ضوابط و استانداردهای طراحی هتل
اسلاید 1: بسم الله الرحمن الرحیم
اسلاید 2: ضوابط و استانداردهای طراحی هتلStandard Of Hotel Design
اسلاید 3: نوعي واحد اقامتي و ساختماني مجهز و معمولاً چند طبقه كه در نقاط مختلف براي اقامت و آسايش مسافران و گردشگران احداث ميگردد و داراي اتاقها و سالنهاي مختلف جهت بر پایي جشنها ، مهمانيها ، كنفرانسها و سمينار ، رستوران ، تريا و ... جهت ارائه خدمات و سرويسدهي به ميهمانان باشد . عموماً در هتل كليه مسايل رفاهي و آسايشي ميهمان مهيا بوده و بر اساس ارائه خدمات و سرويسدهي و امكانات موجود از يك ستاره تا پنج ستاره درجهبندي ميشوند.هتل
اسلاید 4: حداقل مساحت زمين لازم 2500 متر مربع مي باشد حداكثر نسبت زيربناي هر طبقه ( به استثناي زيرزمين و پاركينگ) به مساحت زمین 60% مي باشد نصف مساحت محوطه(فضاي باز ) بايد به فضاي سبز اختصاص داده شود.طرح هاي ساختمان هاي احداثي بايد به تاييد سازمان ميراث فرهنگي كشور برسد.هتل
اسلاید 5: دياگرام نحوه قرارگيري فضاهاي عمومي اتاق برگزاري مراسم و فعاليت هااداريپيشخوان لابيفروشگاه هالابياتاقهاي خوابسالن نشيمنرستورانگاراژفضاي ورزشی
اسلاید 6: نمودار دفتر لابیمدیر دفتر لابیفضای کاردفتر لابیمدیر رزرواسیونرزرواسیوناپراتور تلفن هاتجهیزات تلفنمعاون مدیرپذیرشصندوق اماناتمدیریت اتاقهااتاق حسابداریصندوق واریز پول
اسلاید 7: حداقل مساحت لابي به نسبت هر اتاق برابر 2 متر مربع است. امور اداري شامل اتاق مدير، معاون، حسابداري، كارگزيني و غيره در همكف يا حداكثر با يك طبقه اختلاف سطح از طبقه همكف پيش بيني شود. پيش بيني حداقل 3 تلفن عمومي تلفن مخصوص تماسهاي راه دور حداقل يك كابين در محل مناسب سرسراي ورودي لابی
اسلاید 8: حداقل مساحت لابي به نسبت هر اتاق برابر 2 متر مربع است. امور اداري شامل اتاق مدير، معاون، حسابداري، كارگزيني و غيره در همكف يا حداكثر با يك طبقه اختلاف سطح از طبقه همكف پيش بيني شود. پيش بيني حداقل 3 تلفن عمومي تلفن مخصوص تماسهاي راه دور حداقل يك كابين در محل مناسب سرسراي ورودي لابی1/10
اسلاید 9: حداقل مساحت لابي به نسبت هر اتاق برابر 2 متر مربع است. امور اداري شامل اتاق مدير، معاون، حسابداري، كارگزيني و غيره در همكف يا حداكثر با يك طبقه اختلاف سطح از طبقه همكف پيش بيني شود. پيش بيني حداقل 3 تلفن عمومي تلفن مخصوص تماسهاي راه دور حداقل يك كابين در محل مناسب سرسراي ورودي لابی
اسلاید 10: دياگرام ارتباطي طبقات آسانسور پرسنلارتباط عموديراهرو طبقاتخانه داري طبقاتپله فراراتاقهاسرویسها
اسلاید 11: حداقل عرض راهرو طبقات تا 18 متر طول : 1/8 - 2 متر در صورت در نظر گرفتن اتاق مهمان در دو طرف راهرو در ورودي نبايد روبروي يكديگر قرار گيرند.پيش بيني فضاي مناسبي در طبقات براي ارائه خدمت با اتاق ها راهرو
اسلاید 12: حداقل تعداد اتاق احداثي برابر 100 واحدعرض اتاقها : استاندارد 3/65 – 3/7 مترتجملاتی 4/1 مترسوئیت 6 متر كليه اتاق ها بايد داراي نور طبيعي باشند و ارتفاع كف پنجره نبايد از 1 متر بيشتر باشد و سطح پنجره ها نيز بايد متناسب با اقليم منطقه در نظر گرفته شونداتاقها
