سقف های سبک
در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونتها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.
- جزئیات
- امتیاز و نظرات
- متن پاورپوینت
برچسبهای مرتبط
- افزایش سرعت اجرا
- انواع بلوک
- انواع بلوک ها
- انواع تیرچه
- بلوک
- بلوک کرمیت
- بلوک های پلی استایرن
- پاورپوينت سقف های سبک
- پاورپوینت
- پاورپوینت آماده
- پاورپوینت رایگان
- تیرچه
- تیرچه پیش تنیده
- تیرچه خرپایی
- تیرچه و بلوک کرمیت
- دانلود پاورپوینت
- دانلود پاورپوینت آماده
- دانلود پاورپوینت رایگان
- سقف
- سقف تیرچه و بلوک
- سقف عایق
- سقف های سبک
- كاهش وزن
- میلگرد حرارتی
- میلگردهای آویز سقف کاذب
- میلگردهای محل بازشوها
- میلگردهای ممان منفی
- هزينه ساخت سازه ها
سقف های سبک
اسلاید 1: بسم اللّه الرّحمن الرّحیم
اسلاید 2: سقفهای سبکتیرچه بلوک – کرومیت – کامپوزیت – فضایی – کاذب
اسلاید 3: سقفهای سبکتهیه کنندگان: صائب لطفیان مقدممحمد ترشیزی نژاداستاد راهنما:آقای مهندس صابریدانشگاه فنی مهندسی ثامن الحجج(ع)پاییز 87
اسلاید 4: مقدمهكاهش وزن و هزينه ساخت سازهها و افزایش سرعت اجرا، همراه با بهينهكردن رفتار ثقلي و لرزهاي آنها، همواره مد نظر مهندسين بوده است و از آنجا كه يكي از مهمترين اجزاي ساختمان براي رسيدن به اهداف مذكور، سقفها ميباشند، تحقيقات و مطالعات بسياري در مراكز علمي و دانشگاهي صورت گرفته است تا با افزايش صلبيت درون صفحهاي سقفها و سبكسازي سقفها، موجبات كاهش نيروي زلزله و اقتصادي شدن ابعاد تير و ستونها و بهينه شدن رفتار كلي ساختمان فراهم گردد.بدين منظور، مجموعه حاضر در مورد بررسي رفتار انواع سقفهاي سبک معمول در كشور و سيستمهاي جديد سقف میباشد.
اسلاید 5: سقف تیرچه و بلوک
اسلاید 6: مقدمهاین نوع سقف امروزه یکی از متداولترین سقفهای اجرایی در کارگاههای ساختمانی است. این سقف عایق بسیار خوبی در برابر صدا و حرارت میباشد.
اسلاید 7: اجزای تشکیل دهنده سقف تیرچه و بلوک1) تیرچه2) بلوک3) میلگرد حرارتی4) میلگردهای ممان منفی5) میلگردهای محل بازشوها6) میلگردهای آویز سقف کاذب7) بیم (ریپ) عرضی
اسلاید 8: 1) تیرچهتیرچه عضو پیشساختهای است متشکل از بتن و فولاد که در دو نوع تیرچه پیشساخته و تیرچه خرپایی تولید میشود.تیرچهها در دو مرحله تحت اثر نیرو قرار میگیرند:مرحله اول: در هنگام حمل و نقل تیرچهها و اجرای سقف.مرحلهدوم: پساز خودگیری بتن سقف و جمعآوری شمعها میباشد.
اسلاید 9: الف) تیرچه خرپایی:تیرچه پیشساخته خرپایی، ازخرپای فولادی و پاشنه بتنی تشکیل میشود. قالب بتن پاشنه فلزی بوده و در صورت استفاده از قالب دایمی(فوندوله)، آن را تیرچه خرپایی کفشکدار میگویند.
اسلاید 10: ب) تیرچه پیشتنیده:برای ایجاد پیشتنیدگی در بتن تیرچه، معمولا از چند رشته سیم فولادی به قطر 5 میلیمتر، با مقاومت نهایی 17500 تا 19000 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع، استفاده میشود. سیمها قبل از بتن ریزی، تا 65٪ مقاومت نهایی خود کشیده میشوند. پس از بتن ریزی و به دست آوردن مقاومت کافی در بتن، و ایجاد پیوستگی مناسب بین فولاد و بتن، به آرامیرها میشوند تا تیرچه تحت تنش فشاری قرار گیرد. پوشش بتنی روی سیمهای فولادی، در کلیه جهات، حداقل 20 میلیمتر است و فاصله دو سیم مجاور از هم به حدی است که بزرگترین دانه سنگی بتن، به آسانی بتواند از لابلای آنها جا به جا شود. محل استقرار سیمها طوری انتخاب میشوند که تنش فشاری در قسمت زیرین تیرچه، بیشتر از تنش قسمت بالایی آن باشد.مقطع چند نوع تیرچه پیشتنیده زبری روی تیرچه برای درگیری با بتن
اسلاید 11: ب) تیرچه پیشتنیده:تیرچههای پیش تنیده، معمولا فاقد آرماتورهای عرضی میباشند. ولی در بعضی از انواع آن، برای تقویت مقاومت برشی دو انتهای تیر، میلگردهای عرضی مطابق شکل زیر در داخل بتن تیرچه کار گذاشته میشوند، تا علاوه بر تقویت برشی تیرچه، گیرههای لازم را برای حمل و نقل تیرچههاتأمین کنند.
اسلاید 12: ب) تیرچه پیشتنیده:
اسلاید 13: ب) تیرچه پیشتنیده:شمع بندی زیر تیرچه پیشتنیده
اسلاید 14: پ) دالهای نیم پیشساخته:این دالها در واقع همان تیرچهها هستند که برای تأمین سطحی صاف در زیر سقف و حذف نازککاری، اجرای هرچه بیشتر کار در تراز سطح زمین، تأمین حداکثر نظارت بر کیفیت و کاهش زمان نصب و اجرا، پاشنههای بتنی آنها به طور پهن و به هم چسبیده، ساخته شده است. ضخامت دالهای نیم پیش ساخته، مانند پاشنه تیرچهها، در حدود 4 الی 5/5 سانتیمتر است. عرض دالها، با توجه به تجهیزات موجود برای نصب، و عرض سقف مورد پوشش تأیین میشود. طول دالها نیز بر اساس محدودیتهای مربوط به تیرچهها، تعیین میگردد. ابن نوع دالها، در عرضهای 1/20 تا 2/40 متر تولید میشوند.
اسلاید 15: پ) دالهای نیم پیشساخته:این نوع دالها برای دهانههای مختلف، به راحتی قابل اجرا هستند. در صورتی که ضخامت سقف بیش از 12 سانتیمتر باشد، با استفاده از بلوکهای توخالی U شکل، که به طور معکوس روی سقف قرار داده میشوند، میتوان وزن سقف را کاهش داد و در مصرف بتن صرفهجویی کرد. دالهای نیم پیش ساخته، مانند تیرچهها در دو نوع خرپایی و پیش تنیده مانند شکلهای زیر تولید میشوند.
اسلاید 16: پ) دالهای نیم پیشساخته:
اسلاید 17: پ) دالهای نیم پیشساخته:سه نوع دال نیم پیش ساخته پیش تنیده
اسلاید 18: 2) بلوکاز بلوک به عنوان قالب دایمیبرای قالب بندی گونههای جان تیر T و همچنین قالب زیرین بتن پوششی در جا، استفاده میشود. قسمت زیرین بلوک، برای تامین سطح صافی برای انجام نازککاری و لبههای داخلی بلوک، برای تقویت ایستایی مقطع بلوک، تعبیه میشود. مقاومت بلوکها در محاسبات ایستایی سقف، منظور نمیشود و همواره به عنوان قالبهای دایمیو مصالح پرکننده محسوب میشوند. با این وجود این بلوکها باید قادر به تحمل ضربههای ناشی از حمل و نقل متعارف و نیروهای ناشی از عبور و مرور در زمان بتنریزی باشند.
اسلاید 19: بلوکبلوکها از مواد مختلفی مانند بتن، سفال و یونولیت تولید میشوند و به طور کلی مواد تشکیل دهنده آنها نباید روی بتن اثر شیمیایی داشته باشد. وزن یک بلوک کامل تقریبا 7 کیلوگرم است.
اسلاید 20: بلوکعرض بلوکها، معمولا بین 20 تا 25 سانتیمتر تغییر میکند و ارتفاع و طول آنها تابع مشخصات سقف است. لبههای دو طرف بلوک، برای تامین شرایط مناسب تر برای بتن ریزی در سقف نهایی، و همچنین افزایش میزان کاربری بلوکها به شکل شیبدار طراحی میشود.
اسلاید 21: 3) میلگرد حرارتیعلاوه بر میلگردهای داخلی تیرچه، یک سری میلگردهای شبکهای تحت عنوان میلگردهای حرارتی که عمود بر تیرچههای سقف اجرا میشوند، روی سقف طراحی میگردد. این میلگردها به خوبی با پدیده جمعشدگی بتن و ترکهای حرارتی مقابله مینمایند، به همین دلیل به آنها میلگرد حرارتی گفته میشود. فاصله میلگردها از یکدیگر 25 تا 30 سانتیمتر میباشد، که این میلگردها به میلگردهای فوقانی تیرچه، با سیم آرماتوربندی متصل میشوند. قطر این میلگردها معمولا بین 6 تا 8 میلیمتر در نظر گرفته میشود.میلگرد حرارتی
اسلاید 22: 4) میلگردهای ممان منفیدر روی تکیهگاهها از میلگردهای تقویتی ممان منفی (برشی) استفاده میشود. زیرا برش در روی تکیهگاهها به اوج خود میرسد. قطر و طول این میلگردها توسط مهندس محاسب (سازه) تعیین میشود. این میلگردها بر اساس 15٪ لنگر خمشی وسط دهانه محاسبه میشود و در صورتی که تکیهگاه میانی باشد، بیشترین لنگر خمشی دهانههای طرفین، ملاک محاسب قرار میگیرند.
اسلاید 23: 5) میلگردهای محل بازشوهادر صورتی که عرض سوراخ از فاصله بین دو تیرچه مجاور کوچکتر باشد، کافی است پیش از بتنریزی، در محل بازشو جعبهای چوبی قرار داده و دور آن بتن ریخته شود و پس از گرفتن بتن، قالب را خارج کنند.اگر عرض بازشو از سه برابر فاصله محور تا محور تیرچهها بیشتر نباشد، نیازی به اجرای تیرهای باربر کمکی در در حد فاصل دو تیر باربر نخواهد بود. در این حالت آرماتوربندی و نصب تیرچهها در محل بازشو، مطابق اشکال زیر خواهد بود.
اسلاید 24: میلگردهای محل بازشوهادر صورت بیشتر بودن عرض بازشو، به کمک تیرهای کمکی که به تیر اصلی تکیه داشته باشند، محل بازشو مطابق شکل زیر اجرا میشود.
اسلاید 25: 6) میلگردهای آویز سقف کاذباین آویزها معمولا به قطر 6 تا 8 میلیمتر و به طولهای مورد لزوم، در فواصل تعیین شده طبق نقشههای اجرایی، مابین بلوکها نصب میشود.
اسلاید 26: 7) بیم (ریپ) عرضیدر دهانههای بزرگتر از 4 متر به سبب طول دهانه به منظور انسجام و یکپارچگی سقف، درست در وسط دهانه به فاصله حداقل 10 سانتیمتر، یک ریپ عرضی کلاف کننده کل سقف را در بر میگیرد، طراحی میشود.مطابق آیین نامه 2800 طراحی ساختمانها در برابر زلزله، این کلاف دارای حداقل دو میلگرد آجدار سراسری به قطر 10 میلیمتر یکی در بالا و یکی در پایین مقطع کلاف باشد. این میلگردها به وسیله سنجاقی، حداکثر به فواصل 50 سانتیمتر بسته میشوند.اجرای قالب و آرماتور کلاف عرضی با تیرچه پیشتنیده اجرای قالب و آرماتور کلاف عرضی با تیرچه خرپایی
اسلاید 27: انواع تکیهگاه تیرچهها در سقف تیرچه و بلوک1) بر روی دیوار حمال2) در داخل پوتر بتنی3) در داخل پلهای لانه زنبوری
اسلاید 28: 1) بر روی دیوار حمالدر این حالت، دو سر تیرچهها از هر طرف روی دیوار حمال قرار میگیرد. اگر دیوار حمال آجری باشد، حتما کلاف افقی در روی دیوار اجرا میگردد که سر تیرچهها در داخل آن قرار داده میشود.
اسلاید 29: 2) در داخل پوتر بتنیدر این حالت، سر تیرچهها داخل پوتر بتنی قرار میگیرد.
اسلاید 30: 3) در داخل پلهای لانه زنبوریدر این حالت سازه فلزی بوده و سر تیرچهها با فواصل محور به محور 45 سانتیمتر در پلهای اصلی کار گذاشته میشوند.
اسلاید 31: بتن ریزی روی سقف تیرچه و بلوکپس از تصویب دستگاه نظارت، روی شبکه میلگرد سقف به ضخامت cm5 به عیار 350 ریخته میشود. همزمان با ریختن و پخش بتن در کل سقف، عملیات ویبره نیز انجام میشود. قبل از بتن ریزی، باید محل بازشوها و همچنین محل عبور لولههای تاسیساتی که از قبل پیشبینی شدهاند، مشخص شود.
اسلاید 32: زمان جمعآوری جکهای نگهدارندهبرداشتن قالبها باید با نظر رئیس کارگاه و دستگاه نظارت صورت پذیرد. مدت زمان برداشتن و جمعآوری و باز نمودن قالبها به پارامترهای گوناگونی بستگی دارد از آن جمله: نوع بتن، عیار مورد مصرف و مقاومت نمونههای مکعبی شکل، عملآوری بتن (Curing)، درجه حرارت محیط و...حداقل مدت زمان باز نمودن داربست در هوای مناسب (حداقل 5 درجه سانتیگراد) برابر جدول ذیل تعیین میشود: نوع بتن قالب تیر و دیوار و ستونداربست سقفتیرها و سقف با دهانه زیاد2753 روز8 روز21 روز3752 روز4 روز8 روز4751 روز3 روز6 روز
اسلاید 33: نکات اجرایی سقف تیرچه و بلوک1) اگر دهانه بالای m 7/4 باشد از بلوک cm 25 استفاده میگردد.2) اگر دهانه زیر m 7/4 باشد از بلوک cm 20 استفاده میگردد.3) در زیر تیرچهها میتوان از شمع فلزی یا چوبی استفاده نمود که ترجیحا شمع فلزی بهتر است.4) در هر فاصله m20/1 تا m50/1 عمل شمعکوبی زیر سقف صورت میگیرد.5) قبل از بتنریزی ابتدا محل میلگردهای ممان منفی و میلگردهای حرارتی و اندازه تیرچهها مطابق با نقشههای سازه کنترل میگردد.6) عمل بتنریزی روی سقف از بتن با عیار 350 استفاده میگردد.7) روزی سه بار به مدت یک هفته بتن مرطوب نگهداری میشود.
اسلاید 34: مزایا و معایب سقف تیرچه و بلوک نسبت به سقف طاق ضربی
اسلاید 35: الف) مزایا1- پوشش دهانههای بزرگتر2- صرفه جویی در مصرف فولاد تا 50٪ 3- عایق صوتی و حرارتی4- دوام بیشتر در برابر آتش سوزی5- سبک بودن6- عدم لرزش، حتی در دهانههای بزرگ
اسلاید 36: ب) معایب1- زمان اجرای طولانیتر2- هزینه بیشتر به دلیل اجرای قالب و شمع بندی3- در این سقف اگر بعدا محل عبور لولهای در سقف شود، باید با پتک و قلم، بتن سقف را تخریب شود، اما در سقف طاق ضربی این محدودیت با یک سوراخ میگردد.
