار گرفته هدایت شده است.بعدها تغییر مسیر و به سمت شمال شرق پیش رفته و به تبع تغییر مسیر نام آبادی هم تغییر یافته و بنام کلته شیر صفحه نام گرفته است.طی شرایط خاص آن دوران که متاثر از تحولات امنیتی و قومی بوده مجددا محل روستا به شمال روستایی فعلی انتقال می یابد نام آبادی بنام کلته حسین عوض نامگذاری شده است.در آخرین مرحله روستا را به دلیل اینکه بالاتر از بافت دوچشمه پر از آب وجود دارد به همین دلیل روستا را سراب به معنای مکان سرچشمه آب نام نهادند.

اسلاید 17:

اسلاید 18: 4.3.شناخت و تعیین محدوده محلاتدسترسی ها:در سالهای گذشته راه های دسترسی به این روستا به سختی انجام میشده است.با توجه به نبودن سهولت برای دسترسی مردمان این روستا به شهر مردم به شهر های حومه( درگز،قوچان، گرگان، مشهد) هجرت میکردند.حال با توجه به سهولت دردسترسی هجرت مردم به شهر ها حدودا به صفر رسیده است.

اسلاید 19: 4.3.بررسی سیمای عمومی روستاخانه‌هاي روستایيان عموماً يك طبقه و به هم چسبيده‌اند و وسعت هر خانه به موقعيت طبيعي زمين و توان اقتصادي صاحبان آن‌ها بستگي دارد. به دليل به هم فشردگي و محدوديت فضا، کاربردهاي منازل روستاییان بسيار متنوع و گوناگون است.مصالح مورد استفاده در ساخت خانه‌هاي روستا، عمدتاً از نوع آجر، خشت، سنگ و گل می‌باشد كه از  درخت سپيدارو اندودي از كاهگل پوشیده شده است.در ساخت واحدهاي مسكوني جدید از مصالح جدیدی مانند آجر، گچ، سيمان و تيرآهن نیز استفاده مي‌شود.روستاي كوهستاني سراب به دليل برخورداري از چشم ‌اندازهای جذاب و متنوع طبیعی مانند آبشار، رودخانه و کوهستان‌های سرسبز و پوشیده از گیاهان دارویی و گل‌های رنگارنگ، شرایط مناسبی را برای دیدار گردشگران از روستا فراهم كرده است.بقعه امامزاده قاسم(پير سراب) مورد احترام مردم سراب و روستاهای منطقه است.بناي امامزاده قاسم منصوب به نوادگان امام حسن مجتبي(ع )در ميان دره واقع است .(در آینده نزدیک شجره نامه نیز بر روی وبلاگ قرار داده خواهد  شد)مردم روستا اعیاد قربان، فطر و عيد نوروز را مانند مردم نواحی ديگر ايران جشن مي‌گیرند.مراسم عروسي مردم روستا شكوه خاصي دارد و 2 روز به طول می‌انجامد بازي و ورزشهاي مردم محل شامل  الك دولك، قايم باشك،فوتبال وكشتي با چوخه كه از نوادر كشتي با چوخه قوچان واستان خراسان ميتوان از سهراب سراب نام برد. رايج‌ترين غذاهاي محلی روستای سراب عبارتند از: قورمه، آبگوشت ،دوغ گرم و... سوغات روستا شامل:روغن محلي، كشك،شير، ماست خشك،قيسي(كشته زردآلو)،شيره انگور، عسل كوهاي سراب و...... نام برد.

اسلاید 20:

اسلاید 21: 4. ویژگی محیطی و اقلیمی روستا روستای سراب دارای موقعیت کوه پایه ای قوچان قرار دارد. ارتفاع روستا از سطح دریا 1456 متر است.بدین جهت روستا کوهپایه ای محسوب میشود.

