shenakhte_bimariha_va_masdomiyatha

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “شوک”

شوک

اسلاید 1: بنام خدا شناخت بیماریها ومصدومیتهاموضوع تحقیق:شوکاستاد ارجمند:خانم دکتر اختر جمالیدانشجو:مه دخت خادم حسینیمنبع:خونریزی و شوکنگارش:دکتر سعید حمیدی،دکتر مصطفی شاه رضایی

اسلاید 2: شوک چیست وچگونه ایجاد می شود؟شوک عکس العمل بدن در برابر خونرسانی ناکافی به بافتها و اندامهای بدن .عوامل متعددی که ناشی از بیماری و یا جراحت حاد هستند در مصدوم ایجاد شوک میکنند اگر قلب نتواند به خوبی عمل پمپاژخون را انجام دهد و رگهای بدن را پرازخون نگه دارد شوک ایجاد می شود همچنین کاهش زیاد خون و یا پلاسما ایجادشوک می کند.

اسلاید 3: انواع شوک:شوک هیپوولمیکشوک کاردیوژنیکشوک نوروژنیکشوک سایکوژنیکشوک آنافیلاکتیکشوک سپتیکشوک متابولیک

اسلاید 4: شوک هیپوولمیک: شوک ناشی از کاهش حجم خون می باشد. رایجترین نوع شوک درمصومین است که خطرناک نیزمی باشد.در اکثر موارد تروما،شوک کمبود حجم خون به علت خونریزی است که به آن شوک خونریزی می گویند علاوه برکاهش کل خون ممکن است کاهش پلاسمای خون نیز باعث کاهش شدید حجم خون شود اغلب آسیب های شغلی و سوختگیهاچنین وضعی ایجاد می کنند.

اسلاید 5: شوک کاردیوژنیک: شوک ناشی از اختلال عمل قلب است که شوک قلبی نیز نامیده می شود.ممکن است اختلال عمل قلب بدون وجود آسیب مستقیم خود قلب ایجاد شود و این در مواردی است که برگشت خون سیاهرگی به قلب قطع شود.

اسلاید 6: شوک نوروژنیک: شوک عصبی است که آسیب نخاعی می تواند اعصاب سمپاتیک مربوط به رگهای خونی را دچار ضایعه کند که باعث اتساع ناگهانی رگهای خونی و افت ناگهانی فشار خون می شود.

اسلاید 7: شوک سایکوژیک: شوک روانی است که حوادث ناگوار وتلخ مثل دیدن زخم یا خونریزی شدید یا شنیدن خبرهای بد یا درد شدید وناگهانی ممکن است اتساع عروقی ایجاد کند که شخص ممکن است دچارغش شود ولی معمولا در عرض چند دقیقه بهبود می يابد.

اسلاید 8: شوک آنافیلاکتیک: شوک حساسیتی است که حساسیت حاد و شدید بدن نسبت به يک ماده خارجی که باعث اتساع حاد رگهای خونی می شود.

اسلاید 9: شوک سپتیک: شوک عفونی است که عفونت شدید و منتشر در بدن شکل شدید و خطرناکی از شوک را ایجاد می کند در شوک عفونی نه تنها رگهای خونی گشاد می شوند بلکه جدار آنها نیز تخریب شده و نسبت به حالت عادی نفوذ پذیری بیشتری پیدا می کنند در نتیجه پلاسمای بیمار از طریق جدار رگهای خونی به اطراف نشت پیدا کرده موجب کاهش حجم خون (شوک کمبود حجم) می شود.

اسلاید 10: شوک متابولیک: مربوط به تغییرات شیمیایی بدن است (از جمله تنظیم نمک و اسید بدن) و همچنین از کار افتادن غدد فوق کلیوی، تیروئید هیپوفیز ممکن است شوک ایجاد کند.

اسلاید 11: تشخیص شوک: علائم و نشانه های شوک معمولا به ترتیب بروز می کنند با این حال ما باید قبل از اینکه تمام نشانه های شوک در مصدوم بروز کند مداوای خود را آغاز کنیم.

اسلاید 12: نشانه های معمول شوک: تغییروضعیت هوشیاری و رفتار،بی قراری و هیجان یا ضعف و سستی ،کاهش هوشیاری یا گیجی،خوا آلودگی و یا حتی بیهوشی.

