ساختار کلان تشکیلات دولت در جمهوری اسلامی ایران
اسلاید 1: ساختار کلان تشکیلات دولت در جمهوری اسلامی ایرانارائه:
اسلاید 2: مقدمه قانون اساسی ۱۳۵۸ بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تدوین و نوعی حکومت جمهوری مبتنی بر ارزش ها و ایدئولوژی اسلامی تأسیس شد. مطابق قانون اساسی، قدرت حکومت بر اساس تفکیک قوا به سه قوه مقننه، مجریه و قضاییه زیر نظر رهبر ولی فقیه) تقسیم می شود.رهبر به وسیله مجلس خبرگان انتخاب می شود. مجلس خبرگان از علمای بصیر و آگاه به امور زمانه تشکیل شده است که با رأی مستقیم مردم انتخاب می شوند. رهبر پر سه قوه مقننه، مجریه و قضاییه نظارت و فرماندهی کل قوای مسلح کشور را به عهده دارد. بر اساس قانون، هنگامی که رهبر از ادامه وظایفش ناتوان بماند، شورای رهبری مرکب از رئیس جمهور، رئیس قوه قضاییه و یکی از اعضای شورای نگهبان به طور موقت وظایف وی را انجام می دهند (قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، ۱۳۶۸).
اسلاید 3:
اسلاید 4: نهادها و دستگاه های زیر نظر رهبری در جمهوری اسلامی ایران نهادها و سازمان هایی وجود دارد که جزیی از بوروکراسی دولتی است، اما زیر نظر قوه مجریه با قوای دیگر نیست و مقام رهبری آن را اداره می کند. مهم ترین این نهادها و سازمانها عبارت است از:١. مجمع تشخیص مصلحت نظام ۲. سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلام ایران ۳. بنیاد شهید و امور ایثارگران 4بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی ۵. سازمان تبلیغات اسلامی ۶. بنیاد پانزده خرداد 7. کمیته امداد امام خمینی (ره)
اسلاید 5: جهاد دانشگاهیقوه مجریه اجرای قوانین و مقررات برای اداره امور عمومی، همچنین مسئولیت های اجرایی کشور با قوه مجریه است. ریاست قوه مجریه با رئیس جمهور است که در اصل ۱۱۳ قانون اساسی آمده است: «پس از مقام رهبری، رئیس جمهور عالی ترین مقام رسمی کشور است و مسئولیت اجرای قانون اساسی و ریاست قوه مجریه را جز در اموری که مستقیما به رهبری مربوط می شود بر عهده دارد.» ارکان قوه مجریه عبارت است از: الف) رئیس جمهور ب) وزرا و وزارتخانه ها ج) سازمان های مستقل دولتی زیر نظر رئیس جمهورساختار کنونی قوه مجریه در جمهوری اسلامی ایران در شکل ۲ نمایش داده شده است.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.