اسلاید 22: 1.4. بادغالب بررسی اطلاعات ثبت شده در ایستگاه هواشناسی قوچان که برای دوره 10 ساله دریافت شده نشانگر این است که از نظر تعداد در فصل بهار بیشترین باد از سمت جنوب شرقی وزیده میشود.در حالی که در این فصل بیشترین سرعت 4 نات بوده است.در فصل تابستان بادهای شرقی ببیشترین عدد را به خود اختصاص داده است و سرعت ان 4 نات است.در فصل پاییز و زمستان هم بیشترین بادها از سمت جنوب شرقی وزیده میشود که سرعتشان قابل توجه نیست.

اسلاید 23: 2.4.رطوبتاعداد ثبت شده در ساعتهای مختلف روز نشانگر این موضوع است که رطوبت نسبی در ساعت 6/5 صبح در تمام ماههای سال بالاترین درصد را دارا بوده و ساعت 12/5 ظهر در اکثر ماهها حداقل رطوبت نسبی اتفاق افتاده است.

اسلاید 24: 3.4.بارشاطلاعات آماری 30 ساله ایستگاه سینوپتیک قوچان در خصوص بارندگی حاکی است که متوسط بارندگی سالانه این ایستگاه 412/2 میلیمتر است که بخش قابل توجیهی از آن (35 درصد) بصورت برف و بقیه آن به شکل باران نازل می شود.بدلیل ارتفاع زیاد منطقه و درجه حرارت پایین در فصول زمستان و پاییز اکثر بارشها بصورت برف بوده و در فصل بهار به شکل باران می باشد.

اسلاید 25: 4.4. درجه حرارتحداقل دمای ثبت شده در ایستگاه قوچان برابر طی دوره 65-1330 برابر با 61% درجه سانتی گراد و بالاترین درجه حرارت 23/8 درجه سانتی گراد بوده است.

اسلاید 26: 1.5. زمین شناسی و خاکاین روستا همانطور که گفتیم بر کوه پایه ای واقع است که شامل محدودیت ها و فرصت هایی شده است از نظر زمین شناسیمحدودیت ها: مهمترین محدودیت های ژئومورفولوژیکی و زمین شناسی روستا امکان وقوع زلزله به دلیل واقع شدن در نزدیکی گسل های پیرامون دشت و پهنه با خطر بالای زلزله می باشد.فرصت: مهمترین فرصت های ژئومورفولوژیکی و زمین شناسی روستا عبارت است از:امکان دفع آب های سطحی از طریق مسیل واقع در روستاشیب مناسب اراضی بستر استقرار روستا برای دفع آبهای سطحی روستاامکان دفع آب های سطحی و فاضلاب ها از طریق چاه های جذبی به دلیل عمق زیاد رسوبات در محدوده روستامجموعه شرایط حاکم فوق الذکر بر روستای، باعث شده است، تا این روستا در سال های آتی با محدودیت های چندانی در توسعه کالبدی مواجه نگردد.

اسلاید 27: 4.5.سیلبطور کلی از سوانح طبیعی که در این محدوده امکان خطر آن وجود دارد، سیل می باشد.هرچند براساس مطالعات میدانی و کتابخانه ای صورت گرفته مشخص گردیده که در این روستا در دهه های اخیر چنین سوانحی رخ نداده است.

اسلاید 28: 5.5.خشکسالی و سرمای شدیدسوانح طبیعی روستای مورد مطالع و نیز کلیه روستاهای منطقه با آن مواجه می باشند، خشکسالی های پی در پی بویژه در طی چندسال اخیر است که در اقتصاد روستاییان تأثیرات قابل ملاحظه ای داشته است.سرمازدگی محصولات باغی و زراعی در فصول زمستان و بهار در سطح روستا سالانه خساراتی را متوجه کشاورزان می نماید، که این میزان در سالهای مختلف متفاوت است. از آن جمله به سرمازدگی زمستان 86 و بهار 89 می توان اشاره کرد که بسیاری از محصولات باغی و زراعی تحت تأثیر آن قرار گرفته اند.

