صفحه 1:
صفحه 2:
صفحه 3:
هی لین ملساشید ها بدسشوبع عشنسی آسنلیی بامزاجیا. اكلند مد ولو فيل
ا طب سنتی
۲ستغنیه
۴ ۲ راز اخلاط
" ۴ستوصیه ها
صفحه 4:
#لتشکو و سرا از اتلد معتیمه كقلي دكتر مجتبیع|
\
* دلنشکلمت علوم پزشکی کنلباد
"! سالٍ تحصیلی- ٩۲-٩۳
"! شملرد دلنشجویید ٩۲۲۵۶۰۳۰۱۳
* لیدیبهشت ۱۳۹۳
صفحه 5:
be envy
Pheer ito ML gp ee can و Cem ror Ge vtovee Fem up
RPE TE Fis wenn EVO COe Some Ce aera
Poon pe Nee Tun yd ike Mew Cas I Tiite) at -) ee SESW an pene
0 neg et oer ee eee eae ee eee ne ery
PES See tes nie EE ee ape ce sre ce perl be eed
Beer ee pl evi bmege en ee CHR Wer\ ony ioe Blew byl keoawikpeees Beet eed
200 Ey nc)
طب. لخلاطی. مسلمّ پیش لز. بقرلط نیز وجود. دلشته و آن. پزشک. دلنشمند
0
صفحه 6:
بقراط. انباذقلس (۶۳۱0600616) و دیگران به چهار عنصر (خاک. آب. هوا و
آتش) و چهار خاصیت این عناصر (گرمی, سردی, تری و خشکی) معتقد بوده و به
وجود چهار مایع اصلی در بدن انسان و حیوانات اعتقاد داشتند که آنها عبارتند از:
خون يا دم (كرم و تر). بلغم (سرد و تر)؛ صفراء (گرم و خشک) و سوداء (سرد و
خشک). و دخالت این چهار مایع را در کلیه حالات بدنی اعم از تغییرات
فیزیولوژیک و پیدایش بیماریها و بهبود حال بیماران موثر دانسته و می گفتند: هر
گاه این چهار مایع به نسبت طبیعی و متعادل با یکدیگر در بدن وجود داشته باشد
بدن سالم است. ولی اگر یکی از اين مایعات تا از آنها از نظر کمی (نسبت
بسایر اخلاط) با از نظر کیفی متحمل تغییراتی شوند (بعلت سوء تغذیه یا تتفس
هوای فاسد یا شدت گرمای هوا و...) تعادل این مایعات بر هم خورده. و در اين
حال ساختمان طبیعی بدن تغییر کرده و مواد مختلفی بوجود میآید که طعم آنها
تلخ. شور شیرین, ترش يا بی طعم میباشد و بر حسب کم و بیشی مقدار یا کیفیت
آنها کم و بیش زیان آور میگردند. و با چاقی يا لاغری شدید بروز
میکند. در دیدگاه طب سنتی روحیات و مشخصات جسمانی افراد با مزاج آنها
ساز گار است.
صفحه 7:
عنلصر ۴گلنه
کسی. که عنصر آتش. در وجودش. بیشتر. باشد صفرلوی. مزلج. لست.
aie AS aS هو در وجودش. بیشتر. بلشد دموی. مزلج. لستد
"" کسی. که عنصر. لب وجودش. بیشتر بلشد بلغمی. مزاج. لست
"ا كسى. كه خلكد وجودش. بيشتر بلشد سودلوى. مزاج لستد
صفحه 8:
صفحه 9:
#اهدفد طب. سنتی. چیست؟
| BY EVES gover i PREC TE BCI COP) Bprsee aN FU Re Sree aS
Pea Oe ep For 7
Beer epee yi Bynes re se FEES EC! Bel FON TE
A لا عیلر. < طب. سنتی. دلنشگله علهم. پزشک
KB oe| 7 |
RU SEY EY STD eS ICICe Byrne EE OES EE MEW) 1-۳
ae Ee Eee ond ا ern ee eee ae 0
gol Helping celled 9 cyber y lye 9 ا ek yily
5
صفحه 10:
"" * جرا در قديم به يزشكلن. و لطبّك حکیم می-گفتندگ
ظور لز حكيم. شخصى بود كه بد فلسفف ريلضيات تم حديث وف علاوذ بر طبّد لحلطه دلشت. و
ازا ألن تومدر ليده [كله به لحكلم و مرلعلت لحكلم نيز بودد لذ همين. رو مىتولنستد محرم. رلز
بیملرلن قرل كيرد نى AS gM stile
*د در طبّد جديد منشل بيملرى. ريل جا مى دلنند5
در طبّد جديد مسير لشتبلهى دب بيش. گرفتهه شدد و لشتبلد فلحشى در لين. رلستل می_کنند- در ab
قدیم بند بر لين. بود که کل بدن. ريل بل نبض. و معلينءهلى. متنوّع بررسى كرده سيس. دربليةٌ علرضف
يكد عضو مشخّص. لظهلرنظر مىكردند حلل. p> AST طبّد جدید. بیملری. بهء طور جزیی. حتّی. مولکولی.
