روش تدریس علوم تجربی و اجتماعی در مدارس
اسلاید 1: روش تدریس علوم تجربی و اجتماعی در مدارس ابتداییاستاد: دانشجو:
اسلاید 2: تعریف سرقت بر اساس ماده ۲۶۷ قانون مجازات اسلامی سرقت عبارت است از ربودن مال متعلق به غیر. ربودن به معنای دستدرازی بر مال و منتقل کردن آن از جایی به جای دیگر میباشد. بنابراین سرقت فقط بر اموال منقول صدق میکند. چیزی که ربوده میشود باید مال باشد. مال یعنی هر چیزی که ارزش اقتصادی داشته باشد و عرفا و شرعا قابل نقل و انتقال باشد.تحقق جرم سرقت منوط به این است که مال ربودهشده متعلق به دیگری باشد و تصاحب مالِ بدون صاحب، سرقت محسوب نمیشود.
اسلاید 3: سرقت در اصطلاح فقه السّرقةُ أخذُ مِنْ حِرز فی خَفی بغیرِ حق»ترجمه: سرقت گرفتن چیزی از حذر به طور پنهانی بدون حق است.سرقت را میتوان از لحاظ قاون مجازات اسلامی به، سرقت حدی و تعزیری تقسیم کرد، که هر کدام از آنها دارای انواعی است. که در ذیل به آنها اشاره میشود:1- سرقت مستوجب حد1) سرقت مسلحانه 3. عنف مهر
اسلاید 4: 1- سرقت مستوجب حدالف) سرقت ساده مستوجب حدجرمی است جدا از محاربه و یا راهزنی بر اساس آنچه در منابع فقهی آمده تعریف آن عبارت است از:«ربودن مخفیانۀ معادل 5/4 نخود طلای مسكوك متعلق به غیر با هتك حرز توسط شخص بالغ و عاقل و مختار و غیر مضطر در غیر سال قحطی، كه مرتكب پدر مالباخته نباشد»[6] (مادۀ 198 ق.م.ا) ب) سرقت مستوجب حد مشدد1) سرقت مسلحانهبرداشتن و ربودن مال غیر متعلق به دیگری با استفاده از سلاح (سرد یا گرم)، مراد از مسلحانه صرفاً مسلح بودن سارق است و از سلاح خود در حین سرقت استفادۀ عملی بكند یا نكند، به هر حال سرقت مسلحانه انجام داده است.
اسلاید 5: سرقت اسناد سرقت نوشتهها، اسناد، اوراق، دفاتر یا مطالب مندرج در دفاتر ثبت و ضبط دولتی كه در ماده 544 ق.م .ا مندرج است و مجازات آن 6 ماه تا دو سال حبس میباشد. سرقت مذكور شامل امانت پستی و دیگر نوشتهها غیر از اسناد و نوشتههای مذكور نمیشود (نظریۀ مشورتی شماره 200/7- 14/ 1/ 1382 اداره حقوقی قوه قضائیه)
اسلاید 6: سرقت اموال تاریخی و فرهنگیبه مادۀ 559 ق.م.ا : شرط تحقق جرم موضوع این ماده آن است كه:اولاً: به موضوع جرم اشیاء یا لوازم و مصالح و قطعات آثار فرهنگی، تاریخی باشد.ثانیاً: محل سرقت موزهها، نمایشگاهها یا اماكن تاریخی و مذهبی یا سایر اماكنی باشد كه تحت حفاظت یا نظارت دولت است.مجازات آن بر اساس بند 16 ماده 198 ق.م.ا سرقت از اموال دولتی و وقفی و مانند آن (اموال فاقد مالك شخصی) مستوجب حد نیست در عین حال مقنن در حكم خاص در مواد 544 و 545 سرقت نوشتجات و اسناد و اوراق و نیز سرقت مطالبی كه در دفاتر مذكور مندرج است را نسبت به سرقت عادی (مادۀ 661 ق.م.ا) تشدید كرده است.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.