اسلاید 29: 6.5.بررسی منابع تأمین آب (اعم از شرب و کشاورزی)- آب آشامیدنی:بر اساس تحقیقات میدانی مشاور، روستای سراب در سال 1367 لوله کشی شده است و منبع آب شرب روستا از طریق یک چشمه تأمین میشود که در خارج از محدوده روستا قرار دارد.روستا با مشکل آب شرب مواجه بوده و آب شرب روستا هم از لحاظ کیفیت و کمیت چندان رضایت بخش نیست و اهالی روستا با مشکل اساسی در این زمینه مواجه هستند، یکی از دلایل اصلی مهاجرفرستی روستا وجود مشکلات اساسی در زمینه تأمین آب شرب می باشد.- آب کشاورزی: در وضع موجود از طریق چند 4 چشمه به روش سنتی آبیاری می شوند که دبی این چشمه ها ، متفاوت است بطور متوسط 10 لیتر در ثانیه می باشند.

اسلاید 30: 7.5.زلزله این محدوده طبق مطالعات طرح کالبدی ملی در پهنه زلزله با خطر خیلی زیاد قرار دارد که این امر مقاوم سازی ساختمان ها را ضروری می سازد.

اسلاید 31: 6.ویژگی های اجتماعی1.6.جمعیتجمعیت روستای سراب طی ادوار گذشته دارای فراز و نشیب های زیادی بوده است. بنا بر آمار رسمی سرشماری نفوس و مسکن، جمعیت این روستا در سال 1345 معادل 409 نفر در قالب 96 خانوار بوده است نرخ رشد 53% درصد به 431 نفر و 92 خانوار در سال 1355 رسیده است.اما از سال 55 به بعد بر خلاف اغلب آبادی کشور از یک روند صعودی برخوردار بود بطوریکه جمعیت در سال 1365 به 496 نفر معادل 104خانوار افزایش یافت طی این دوره نرخ رشد جمعیت ¼ درصد بود.

اسلاید 32: 2.6.تعداد و بعد خانوار

اسلاید 33: 3.6.ساختار جنسی

اسلاید 34: 4.6.ساختار سنی

اسلاید 35: 5.6.سواد

اسلاید 36: 6.6.مهاجرتباتوجه به اطلاعات اخذ شده از دهیاری و نیز خانه بهداشت روستا و بررسی های انجام گرفته مشخص می شود که این روستای سراب همانند بسیار دیگر از روستاهای کشور یک روستای مهاجر فرست بوده است.باتوجه به آمار مهاجرفرستی سال های 1385-1388 و با لحاظ میانگین 29/5 مورد مهاجرت به سایر مناطق اعم از شهر و روستا و 4 مورد مهاجر پذیری از سایر روستاها، موازنه مهاجرتی حاکم معادل 26 و حجم مهاجرت آن برابر 42/4 مورد مهاجرت می باشد.لذا میزان درون کوچی، برون کوچی و مهاجرت خالص روستا به ترتیب معادل 67/5،69/8،2/2 در هزار بوده است که این ارقام مبین روند شدید مهاجرفرستی روستای سراب بوده است.جمعیت روستای سراب در سال 89 با 504 نفر و در سال 85 ،519 نفر بوده است.بر اساس جمعیت پایه 85 نرخ رشد طبیعی 0/7 و نرخ رشد مطلق این دوره 0/7- براساس مقایسه این روند نرخ مهاجرتی 1/4- بوده است.

اسلاید 37: 7.6.وضعیت فعالیت

اسلاید 38: 8.6.گروه های عمده فعالیتبه طور کلی فعالیت در سه گروه عمده کشاورزی ، صنعت و خدمات قابل تقسیم می باشد که هر کدام از این گروهها زیر بخشهای خاص خود را دارند که در زیر به هر یک از آنها پرداخته شده است: کشاورزی (زراعت –باغداری- دامداری) براساس آمار و اطلاعات موجود و نظر به تحقیقات بعمل آمده، روستای سراب در زمره سکونتگاههای روستایی استان محسوب می شود که در ساختار اقتصادی و ترکیب اشتغال جمعیت فعال، زراعت می باشد که معادل 200 هکتار اراضی زراعی به صورت دیمی کشت می شود. بعد از زراعت معیشت مردم بر پایه باغداری می باشد که حدود 100 هکتار از اراضی باغی انگور می باشد، پس از آن دامداری و حدود 2 خانوار نیز در زمینه زنبورداری فعالیت می کنند.