ديدد مىشود و برلى. بيملرى. باه كوجكدترين. لجزلى. بدن. و سلول. و مولكولهلى. تن. توجّد مىكنند
صفحه 11:
" يوز لملم. ششم(ع) بر. منصور. دولنيقی. ولرد میشهند. و میبینند. طبیبی. هندی,
مشفول مدلود و لموزش. لست طبيب. دقّت. لیشان. را که میبیند. می-گوید-
تملیل دلرید. تا لین. مطللب. را به شم نیز بیلموزم- حضرت. پلسخ دلدندد مد به
طبّد تسلّط دلريمه مىيرسده جطور؟ حضرت. در جولب. میفرملید- ما سردی.
ا به گرمی- گرمی. را به سردی- تری, dy به خشكى. و خشكى يل باد ترى. درملن.
مىكنيم. و بد دستور رسول. كرامى. جدّ بز ركولرملن. گوش. فرا میدهیم و بقيّد
يل بد پروردگلر. تبلركد و تعللى مىسياريم» طبيبه هندی. نكلهى. م ىكند و
مىكويدد لكر شط لين. را دلرید. لز. طبّد جد ندلرید؟1
صفحه 12:
در طبّ ستی. علّته بیملری- بر هم خوردن. تعلدل. لین. مزاج هلست؛ه به لين. معنى. كه
دستگلههای. بدن در iS هم نمیتولنند به دیستی عمل, کنند. لینجلست. كد سعدى.
میفرملیدد چهلر طبع. مخللفه سر کش چند. روزی. بُوّند با هم خوش- چهلر. طبع مخللفد
سر.کش. یعنی. صفركء سود بلفم- دم لینکه چر! و چگونه لین. لعتدلل. به هم. میخورد.
کته رب سل هویب شب بات کب برس اسلا ماس مس
میتولن. تندخویی- پرخلشگری. و لز لين دست بیملریهلی. رفتلری. عملی. لز لفرلد رد نیز
لوا لاوا ام و نه يل بليد در به هم خوردن. تعلدل. دلخلی. آنلن.
ASG مهم ديكر لين لستد كه در طبّد جديد يكد دلرو برلى. هفته ميليلود لنسلن. تجويز
میشود. در صورتی. كه بد تعبير حضرت. رضللع) برلی. هر بيملر
لملم. صلدق(ع4 فرمودندد بی- لنصلفترین. طبيبلن. آنهلیی- هستند. که وجود خدل یا لنکلر.
مي_کننده شم نگله کنید. اگر. ززملنی. بخولهند. مجموعهلی لز. کلرخلنهه را بسلزند. که کل
کبد لنسن. رد بکند. نیلز. به. فضلیی. ts لندلز یک پنجم. خلک. لیرلن. لستلا خدلوند. آن.
عملکرد یا در تکّه گوشتی یک کیلویی. قرلر دلده و همچنین. تولزن و تعلدل میلن.
میلیلردها سلوله درین. بدن- در طب جدید لنسلن. لشرشد مخلوقات خدا دلنسته نشده و
دانشجویلن. رل نیز به لين سمت. سوق. نمیدهند- آنلن. لنسلن. رل مجموعهلی. مرگ لز مولد.
و دستگلمها میدلنند. که کنلر هم. قرلر. گرفته و به صورته مکلنیکی. مشغول. همکلری بد
هم هستند- در موضوعاتى. ملنند یوج غربيلن. بد بنبستد رسیدهاند. حلله آنکه لین..
مطللب در لسللم و طبٌّلسلامی کاملا خل شده لستب.