اسلاید 13: اتاقها حداقل تعداد اتاق احداثي برابر 100 واحدعرض اتاقها : استاندارد 3/65 – 3/7 مترتجملاتی 4/1 مترسوئیت 6 متر كليه اتاق ها بايد داراي نور طبيعي باشند و ارتفاع كف پنجره نبايد از 1 متر بيشتر باشد و سطح پنجره ها نيز بايد متناسب با اقليم منطقه در نظر گرفته شوند
اسلاید 14: اتاقها اتاق ها بايد داراي گنجه توكار با حداقل 60 سانتيمتر و ارتفاع 2 متر و طول آن حداقل 1/6 متر باشد.حداقل مساحت سرويس بهداشتي در كليه اتاق ها شامل دستشويي ، توالت و وان 4 متر مربع مي باشدسويت بايد شامل اتاق خواب، فضاي نشيمن با نور طبيعي براي هر دو فضا؛ به نسبت 10% اتاق هاي مهمان باشد.
اسلاید 15: حداقل مساحت اتاق يك نفره با تخت خواب به ابعاد 1*2 متر بدون احتساب فضاي حمام و راهرو ورودي 14 متر مربع مي باشد.حداقل 15% از تعداد كل اتاق هاي مهمانان بايد يك نفره باشد. اتاق یک نفره
اسلاید 16: اتاق یک نفره حداقل مساحت اتاق يك نفره با تخت خواب به ابعاد 1*2 متر بدون احتساب فضاي حمام و راهرو ورودي 14 متر مربع مي باشد.حداقل 15% از تعداد كل اتاق هاي مهمانان بايد يك نفره باشد.
اسلاید 17: حداقل مساحت اتاق دو نفره با تخت خواب به ابعاد 1/65 * 2 متر (بدون احتساب فضاي حمام و راهرو ورودي) 17 متر مربع مي باشد. حداقل 30% از تعداد كل اتاقهاي مهمانان بايد دو نفره باشد. اتاق دو نفره
اسلاید 18: اتاق دو نفره حداقل مساحت اتاق دو نفره با تخت خواب به ابعاد 1/65 * 2 متر (بدون احتساب فضاي حمام و راهرو ورودي) 17 متر مربع مي باشد. حداقل 30% از تعداد كل اتاقهاي مهمانان بايد دو نفره باشد.
اسلاید 19: کلیه سرویس های بهداشتی اتاقها باید به فضای باز یا به حیاط خلوتی که اتاقها از آن نور نمی گیرند پنجره داشته باشد. حداقل ارتفاع کف تا زیر سقف سرویسهای بهداشتی : 2/20 متر حداقل ابعاد زیردوشی 80 * 80 سرویس
اسلاید 20: کلیه سرویس های بهداشتی اتاقها باید به فضای باز یا به حیاط خلوتی که اتاقها از آن نور نمی گیرند پنجره داشته باشد. حداقل ارتفاع کف تا زیر سقف سرویسهای بهداشتی : 2/20 متر حداقل ابعاد زیردوشی 80 * 80 سرویس
اسلاید 21: پيش بيني پله فرار در ساختمان هاي بيش از دو طبقه بر روي همكفحداكثر فاصله پله فرار از دورترين اتاق نبايد از 30 متر بيشتر بوده و بايد به طبقه همكف و به محوطه باز و يا معابر عمومي منتهي شود.پيش بيني سيستم اعلام و اطفاء حريق پله فرار
اسلاید 22: آشپزخانه ارتباط با بيرون هتلرستورانغذاخوري پرسنلآشپزخانهانبار زبالهكافي شاپآسانسور پرسنليانبار مواد اوليهاتاقها
اسلاید 23: دياگرام مجاورت خدمات غذایی زبالهبارانداز دریافتانبار اماکن عرضه غذا و نوشیدنیآشپزخانه اصلیغذاخوری کارکنانرستورانسالن عرضه نوشیدنیآبدارخانه کافی شاپپیش فضاهای اتاقهای مراسم و فعالیتهاکافی شاپخدمات رسانی به اتاقهاآسانسورهای خدماتیاتاق ضیافاتآبدارخانهسالن جشن ها
اسلاید 24: حداقل سطح لازم رستوران 1/8 متر مربع براي هر اتاق مي باشدحداقل مساحت رستوران 200 متر مربع رستوران
اسلاید 25: رستوران در هتل هايي كه فضاي رستوران مورد استفاده افراد غير مقيم نيز هست بايد درب وروي مجزايي در نظر گرفته شود تا باعث ايجاد مزاحمت براي قسمت هاي داخلي بخصوص سالن نشيمن(لابي) نشود.