اسلاید 39: 7.ویژگی فرهنگی

اسلاید 40: 1.7.مذهب و ادیانساکنین روستا پیروی دین مبین اسلام و مذهب آنها تشیع می باشد.

اسلاید 41: 2.7.آداب و رسومهمانطور که در هر روستا مردمان آن روستا آداب و رسومی دارند این روستا هم آداب رسوم خاص خود را دارند.پختن غذاهای نذری در ایام محرم و مولودی در اعیاد.برپایی سفره های افطاری در ماه مبارک رمضان...

اسلاید 42: 3.7.مراسم و بازیمراسم و برپایی عروسی طبق آداب و رسوم روستایی آنها برگزار می شود.بازی هم در این روستا بصورت بومی انجام می گردد.

اسلاید 43: 8.ویژگی های اقتصادیدر این روستا می توان به کشاورزیصنعتخدمات اشاره کرد که مردم این روستا از اینها در آمد زایی میکنند .

اسلاید 44: 1.8.نوع معیشت و ساکنان روستاامرار و معاش مردمان روستا از فروش محصولات کشاورزی( کشمش و..) و صنعتی و خدماتی به سختی میگذرد.

اسلاید 45: 2.8.فعالیت اقتصادی و اطلاعات در آمدی روستا

اسلاید 46: 3.8.کشاورزی، دام، طیور،صنعت، معدن و خدماتدام و طیور: پرورش دام( بز، گوسفند و مرغ و خروس) بخش کشاورزی و صنعت و خدمات با توجه به نمودار بالا مشخص کننده است.

اسلاید 47: 9.دسترسی هاشبکه معابر روستا را می توان از نظر شبکه بندی به 4 دسته زیر تقسیم بندی نمود:الف) معابر اصلی درجه یکبه گذر هایی اطلاق می گردد که محل بیشترین رفت و آمد سواره و پیاده بوده و عموما فضاهای تجاری و خدماتی در راستای آن شکل می گیرند.این معابر قسمتهای مختلف روستا را به یکدیگر ارتباط می دهند.در روستا این نوع معبر از شمال شرقی به سمت جنوب امتداد دارد که از ورودی روستا در سمت شرق به دو معبر منفک شده که یکی به سمت مرکز روستا و شاخه دیگر به سمت جنوب که در پایین روستا بهم متصل می شوند.طول آن 710/4 متر و عرض آن حداقل 8 متر و حداکثر 20 متر می باشد.این معبر به دلیل شرایط مناسب تر قابل استفاده برای ماشین آلات و نقلیه ها مناسب است.ب) معابر اصلی درجه دو:معابری که محل رفت و آمد سواره و پیاده بوده اما نسبت به خیابانهای اصلی درجه یک دارای اهمیت کمتری است.طول آن 388/4 متر را دارا است.بیشترین طول آن در سمت شمال غرب و غرب واقع شده است که دسترسی به مرکز روستا و سایر محله های روستا را میسر میسازد. ج)معابر فرعی درجه یک :به گذر هایی اطلاق می گردد که محلات را به یکدیگر متصل می کند.طول این معبر 481/06 عرض حداقل 4 و حداکثر 8 متر می باشد.برای عبور وسایل سبک و تردد تراکتور مناسب است.

