صفحه 1:
عمل آوري خوراك ‎(Peed provessiny)‏ اهداف عمل آوري خوراك : 1- افزايش میزان سود دهي - کاهش هزینه ها از طریق بهبود كارايي استفاده خوراك - بهبود تولید به دلیل استفاده بهتر از مواد خوراكي - افزايش مصرف خوراك 2-عییر اندازه: خوزاك ( (صوعامهم -مصرف راحتتر خوراك - يلت كردن ‎(petitions)‏ ‏- مكعبي كردن (ب>ططح) - کاهش ذرات ریز , کاهش انتخاب , بهبود كارايي جابجايي خوراك - قابلیت هضم بهتر

صفحه 2:
3- تغییر میزان رطوبت - ذخيره زاحت تر - افزايش قابليت هضم - آماده سا ‎T as‏ شتري ( بخا هت ۳ ي ‎SH‏ 5 دا , يولكي کردن ) دو راه خارج كردن رطوبت : - هوادهي با كرما - هوادهي بدون كرما

صفحه 3:
رطوبت مناسب ذخیره کردن : -علف خشك ( بسته شل ) ( با ) 25% 20-22% (dled ) or ‏علوفه بسته بندي‎ - 18-20% ( Obopped) onus 245 - 16-17% (Cub ) - 4- افزودن آب به غلات ذخیره شده - بهترین میزان در رطوبت 9630 5- افزودن آب به جیره جهت بهبود خوشخوراكي و بهبود 6 بهبود مصرف خوراك ۳ - در شرایط آبو هواي گرم

صفحه 4:
* 7- تغییر در ترکم یا چگالي خوراك ( وزن به ازاء واحد حجم ): - كاهش هزينه هاي جابجايي و حمل - حجيم جهت كنترل مصرف - افزايش جكالي جهت افزايش خوراك مصرف شده - در گاوهاي شیرده در مرحله انتقال نیاز به انرژي و پروتئین افزايش مي يابد .ولي مصرف خوراك كاهش مي يابد - يولكي (02©) كردن موجب كاهش جكالي خوراك مي شود , ولي موجب افزايش سطح تماس غلات و در نتيجه بهبود قابليت هضم مي شود

صفحه 5:
8 - تغيير در میزان خوشخوراكي ( پذیرش ) و بهبود مصرف خوراك : - افزودني جهت بهبود خوشخوراكي : ملاس , مواد طعم دهنده , چربیها همزمان با بهبود مصرف خوراك موجب افزایش محتویات مواد مغذي مي شود . افزودني جهت محدود کردن مصرف خوراك : نمك : - در مقادیر کم خوشخوراك , ولي در مقادیر بالا محدودکننده . من که در مراتع به طور آزادانه از مواد معدني و اکقا تغذبه مي کنند جهت:علوگيري از تضرف يا زياد يان ای اب ۳ از عوامل محدودکننده هستند:

صفحه 6:
9- تغییر در محتویات مواد مغذي : - افزودن آهن ۰ افزودني به شيري كه طولاني مدت تغذیه مي شود انتي بیوتب 1 ی 0- افزايش : ويتامين عضر و اباي داوسو بد مؤاك عفدي : الفٍ - مايلوي غلطك زده . خرد شده به صورت خشك ويا عمل آوري شده داراي مواد مغذي مشابه ذرت مي باشد ‎al‏ داراي قابلیت د < ‏ماده‎ 9680- Fo است . سترسی کمتري مي باشد زیر نشاسته آن که خشك را تشکیل من دهد.کمتز قابل دسترسین

صفحه 7:
* روشهاي عمل آوري علوفه : (بسسهجمسه عدس0) Okoppicry ‏؟‎ ‎- Grivcticry - Ghrediogy مزایا : - حمل آسانتر - فضاي انبار مورد نیاز کمتر - ضایعات کمتر

صفحه 8:

صفحه 9:
مشابه خرد کردن ساقه برش داده مي شود(طولي به جاي عرضي ) عمدتا در علوفه هاي خشن ‎((Pockter-siover‏ مكعبي كردن يا ويفري كردن 7 )) فشرده كردن علوفه خرد شده درشت به صورت مكعبها ي تعداد 30-32عدد در هر فوت مواد نسبتا خشبي اسب تغذیه ‎Lal‏ ترجیح میدهد ععله مه عاسه))

صفحه 10:
خشك کردن: علوفه از مزرعه برداشت شده خرد خشك (توسط گرما) پرهزینه عمدتا جهت خوك وطیور سيلو كردن داك 2)) ) ذخيره علوفه مرطوب درسيلوودرعدم حضور هوا 2 هفته طول ميكشد خيلي عاسعصص)) تمامي علوفه ها را مي توان سيلو نمود.