اسلاید 26: رستوران داشتن رستورانهاي سنتي و رستوران هاي اختصاصي.حداقل نسبت مساحت آشپزخانه به مساحت رستوران برابر 60%
اسلاید 27: رستوران پيش بيني سالن چايخانه(كافي شاپ) و كافه تريا در مجاورت فضاهاي عمومي از قبيل سالن نشيمن(لابي)
اسلاید 28: رستوران پيش بيني ورودي مجزا با محلي براي بارانداز بطوري كه ورودي مذكور دور از ديد مهمانان هتل باشد.
اسلاید 29: رستوران انبار هاي مركزي نگهداري مواد غذايي- انبار روزانه مواد غذايي - انبار ظروف و لوازم مخصوص آشپزخانه و رستوران - انبار مركزي خانه داري جهت نگهداري پتو ، ملحفه و غيره - انبار وسايل فني و تاسيساتي متناسب با ظرفيت هتل بايد پيش بيني شود.
اسلاید 30: رستوران سردخانه نگهداري انواع سبزيجات(بالاي صفر) و سردخانه نگهداري انواع گوشت(زير صفر) بايد در نظر گرفته شود.
اسلاید 31: رستوران سرويس هاي بهداشتي مجزاي زنانه و مردانه به تعداد مناسب جهت مهمانان با پيش ورودي (فيلتر) در مجاورت سالن رستوران
اسلاید 32: احداث مغازه هاي مختلفي از قبيل گل فروشي، عطريات، جواهرات، غرفه صنايع دستي، عتيقه فروشي، نمايشگاه، و ساير مغازه هاي مناسب مهمانخانه.آرايشگاه هاي مردانه و زنانه مجزا-واكسي-غرفه فروش كتب، مجلات، روزنامه و فيلم-دفتر خدمات تاكسي- باجه ذخيره بليط مسافرت و خدمات فرهنگي- باجه امور بانكي و ارزي- تلكس، پست و تلگراف- محل برگزاري نمايشگاه هاي هنري فروشگاه
اسلاید 33: دیاگرام فضاهای مربوط به جلسات و ضیافت ها اتاقک آپاراتسالن جشناتاقهای ضیافتاتاقهای جلسات سالن نمایشگاهتئاتراتاقک آپاراتانباریآشپزخانهفضاهای خدماتیباراندازپیش ورودی سالن جشنسرویس ها و تحویل پالتودفتر فروش
اسلاید 34: سالن اجتماعات سالن اجتماعات و جشنهاي مجزاي مردانه و زنانه بايد با درب ورودي مستقل (از خيابان يا محوطه مهمانخانه) و با سرويس بهداشتي جداگانه مردانه و زنانه.
اسلاید 35: سالن اجتماعات سالن اجتماعات و جشنهاي مجزاي مردانه و زنانه بايد با درب ورودي مستقل (از خيابان يا محوطه مهمانخانه) و با سرويس بهداشتي جداگانه مردانه و زنانه.
