ریخته گری
اسلاید 1: ریخته گری و انواع و روش های آن
اسلاید 2: ریخته گری یا کستینگ (casting) چیست؟ریختهگری فن شکلدادن فلزات و آلیاژها از طریق ذوب، ریختن مذاب در محفظهای به نام قالب و آنگاه سرد کردن و انجماد آن مطابق شکل محفظه قالب است. این روش قدیمیترین فرایند شناخته شده برای بدست آوردن شکل مطلوب فلزات است.
اسلاید 3: انواع روش های ریخته گری از نظر قالب:1- ریختهگری در قالب های یکبار مصرف یا موقت:در این دسته روشهای از قالبهای موقت استفاده میشود. این قالبها پس از یک بار ذوب ریزی برای بیرون کشیدن قطعه از بین میروند. پرکاربردترین نوع این قالبها، قالبهای ماسهای است که به تبع به این نوع ریختهگری، ریختهگری در قالب ماسهای، گفته میشود. ماسهها انواع گوناگونی دارند، مانند ماسههای سیلیسی، ماسه چراغی، ماسه زیرکونیایی و غیره… در ادامه میتوان گفت برای ساخت برخی از قالب از سیلیکات سدیم (آب شیشه) به عنوان چسب استفاده میشود که از گاز co2 برای سفت کردن آن استفاده میشود. همچنین شایان ذکر است در دو روش ریختهگری در قالب گچی و روش ریختهگری دقیق نیز قالبهای ریختهگری که به ترتیب از جنس گچ و سرامیک هستند نیز از این فرایند پیروی میکنند.
اسلاید 4: 2- ریختهگری در قالبهای دائمی:این نوع ریختهگری در قالبهای فلزی انجام میگیرد. منظور از ریختهگری غیر انبساطی ریختهگری در قالبی است که قابلیت انبساط ندارد. این قالبها را قالبهای دایمی نیز مینامند. از ویژگیهای این قالبها میتوان به بازگرداندن فشار مذاب به خود آن اشاره کرد، که این امر باعث کاهش درصد انقباض و عیوب ناشی از آن میشود. همچنین در قالبهای فلزی به دلیل بالا بودن سرعت انتقال حرارت نسبت به قالبهای ماسهای ساختارهای ریختهگری ریزتر و خواص مکانیکی اغلب بالاتر است.
اسلاید 5: انواع ریخته گری دائمی:1- ریختهگری با فشار کم:ریختهگری با فشار کم مذاب در قالب فلزی. در این روش مذاب بدون تلاطم و از پایین وارد فضای قالب میشود. این روش یکی از پر کاربردترین روشها در تولید قطعات آلومینیومی با خواص مکانیکی بالا است.2- ریختهگری با فشار بالا:ریختهگری با فشار بالای مذاب در قالب فلزی. در این روش مذاب با فشار بالا وارد محفظه قالب میشود. در اینجا خواص مکانیکی اهمیت کمتری دارد ولی تعداد تولید بالا بسیار مهم است.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.