صفحه 13:
*# آنید دب طبّ سشتی, تعربیفی. لزر طول عمر طبیعی. وجود ليد
نمی ریس ph clone دادم له راد که س که سیب
al در ولق بل لين شعر دلرند. به ما تلقین میکندد. که شم پرلی-فهم. طول عمرته بد شنلسنلمعلته نگلد کند.
ee ee ae ae
در قدیم عکس pe et aS ye بودد یهن میگفندد دنه میگوید. و تا شست. سلگی من BS ne
میسقت ا 0
تست
es So ی لزنن ی و
a ea ee eae
صفحه 14:
eos Pere eins caret Poses ۰
بیملریهد پی- ببرند.
Se ce open ne cere heres Det ee ned boas Pte si Eee oe eine osee Boag
تغيير لست
0000 O EN Csi pseecinee 7p cbse EC es
a eee aa a at Cot oe are ee ee oe Pee ee oe eet ar
a le alee oe ee ee
Baa ا ا ا relive nears ene etic Denes sat ocr meee bra ca
رسوپ. eee ee تفییر. فعللیت. مغز میشود. و حللتدهليی. ملنند. ea ل
تملم. بیملریهلی. شم تلشی. لز. بشقلب. غذلی. شملستد
صفحه 15:
در ابتدا هر کسی که زاده میشود. بسته به شرایط خلص ژٌنتیکی, محل زندگی و زمان تولد طبعی خاصی دارد اما
ممکن است در گذر زمان و در طول عمر با توجه به برخی از عوامل مانند جو, محیط. آب و هواء نوع خوراكى و
شیوههای زندگی طبع فرد تفییر کند.
خون از ۴ خلط دم. صفراء سودا و بلغم تشکیل شده است که شناخت این ۴خلط به درملن بیملریها بسیار کمک
میکند. باید دانست که انسانها دارای ۴ خلط هستند ولی یکی از اخلاط به عنوان ذاتی در بدن انسان قرار دارد.
صفرا دارای طبیعت گرم و خشک. دم دارای طبیعت گرم
سرد و خشک است.
بلغم دارای طبیعت سرد و تر و سودا دارای طبیعتی
برای تعادل طبع در بدن راهکارهایی وجود دارد که از جمله آنها میتوان به پرهیز از پرخوری, پرهیز از غذاهای
بیارزش, مهاجرت به نقاط خوش آب و ga حمام رفتن, ناخن گرفتن و پوشیدن لباسهای گرم و مناسب و روزه
اشاره کرد.
صفحه 16:
سید علی لبوللعبیب محقق, طب. لسللمی در گفسنوگو با خبرنگلر بهداشت. و
درملن. بلشگله خبری. فلرس. دتولنله دربلرد مزلچهلی. مختلفد در لنسلن. می-گویدد
بدن. لنسان. دلیلی. ۴ خلط خون بلغم. صفرل و سودلست- خلط ملدهلی. مرطوب. و
رولن. لست. که در مرحله لول. هضم. غذا بد وجود مى ليد و در رگها جریلن. پیدل
a
صفحه 17:
صفحه 18:
غذاهای مناسب برای ۴گانه مزاج
دزاج صفراویها گرم و خشک است و افراد با این مزاج پوست خشک. موهایی مجعد و رنگ
زردی دارند. یبوست. ادرار تیرهه کماشتهایی, عطش, تلخشدن دهان, سردرد. سر گیجه و دیدن
خوابهای ترسناک از نشانهای مزاج صفراوی است. غذاهای چرب و سنگین صفر را زياد كرده
و مصرف غذاهای سرد توصیه میشود.
مزاج دمویها گرم و تر است و تعادل آن به ترکیبات شیمیایی موجود در خون مربوط میشود.
افراد با این مزاج يوست مرطوب با منافذ باز دارند و پرمو و پراشتها هستند.
افزایش این مزاج موجب سنگینی. شیرین شدن دهان, قرمزی زبان و سرخی پوست میشود.
پرخوری بر حالت دموی مزاج میافزاید و استفاده از غذاهای سرد. مینهروی در خوردن و
نوشیدن زیاد آب رقیقی خون را زیاد و از حرارت بدن میکاهد.
