سیاره عطارد
اسلاید 1: سیاره عطارد (تیر) تهیه کننده:
اسلاید 2: عطاردتیر یا عُطارِد نزدیکترین سیاره به خورشید در منظومه خورشیدی و تندروترین سیاره منظومه خورشیدی است که با سرعتی حدود ۴۸ کیلومتر بر ثانیه، هر ۸۸ روز یکبار خورشید را دور میزند. از این رو سیارهای گریزپا است و به همین دلیل است که، ایرانیان باستان آن را «تیر» نامیدهاند. در روم باستان «مِرکوری» یا «پیک خدایان» لقبش داده بودند و نام یونانی آن هرمس خدای سرعت بودهاست.
اسلاید 3: عطارد کوچکترین و درونیترین سیاره منظومه خورشیدی است و مانند سیاره زهره در بخش درونی مدار زمین به دور خورشید قرار گرفتهاست. این سیاره قمر ندارد و سطح رو به خورشیدِ آن بسیار داغ و رویه پشت به خورشید آن بسیار سرد است. عطارد مدار انتقالی خود را در ۸۷٫۹۷ روز زمینی میپیماید. مشاهده عطارد از زمین هرگز از ۲۸ درجه فاصله زاویهای فراتر نمیرود. در نتیجه این نزدیکی به خورشید، این سیاره فقط پس از غروب خورشید در افق شرقی پیش از طلوع آفتاب؛ معمولاً در شرایط گرگ و میش، در نزدیکی افق غربی قابل دیدهشدن است. در این زمان، ممکن است به صورت یک ستاره روشن به نظر برسد، اما مشاهده آن اغلب به مراتب دشوارتر از مشاهده سیاره زهره است. عطارد در طول دوره تناوب مداری خود، طیف کاملی از گامهای سیارهای را، مانند زهره و ماه، به نمایش میگذارد که به صورت تلسکوپی از زمین میتواند تماشا و پیگیری شود. طول دوره تناوب مداری این گامهای عطارد (همزمانی با توجه به جابهجایی زمین) در حدود ۱۱۶ روز است.
اسلاید 4: دهانه های برخوردی:دهانههای برخوردی سیاره عطارد به نام نویسندگان و هنرمندان مشهور جهان نامیده شدهاند که در میان آنها نام شاعران مختلف ایرانی نیز دیده میشود از جمله: دهانه فردوسی، دهانه نظامی، دهانه رودکی، و دهانه نوایی. یکی از دشتهای بزرگ عطارد به نام هامونه تیر نیز نام فارسی این سیاره را برخود دارد.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.