اسلاید 37: جزییات اجرایی
اسلاید 70: فهرست اصلی
اسلاید 71: فصل دومسقف کرومیت
اسلاید 72: مقدمهدر سیستم سقف کُرمیت از تیرچههای فولادی با جان باز در ترکیب با بتن استفاده میشود. در ساخت تیرچههای مذکور از یک تسمه، در بال تحتانی و نیز یک میلگرد خم شده در جان استفاده میشود. برای پرکردن فضای خالی بین تیرچهها از قالبهای ثابت مانند بلوکهای سیمانی، پلی استایرن، طاق ضربی، قالبهای موقت فولادی (کامپوزیت ) و یا هر پرکننده سبک استفاده میشود. فواصل تیرچهها بسته به نوع قالب از 73 سانتی تا 100 سانتی متر متغیراست، روی سقف نیز با 4 الی 10 سانتی متر بتن پوشانده میشود. تیرچهها از نوع خود ایستا بوده و به همین علت هیچ نوع شمع بندی در زیر سقف مورد نیاز نمیباشد و تیرچهها به نحوی طراحی میشوند که بتوانند وزن بتن خیس، قالبها و عوامل اجرایی سقف را به تنهایی تحمل کنند.پس ازاین که بتن به 75% مقاومت مشخصه خود میرسد، تیرچههای فولادی با بتن به صورت یک مقطع مختلط وارد عمل شده و بارهای مرده و زنده سقف را تحمل میکنند.
اسلاید 73: تاریخچهاين سقف در سال 1362، توسط آقاي مهندس محمد جعفر كرمي، ثبت اختراع شده و در سال 1375، آئين نامه جزئيات اجرايي سقف كرميت توسط ايشان منتشر شده است، علاوه برآن بروشورها و كاتالوگهاي فني و تبليغاتي مختلفي دراين زمينه، توسط شركت كروميت پارس به چاپ رسيده است. و سرانجام در سال 1381، نشريه شماره 151 سازمان مديريت وبرنامه ريزي كشور، تحت عنوان «راهنماي طراحي و اجراي سقف تيرچههاي فولادي با جان باز در تركيب با بتن» منتشر شده است، تا حداقل ضوابط و معيارهاي لازم براي طراحي و اجراي اين گونه سقفهاي خود ايستا را بيان نمايد.
اسلاید 74: اجزای تشکیل دهنده سقف کرومیت1) تيرچه فولادي با جان باز 2) بلوك 3) ميلگرد افت وحرارت 4) كلاف عرضي 5) بتن پوششي در جا
اسلاید 75: 1) تیرچه فولادي با جان باز تيرچه فولادي با جان باز عضو پيش ساخته اي است كه به صورت خرپاهاي ويژه دوسر ساده اجرا ميشود. تيرچه فولادي با جان باز در دو مرحله تحت بارگذاري قرار مي گيرد.در مرحله اول باربري تيرچه هنگام حمل ونقل، بار ناشي از وزن خود را و در زمان اجراي سقف وقبل از گرفتن بتن بار مرده سقف (شامل وزن سقف تيرچه بلوك، بتن درجا و قالبها) و بار زنده عوامل اجرايي را در حد فاصل تكيه گاههاي تيرچه تحمل مي كند. در مرحله دوم باربري و پس از گرفتن بتن، مقطع مركب شامل تيرچه و بتن، تنشهاي ناشي از تمامي بارهاي وارده به سقف را تحمل مي كند.
اسلاید 76: تیرچه فولادي با جان باز تیرچه فولادي با جان باز شامل بال تحتاني، اعضاي قطري و بال فوقاني مي باشد. ميلگردهاي فولادي مورد استفاده در تيرچهها، بايد علاوه بر دارا بودن مدول ارتجاعي كافي، بايد جوش پذير و شكل پذير نيز باشند. و نيز بايد از حداقل مجاز تغييرات طول نسبي در مرحله گسيختگي را دارا باشند. اين ميلگردها مي توانند از نوعي ساده يا آجدار انتخاب شوند و بايد از فولاد نرم AI يا فولاد نیمه سخت AII باشند.
اسلاید 77: تیرچه فولادي با جان باز بال تحتاني بال تحتاني تيرچه كه از تسمه ساخته مي شود، به عنوان عضو كششي خرپا عمل كرده و بارهاي وارده را تحمل مي كند.اعضاي قطري اعضاي قطري تيرچه كه معمولا از ميلگرد مي باشند به عنوان عضو مورب خرپا عمل نموده و به كمك اعضاي كششي و فشاري، ايستايي لازم را براي تحمل بارهاي وارده تامين مي نمايند. بال فوقاني بال فوقاني تيرچه، از نبشي، تسمه يا ناوداني ساخته شده و در داخل بتن پوششي قرار مي گيرد.
اسلاید 78: 2) بلوك3) ميلگرد افت و حرارتضوابط مربوط به بلوکها و میلگردهای افت و حرارت، مانند سقفهای تیرچه بلوک معمولی میباشد.
اسلاید 79: 4) كلاف عرضي استفاده از كلاف عرضي در سقف الزامي است. كلاف عرضي شامل دو ميلگرد به قطر حداقل 12 ميلي متر است. یك ميلگرد روي بال تحتاني و يك ميلگرد در زير يا روي بال فوقاني به موازات هم به صورت عمود بر تيرچهها به آنها جوش ميشود. عرض كلاف نبايد كمتر از 10 سانتي متر اختيار شود. كلاف عرضي بايد بال فوقاني تيرچهها را در طول اجرا در مقابل تغيير شكل جانبي مهار نموده و تيرچه را در محل خود نگهداري كند.براي دهانههاي كوچكتر از5/5 متر استفاده از حداقل يك كلاف عرضي الزامي است و براي دهانههاي بزرگ تر، كلافهاي عرضي بايد به نحوي انتخاب شوند كه فاصله دو كلاف عرضي مجاور هم، از 5/2 متر تجاوز نكند.
اسلاید 80: اجراي كلاف عرضي اجراي كلافهاي عرضي به دو صورت امكان پذير است.الف) اجراي كلاف عرضي به صورت پیش ساختهب) اجراي كلاف عرضي به صورت درجا
اسلاید 81: الف) اجراي كلاف عرضي به صورت پیش ساختهدر اين روش از قالبهاي بتني آماده در قسمت تحتاني و يك ميلگرد به قطر حداقل 12 ميليمتر كه كاملاً مستقيم و بدون خم باشد و در قسمت فوقاني مطابق شكل استفاده ميشود.توجه شود كه ميلگردهايي كه از قالب بتني كلاف عرضي خارج شدهاند، بايد به بال تحتاني كاملاً جوش شوند.
اسلاید 82: ب) اجراي كلاف عرضي به صورت درجادر اين روش از يك ميلگرد در قسمت پاييني استفاده شده که به بال تحتاني تيرچهها جوش ميشود و ميلگرد فوقاني كلاف عرضي مانند روش قبلی به بال فوقاني جوش ميشود.
اسلاید 83: 5) بتن پوششي درجاپس از جاگذاری تیرچهها و بلوکها، بتن پوششی اجرا میشود. طبق نشریه 151، ضخامت دال نباید از 5 سانتیمتر و یک دوازدهم فاصله آزاد بین تیرچهها کمتر باشد. در عمل این مورد کمتر رعایت شده و حتی ضخامتهای 2 و 3 سانتیمتر هم به چشم میخورد.