مزاج سوداویها سرد و خشک و سنگینترین مزاج است. پوست این افراد خشک و تيره و مزه
دهانشان شور يا ترش است. زیادی اين مزاج فرد را دلتنك. بیحوصله و افسرده میکند و اگر به
تعادل نرسد اختلالات روحی ظاهر میشود.
غذاهای مانده. بیات نمکسود و دودی. سودا را زیاد میکند و خوردن یخ و مصرف غذاهای
فرآوری و سرخ شده برای این افراد مضر بوده. اما غذاهای گرم توصیه میشود.
صفحه 19:
مزاج بلغمیها سرد و تر است. پوست این افراد سرد و نرم بوده و موها صاف و کمپشت و ریزش
و پیدایش موی سفید پیش از موعد در آنها شایع است.
غذاهای سردی بخش همچون لبنیات. ترشی و سر که بلغم را زیاد میکند و بهترین غذا برای اين
مزاج غذاهای گرم است.
زاج صفراویها گرم و خشک است و افراد با اين مزاج يوست خشک. موهایی مجعد و رنگ زردی
دارند. پبوست. ادرار تیره, کماشتهایی, عطش, تلخشدن دهان, سردرد. سرگیجه و دیدن
خوابهای ترسناک از نشانههای مزاج صفراوی است. غذاهای چرب و سنگین صفرا را زیاد کرده
و مصرف غذاهای سرد توصیه میشود.
مزاج دمویها گرم و تر است و تعادل آن به تر کیبات شیمیایی موجود در خون مربوط میشود.
افراد با اين مزاج پوست مرطوب با منافذ باز دارند و پرمو و پراشتها هستند.
افزایش این مزاج موجب سنگینی. شیرین شدن دهان, قرمزی زبان و سرخی پوست میشود.
خوری بر حالت دموی مزاج میافزاید و استفاده از غذاهای سرد. میانهروی در خوردن و
نوشیدن زیاد آب رقیقی خون را زیاد و از حرارت بدن میکاهد.
صفحه 20:
۱ db Ne Berne Reet Bd tS EY abe)
nC ene oa ey Ree SE See per Ree nl oC)
مزاج فرد را دلتنك. بىحوصله و افسرده م ىكند و اكر به تعادل نرسد
اختلالات روحی ظاهر میشود.
غذاهاى مانده. بيات. نمك سود و دودىء سودا را زياد مىكند و خوردن
یخ و مصرف غذاهای فر آوری و سرخ شده برای این افراد مضر بوده.
اما غذاهای گرم توصیه میشود.
ST OEE set ode even es doe)
PE a Re eS ona Le MUD DE Rees | ae edema)
sow eal Pe]
غذاهاى سردى بخش همجون لبنيات, ترشى و سركه بلغم را زياد
oe Pere) ل ا ker ab 0
صفحه 21:
ویژ گیهای شخصیتی انواع مزاج ها درطب سنتی
صفرا, مزاج گرم و خشک
۱
۱
CES Tee ere Tore ey es NED | en ger
ERT cee Rete pels rede oat tt od
oe Ey Career eT SEP red م ee
باعث می شود که فرد حرکتی انجام دهد یعنی به محض افزایش صفرا
تکانشی دارد و سپس آرام می گیرد.
eee oe Ree Re Soe RO Dy aed
صفحه 22:
در این افراد عصبانیت آنی بسیار مشاهده می شود. مشکل عمده صفراوی مزاج ها پیشتر در
هوای گرم و تابستان بروز می کند و وقتی مشکلشان حادتر می شود که غذای گرم هم مصرف
کرده باشند. بنابراین توصیه می شود این قبیل اشخاص در هوای گرم تابستان و به خصوص
هنگام ظهر کمتر در معرض آفتاب قرار بگیرند و توصیه بعدی ما این است که از مصرف خوراکی
های گرم مانند خورشت فسنجان و غذاهای پرادویه پرهیز کنند تا حرارت بدنشان افزایش نیابد
زیرا افزایش حرارت بدن باعث افزایش حرارت کبد می شود و اگر فرد غذای گرم خورده باشد
غذا در کبد تبدیل به صفرا می شود و افزایش صفرا به عصبان تر فرد می انجامد. بنابراین
بهتر است از خوراکی های خنک مانند آب دوغ, خیار. گوجه. کاهو, آبغوره. آبلیمو و شربت
سکنجبین استفاده کرد.
