سلول جانوری
اسلاید 1: سلول جانوری سلول انسانی و خصوصیات این سلول
اسلاید 2:
اسلاید 3: سلول جانورییاختههای جانوران یا یاخته های حیوانی با یاخته گیاهی کمی تفاوت دارد. یاخته جانوران، یک یاخته هوهسته ای یا همان یوکاریوت است.
اسلاید 4: تعریف یاختهتئوری سلول که در سده نوزدهم میلادی پدید آمد میگوید که همه اندامگانها از یک یا چند یاخته تشکیل شدهاند، همه یاخته ها از یاخته های پیشین پدید میآیند، همه کارکردهای زیستی یک سازواره در درون یاخته ها انجام میگیرند و اینکه یاخته ها شامل اطلاعات وراثتی لازم برای سامان دادن به کارکرد یاخته و انتقال اطّلاعات به نسلهای آینده یاخته ها هستند.یاخته های بدن پریاختگان در برخی بافتها مانند پوست با پیوند میانیاخته ای به هم متصل میشوند.
اسلاید 5: ویژگیهای سلول های جانوریسلول های جانوری بدون شکل منظماند.نسبت به گیاهان کوچکترند.واکوئل کوچکتری نسبت به گیاهان دارند.لیزوزوم دارند اما گیاهان ندارند.کلروپلاست ندارند.سلول های جانوری فاقد دیواره یاخته میباشند.سلول های گیاهی(به استثناء خزه ها و سرخس ها) به طور کلی فاقد سانتریول میباشند.
اسلاید 6: اندازههای سلول جانورییک سلول جانوری بین ۱۰ تا ۲۰ میکرون قطر دارد، یعنی پنج بار کوچکتر از کوچکترین ذرهای که شما میتوانید با چشم خود ببینید. همین کوچکی سلول باعث شد تا زمان اختراع میکروسکوپ نوری، هیچکس نفهمد که همه جانداران از سلول ساخته شدهاند.
اسلاید 7: اندامکهای سلول جانوری: هستکهستهریبوزوموزیکولشبکه آندوپلاسمی زبر یا خشندستگاه گلژیسیتواسکلتونشبکه آندوپلاسمی نرممیتوکندری یک اندامک است که انرژی مورد نیاز سلول را تأمین میکندواکوئلسیتوپلاسملیزوزومسانتریول
اسلاید 8: اندامکدر زیستشناسی سلولی، اَنْدامَک یا ارگانل یک زیرواحد تخصصی در حصار یک سلول هستند که کارکردی ویژه را شامل میشوند. اندامکهای منفرد معمولاً با غشای دولایهای لیپیدیشان محصور بوده و جداگانه وجود دارند.واژه اندامک از این نگرش میآید که ساختارهای یک بخش از یاخته همچون اندامهای یک بدن هستند. از اینرو با پسوند تصغیر «ـَک» همراه نشدهاند.کارکرد اندامکها بواسطه پژوهشهای میکروسکوپی انجام گرفتهاست. درون یاختههای یوکاریوتی انواع بسیاری از اندامکها دیده میشود. این در حالی است که در سلولهای پروکاریوتی اندامکی فعال وجود ندارد.
اسلاید 9: انواع اندامکدرباره تعریف اندامک تاکنون نظریات گوناگونی وجود داشتهاست.گروه کثیری از زیستشناسان سلولی اندامک را برابر «بخش سلولی» میپندارند، این در حالی است که دیگر زیستشناسان اصطلاح اندامک را محدودتر کردهاند و آن را فقط برای اشاره به آن چیزی که دربردارنده دیانای است که از دیگر جاندران میکروسکوپی، به طریق «درونهمزیستی» نشأت گرفتهاست، بدان واژه اندامک را اطلاق میکنند.برپایه همین تعریف، اندامکها به دو رده جداگانه بخش خواهند شد (مثلاً آنهایی که دربردارنده دیانای خودشان هستند و از درونهمزیستی باکتریایی نشأت گرفتهاند)
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.