اسلاید 84: اتصال تيرچهها به تكيهگاه 1) تكيهگاه با مصالح بنايي و بتن2) تكيهگاه فولادي
اسلاید 85: 1) تكيهگاه با مصالح بنايي و بتندر مواردي كه تيرچه روي تير يا شناژ بتني قرار ميگيرد، انتهاي تيرچه بايد حداقل به اندازه 10 سانتيمتر داخل كلاف بتني افقي يا تير بتني قرار گيرد. در مورد تيرهای بتنی با ارتفاع بيشتر از تيرچه، نيز بايد تيرچهها به داخل تير بتني امتداد يافته و روي لبه آويز قالب قرار گيرد. (شکل پایینی)در تيرهاي بتني بايد كنترل لازم جهت انتقال برش انجام گرفته و بر اساس نيروهاي وارده از طريق تعبيه نبشي و ميلگرد برشي، مقاومت برشي لازم تامين گردد .نبشي و ميلگرد برشي
اسلاید 86: 2) تكيهگاه فولادیاندازه نشيمن تيرچه از لبه تكيهگاه فولادي به سمت داخل، بايد از طريق محاسبات تعيين شود. اما توصيه ميشود، در هيچ حالتي كمتر از 2 سانتيمتر نباشد. براي اطمينان در هنگام نصب و همچنين يكپارچگي سقف و اسكلت، انتهاي تيرچه بايد به تكيه گاه جوش شود . طول اين جوش حداقل 5 سانتيمتر و بُعد آن حداقل 3 ميلي متر است .
اسلاید 87: مزایای سقف کرمیت1- عدم نياز به شمع بندي:طراحي سقف كرميت با اين فرض انجام ميشود كه تيرچهها به تنهايي ( قبل ازگرفتن بتن ) توانايي تحمل وزن خود، بلوك، بتن تازه و عوامل اجرايي را داشته باشند .2- سرعت و سهولت اجرا:در اين سيستم، اجراي سقف نسبت به سيستمهاي مشابه با سرعت بيشتري انجام ميشود. 48 ساعت پس از بتن ريزي، روي سقف قابل رفت و آمد و بارگذاري سبک بوده و ميتوان عمليات ساختماني را ادامه داد که اين مزيت، موجب سرعت یافتن روند عمليات ساخت ميگردد. 3- امكان اجراي همزمان چند سقف:با توجه به اين كه در سيستم سقف كرميت هيچ گونه شمع بندي وجود ندارد، عملاً ميتوان چند سقف را براي بتن ريزي آماده كرد و هم زمان عمليات بتن ريزي را بر روي سقفها انجام داد. اين كار براي ساختمانهاي با طبقات زياد و با زير بناي كم بسيار مقرون به صرفه و مناسب مي باشد .4- يکپارچگي سقف و اسكلت:به علت جوش شدن تيرچهها به اسکلت، پس از گرفتن بتن، سقف و اسکلت يکپارچه شده و مي تواند مانند يک ديافراگم صلب عمل کند. در اسکلتهاي بتني نيز با در نظر گرفتن قلابهاي مخصوصي، امکان يکپارچگي بيشتري ايجاد مي شود.
اسلاید 88: مزایای سقف کرمیت5- امکان حذف کشها:عمده ترين بحثي كه در زمينه سقفهای كرميت وجود دارد. در مورد امكان حذف كشهاست .كش: كشها تيرهاي اصلي هستند كه اتصالات آنها عموماً بصورت دو سر مفصل ميباشد، بنابراين متحمل بار جانبي نميشوند. از طرفي بار ثقلي نيز روي آنها هدايت نميشود . بنابراين اين تير عملاً نقش باربری نداشته و تنها وظيفه قاب بندي و هماهنگي تغيير مكانها را بر عهده دارد.با توجه به يکپارچگي سقف و اسكلت، مي توان کشها (اعضاي غيرباربر) را حذف کرد. حذف کشها علاوه بر صرفه جويي در مصرف فولاد، باعث يکنواختي بيشتر زير سقف شده و عمليات نازک کاري را به حداقل مي رساند.اما سازمان مديريت و برنامهريزي كشور اين ايده را رد كرده و اجراي كشها را ضروري دانسته است!6- پايين بودن تنش در بتن:به علت خود ايستا بودن تيرچهها (عدم نیاز به شمع بندی) تنش ايجاد شده در بتن بسيار پايين است. آزمايش بارگذاري روي سقفهاي کرميت که مقاومت نهايي بتن آنها کمتر از مقدار مورد نظر بوده نشان داده که بتن با مقاومت پايين به ظرفيت باربري سقف لطمهاي وارد نمي سازد.
اسلاید 89: مزایای سقف کرمیت7- حذف رد فولاد زير سقف:اثر داغ آهن در سقفهاي ضربي به صورت خط تيرهاي روي گچ مشاهده مي شود، ولي در سقف کرميت به علت پايين تر بودن سطح بلوکها از تيرچهها، پوشش گچ و خاک در زير تيرچهها نسبت به بقيه نقاط سقف بيشتر است و همين امر سبب کاهش جذب ذرات معلق ميشود. بنابراين سايه فولاد بال تحتاني تيرچهها مشاهده نميگردد.8- سهولت اجراي داکت (بازشو):به علت فاصله زياد تيرچهها (73 تا 100 سانتي متر محور به محور) ايجاد داکت در سقف جهت عبور لولههاي تاسيساتي، نصب دودکش موتورخانه و شومينه، نصب توالت ايراني و يا عبور کانال كولر، به راحتي امکان پذير است و نياز به قطع کردن تيرچهها نميباشد.9-كاهش مصرف بتن:به علت فاصله زياد تيرچهها مصرف بتن در حدود 20% نسبت به تيرچه و بلوك معمولي كاسته شده است.10- مقاومت نهايي و شكل پذيري بالا:محاسبات و آزمايشهاي بارگذاري روي سقف نشان ميدهد كه گسيختگي اين سيستم، پس از تغيير شكلهاي بسيار زياد اتفاق ميافتد ( گسيختگي نرم ) که اين رفتار سقف از نظر ايمني مطلوب است.
اسلاید 90: مزایای سقف کرمیت11- امكان طراحي و اجراي سقف با دهانهها و باربريهاي خاص:در سيستم سقف كرميت امكان طراحي واجراي سقف با دهانههاي بلند و بارهاي سنگين وجود دارد. تاكنون سقف با دهانه 12 متر و همچنين سقف با شدت بار 7 تن بر متر مربع اجرا شده كه در هر دو مورد، آزمايشهاي بارگذاري، ايمني سقف را تاييد كردهاند.
اسلاید 91: انواع سقف کرمیت1) تیرچه و بلوک کرمیت2) کامپوزیت کرمیت3) پلیمری کرمیت4) ضربی کرمیت
اسلاید 92: 1) سقف تیرچه و بلوک کرمیتدر این سیستم از بلوکهای سفالی و یا بتنی سقف تیرچه و بلوک برای سقف کرومیت استفاده میشود و فاصله بین تیرچهها 70 الی 75 سانتیمتر است.
اسلاید 93: 2) سقف کامپوزیت کرمیتاین سيستم با گذاشتن یک ورق فولادی موجودار به عنوان عرشه و آرماتور بندی و بتنریزی روی آن، شکل میگیرد. در این سيستم، قالب ماندگار است و قطعات جان نیز با بتن احاطه میشود.در اوایل قالبهاي سقف كرميت سه قطعه بوده و براي باز كردن آن، قطعات آن بايد از يكديگر جدا مي شد، اما بعد این قالب با بهینه سازی و استفاده از خاصیت تغییر شکل ارتجاعی فولاد به قالبی یکچارچه تبدیل شد.
اسلاید 94: سقف کامپوزیت کرمیتفاصله تیرچهها در این سیستم، 85 الی 95 سانتیمتر است.
اسلاید 95: مزایای سقف کامپوزیت کرمیت1- کاهش وزن سقف:از آن جا که در اين سيستم بلوک حذف مي شود، وزن بلوک از وزن سقف کاسته مي شود. اين کاهش وزن حدود 10% کاهش مصرف تيرچه و 7% کاهش وزن در اسکلت و فونداسيون ساختمان نيز خواهد داشت.2- کاهش مصرف تيرچه :از آن جا که آكس به آکس تيرچهها در سقف کامپوزيت حداقل 85 سانتيمتر مي باشد، اين امر باعث کاهش مصرف تيرچه و در نتيجه کاهش هزينهها مي شود.3- سهولت اجراي داکت و عبور تأسيسات:خالي بودن فضاي خالي بين تيرچهها امکان عبور تمام کانالها، داکتها، لولههاي برق و ديگر تأسيسات را به راحتي فراهم مي نمايد.