نکته مهم دیگر برخورد با افراد صفراوی مزاج در هنگام عصبانیت است. به عنوان مثال با افرادی
ل ES تت
ن قبيل افراد به طور معمول زود عصبانى مى شوند و خيلى زود ناراحتى شان
بهتر است اطرافيان كمى مراعات كنند و شخص عص
صفحه 23:
rl اآا 8
دم. مزاج گرم و تر
شايد شما rant eee و
افراد ذموى مزاج هستند, افرادى با روابط عدوف ناور 5 عا 7د
ا ار
اصطلاح اين افراد را به عنوان «خونكرم؛ فى شتام ؟
ا
كه عصبانى شوند ناراحتيشان شديد است و به سحت [زأم ف 107ل زا لكا
عصبانيت به اصطلاح خون جلوى جشمشان راك ا
Ete ROTI Ey Si oer Reel ert Cor ee Re Reece? ا درن
و pao) SA DIES ae
eo Pee aD RCL eee ce eee eed و 2
بايد مراقب باشند که این علاقه و استعداد باعث کرایش ها os) SEA
صفحه 24:
افزایش پروژسترون و تری گلیسیرید به دلیل افزایش بلغم خون است
ابوالحبيب مى كويد: خلط خون. معلدل خون قرمز خوشرنكى است كه زيلدى آن در بدن ماهيجه مىسلزد
همچنین بلغم معادل یک ماده غلیظ و لذیذی است که در خون یا سایر نقاط بدن یافت میشود که زیادی آن
بافت شل و آبکی ایجاد میکند که پرولاکتین, پروژسترون و تری گلیسیرید از نمونههایی از خلط بلقم در خون
افراد است.
1۳ ا ا ا ats)
CU م ا ا ا Se Nt ae ae rie)
POM PCT aS eee ee LENT PTD
OOS ee Becerra) ae ا ا Re) Reece
استخوان, ناخن و مو را مىسازد. معمولاً بيشتر از همه اخلاط. سوداى خون حاصل از متلبوليسم يا سوخت ee
و ساز صفرای بدن افراد است.
صفحه 25:
فردی که گرم مزاج است. تفریح و گشت و گذار را بسیار دوست دارد
وی اضافه میکند: فردی که گرم مزاج است. تفریح و گشت و گذار را بسیار دوست دارد ولی فرد
سرد مزاج از شر کت در جمعهای اجتماعی خودداری میکند.
این محقق طب اسلامی معتقد است: اخلاق افراد سرد مزاج با گرم مزاج متفاوت است. به عنوان
مثال کسی که مزاج سردی دارد منزوی و گوشه گیر است و اهل ریسکپذیری و حتی تفریح
نیست و اگر این فرد. شوهرش دارای طبیعتی گرم باشد. دچار مشکلاتی میشود به دليل اينكه
فرد گرممزاج پر شور و هیجان. شوخطبع و اهل گشت و گذار است.
صفحه 26:
مصرف خرما و ارده شیره بلغم را از خون خارج میکند
وی بیان میدارد: میتوان برای کاهش خلط بلغم در خون این افراد مواد
غذایی صفرازا مانند خرماء اردهشیره و نوشیدنیهای گرم مانند چای دارچین
و چای زنجبیل به آنها پیشنهاد کرد به این ترتیب بدن دارای گرمای بهتری
میشود و تاثیر سرما در بدن این افراد کاهش پیدا میکند.
این دانشجوی دکترای طب سنتی میگوید: در طب سنتی درمان بیماریها
ابتدا با غذاست و سپس با داروهای گیاهی و اگر غذاها و داروهای گیاهی
پاسخگو نباشد میتوان به اعمال یداوی روی آورد.
صفحه 27:
صفحه 28:
راز اخلاط ط چهار گنه /خلط مد هه ی
ope 2 شاج اب مر رز ae oct lone سزاوار
است و این مزاج با وان و تخل وی بماز کار وبه اخوان و كز ارش تناس
کین علاط یو ما ار نم یت درا ییات رز
سردي سعد the Be یو شوت اس دم گر وق اعت لشم سرحو اد
است؛ سودا سرد و خشک است. 1.۰ :
صفحه 29:
این مواد چهار گانه ابزار ساخت اندام های گوناگون هستند. و به تناسب بیشی و یا
کاستی هر کدام از اين مواد در بدن انسان همان ویژگی را در خود آشکار می
سازد. هر کدام از گياهان یا مزه هایی که مطرح شد موجب ساخت ماده ای در بدن
می شوند که آنها را خلط می نامند. و اين خلط ها به ترتیبی که ذکر شد نامگذاری
می شود. از این رو گیاهان گرم و خشک را صفرازا می نامند. و گیاهان سرد و تر
را صفرازدا می گویند.