اسلاید 36: پيش بيني سالنهاي كنفرانس با ظرفيت مناسب و به تعداد مورد نياز با سرويس هاي مجزاي مردانه و زنانه به تعداد لازماتاق مطالعه و كتابخانه در محل مناسب و آرام حداقل به ابعاد 30 متر مربع سالن اجتماعات
اسلاید 37: پيش بيني سالنهاي كنفرانس با ظرفيت مناسب و به تعداد مورد نياز با سرويس هاي مجزاي مردانه و زنانه به تعداد لازماتاق مطالعه و كتابخانه در محل مناسب و آرام حداقل به ابعاد 30 متر مربع سالن اجتماعات
اسلاید 38: پيش بيني سالنهاي كنفرانس با ظرفيت مناسب و به تعداد مورد نياز با سرويس هاي مجزاي مردانه و زنانه به تعداد لازماتاق مطالعه و كتابخانه در محل مناسب و آرام حداقل به ابعاد 30 متر مربع سالن اجتماعات
اسلاید 39: پيش بيني استخر استخر سرپوشيده و سر باز (در صورت نداشتن ديد از اطراف به سوي آن) ، سونا و جكوزي.پيش بيني زمين تنيس، بدمينتون و امثال آن.مجموعه ورزشی
اسلاید 40: مجموعه ورزشیپيش بيني استخر استخر سرپوشيده و سر باز (در صورت نداشتن ديد از اطراف به سوي آن) ، سونا و جكوزي.پيش بيني زمين تنيس، بدمينتون و امثال آن.
اسلاید 41: اختصاص 1 واحد پارك به ازاي هر 5 اتاق مهمانحداقل تعداد فضای پارک برای 30 ماشینمشخصات پاركينگ :از هر خيابان يا كوچه فقط يك راه ورودي براي پاركينگ مجاز خواهد بود.مگر اينكه طول زمين بيش از 20 متر باشدحداقل ارتفاع ورودي پاركينگ 2 متر مي باشدزير زمين به منظور استفاده از پاركينگ بايد داراي دسترسي مستقيم به طبقات باشد (پله و آسانسور)حداقل عرض رامپ 5 متر مي باشدپارکینگ
اسلاید 42: نمودار مجاورت فضاهای مربوط به کارکنانساعت زنی / امنیتورودی کارکنانپرسنلمصاحبهآموزشیرختشویخانهتحویل روپوشآشپزخانهغذاخوری کارکنانتوالتهاکمدهامدیریت پرسنلسایر قسمتهای خدماتی دور از دید
اسلاید 43: دياگرام نواحی خدماتی دور از دید مکانیکی / الکتریکیرختشوییمهندسیخانه داریکمدهامحل تحویل روپوشهاورودی کارمندانپرسنلزبالهانباری عمومیبارانداز دریافتغذاخوری کارکنانانبار غذا و نوشیدنیآشپزخانه ها
اسلاید 44: ورودي اختصاصي براي كارگران با پيش بيني محلي براي رختكن آنان و نيز سرويس هاي بهداشتي.اتاق استراحت كاركنان بايد در محل مناسب و خارج از طبقات منحصر به اتاق هاي مهمانان پيش بيني شود.اتاق غذاخوري خصوصي براي كاركنان بايد در محل مناسب و خارج از طبقات منحصر به اتاق هاي مهمانان پيش بيني شوند.ورودی کارکنان
اسلاید 45: نمودار مجاورت فضاهای رختشویخانه و خانه داریخانه داریتحویل روپوشرختشویخانهمدیریت رختشویخانهدستیار خانه دارانبار مایحتاج پارچه ایانبار لوازمخانه دارمستخدم آموزش دیدهوسائل گمشدهانبار وسایل و تجهیزاتمایحتاج پارچه ای کثیف
اسلاید 46: نمودار مجاورت فضاهای مهندسیتعمیرات تلویزیونکلید سازیمکانیکی/ الکتریکیکارگاه رنگتأسیساتانبارکارگاه نجاریمهندسیکامپیوتر انرژیکارگاه لوله کشیکارگاه برق
اسلاید 47: منابعضوابط ایرانگردی و جهانگردیضوابط WTOبرنامه ریزی و طراحی هتل ( نشریه 143 ) نویفرت سایت www.Hoteldari.com
اسلاید 48: با تشکر گردآوری : مهرابی – صالحی – خوشنویس – درباسی
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.