اسلاید 96: مزایای سقف کامپوزیت کرمیت4- نداشتن لرزش نسبت به سيستم کامپوزيت معمولي:با توجه به آنکه تيرچههاي فلزي کرميت داراي جان باز هستند و در هنگام اجرا جان تيرچه کاملا از بتن انباشته مي شود، سقفهاي کرميت داراي لرزش نيستند. 5- سهولت اجراي سقف با دهانههاي بلند:سنگين بودن وزن بلوک و در نتيجه وزن زياد سقف باعث خزش بتن و ايجاد خطر در هنگام زلزله مي گردد که همواره يکي از مسائل خطر آفرين انواع سيستمهاي تيرچه بلوک با دهانه بلند مي باشد. در سقف کامپوزيت کرميت با توجه به سبکي وزن سقف و کاهش بار وارده به تيرچهها، اجراي دهانههاي بلند با اطمينان خاطر بيشتري انجام گرفته و تنش بتن مانند تمام سيستمهاي سقفهاي کرميت بسيار پايين باقي خواهد ماند و بتن را دچار خزش ننموده و ضريب مقاومت سقف بالا مي باشد.
اسلاید 97: مزایای سقف کامپوزیت کرمیت6- كاهش هزينههاي تمام شده:كاهش وزن تيرچه مصرفي، كاهش هزينههاي خرید و حمل و نقل بلوك، كاهش وزن اسكلت و فونداسيون، نداشتن پرت، سرعت اجراي بالا، نصب سقف كاذب با كمتر از نصف هزينه سقفهاي كاذب موجود در بازار، در مجموع باعث كاهش هزينه ساختمان ميگردد.
اسلاید 98: 2) سقف پلیمری کرمیتدر راستای سبک سازی ساختمان، استفاده از بلوکهای پلی استایرن نسوز در سقف باعث کاهش مصرف تیرچه تا حدود 20% و کاهش فولاد مصرفی سازه تا حدود 7% میشود. سهولات اجرای این نوع سقف، باعث افزایش سرعت اجرا و در نیتجه کاهش هزینههای اجرایی میگردد. در عین حال در هزینههای حمل و نقل نیز صرفهجویی قابل ملاحظهای صورت میگیرد. شیارهای مناسب ایجاد شده در زیر این بلوکها، باعث پیوستگی گچ و خاک در زیر سقف میگردد. فاصله تیرچهها در این سیستم، 70 سانتیمتر است.
اسلاید 99: الزامات ابعادی بلوکهای پلی استایرنحداقل عرض، ارتفاع و طول بلوکها، 50، 25 و 30 سانتیمتر میباشد. عرض لبه نشیمن بلوکها در محل قاعده باید 2±27 میلیمتر باشد. از آن جایی که افزایش عرض لبۀ نشیمن این نوع بلوکها (در مقایسه با بلوکهای سفالی و بتنی) سبب کاهش عرض موثر جان تیرچه بتنی میگردد، لذا برای جبران آن توصیه میشود عرض ورق قاعده تیرچه در هنگام ساخت حداقل برابر 14 سانتیمتر درنظر گرفته شود.رعایت پخی در دو لبه فوقانی به ارتفاع 5 و قاعده 5 سانتی متر به منظور تسهیل در عبور بتن به داخل تیرجهها الزامیاست.
اسلاید 100: الزامات ابعادی بلوکهای پلی استایرنحداکثر رواداری طول، عرض و ضخامت بلوک از مقدار اسمیاعلام شده، به شرح زیر باشد:طول بلوک در هر نقطه حداکثر±5 میلی متر به ازای هر متر طول اسمیبلوک و عرض بلوک حداکثر ± 3 میلی متر با عرض اسمیبلوک میتواند تفاوت داشته باشند.ضخامت هیچ نقطۀ اندازهگیری شده از بلوک نباید بیش از±5 میلی متر با مقدار اسمیتفاوت داشته باشد.کلیه لبههای بلوکها (به غیر از محلهای پخی در لبههای فوقانی) باید گونیا باشند. رواداری مجاز برای انحراف از گونیا بودن لبههای طولی و عرضی حداکثر ±5 میلیمتر به ازای هر متر طول یا عرض نمونه میباشد. حداکثر انحراف از گونیا بودن لبه ضخامت ±5 میلیمتر میباشد.
اسلاید 101: 2) سقف ضربی کرمیتوجود اشكالات عمده در عملكرد سقفهاي ضربي با تيرآهن، مانند عدم ايجاد يك ديافراگم مناسب بين ستونها و مصرف زياد فولاد در مقايسه با مقدار باربري، باعث شد تا با ارائه طرحي بهينه (سقف ضربي كرميت)، نسبت به اصلاح اين سيستم اقدام گردد. در سيستم طاق ضربی کرمیت وجود بتن روی سقف ميتواند يك ديافراگم مناسب بين ستونها ايجاد كند و همچنين به علت باز بودن جان تيرچهها مقدار زيادي در مصرف فولاد صرفهجويي ميشود. فاصله تیرچهها در این سیستم، 90 الی 100سانتیمتر است.فهرست اصلی
اسلاید 102: فصل سومسقف کامپوزیت
اسلاید 103: مقدمهسقفهای کامپوزیت در سازههای فلزی سقفهایی هستند که ترکیبی از فولاد و بتن بوده و در آن از بلوکها به عنوان پرکننده استفاده نشده است. برای ایجاد یکپارچگی این سقف، از برشگیر (نبشی) استفاده میشود که این نبشیها باعث درگیری تیرآهن با سقف و در نتیجه یکپارچگی سقف میشوند.
اسلاید 104: روش اجرای سقف کامپوزیت بر روی سازههای فولادیدر سازه فولادی، پس از نصب پلها (Girder)، تیرهای فرعی سقف به فواصل حداکثر cm130 در داخل جان تیرهای حمال اتصال مییابند.تیرهای فرعی ممکن است، لانه زنبوری (CIPE) طراحی و اجرا میشوند.
اسلاید 105: قالب بندیدر قالب بندی این سقفها معمولا از تخته کوبی استفاده میشود و بعد از اتمام بتن ریزی نایلون باعث راحت جدا شدن تختهها میشود.
اسلاید 106: قالب بندیدر این روش قالب بندی نیازی به شمع بندی نمیباشد. به منظور انجام عملیات قالب بندی در ناحیه زیر سقف، قالبهای چوبی به کمک چهارتراش و گوههای چوبی که در داخل جان تیرهای اصلی و فرعی جاسازی و به زیر بال بالایی تیرها مهار میشوند.
اسلاید 107: آرماتوربندیپروفیل ناودانی (UNP) به فواصل حداکثر CM 50 و با طول هر ناودانی CM 5 روی بال فوقانی پلها (باربر) جوش میشود که اتصال شبکه میلگرد (که معمولا پیشساخته است) بر روی این ناودانیها صورت میپذیرد.
اسلاید 108: آرماتوربندیشبکههای میلگرد این سقف امروزه بصورت پیش ساخته به بازار عرضه میشوند. ساخت شبکه در کارخانه با استفاده از جوش نقطهای توسط ماشین آلات اتوماتیک به جای جوشکاری دستی ساخته میشود. قطر میلگرد شبکه پیش ساخته حداقل mm 10 در نظر گرفته میشود .
اسلاید 109: آرماتوربندیپس از اجرای کامل شبکه روی سقف و کنترل اتصالات شبکه عمل بتن ریزی روی سقف آغاز میگردد. بتن مورد استفاده، با عیار kg/m3 350 میباشد، این بتن روی میلگردها را تا ارتفاع مشخص پوشش داده و پر مینماید. حداقل ضخامت بتن پوشش سقف cm 8 میباشد.