هر گاه گیاهی گرم و خشک بیش از حد مصرف شود سودازا می شود و گیاهان
گس مزه و نفوذکننده نقش سودازدایی دارند- مانند سر که و انار.
مصرف گیاهانی موجب تولید خون می شود مانند خرما و انگور که آنها را غذاهای
دم زا می نامند.
غذاهای سرد و تر مانند ماست کم چرب. ترشی ها و گس مزه ها مانند خیار و
گوجه فرنگی غذاهای بلغم زا نامیده می شوند.
صفحه 30:
۱ خلط ماده ای است مرطوب روان که از غذاها در مرحله نخستین هضم ۰
بوجود می آید و بچهار نوع تقسیم ميشود. خلط خونی. خلط بلفمی,
خلط صفراوی زرد و صفراوی سیاه و خلط سودائی.
پاولف فیزیولوژیست مشهور روسی در انسان چهار نوع خلط یافته
است که دقيقاً با اخلاط چهار گانه بالا مطابفت دارد. به عقیده او تحریک
ضعیف و منع ضعیف بیان کننده نوع سوداوی ضعیف است تحریک
قوى و منع ضعيف, نشان دهنده نوع آتشی مزاج صفراوی است.
تحریک قوی همراه با منع قوی بیانگر نوع آرم بلغمی و زنده دل
445909 بر حسب میزان قابلیت تحریک آنها است.
صفحه 31:
صفحه 32:
انسان ها از نظر طبع به سه گروه عمده تقسیم می کنند که عبارتند از:
)١ دارای طبع گرم
۲ دارای طبع سرد
۳ دارای طبع معتدل
افراد دارای طبع گرم این افراد به طور معمول دارای بدنی گرم اند و با خوردن غذاهای گرمی
بخش دچار مشکل می شوند. صورت آن ها جوش می زند. بدنشان داغ مى شود. گه گاه دچار
خارش پوست می شوند. پوست سرشان تولید شوره می کند و دچار عطش می شوند.دمای بدنشان
نسبت به سایر افراد پیش تر است. معمولاً حدود نیم تا یک درجه تب دارند. زود عصبی می شوند.
ولی در مجموع. خون گرم و خوش برخوردند.تعدا افراد دارای طبع گرم نسبت به افراد دارای طبع
ردام ترا ات
صفحه 33:
۱ Sever US keer svete lever ICE Pe
پوست سفید هستند و یکی از علت های مهم آن. فعال بودن سیستم بلفم يا لنفاتیک است.این
افراد مسیل زیادی به لبنیات, به خصوص ماست دارند و زودتر از بقیه دچار بیماری نقرس و
رماتیسم می شوند. پر خواب هستند وبه راحتی نمیتوانند از رختخواب جدا شوند. غذا یشان دیر
هضم می شود. عمومً سست و شاداب نیستند. استعداد چاقی در آنان زید است. موی سرشان
|۱9 eee SEE ET Tee ens SES Bats)
0 SAPO Sabet eerie tee 5)
ICIS Ween rere een nS Wel ال
يا ركينسون مى شوند.
صفحه 34:
افراد دارای طبع معتدل افرادی که دارای چنین طبعی هستند معمولا
بين گرم و سرد قرار دارند. تعداد این قبیل افراد در جامعه نسبت به
سایر طبع ها کم است. چنین افرادی نسبت به غذا حساسیت زیادی
نشان نمی دهند و معمولاً هر نوع غذایی با طبع این گونه افرادساز گاری
دارد و نسبت به بقیه مردم کم تر دچار بیماری و کسالت می شوند.اما
افرادی که دارای چنین طبعی هستند در داراز مدت دچار بیماری های
سختی می شوند و دلیل آن هم این است که غذا روی چنین افرادی به
سرعت تاثیر نمی گذارد و همین امر باعث می شود که سموم به مرور
در بدن آنان جمع شود و در دراز مدت تاثبر خود را بگذارد.
صفحه 35: