صنایع غذاییپزشکی و سلامتتغذیه

روش های اندازه گیری چربی در جیره دام

تعداد اسلایدهای پاورپوینت: ۱۴ اسلاید این پاورپوینت در مورد روش های اندازه گیری چربی در جیره دام برای دانشجویان علوم دامی هستش لازم به ذکر است علاوه بر چربی به پروتین هم پرداخته ایم

khadamati.asim

صفحه 1:

صفحه 2:
اندازه گیری چربی خام * شامل تمام قسمت های یک خوراک که در حلال های اتری محلول است. از این رو چربی خام معمولا به صورت عصاره اتری بیان می شود * چربی خام در اکثر خوراک ها عمدتا چربی های حقیقی هستند ممکن است مقادیر مختلفی از سایر ترکیبات محلول اتری نظیر ویتامین های محلول در چربی .کاروتن» کلروفیل . استرول ها . فسسفولييدهاء موم ها نير در نمونه وجود داشته باشد

صفحه 3:
روش بدست آوردن چربی خام * چربی موجود در نمونه به روش سوکسله توسط حلال اتری استخراج می شوه رحس

صفحه 4:
تصویر بالا دستگاه سوکسله رانشان میدهد.

صفحه 5:
معرفی دستگاه سوکسله * عصاره له دستگاه آزمایشگاهی است که در سال ۱۸۷۹ توسط فرانت فون سوکسلت ۷ ۷۵۱ ۳۲۵/۱2 اختراع شد. این روش در اصل برای استخراج چربی از مواد جامد طراحی شده بود. با این حال. کاربرد سوکسله به استخراج لیپیدها محدود نشده است. نمونه در مخزن سوکسله ‎Soxhlet‏ ‏۱۵/6 آریخته می شود. و یک حلال مورد نظر در بللن ريخته مى شود که در لثر حرارت حلال بخار شده و روی نمونه ريخته می شود لین چرخه وقتی که مخزن سوکسله پر شد از طریق سیفون نازک شیشه ای دوباره به بللن بر می گردد وبه اين ترتیب این چرخه انجام می شود.

صفحه 6:
روش کلی اندازه گیری در این روش “ادر لكر ‎we‏ حلال . چربی نمونه در داخل ظرف باقی می ملند که با توزین ظرف قبل از آزمليش و يس از استخراج جربى مقدار جربى خام موجود در نمونه تعيين مى كردد. 000

صفحه 7:
اصول آزمایش ۲ 1-توزین یک مقدار اندکی از نمونه آماده شده(معمولا کمتر از 5 گرم) در داخل یک ظرف انگشتی به نام کارتوش a * 2- جدا کردن لب از نمونه به وسیله قرار دادن آن در جای خشک کن آون لین عمل ضروری است از آن جهتکه اجازه نفوذ اتر به داخل نمونه را می دهد.

صفحه 8:
اصول آزمایش ۳ 3-عصاره گیری نمونه با حلال های اتری در دستگاه عصاره گیر(سو کسله)(اتوماتیک یا غیر اتوماتیک) برای چندین ساعت * 4-تبخیر اتر از عصاره و توزین باقی مانده این مقدار نشان دهنده چربی خام است. * 5- محاسبه درصد چربی خام

صفحه 9:
فرمول محاسبه در صد چربی خام W3 _ W2 = 20۱۰۰ Wi درصد چربی خام که در آن1 ۷ وزن بالن خالی (برحسب گرم) و ۷۷2 وزن بالن بعلاوه چربی (برحسب گرم) و ۷۷3 وزن نمونه غذایی مورد آزمایش (برحسب گرم) می باشد. رحس

صفحه 10:
موارد مورد نیاز * مواد مورد نیا : ۴ - دي اتیل اتر یا پترول یا هگزان یا اتانول به عنوان حلال © 2-کارتوش 60*26 میلی متر ”3 پنبه (بدون چربي) < 4 - گلوله شيشه ای

صفحه 11:
روش آزمایش(با دستگاه اتوماتيك) * حدود سه گرم از نمینه آسیاب شده را در کارتوش ريخته و با مقداري پنبه می پوشانيم و در دستگاه 50216 قرار می دهیم . استکان های فلزي مخصوصي را که در آون 100 درجه سانتیگراد قرار داشته ۰ يس از خنك شدن در دسیکاتور همراه با چند گلوله اي وزن مي کنیم و آنگاه در هرکدام 25 تا 50 سی سی حلال ريخته وبا گیره مخصوص داخل 2 ‏شود.‎ igs onl ‏قرار‎ 6

صفحه 12:
روش آزمایش(با دستگاه اتوماتيك) * با توجه به روشن بودن اجاق روغنی و باز بودن آب خنک کننده » استخراج چربی در ۲ دو مرحله انجام می گیرد. مرحله اول مدت 15 دقيقه كارتوش را در حال جوشيدن و مرحله دوم مدت 45-30 دقيقه كارتوش را در حللت شستشو قرار مى دهيم و آنكاه شير جمع آورى حلال را ‎Blo a DU dy‏ تبخير كردة:و«جربى:در استكان فلزى.باقى:يمائد. سيس:استكان ها رابه مدت 30 دقيقه در آون 100 درجه سانتیگراد قرار داده و آنكاه يس از خنک شدن » آن ها را وزن میکنیم.

صفحه 13:
روش ‎SB‏ ديكر * روشهای دیگر اندازه گیری چربی : * در مورد موادغذلیی ملیع به آسانی می توان آنرا در یک قیف جدا کننده‌با حلال مجاور نموده و چربی آنراجدا و استخراج نمود حداقل سه دفعه استخراج در لين موارد لازم است.با تبخیر حلال و توزین چربی جمع آوری شده میزان چربی تعیین می شود. وجود پروتنین در موادغایی در برخی از موارد ملنع استخراج کامل چربی است از لین جهت موادغذلیی را ادا با اسید و یا قلیا مجاور کرده و پس از هضم نسبی مواد پروتئینی عمل استخراج بوسیله حلال انجام می شود. الف-روش ورثر-اشمید : در اين روش ابتدا پروتلین موادغذایی بوسیله اسید کلریدریک حل شده و سپس چربی موجود بوسیله حلال استخراج می شود. لین روش در مورد موادغذلیی که حاوی مقدار قابل ملاحظه ای مواد قندی هستند. مناسب نیست. و بخصوص در مورداندزه گیری چربی شیر و لبنیات استفاده می شود

صفحه 14:
روش ‎SB‏ ديكر ب-روش رزكو تلیب و موژونیه : در اين روش موادغذایی قبلا بوسیله آمونیاک والکل عمل شده و سپس چربی آن بوسیله اتردوپترول استخراج می شود. الکل باعث رسوب پروتئین شده و پروتئین در ماده قلیایی حل می گردد و سپس چربی موجود بوسیله اتر واتردوپترول استخراج می شود. روش رزگوتلیب در مواردی که دارای مقدار قابل ملاحظه ای قند هستند مانند شیر خشک به کار می رود. ج-روش حجمی ژربر : ۳ در این روش موادغذایی با موادشیمیایی مثل اسیدسولفوریک عمل شده و سپس چربی بوسیله عمل سانتریفوژ کردن از باقیمانده مواد جدا می گردد. مقدار چربی مستقیما در داخل لوله های مدرج قرائت می شود. از این روش بخصوص برای اندازه گیری چربی در شیر و لبنیات استفاده می گرده همچنین از این روش جهت اندازه گیری سریع چربی در محصولات گوشتی مثل سوسیس نیز اننتفاده نی شنود:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
30,000 تومان