صفحه 1:
صفحه 2:
صفحه 3:
«عسل» واژه ای عربی است که در فارسی «انگبین» نامیده می شود.
این اکسیر حیات بخش که مورد عنایت قرآن کریم و حضرات معصومین(علیهم
السلام) قرار دارد؛ آنچنان که باید. جایگاه خود را در سبد تغذبه ای
ایرانیان نیافته است.
شاید مهمترین دلیل این امر. اعتقاد عمومی به تقلبی بودن عسل های موجود
در بازار و نیز عدم اطلاع کافی از خواص شگفت انگیز این دارو- غذای آسمانی
است.
صفحه 4:
برای شناخت عسل خوب از عسل بی کیفیت و تقلبی راههای گوناگونی هست:
۱-رنگ عسل؛
۲- عطر و طعم؛
۳ قوام عسل؛
۴- سرعت حل شدن عسل در آب؛
۵- حباب زدن؛
۶- شکرک زدن؛
هچ" ِ
صفحه 5:
عسل طبیعی را چکونه بشناسیم؟
تنها راه شناخت دقیق عسل مرغوب. «روش های آزمایشگاهی» است و در
غیر اینصورت هیچ گاه؛ نمی توان به طور کامل اطمینان حاصل نمود که عسل.
طبيعى يا تقلّبى است.
از آنجا كه به طور معمول امكان سنجش عسل با روشهاى آزمايشكاهى براى
عموم مردم وجود ندارد؛ بنابراين:
صفحه 6:
خواص عسل:
آثار تغذیه ای و درمانی عسل بسیار وسیع و شگفت انگیز است:
مصرف مداوم عسل از بهترین راه های درمان انواع کم خونی به ویژه در
کودکان است.
عسل به علت وجود مواد آنتی اکسیدان در آن برای سلامتی قلب و عروق بسیار
35۳55۲۲2۳۲ . . . آا ۳
صفحه 7:
عسل از بهترین داروها برای درمان انواع زخمهای معده و اثنی عشر. ترش
کردن. نفخ و ورم معده و روده. ضعف معده و عدم هضم غذاست.
یکی از بهترین راهها برای حلّ این مشکل آن است که کودک را به مصرف آب
عسل عادت دهیم.
0
صفحه 8:
بدترین زخم ها و سوختگی ها و موارد مشابه اگر با عسل پانسمان شوند سریعا
بهبود پیدا می کنند. حتی زخم افراد دیابتی يا قطع نخاعی.
الا ع
عسل به سرعت. سطح قند خون و انرزى بدن را افزايش مى دهد.
0
صفحه 9:
عسل علیرغم شیرینی بسیار زیاد؛ نه تنها برای
دندان ها و لثه ها مضر نیست؛ بلکه باعث سلامت آنها نیز هست. علاوه بر
خوردن عسل. روزی ۱-۲ بار لثه ها را با عسل ماساژ دهید.
اگر مدتی به طور مرتب. صبح و شب
یک قاشق چایخوری با مرباخوری عسل به کودک خورانده شود؛ در اکثر
موارد. شب ادراری وی بهبود خواهد یافت.
35۳55۲۲2۳۲ . . . آا ۳
صفحه 10:
آب عسل:
در یک لیوان آب, یک يا دو قاشق غذاخوری عسل را حل کرده
کمی آب لیموترش تازه(و نه آبلیمو) به آن اضافه کنید.
در یخچال بگذارید تا خنک شود؛ سپس به آرامی و به حالت
مکیدن ميل كنيد.
©
35۳55۲۲2۳۲ . . . آا ۳
صفحه 11:
آب عسل دارای خواص بسباری است از جمله:
پیشگیری از سرماخوردگی به ویژه در کودکانی که زیاد سرما می
خورند؛
تقویت معده؛
برطرف کردن ضعف و افت فشار خون؛
تقویت حافظه؛
باز نمودن رگهای قلبی؛
فعال کردن کبد؛
باز کردن اشتها؛
درمان انواع کم خونی؛
رفع عفونت های داخلي و....
صفحه 12:
** عسل خالص و طبیعی حتی اگر هزار سال هم بماند فاسد نمی شود؛ به علت
داشتن قند فراوان, تبدیل به شراب یا سرکه نمی شود و برای جذب شدن در
بدنء نیاز به انسولین ندارد.
صفحه 13:
* عسل از قندهای چپ گرا است.
میکروب ها به راحتی از قندهای راست گرا تغذیه می کنند امّا قندهای چپ گرا
که در قرآن کریم نیز مورد اشاره قرار گرفته اند؛ برای آنها قابل استفاده
نیستند ولذا این قندهاء خاصّيت ضدّ ميكروبى دارند.
صفحه 14:
شرایط نگهداری عسل:
1- عسل را به هیچ وجه در یخچال نگهداری نکنید.
2- رطوبت, عسل را فاسد می کند.
3- عسل را به هیچ وجه به طور مستقیم نجوشانید. برای جوشاندن
عسلء آن را در آب حل كنيد و روی شعله کم بجوشانید.
©
35۳55۲۲2۳۲ . . . آا ۳
صفحه 15:
4- بهترین ظرف برای نگهداری عسل, ظرف شيشه ای است.
5- موقع برداشتن عسل از ظرف, از قاشق داغ, خیس یا چرب استفاده
6- درب ظرف عسل را به ویژه در زمستان محکم ببندید.
7- اگر عسل شکرک زد, درب ظرف آن را بسته, داخل آب جوش و روی
حرارت کم قرار دهید تا کم كم به حالت اولش برگردد.
35۳55۲۲2۳۲ . . . آا ۳
صفحه 16:
رسول خدا (صلّی الّه علیه و آله وسّم) از زنبور پرسیدند:
« غذای شما که شهد تلخ است؛ به چه سبب آن شهد به عسل شیررین مبدل می شود1»
زنبور عرض كررد: (ايا رسول الله اين شيمرينى از بسكت وجود شماست؛ جون هر وقت که
متدارى شهد بى مى داريم, بلافاصله الهام مى شود كه سه نويت بس شما صلوات بفرستيم واز
برکت فرستادن صلواته شهد تلخ به عسل شیررین مبدل می شود.»
(خزرینه yo ssl ged ۵۸؛ لمعات الانوار ص ۵۳.)
35۳55۲۲2۳۲ . . . آا ۳