اسلاید 13: شکایتهای معمول: ضعفتشنگیتهوعاحساس سرماسرگیجه

اسلاید 14: علائم حیاتی در شوک: نبض – سریع و ضعیفتنفس – سریع و کم عمق یا با زحمت و گاهی نامنظم و صدادارپوست و غشاهای مخاطی- پوست سرد و رنگ پریده و مرطوبپرشدگی مویرگی ضعیففشار خون – تنها در مراحل بعدی افت می کندبرون ده ادراری – کاهش یافته (کمتر از 30 میلی لیتر در دقیقه یا قطع کامل)

اسلاید 15: جلوگیری از شوک و کنترل آن: اقدامات درمانی برای بیمارانی که دچار شوک شده اند و یا احتمال شوک قریب الوقوع در آنها می رود، مشابه است . بهترین کار، جلوگیری از شوک است. هرگاه احتمال بروز شوک وجود دارد، اکسیژن خالص با غلظت زیاد به بیمار برسانید.

اسلاید 16: مراحل مراقبتهای اورژانس: راه تنفسی بیمار را باز کنید.جهت این کار یک دست را برروی پیشانی مصدوم و دست دیگر را زیر چانه او قرار دهید.سر مصدوم را به عقب خم کنید. این کار سبب می شود دهان او اندکی باز شود. اگر مصدوم نفس می کشد مجاری تنفسی او را باز نگه دارید.اگر مصدوم نفس نمی کشد به او تنفس مصنوعی بدهيد.مراقب مواد مترشحه و استفراغ مصدوم باشید ودرصورت وجود آنها را پاک کنید. اگر تنفس و گردش خون مصدوم متوقف شده است اقدامات قلبی ريوی (CPR) را انجام دهید.خونریزی را مهار کنید.از روشهای زیر استفاده کنید:اعمال فشار مستقیم،بالا نگه داشتن عضو مجروح ،اعمال فشارنقطه ای و یا دیگر راههای لازم.هرچه سریعتر به مصدوم اکسیژن برسانید. کمبود اکسیژن دراثر کاهش جریان خون ایجاد می شود به مصدوم اکسيژن خالص برسانید و مراقب باشید زیرا احتمال استفراغ وجود دارد.در صورت وجود آسیب احتمالی در ناحیه ستون فقرات، مصدوم را بی حرکت نگه دارید.شکستگیها را آتل بندی کنید. این کار باعث می شود که خونریزی و درد که هر دو شوک را تشدید می کنند تخفیف یابند.مصدوم را به تندی و با شدت تکان ندهید چرا که حرکت بدن شوک را تشدید می کند.

اسلاید 17: مراحل مراقبتهای اورژانس: مصدوم را بی حرکت نگه دارید.اگر مصدومینی که دچار شوک شده اند،بی حرکت وآرام باشند،شانس بیشتری برای زنده ماندن خواهند داشت.ازکاهش دمای بدن جلوگیری کنید.باید دمای بدن مصدوم را تا حد امکان به میزان طبیعی نگه دارید. زیرمصدوم پتو قراردهیدو روی او را نیز با پتو بپوشانید.هیچ چیز به مصدوم نخورانید. مصدومی که دچار شوک شده است،دهانش خشک می شود و احساس تشنگی می کند. مصدوم نباید هیچ دارویی بنوشد. هیچ نوع غذا و دارویی را از طریق دهان به مصدوم ندهید.اگر چنین کنید،احتمال وقوع استفراغ را در مصدوم افزایش می دهید.کاملا مراقب مصدوم باشید. زمانیکه وی را معاینه می کنید،علایم حیاتی را نیز دراو بررسی کنید و آنها را یادداشت نمایید،تا زمانیکه مصدوم برای انتقال آماده می شود و در ضمن انتقال به مراکز درمانی علائم را هر پنج دقیقه کنترل کنید و یادداشت نمایید و یادداشتهای خود را نیز با وی منتقل کنید.هدف درمان اولیه در شوک کمبود حجم،جلوگیری از تداوم از دست دادن خون است و هدف درمان جایگزینی خون از دست رفته با دادن مایع است.انتفال خون تنها بادستور پزشک و در مراحل ذرمان انجام می شود. در مرحله اول درمان در صحنه حادثه یک سرم فیزیولوژیک یامحلول رینگر لاکتاک می تواند با حجم مناسب به مصدوم تزریق شود.

20,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید