11 صفحه
781 بازدید
07 شهریور 1400

صفحه 1:
with GOD

صفحه 2:

صفحه 3:
مقدمه با توجه به صنعت رو به گسترش آبزی پروری در دنیا و افزایش تقاضا برای غذاهای دریایی. صنایع شیلاتی مانند صید و صنایع فر آوری آبزبان. (تولید سوریمی, بسته بندی. کنسرو انواع آبزیان پودر ماهی و غیره) نیز اند نظر به اینکه در حال حاضر حدوداً نیمی از لاشه ما خوراکی است و توسط انسان مصرف می شود و تحت عنوان ضایعات صنایع عمل آوری دور ربخته می شوند که سرشار از پروتئین و چربی های| غیر اشباع هستند اين محصولات عمدتاً شامل استخوان. امعاء و احشا. پوست. فلس و ستون مهره می باشند که می توانند برای تولید فر آورده| هایی با ارزشی بالا مورد استفاده قرار گیرند اگر ضایعات تولید شده بطور صحیح‌مدیریت شده و به عنوان سوبسترا غنی از پروتئین جمع آوری بس از آماده سازی اولیه و هضم آنزیمی به یک بیوراکتور زیستی هدایت گردد. می توان محصولات متنوعی با پایه ميكروبى توليد كرده و با اهداف گوناگون مورد استفاده قرار داد این لمر در نهایت از آلودگی محیط زیستی ناشی از دور ریز آنها جلوگیری می کند. سیلاژ ماهی منبعی سرشار از پروتئین می باشد و ارزش تغذیه ای آن با محصولی نظیر پودر ماهی قابل رقابت است و در ساخت های خشک. مرطوب و نیمه مرطوب می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

صفحه 4:
سیلاژ ماهی یک فرآورده مایع حاصل از ماهی کامل, ماهی کم مصرف. ماهی خرد شده و ضایعات ماهی در طی یکسری از فعل و انفعالات شیمیایی توسط آنزیم های ماهی و در حضور یک اسيد (آلى و معدنى) و يا يك کربوهیدرات قابل تخمیر است. آنزیم باعث تجزیه پروتئین ماهی به واحدهای محلول کوچکتر شده و اسید اضافه شده به عنوان یک کاتالیزور. سرعت عمل آنزیم را افزایش داده و همچنین از رشد باکتری ها و قارج ها در محیط جلوگیری می کند چنین,کربوهیدرات های تخمیری تامین انرژی مورد نیاز برای رشد باکتری های اسید لاکتیک را به منظور جلوگیری از فساد باکتریایی به عهده دارند. روش های مختلف تولید سیلاژ سیلاژ ماهی به سه روش مختلف اسیدی (شیمیایی). تخمیری و آنزیمی تولید می شود: در تهیه ی سیلاژ اسیدی می توان از اسید های متفاوت (اسیدهای معدنی. اسیدهای آلی یا ترکیبی از آنها) استفاده کرد که اسیدهای آلی مانند اسید فرمیک معمول تر از اسیدهای معدنی هستند. در روش تخمیری با اضافه کردن لاکتوباسیلوس ها (1.۵0136 ۸610 6016۲712 به عنوان کشت آغازگر و یک منبع کربوهیدرات به مواد خام انجام می شود. در روش آنزیمی می توان از آنزيم های مختلفی مانند پپسین,پروتناز یا آنزيم های دیگر استفاده کرد که بسته به نوع آنزیم. فرآورده هایی با ویژگی های متفاوت از جمله (درجه ی هیدرولیز و ترکیب اسیدهای آمینه) تولید می شود.