اسلاید 110: قالب برداریعمل باز نمودن قالبها پس از گیرش بتن روی سقف با نظر دستگاه نظارت صورت میگیرد. به دلیل نمایان بودن تیرهای فرعی پوشش زیر سقف از، سقف کاذب به منظور ایجاد سقفی مسطح استفاده میگردد.
اسلاید 111: محاسن1- عموماً سقفهای كامپوزيت، وزنی سبك يا نسبتاً سبك دارند.2- سقفهای كامپوزيت سرعت اجرای بالاتری نسبت به سقفهای با تيرچه بتنی و كروميت دارند.
اسلاید 112: نقاط ضعف احتمالی1- سقف كامپوزيت بدليل هزينه كاذب كاری سنگين از عموم سقفهای تيرچه و بلوك و كروميت هزينه تمام شده بيشتری دارد.2- هرچند سرعت اجرايی سقفهای كامپوزيت نسبت به سقفهاي تيرچه و بلوك و كروميت بيشتر است اما بدليل كاذب كاری سنگين و نياز به نبشی كشی، در مجموع اجراي پروژه زمان بيشتری طول خواهد كشيد.3- سقفهاي كامپوزيت بدليل داشتن لرزش، گزينه مناسبی برای سقف پروژههای مسكونی نمیباشد.
اسلاید 113: نقاط ضعف احتمالینكته مهم : همانطور كه ملاحظه میشود، سقفهای كامپوزيت از برخی سقفهای تيرچه و بلوك سبكتر و از برخی سنگينتر هستند. بنابراين اين تصور كه كليه سقفهای كامپوزيت سبكتر از كليه سقفهای تيرچه و بلوك و كروميت هستند غلط است.24222018161412نمره تیر آهنهای فرعیضخامت بتن (cm)215211208205202200198826225825525224924724510جدول وزن هر متر مربع سقفهای كامپوزيت (Kg)فهرست اصلی
اسلاید 114: فصل چهارمسقف فضایی
اسلاید 115: تعریف سازه فضایییک سازه فضایی را میتوان بصورت یک سیستم سازهای در نظر گرفت که از عضوهای خطی تشکیل شده است و طرز قرارگیری آنها به گونهای است که بارها به صورت سه بعدی منتقل میشوند. در بعضی موارد، ممکن است دو بعدی نیز باشند. یک سازه فضایی اغلب شکل سطحی صاف یا منحنی گونه را به خود میگیرند. واژه قاب فضایی مخصوص سازههایی ا ست که ا تصالات صلب دارند.
اسلاید 116: تاریخچهشاید قدیمیترین نمونهها از آنچه امروزه به عنوان قاب فضایی میشناسیم (که دارای امتیازهایی نظیر سبکی، مقاومت، سه بعدی، امکان تولید انبوه و اجرا به روش سازههای مدولار میباشد) توسط مخترع تلفن، الکساندر گراهام بل (1922- 1847) رواج یافت. در دهه اول قرن 20 او خرپاهای فضایی مرکب از قطعات 4 وجهی و 8 وجهی را آزمایش کرد. گراهام بل خصوصیات دو گانه مقاومت بالا و سبکی وزن را با فرمهای 4 وجهی سه بعدی صلب به نمایش گذاشت و از آنها در بسیاری از پروژههایش استفاده کرد.با وجود پیشرفت حاصل از تلاشهای گراهام بل در زمینه خرپاهای فضایی سه بعدی سبک وزن در اوایل قرن 20، تا قبل از معرفی سیستم مرو (MERO) در سال 1943، این خرپاها در معماری کاربردی نداشتند. این اولین سیستم شبکه فضایی بود که به صورت گسترده در دسترس معماران و مهندسان قرار گرفت و توسط دکتر مکس منگرینگ هوسن (88- 1903) معرفی شد.
اسلاید 117: تاریخچهاین سیستم، هنوز هم رایجترین روش در ساخت خرپاهای فضایی است، شامل اعضای لولهای منفرد و اتصالاتی از نوع پیوندهای کروی (گوی سان) است. عمومیت استفاده از این سیستم تا به امروز ادامه دارد؛ زیرا علاوه بر زیبایی سازهای میتواند به اشکال گوناگون و با سیستمهای متنوع، متشکل از پیوندهای کروی و لولهها مورد استفاده قرار گیرد.
اسلاید 118: سقف زنبورهاي نوعي سازه فضاييدر اين سقف سازي از قطعات فولادي مانند هرمهاي معكوس استفاده ميشود كه در سطح زمين صاف، قطعات مونتاژ خواهد شد. در ادامه به ذكر شيوه ساخت آن اشاره ميگردد.
اسلاید 119: شيوه ساخت1- چهار عضو مورب هرم كه عموماً لوله هستند و انتهای دو سر آنها رزوه است، در يك نقطه به چهارسو (كه اصطلاحاً كوپلر گفته مي شود)، پیچ میشوند.2- عضوهاي مورب لولهای، از ناحيه بالا به كلاف نبشي كه در ابعاد 120×120 سانتي متر ساخته شده است، جوش مي شود. ارتفاع هرم تشكيل شده از پنج عضو، بين 73 تا 120 سانتي متر نسبت به كاربريهاي مختلف از طول دهانه خواهد بود.
اسلاید 120: شيوه ساخت3- عناصر هرمي كه از كلاف نبشي و لولهها به وجود مي آيند، در كنار يكديگر قرار گرفته و توسط قطعات ديگري از لوله به شكل افقي و عمودي به چهارسو، پيچ شده و سبب يكپارچگي لولهها از ناحيه زيرين مي شود. ضمناً از ناحيه سر نبشيهاي همجوار نيز به يكديگر جوش خواهند شد.
اسلاید 121: شيوه ساختتوجه 1 : از تكرار قطعات در جوار يكديگر و اتصالات، بُعدي از سقف زنبوره اي ساخته شده كه در بين ستونها نصب ميگردد.قابل ذكر است كه از ايجاد قطعات مذكور، مي توان تا 33 متر دهانه را از دو طرف پوشش داد. معمولاً قطعاتي كه به شكل پيش ساخته در ابعاد گسترده تهيه شده اند، توسط چندین جرثقیل در حالت متعادل بالا برده مي شود و در بين ستونها با فاصله زياد در دهانه مياني، قرار داده شده و اتصالات در نواحي استقرار داده شده و اتصالات در نواحي استقرار با ستونها (كه در مواردي ستونهاي قطور لوله اي از فولاد مي باشند)، در روش كرپي قطور فولادي و متصل به ستون اجرا مي شود.
اسلاید 122: شيوه ساختتوجه 2 : ستونها در كنار يكديگر با فاصله مشخص در دو رديف اجرا شده و فضاي دهانهاي را تشكيل ميدهد. در مواردي، در اين دهانهها، با اتصالات مفصلي متصل به ستون و قفل مياني و با كابل كشي ضربدري، ميتوان اصول مهار سازي و ضد زلزله در سازه را نيز به وجود آورد.
اسلاید 123: اتصالات قابهای فضایی1- در این نوع اتصال، قطعات متعدد لولهای در یک محل، توسط رابطی به نام نادوس به یکدیگر متصل خواهند شد.
اسلاید 124: اتصالات قابهای فضایی2- این نوع اتصال که امروزه بسیار رواج یافته است، در وسط محل تقاطع اعضا سوراخی وجود دارد که یک پیچ و مهره درون آن قرار میگیرد.
اسلاید 125: اتصالات قابهای فضایی3- در این نوع اتصال، قطعات متعدد لولهای در یک محل، در رابطی گوی شکل، به صورت نری و مادگی، پیچ و یا جوش متصل میشوند. به این سیستم مرو (MERO) گفته میشود.
اسلاید 126: پوشش سقفهاي زنبورهايالف) سقف بتني:در اين سيستم، براي قاب سازي مربع ميتوان از نبشي يا سپري استفاده كرد. در هر دو صورت، به فاصله هر 10 سانتيمتر، از ميلگرد نمره 10 به شكل شبكه به قاب مربع جوش ميشود.
اسلاید 127: پوشش سقفهاي زنبورهايسطح زير قاب را توسط قالببندي چوبي (كفراژ) يا قالبهاي فلزي تخت اجرا ميكنند.روي اين سقف سازي در طبقات، كفپوش و در سقف انتهايي اجراي شيب بندي، اجراي فلنج گذاري براي لوله آب باران، عايق رطوبتي و در آخر موزاييك فرش با رعايت بند انبساط اجرا ميشود.
اسلاید 128: پوشش سقفهاي زنبورهايب) پوشش پشم و چوب:اين سقفها به صورت سرتخت بكار مي روند. در اين روش، ورقهاي پشم شيشه و چوب به ضخامت 5 سانتيمتر روي نبشيهاي قاب قرار داده شده، سپس روي قطعات با سه لايه نمد قير اندود، عايق رطوبتي به وجود مي آيد. ضمناً اين اجرا سبب يكپارچگي قطعات پشم و چوب خواهد شد. سپس بر سطح عايق، كفپوش سبك قرار مي گيرد.توجه: معمولاً در آخرين طبقه، از روش سقف بتني صفحه اي كه قبلاً بيان شد و ساير موارد اجرايي بهره برده مي شود.
اسلاید 129: پوشش سقفهاي زنبورهايپ) پوششهای شیب دار:در سقفهای شیب دار، با اختلاف دادن در محل نصب شبکه زنبورهای با ستونها، این حالت به وجود میآید و معمولا از شیوه ورق پوش و یا سایر موارد برای سقفهای شیب دار استفاده میشود. در این اجرا، از بکارگیری آیق پشم و شیشه نیز میتوان استفاده کرد. توجه: برای هر سه نوع پوشش در آخرین طبقه، میتوان محل نورگیر در سقف تعبیه کرد. ضمنا از حد فاصل بین قطعات زنبورهای، میتوان برای عبور لولههای مختلف استفاده شود و اگر لازم باشد، در زیر آن سقف کاذب نیز اجرا کرد.فهرست اصلی
اسلاید 130: فصل پنجمسقفهای کاذب
اسلاید 131: تعریف سقف کاذبسقفهای کاذب به سقفهایی اطلاق میشوند که : بر حسب ظاهر شبیه به سقفهای معمولی بوده اما، وظایف یک سقف را که تحمل نیروها و بارهای مرده یا زنده و انتقال آن به ستون، دیوارها یا تیرهای حمال است را انجام نمیدهد. معمولا سقفهای کاذب حدود cm30 تا cm50 پایینتر از سقف اصلی قرار داشته و اکثرا به منظور پوشاندن لولههای آب فاضلاب، کانال کولر، تاسیسات و نظایر آن ساخته میشود و از نظر رایزرهای تاسیساتی و عبور اجزای تاسیساتی نقش مهمیرا دارا میباشند.
اسلاید 132: تعریف سقف کاذبسقفهای کاذب به سقفهایی اطلاق میشوند که: بر حسب ظاهر شبیه به سقفهای معمولی بوده اما، وظایف یک سقف را که تحمل نیروها و بارهای مرده یا زنده و انتقال آن به ستون، دیوارها یا تیرهای حمال است را انجام نمیدهد. معمولا سقفهای کاذب حدود cm30 تا cm50 پایینتر از سقف اصلی قرار داشته و اکثرا به منظور پوشاندن لولههای آب فاضلاب، کانال کولر، تاسیسات و نظایر آن ساخته میشود و از نظر رایزرهای تاسیساتی و عبور اجزای تاسیساتی نقش مهمیرا دارا میباشند.
اسلاید 133: تعریف سقف کاذبطراحان از نظر معماری داخلی به کمک ارتباط خطوط و ایجاد شکستگی با تنوع اختلاف سطح و به کارگیری نورهای مخفی سعی در زیباتر جلوه نمودن سقف کاذب مینماید. سیستمهای مختلف سقف کاذب علاوه بر زیبایی، نقش بسیار موثری در کاهش انعکاس صدا دارند.
اسلاید 134: زیرسازی سقف کاذبزیرسازی برای نگه داشتن سقف کاذب است. به مجموعهای از اجزا گفته میشود که در کنار هم و با اتصال به هم اسکلتی را به وجود میآورند که سقف کاذب (سازههای سقف کاذب) بر روی آن متصل میشود که خود این اتصال ممکن است به گونههای مختلفی صورت گیرد.وظیفه اصلی زیرسازی نگه داشتن سازههای سقف کاذب به سقف اصلی است. این نگه داشتن به صورت افقی، عمودی، زاویه دار و قوسی است. زیرسازی تمامیسقف کاذبها در مواردی با هم مشترک است و در واقع میتوان گفت همان عواملی هستند که رقابت بین تولیدکنندگان را به وجود میآورند.
اسلاید 135: انواع سقفهای کاذب رایج در ایران1) سقف کاذب رابیتس2) سقف کاذب آکوستیکی3) سقف کاذب پیش ساخته گچی4) سقف کاذب آلومینیومی(دامپا یا لمبه ای)
اسلاید 136: 1) سقف کاذب رابیتساتصال سقف رابیتس در غالب میلگردهایی رابط که از سقف اصلی آویزان میباشد صورت میگیرد.فاصله مورد نظر از سقف اصلی بر اساس ارتفاع بزرگترین کانال تاسیساتی تعیین میگردد. در این راستا نقشههای تاسیساتی در هماهنگی کامل با نقشههای معماری شکل میگیرد.
اسلاید 137: روش اجرای زیرسازی به کمک نبشی و سپریمهم ترین مسئله ای که در سقفهای کاذب مطرح است این است که، باید در تنظیم (هم ارتفاع یا هم تراز بودن) میلگردهای آویز دقت لازم را مبذول نمود. در غیر این صورت پس از نازک کاری سقف کاذب، اندودکاری دارای اعوجاج خواهد شد که این پدیده از زیبایی سقف خواهد کاست.در این روش، در گوشهها از نبشی و در وسط از سپری استفاده میشود. سپریها در جهت تیرهای اصلی پوششی، به میلگردهای آویز متصل میشوند.در جهت فرعی و عمودی بر سپری میلگردهای شبکه بصورت مش در فواصل معیین به سپری اتصال مییابند. پس از اتمام اجراء شبکه میلگردها صفحات رابیتس به منظور پوشش چسبندگی اندود در زیر سقف نصب میشود.
اسلاید 138: روش اجرای زیرسازی به کمک نبشی و سپریصفحات رابیتس وظیفه نگهداری از اندود را بر عهده دارند. اگر اندود در محیط مرطوب اجراء شود اندود سیمان سفید و اگر در داخل اتاق اجراء شود، نوع اندود گچ دو رویه پرداختی خواهد بود.
اسلاید 139: 2) سقف کاذب آکوستیکیسقفهای آکوستیکی از زیباترین سقفهای کاذب به شمار میآیند. مهمترین دلیل استفاده از آن را میتوان خاصیت عایق صدا دانست.موارد کاربرد آن در سالن سینما، آنفی تئاتر، سالنهای سخنرانی، سالنهای ضبط برنامههای رادیو و تلویزیون میباشد.جنس ورقهای آکوستیک از آزبست، چوب پنبه و پشم شیشه بوده که به عنوان پوشش نهایی با رنگ سفید رنگ آمیزی میشود.
اسلاید 140: سقف کاذب آکوستیکیاجراء سقف کاذب آکوستیکی نظیر سقف کاذب رابیتس بوده تنها تفاوت آن در نظرگیری قیدهای نازک در سقف میباشد.
اسلاید 141: 3) سقف کاذب پیش ساخته گچی
اسلاید 142: سقف کاذب پیش ساخته گچیسقف پوششهای پیش ساخته گچی به ابعاد cm 5/62 × 5/62 و cm 60 ×60 و در ضخامت mm30 الیmm 55 به بازار تولید عرضه میشوند. این سقف پوشها در ساختمانهای اداری، آموزشی، درمانی، مسکونی، صنعتی، هتلها، رستورانها و مکانهای تجاری کاربرد بیشتری دارد. این سقف پوشها نسوز بوده و ضریب صوت گیری قطعات آن، بین db 42 الی db 53 متغیر میباشد. حداقل فاصله از سقف cm 15 در نظر گرفته میشود. وزن هر متر مربع سقف پوش پیش ساخته با زیر سازی آلمینیومیkg 20 الی 30 متغیر بوده و نوع سبک kg 15 الی 19 وزن را دارا میباشد. هر سه قطعه m217/1 سطح را پوشش میدهد.
اسلاید 143: روش اجرای سقف پوش گچی 1- ایجاد شبکه بندی سپری و نبشی آلمینیوم.2- اتصال آویزها به سقف اصلی. (در صورت پیشبینی نشدن از قبل)
اسلاید 144: روش اجرای سقف پوش گچی 3- تنظیم فاصله بین پروفیلها بر حسب ابعاد شبکه مورد نظر.4- قرار دادن صفحات گچی داخل شبکهها.
اسلاید 145: روش اجرای سقف پوش گچی اتصال مفتول به سه روش ذیل صورت میگیرد :1- اتصال مستقیم مفتول گالوانیزه به سپری 2- اتصال مفتول گالوانیزه به تسمه کشویی و سپری 3- اتصال میلگرد به فنر تنظیم کننده
اسلاید 146: 4) سقف کاذب آلومینیمی (دامپا یا لمبهای)
اسلاید 147: سقف کاذب آلومینیمی (دامپا یا لمبهای)حدود چهل سال پيش يك مهندس سوئدي در دانمارك كار ميكرد كه كار ايزوله كردن خانههاي را به عهده داشت كه براي اجاره مي ساختند. تمام سعي او اين بود كه اين خانهها سبك، ارزان، سريع ساخته شود. او طرحي سقف كاذبی را ارائه داد كه چند سال بعد در 1968 جايزه بهترين طراحي داخلي را کسب کرد. اسم اين طرح دامپا 10 بود. اسم دامپا از تركيب دو كلمه دانماركي درست شده و به اين صورت تلفظ میشده است: دامپ اوف. این نوع سقف به جهت سبکی وزن و جلای زیبای آن و استفاده فراوان خصوصا در شمال ایران چه در داخل و چه در خارج از ساختمان کاربرد فراوانی پیدا نموده است.
اسلاید 148: سقف کاذب آلومینیمی (دامپا یا لمبهای)از مزایای این سقف عدم اکسیدایسون (زنگ زدگی) آلومینیم بوده و فاقد هزینه نگهداری و تعمیرات است. یکی دیگر از موارد کاربرد این سقف در مکانهایی که، به نوعی با رطوبت سر وکار دارند میباشد به عنوان مثال : سرویس بهداشتی. چون از ورق آلومینیوم 0/5 و 0/7یا گالوانیزه تهیه میگردد نه تنها آتشگیر نیست، بلكه در قبال آتش سوزی مقاوم هم میباشد. از خصوصیات دیگر آن ضریب جذب صوت بالا و قابلیت نصب هر نوع چراغ و دریچه بر روی آن است. وزن سقف تمام شده حدود سه كیلوگرم بر متر مربع میباشد و در قیاس با بقیه سقفها (نظیر رابیتس و گچ و خاك و پانلهای گچی) عملا بار مردهای برای ساختمان محسوب نمیگردد. این نوع سقفها در دو نوع ساده ( بدون سوراخ) و سوراخدار (آكوستیك) تولید شده و به سادگی با رولهای پشم سنگ كه داخل پانلها تعبیه شده ایزوله میگردند كه برای مراكز حساس نظیر اتاقهای فرمان و غیره بسیار مناسب هستند.
اسلاید 149: سقف کاذب آلومینیمی (دامپا یا لمبهای)زیر سازی این سقفها همگی گالوانیزه و ضد زنگ بوده كه مخصوص این سقفها ساخته شده است.روش اجرای سقف دامپا یا لمبه ای بدین صورت است که، پس از اجرای میلگردهای آویز و نصب سپری به فواصل معین از پروفیلهای قوطی به ابعاد cm 3×3 یا cm 4×4 که به سپریها اتصال مییابند، استفاده میشوند. سپس ورقهای آلمینیومیبا پرچ یا پیچ به پرفیل زیرین نصب میشوند. معمولا اشکال این ورقهای آلمینیومیشادولاین، ذوزنقهای و کنگرهای میباشند.
اسلاید 150: محل تعبیه آویز در سقفها1) اتصال آویز در سقف طاق ضربی:اتصال میلگردهای آویز معمولا از میلگرد ساده mm 8 انتخاب میشود. معمولا پس از خم نمودن میلگردها اتصال از ناحیه زیر بال تیر آهنهای پوششی صورت میگیرد. این میلگردها به ارتفاع مورد نظر و به فواصل معین در طول سقف اجرا میشوند. اتصال میلگرد به بال زیرین تیر آهنهای پوششی سقف به کمک جوش از نکات مهم و حائز اهمیت میباشد. معمولا از آن جا که جوش، سر بالا میباشد و احتمال قطرهای شدن آن زیاد است نوع الکترود تعویض شده و طول جوش با بعد بیشتری صورت میگیرد.
اسلاید 151: محل تعبیه آویز در سقفها2) اتصال آویز در سقف بتنی:به دو روش انجام میشود:الف) در این روش، میلگردهای آویز در سقف بتنی، هنگام قالب بندی با فواصل معین به آرماتور اصلی سقف متصل میشوند.بدهی است بهینه ترین حالت، آن است که محل نصب آویزها به طریقی اجرا شود که میلگردهای آویز از درزهای کفراژ عبور نمایند. در غیر این صورت ابتدا قالب (چوبی) سوراخ شده و پس از عبور آویز از آن و مهار نمودن قالب، قبل از بتن ریزی اطراف سوراخ پر شده تا، از عبور شیره بتن جلوگیری به عمل آید. پس از بتن ریزی. مرحله باز نمودن قالبها آویزها سرنج ( ضد زنگ ) آغشته شده تا در اثر رطوبت اکسیده نشوند.
اسلاید 152: محل تعبیه آویز در سقفهاب) در این روش، صفحاتی فلزی در کف قالبهای سقف و تیر قرار داده میشود تا پس از اجرای سقف و قالب برداری، میلگردهای سقف کاذب به این صفحات متصل شود.
اسلاید 153: محل تعبیه آویز در سقفها3) اتصال آویز در تیرچه بلوک :قبل از بتن ریزی سقف تیرچه بلوک، مکانهای سقف کاذب در زیر سقف مشخص میشود. مناسب ترین محل عبور میلگرد فاصله مختصر بین بلوک با تیرچه میباشد. میلگردهای آویز در این حالت خم شده و به آرماتور تیرچه اتصال مییابند. طول مشخص آویزها به اندازه ارتفاع سقف کاذب به علاوه میزان بسته شدن در بالای سقف تعیین میشود. هنگام بتن ریزی به علت نفوذ کامل بتن در حد فاصل تیرچه و بلوک آویز در جای خود تثبیت شده و از حرکت احتمالی آن جلوگیری به عمل میآید.
اسلاید 154: محل تعبیه آویز در سقفها
اسلاید 155: منابع1) راهنمای اجرای سقفهای تیرچه و بلوک - نشریه 82 - سازمان برنامه و بودجه2) اجرای ساختمان (عناصر و جزییات ”جلد دوم“) – حسین زُمَرشیدی – انتشارات زُمرد - تهران3) اجزای ساختمان و کارگاه – سیامک ابراهیمزاده حسنآبادی - انتشارات سیمای دانش - تهران(4 www.nskh.wordpress.com(5 www.parspey.com (6 www.86project8362007.blogfa.com(7 www.kaayer.blogfa.comفهرست اصلی
خرید پاورپوینت توسط کلیه کارتهای شتاب امکانپذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.
در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.
- پاورپوینتهای مشابه
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.