سیستم بلادرنگ
اسلاید 1: سیستم بلادرنگارائه:
اسلاید 2: مقدمهسیستم بلادرنگ به سیستم هایی گفته می شود، که در آنها وظیفه های مربوط به درخواست ها باید در کمتر از زمان مشخص شده ای اجرا شوند. از جمله کاربرد های این نوع سیستم ها می توان به سیستم های حساس پزشکی، برخی سیستم های نظامی، کنترل سیستم های نیروگاه های هسته ای و … اشاره کرد. در این گونه سیستم ها باید پاسخ درخواست ها حتماً در زمان مشخصی ارسال گردد و در غیر این صورت سیستم دچار اختلال شده و حتی در کاربردهای حساس می تواند منجر به یک فاجعه گردد. از این روست که نوع پیاده سازی، کنترل زمان پاسخ گویی،سربار و نحوه الگوریتم های پیاده سازی شده و همچنین بستر سیستم عامل (RTOS) و سخت افزار حائز اهمیت فراوان است.
اسلاید 3: به طور کلی سیستم های بلادرنگ و سیستم های توزیع زمانی دو پیاده سازی کاملاً متفاوت داشته و در نوع عملکرد کاملاً متفاوت عمل می کنند. زیرا به دلیل ماهیت پاسخ دهی بلادرنگ، حافظه اشتراکی و اشتراک زمانی عملاً کاربرد نخواهد داشت. به همین دلیل است که در سیستم های بلادرنگ معمولاً اثری از سیستم عامل های نسل جدید و مدرن به چشم نمی خورد و در اکثر آنها از رسانه های ذخیره سازی مانند هارد دیسک ها نیز خبری نیست.
اسلاید 4: تفاوت سیستم های بلادرنگ و غیر بلادرنگ چیست؟تفاوت عمده یک سیستم بلادرنگ و غیر بلادرنگ این است که در یک سیستم بلادرنگ، مهلت زمانی یک وظیفه یا به عبارتی محدودیت زمان پاسخگویی به وقایع، دارای اهمیت زیادی است. بطوری اگر مهلت زمانی یک وظیفه رعایت نشود، نه تنها کیفیت عملکرد سیستم کاهش مییابد بلکه ممکن است منجر به لطمه های ناخواسته یا خطاهای غیر قابل برگشت به سیستم شود.
اسلاید 5: تصور اشتباهی که درباره یک سیستم بلادرنگ وجود دارد این است که فکر می کنیم یک سیستم بلادرنگ، سیستمی با سرعت بالا است. در صورتیکه یک سیستم بلادرنگ الزماً یک سیستم با سرعت بالا نیست. یک سیستم میتواند خیلی کُند کار کند، ولی در پاسخ دادن به رخدادها سرعت مناسبی داشته باشد.با توجه به کاربردهای سیستم های بلادرنگ و درجه حساسیت و فوریت واکنش به رخدادها خارجی، این سیستم ها به دو دسته ی سیستم بلادرنگ سخت و سیستم بلادرنگ نرم تقسیم میشوند.
اسلاید 6: سیستم بلادرنگ سخت (Hard )در این نوع سیستم بلادرنگ، کار انجام شده توسط سیستم، بایستی دقیقا به موقع انجام شود و هیچ گونه تاخیری قابل قبول نیست و اگر نه سبب ناتوانی سیستم میشود. يك رد ه بندي كلاسيك، سيستم هاي سخت يا فوري است؛ اتمام يك فرايند بعد از محدوديت زماني مضر است كه باعث ايجاد خطا در منطقه بحراني ميشود. از طرف ديگر سيستم هاي بلادرنگ نرم با اين ديركرد مقابله كرده و ممكن است با كيفيت بهتر پاسخ دهد.در سيستمهاي تعبيه شده، سيستمهاي بلادرنگ سخت در سطح پاييني از سخت افزار فيزيكي عمل ميكند. براي مثال سيستم كنترل موتور ماشين يك سيستم بلادرنگ سخت است چون ممكن است سيگنال هاي تاخير به موتور آسيب برسانند.مثال دیگر سيستم هاي جاسازي شده در دستگا ه هاي پزشكي مثل دستگاه تنظيم كننده ضربان قلب
اسلاید 7: سیستم بلادرنگ نرم (Soft )در این نوع سیستمها، اگر وقفه به موقع انجام شود باعث بهتر اجرا شدن آن عمل میشود، ولی گاهی مواقع آن عمل دیرتر هم میتواند انجام شود و این سیستمها سعی میکنند تا وقفه را اجرا کنند، یعنی این سیستمها به دلیل اینکه تاخیر را مجاز میدانند، در جاهایی کاربرد دارند که حساسیت انجام کارها در آنجا پایین باشد. مثلا در برنامههای چندرسانهای یا نمایش دهندههای وضعیت.
اسلاید 8: سیستم بلادرنگ ثابت (Firm )در این نوع سیستمهای بلادرنگ که معمولا در تقسیمبندیها به عنوان یک نوع مجزا، محسوب نمیشوند، وقفهها هم به صورت سخت و هم به صورت نرم هستند. یعنی اجرا نشدن وقفه، آن عمل را بیفایده میکند (مثل وقفههای سخت) هر چند که گهگاه این وقفه میتواند اجرا نشود (مثل وقفههای نرم).
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.