صفحه 5:
فرآیند تولید سیلاژ ماهى در تولید سیلاژ؛ سیستم کار باید به گونه ای باشد که ماده خام بلافاصله پس از دریافت.خرد و با اسید مخلوط شود. بدین ترتیب با توجه به تازگی ماهى عمل تبدیل با سرعت بیشتری انجام می شود (ماندگی ماهی باعث کندی عمل خواهد شد). بسیار مهم است که عمل مخلوط شدن بطور کامل انجام پذیرد بطوریکه تعام ماهی در تماس با اسید قرار گیرد؛زیرا قسمت هایی که در تماس با اسید قرار نگیرند فاسد | می شوند درجه اسیدتیه مخلوط باید 03 برابر با ۴یا کمتر داشته باشد تا بتواند از عمل باکتری ها جلوگیری نماید. | پس از اختلاط اسید و ماهی, روند تولید سیلاژبه طور طبیعی آغاز می شود اما بهتر است گهگاهی مخلوط هم زده شود تا یکنواختی آن حفظ شود پس از اینکه سیلاژ | تهیه شد همانند سایر مایعات بسته بندی می شود و توسط محفظه ها و کانتینرهای مخصوص حمل و نقل خواهد شد گاهی اوقات سیلاژ را با غلات مخلوط مى کنند تا محصولی نیمه خشک به دست آید که در عمل تولید سيلا مورد استفاده قرار مى كيرند به شرط مقاوم بودن در برابر اسید می توانند به هر شکل و اندازه ای باشند. بعضی از ظروف استیل که در تهیه و یا حمل سیلاژ از آنها استفاده می شود باید با لایه های پلی اتیلن پوشانده شوند تا از زنگ زدگی آنها ممانعت به عمل آید. تانک هایی| که با قیرهای معدنی (قیر طبیعی) پوشیده شده اند.برای نگهداری مقادیر زیاد سیلاژ مناسب هستند. اندازه و تعداد تانک های مورد استفاده نیز به مقدار و نوع مواد خام مصرفی بستگی دارند. طبق بررسی های انجام شده اثر عواملی همچون نوع ماده اولیه. مدت زمان و دمای ذخیره سازی, شرایط ذخیره سازی هوازی یا بی هوازی و غیره بر خواص این فرآورده تاثیرگذار خواهند بود. سا سک 0 ی

صفحه 6:
اسید های مصرفی اسید فرمیک. اسید سولفوریک و اسید کلریدریک از اسیدهای معمول مورد استفاده در فر آیند تولید سیلاژ ماهی می باشند. استفاده از اسید سولفور یک و اسید کلریدریک (اسیدهای معدنی) سیلاژهایی با اسیدیته کمتر تولید می کنند و به همین جهت قبل مصرف سیلاژ باید اقدام به خنثی سازی آن به کمک آهک کرد. اسید فرمیک به نسبت اسید سولفوریک و اسید کلریدریک گران قیمت تر است و اسیدیته سیلاژ را کمتر اسیدی می کند و به همین | دلیل نیازی به مرحله خنثی سازی ندارد. ترکیبات سیلاژ ماهی ترکیب سیلاژ ماهی بسیار مشابه موادی است که از آن تهیه می شود در یک نمونه آنالیز امعاء و احشا ماهی سفید ملاحظه می شود که/و۸ درصد آن از آب. ۱۵ در پروتئین. ۵/۴درصد خاکستر و ۵ درصد چربی است و ترکیب سیلاژ تهیه شده از امعاء و | شا تقریبا مشابه آن/ می باشد. همه ماهیان چرب از جمله مار ماهی شنی: حاوی پر و چربی بالاتری می باشند و به نسبت کمتری آب و خاکستر دارند. نمونه هایی که برای آزمایش انتخاب می شوند باید فقط پس از اختلاط کامل از سیلاژ گرفته شوند تا اطمینان حاصل شود که نمایانگر همان ویژگی های سیلاژ هستند. اسیدیته را فقط هنگامی که حجم های بزرگتری از سیلاژ تهیه می شود باید اندازه گیری نمود اگر از اسید فرمیک استفاده شود 013 باید در حدود ۶۱۳-۴ باشد. اگر بالاتر از ۴ باشد باید اسید بیشتری اضافه نمود و اگر 3 پایین تر از ۸۱۳ باشد باید اسید کمتری اضافه نمود. البته مقدار درست اسیدی که باید اضافه شود را می بایست با تحقیقات و تجربیات بیشتر به دست آورد اما مقدار توصیه شده فعلی می تواند راهنمای خوبی باشد.

صفحه 7:
مدت زمان ماندگاری سیلاژ ماهی در صورتی که میزان اسیدیته سیلاژ ماهی مناسب باشد حداقل به مدت ۲ سال در دمای اتاق بدون فساد باقی می ماند. طی این مدت پروتئین قاب حلالیت بیشتری پیدا می کند و مقدار اسید چرب آزاد (1154) كه عامل مهمى در تعيين كيفيت مى باشد. در روغن هر نوع ماهی افزایش می یبد البته اين تغييرات تغذیه ای زیاد مهم نمی باشند. اما به لحاظ تجاری نباید سیلاژ ماهی را بیشتر از ۶ ماه نگهداری نمود. همچنین طی مدت نگهداری بافت سيلارٌ نرم تر مى شود و بوى ملايم مالت مانند به تدريج افزايش مى يابد. موارد کاربرد سیلاژ ماهی سیلاژ ماهی دارای مقادیر کافی اسیدهای آمینه ضروری است که می تواند به عنوان یک منبع پروتئین با ارزش غذایی زیاد. برای تغذیه گونه های مختلف جانوری از جمله جوجه های گوشتی. بره هاء ‎gh jel‏ بلدرچین های تخمگذار. گاو شیری.مرغ های تخمگذاروخوک هامورد استفاده

صفحه 8:
جایگاه سیلاژ ماهی در مناطق مختلف جهان هر چند تولید مرحله آزمایشگاهی سیلاژ ماهی در سال ۱۹۳۶ میلادی در کشور سوئد با استفاده از اسید هیدروکلریک.اسید فرمیک و اسید سولفوریک آغاز گردید ولی به دلیل عدم آشنایی روش های بهینه تولید. استفاده و ذخیره سازی سیلاژتولیدی در شرایط محیطی در مناطق گرمسیری موجب عدم موفقیت آن فرایند گردید.در حال حاضر تولید سیلاژ در شکل تجاری آن تنها در کشورهای دانمارک .لهستان و نروژ صورت می پذبرد.

صفحه 9:
مزایا و معایب تولید سیلاژ یکی از مهمترین مزیت های تولید سیلاژ . استفاده از امعاء و احشا ماهی ها و نیز سایر ضایعات ماهی به ویژه در مناطقی است که فاقد کارخانه تولید پودر ماهی می باشند . بنابراین ایجاد کارخانه های تولید سیلاژ می تواند باعث ایجاد ارزش افزوده و کاهش ضایعات شود . به طور خلاصه مزایا و معایب تولید سیلاژ به جای تولید پودر ماهی به شرح ذیل می باشد : مزايا : ‎-١‏ مزيت اصلى سيلا . وجود مقادير زياد بروتئين و اسيدهاى آمينه ضرورى مانند ليزين است به همين دليل جزو افزودنى هاى كران قيمت به خوراک طیور و آبزیان می باشد . . 1 0 ۲- هزینه های تولید آرد ماهی ( پودر ماهی ) نسبتا الاست درحالیکه هزینه ماشین آلات و تجهیزات مربوط به تولید سیلاژ نسبتاًپایین است . ۳- در تولید پودر ماهی به مهندسین و نیروی کار متخصص نیاز است در صورتیکه در تولید سیلاژ از کارگران غیر ماهر هم می توان استفاده نمود ۴- در هنگام تولید پودر ماهی بوی نامطبوعی حاصل می شود که از لحاظ زیستی مشکل زا است مگر در مواردی که از تجهیزات ویژه ای در کار استفاده شود اما در هنگام تهیه سیلاژ هیچ بوی بدی به مشام نمی رسد. اشاره شد تولید سیلاژ در شکل تجاری آن. تنها در کشورهای دانمارک . لهستان و نروژ صورت می پذیرد بنابّاین ایجاد صنایع مرتبط می توند از آور و اشتغال زا باشد .

صفحه 10:
۱- حمل و نقل آرد ماهی ( پودر ماهی ) آسان تر از حمل و نقل سیلاژ است . زیرا اولی به شکل پودری است که حجم کمی را اشتغال می کند اما سیلاژ | به شکل مایع است و در حدود ۴ تا ۵ برابر حجم بیشتری را اشغال می نماید . بنابراین هزینه های مربوط به حمل و نقل آن بسیار گران تر تمام می شود. ۲- بازاریابی پودر ماهی بسیار آسان تر است . زیرا محصولی است که به خوبی شناخته شده است اما بازار. شناخت بسیار کمتری درخصوص سیلاژ دارد . تولید سیلاژ گاهی اوقات به عنوان یک محصول اولیه در جهت تولید پودر ماهی صورت می پذیرد .

صفحه 11:

39,000 تومان