اسلاید 48: جدول :

اسلاید 49: 1.9. نقشه ها معابر وضع موجود(درجه 1 و 2 فرعی)

اسلاید 50: 10.بررسی مسائل و مشکلات روستامشکلاتی نظیر خدمات رفاهی که روستا با آن روبروست شامل کتابخانه، ساختمان دهیاری ، مهدکودک و در مرحله بعدی ایجاد پایانه مسافربری می باشد.همچنین احداث ساختمان شرکت تعاونی روستا و نیز ایجاد یک مجتمع جهانگردی و گردشگری جهت برآوردن نیازهای آتی روستا ضروری است با توجه به نیازهای ذکر شده می توان نتیجه گرفت که بیشتر خدمات مورد نیاز روستا خدمات رفاهی می باشد.

اسلاید 51: 1.10.مشکلات کالبدی و محیطیموانع طبیعی(صخره، شیب ، رودخانه)با توجه به اینکه این روستا در یک منطقه کوهپایه ای واقع شده ، دارای محدودیتهای زیادی از نظر توسعه فیزیکی بصورت افقی و پیوسته نمی باشد.نکته ای که می توان به آن اشاره کرد این است که مسیل باغات هر یک بنوعی محدودیت هایی توسعه فضایی – کالبدی را بوجود آورده اند.این بدان معناست که با توجه به موقعیت تپه ماهواره ای روستای سراب در فضای بین مناطق نوساز و قدیمی جریان مسیل ها می باشد و بعضا در بحث دسترسی بالقوه می تواند محدودیت هایی را بوجود آورد.توپوگرافی و شیب منطقه از دیگر موانع توسعه محسوب می شود که بخش های جنوب غربی و محدوده ای محدود از شمال غربی را در برگرفته که از موانع توسعه محسوب می گردد.

اسلاید 52: 2.10.مشکلات اقتصادی(اراضی کشاورزی) باغات آبادی ها دیگر موانع روستا است که متاسفانه به دلیل کم آبی و همچنین تخریب انسانی روز بروز در حال خشک شدن می باشند.در مجموع باغات بیشتر بصورت کمربند سبز در بخش شرقی و شمالی آن گسترش دارند یعنی در مدخل ورودی آبادی از شمال شرقی بصورت یک نوار عمودی از شمال به جنوب در یک مسیر (بخش شرقی) امتداد یافته و همین امر بالقوه یک مانع توسعه کالبدی محسوب می گردد.از آنجاییکه روستا جاذبیت چندانی در مهاجر پذیری ندارد و بالعکس یک روستای مهاجر فرست می باشد محیط اطراف و حتی بخش مرکز آن در صورت نوسازی و بهسازی می تواند جوابگوی فضای زیستی ساکنان محل باشد.با آن وجود اولویت اول در توسعه کالبدی فضاهای زیستی به بخش غربی و شمال غربی و سپس در بخش شمالی و شمال شرقی بخش هایی برای توسعه کالبدی روستا پیشنهاد میگردد.سنتی بودن کشاورزیبالابودن نرخ بیکاریبالابودن نرخ اشتغال کاذب در سطح روستاپایین بودن قیمت محصولات کشاورزی در مقایسه با سایر کالاهای مصرفی

اسلاید 53: 3.10.مشکلات اجتماعیبیکاری و درآمد پاییننبود امکانات گذران اوقات فراغتفقدان فضای فرهنگی در روستانبود امکانات گذران اوقات فراغت و تفریحیعدم توجه به صنعت توریسم در روستا با توجه به وجود جاذبه های گردشگری در روستا

اسلاید 54: 4.10.مشکلات زیست محیطی (زباله و...)نامناسب بودن جاده دسترسی روستانامناسب بودن پوشش معابر روستاسنتی بودن و فرسودگی سیستم دفع فاضلابکمبود آب شرب

اسلاید 55: 11.نقشه کاربری اراضی وضع موجود

اسلاید 56: 12.برداشت از خانه های روستایی به سه بخش تقسیم می شوند در روستا

اسلاید 57: 1.12. بافت قدیمی بهمراه عکس

اسلاید 58: 2.12. بافت میانه بهمراه عکس

اسلاید 59: درحال ساخت))3.12.بافت جدید بهمراه عکس

اسلاید 60: باتشکر

16,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید