سنجش فیبر در گندم
اسلاید 1: شیمی مواد غذایی عملیتعیین مقدار فیبر در گندم
اسلاید 2: اهمیت فیبر در مواد غذایی فیبرهای غذایی بخشی از گیاهان هستند که توسط آنزیمهای موجود در دستگاه گوارش انسان قابل هضم نمیباشند. فیبرهای غذایی فواید زیادی برای حفظ سلامتی انسان و جلوگیری از بیماریها دارند تمام افراد باید روزانه به مقدار لازم از فیبرها استفاده نمایند.میزان توصیه شدهی مصرف فیبر برای مردان ۳۸ گرم و برای زنان ۲۵ گرم در روز است. اکثر مردم فقط حدود نیمی از این میزان یا ۱۵ تا ۱۷ گرم در روز فیبر دریافت میکنند.فیبر اغلب در مواد خوراکی گیاهی از قبیل سبزیجات، میوهها، بنشنها، غلات کامل، آجیلها و مغزها یافت میشود.
اسلاید 3: انواع فیبر در مواد غذایی - فیبرهای محلول : 1- صمغها GUM 2- موسیلاژ گیاهان MUCILAGE 3- جلبکها و خزهها ALGAL 4- اغلب پکتینها- فیبرهای نامحلول : 1-سلولز 2- اغلب همی سلولز 3- لیگنینمنابع سلولز: سیب ، گلابی، نخود ، لوبیا، خانوادهی کلم، سبزیجات ریشهای، گوجهفرنگی، سبوس، گندم کامل، گندم سیاه کامل.همی سلولز: سبوس، غلات، دانههای کامل.لیگنین: گندم کامل، گندم سیاه کامل، توت فرنگی، هلو، گلابی ، آلو ، سبزیجات رسیدهپکتین: سیب، مرکبات ، توتها بخصوص توتفرنگی، لوبیا سبز، هویجصمغها: بلغور جودوسر، لوبیا خشک
اسلاید 4: انواع فیبر در مواد غذایی 1- فیبر های تخمیر پذیر: فیبرغذایی تا رسیدن به رودهی بزرگ همچنان پایدار باقی میماند.در رودهی بزرگ فیبر تخمیرپذیر توسط باکتریهای روده قابلیت هضم یافته و منبعی برای تامین سوخت بدن میشوند.همین فیبر تخمیرپذیر، موجب افزایش تعداد باکتریهای روده و تعادل آنها را تنظیم و تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر می کنند.اکثر فیبرهای تخمیرپذیر، محلولند اما فیبرهای نامحلولی نیز وجود دارند که عملکرد آنها بدین شیوه است.فیبرهای تخمیرپذیر شامل pectin، beta-glucans، guar gum، inulin وoligofructose میشوند.بهترین منبع کامل از فیبرهای تخمیرپذیر انواع لوبیا و بنشنها هستند.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.