تعداد اسلایدهای پاورپوینت: ۹ اسلاید

alrza

صفحه 1:
به نام خدا : درس علوم زبان انسان

صفحه 2:
زبان دسته‌ای از ماهیچه‌های مخطط است که موجب حركت غذا به سمت مری می‌شود و در بلع غذا کمک كم ان به وسيله بزاق دهان هميشه مرطوب نكهداشته مىشود و تعداد زيادى عصب و رك به آن 2525 2 كتهاى مختلف را انجام دهد. اين عضو با توانایی حرکت به صورتهاى مختلف در تشكيل ا د و تعففان زان را به عنوان قویترین ماهیچه بدن انسان می‌شناسند.

صفحه 3:
اين ماهيجه از بافت مرطوب و صورتی رنگی به نام نغشای موکوسی پوشیده شده است. روی سطح زبان. پرزها وجود دارند. بین این پرزهاء جوانه‌های چشایی جای دارند. طعم غذاها با آشاهه رل رانا حس می‌شود. جوانه‌های جشایی, مجموعه‌ای از اعصاب می‌باشند که با مغز در ارتباط هستند. ما انسان‌ها تقریباً سه هزار جوانهی چشایی روی زبانمان داریم. مزمی مواد وقتى در دهان احساس می‌شود که به صورت محلول باشد؛هنكامى كه ما غذليى را مى خوريم: آب دهان مواد شيميايى غذا را در خود حل مىكند؛ ذرات ريزى از اين مواد شيميايى. با جوانه‌های چشلیی تماس پیدا کرده و مزه را ایجاد م ىكند. همجنين وقتى كه حركت ذرات شیمیایی بیشتر باشد. احساس چشایی قوی‌تر است. برای همین وقتی غذا گرم است طعم وس یرت رود

صفحه 4:
پاپیلای زبان: سلول‌های چشایی درون ساختمان‌های خاصی به نام جوانه چشایی (پاپیلای زبان) قرار دارند. لین ساختمان عمدتا روی زبان و کام نرم هستند. جوانه‌های چشایی روی زبان داخل پاپیلا قرار گرفته‌اند (ساختمان‌های کوچکی که به زبان» منظره مواجی می‌دهند). اکثر پاپیلاهای روی زبان» از نوع نخی شکل هستند؛ که فاقد جوانه‌های چغلیی هستند و در درك حس فيزيكى ناثشى از تماس با غذا مؤثرند. پاپیلاهای قارچی شکل که در جلوی زبان قرار دارند دارای جوانه‌های چشایی هستند. پاپیلاهای قارچی شکل به صورت نقاط صورتی در لبه‌های زبان پخش هستند؛ و بعد از خوردن شیر یا غذا بهتر مشاهده می‌شوند. در عقب زبان ۱۲ پاپیلای جامی حاوی جولنه چشایی قرار دارد. در کناره‌های انتهای زبان نیز پاپیلای برگه‌ای وجود دارند.

صفحه 5:
چشایی: چشایی درک مولکول های خاصی در مواد است. در موجودات زنده به مولکول‌های خاصی حساسیت وجود دارد؛ مثلاً ترش بودن یعنی وجود حالت اسیدی در ماده و شوری یعنی وجود نمک (کلرید کلسیم) در مواد. حس چشلیی و بویلیی خیلی نزدیک به هم کار می‌کنند. اگر شما نتوانید بوی غذایتان را تشخیص دهید. مسلماً تشخیص مزه و طعم كن خيلى دشوار مى گردد. احتمالاً وقتى سرما مىخوريد متوجه اين مسئله لج تراه تلخى غيرصّاس_| شورى و ترشى - شوری و ترشی

صفحه 6:
زبان انسان. سلول‌های حسگری برای تشخیص پنج مزه شناخته شده دارد. روی این سلول‌ها نیز گیرنده‌های ‎eases me‏ تس مود (عذلیی) با آن‌هاء علاقمی را از طریق مسیرهای عصبی به مغز منتقل می‌کنند؛ در ار و وهای تلسی. شیرینی و.. را درک می‌کند. روی زبان برآمدگی‌هایی هست که پرزهای سلول‌های چشایی را در بر دارند. هر برآمدگی یا پرز ‎eels‏ ای ‎

صفحه 7:
عصب‌هایی که در پایه سلول‌های چشایی قرار دارند جریان عصبی رابه مفز منتقل می‌کنند. بنابرلین نوک زبان طعم شیرین را درک می‌کند در حالی که عقب زبان قدرت بیشتری برای درک مزمی تلخ دارد؛ ترشی هم ترکیبی از سه مزه‌ی شور شیرین و تلخ است. ترشی نیز در اطراف زبان احساس می‌شود. مزمی شور غذاها هم به وسیله اطراف زبان قابل تشخیص است. سرانجام لین که پرزهای سطح زبان (جز وسط ن) نسبت به شوری حساسیت دارند قسمت میانی زبان متمایل به ‎gle‏ نسبت به هیچ محرک مزه‌ای حساسیت ندارد. باکتری های موجود بر مطح زبان

صفحه 8:
ت امروزه با تعیین موقعیت مکلنی یا نقشه بندی چهار مزه اصلی در قشر مفزء دانشمندان از این فرضیه که محل تشخیص مزه‌ها مناطق مختلفی از زبان انسان است. فاصله گرفته‌اند. آنان دریافتند دو منطقه موسوم به تالاموس که در میلنه مغز قرار دارد و نیز بخشی از قشر خاکستری مغز در پردازش و تحلیل گیرنده‌های حسی (تشخیص مزه‌ها)» دخیل هستند. پژوهشگران با مطالعه منطقه تالاموس مغز موش‌ها به سلول‌های مجزایی برخوردند که در درک مزه‌ها مشارکت داشتند. این محققان با تعقیب مسیرهای عصبی روی مغز. چهار مزه از پنج مزه اصلی) را هر کدام. در منطقه و نقشه‌ای خاص شناسایی" کردند! همچنین اختلال در حرکت زبان. می‌تولند نتیجه تخریب اعصاب باشد. لین اختلال می‌تولند مشکلاتی را در بلع. جویدن غذا و صحبت کردن ایجاد کند. مشکل در تشخیص مزه غذا براثر تخریب جوانه‌های چشایی, ان بر لين عقیده هستند تحری اعصاب» عوارس ‎ay‏ طروهاء علونت و غیره مي‌باشد. در طب پونلنی» که زبان تمام بیماری‌های فرد را منعکس می‌کند.

صفحه 9:
يايان ,

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
16,000 تومان