صفحه 11:
يلت كردن: علوفه خرد شده با فشار از يك دك فولادي كذرانده مي شود(به صورت توده ميله اي) ودر طول برش داده مي شود. مواد متصل کننده ندعيه بدلدنا) )به آن اضافه مي شود. موجب بهبود كيفيت علوفه كم ارزش مي شود .

صفحه 12:
عمدتا خوراكهاي با نیتروژن پایین را آمونياكي مي در ظرف در بسته ۸6( ۲« آمونياك بدون ‎an soll‏ مدت 20روز اضافه شود. منابع ازت غیر پروتئيني اضافه شود(۵3 پروتئین خام سولفات آمونیوم خطر ناك است (سمي جهت پوست و چشم - قابل اشتعال)

صفحه 13:
عمد تا تغذیه فضولات مرغ به نشخوار کنند ‎OW‏ ‏ديو کردن ۷« م)):گرما میکروبها را مي کشد . سیلوکردن :گرما میکروبها را میکشد. افزودني چربي اشعه دادن مسلحا) ): نور اولترویولت ( طسب ) مانع بروز راشیتیسم مي شود (علوفه خشك شده در جلوي آفتاب ) افزودن ملاس :

صفحه 14:
علوفه خشك : اسيدهاي آلي ( تا 9۵28 رطوبت ) آمونياك بي آب (9630)

صفحه 15:
- با هیدراسیون یا شکستن مولکولهای نشاسته ,قابلیت هضم نشاسته بهبود پیدا کرده و نتایج بهتری در ازماي هضمی حاصل می شود . - عمل آوری موجب بهبود سطح تماس جهت میکروبها وآنزیمها ی - هضمی می شود ودر نتیجه میزان استفاده بهبود می ‎UL,‏ ‏- روش پولکی کردن تحت رطوبت گرم77<) )به عنوان روش استاندارد در نظر گرفته می شود

صفحه 16:
جهت سم زداییرسط) ) يا جد ‎J. 1 ?‏ -افزودن نمکهای آهن :پاره کردن غدد رنگدانه - کنجاله تخم پنبه : حاوی بازدارنده تریپسین - حرارت : غیر فعال نمودن بازدارنده ترییسین - کنجاله تخم بزرک ( بذر کتان لا ) :کریستالی نمودن مواد محلول در آب ‏- آب ‎ ‎ ‏- اشيدن لتنيرين: :كبك زدكى يا قارجى - دی کومارول یا ماده ضد انعقاد : موجب خونريزى روده مى شود وجو( ‏- شكل ساخته ‎Diooward ow‏ نامیده می شود

صفحه 17:
بهبود مکانیزاسیون : ‎owed — blk)‏ ككتاصم, ‎hoppiay pubiey‏ بل( ر وملسي ‎oo? Pood Rusk baton‏ وی تنس ‏3-ضعیف نمودن کپکها ,سالمونلا وسایر مواد مضر ‏آفلا توکسین ها: ‏- مایکو توکسین ها: مواد سرطان زا به دلیل رشد قارچهادر ‏5 ‏خوراکهای آمونیاکی شده در تخم پنبه + آمونباک اضافه:شده وغلوفه فیلک: یل مربیا]) اسیداستیک واسید پروپیونیک موجب کاهش وبا مانع رشد کپکها میشود -افزودن در هنگام برداشت

صفحه 18:
بهبود فعالیت شکمبه (مواد شیمیایی,بافرها ,عبوری يا ععم) طبقه بندی روش های عمل آوری غلات 1-طعه بندی براساش رطویت تتتتیج)] الف ) روش عمل آوری خشک ب)) ‎Mek‏ نی مسر ‎Orochi‏ شکستن‌وسایش عبور دادن‌دلنه ازمیانلطلکهایقایل ۱( )-استفاده ازغلطک‌دندنه دار عهمصس)) ‎Cracobliery‏ - آسیابکردن‌خوراکپ لنشده ‏سس بوذادن دانه هابا استفاده از انرژی حرارتى مادون قرمز اس ‏پمک آهش‌اندازه دلنه ها با لستفاده از فضار و برش ماو حبه کردن ‏ممه - يفدادن ‏8د )- تفدادن‌ب | حرارنمستقیم

صفحه 19:
روش عمل آوری مرطوب ‎((wet‏ هه( خیساندن‌دلنه در آب بدناد مت 8)- غلطكزدردلنه بخار داده شده با مسق يولكمكردرزدلنه بخار داده شده صصو-_ پختن‌دلنه تحسفشار و پبخش‌شینآن(ل وله کردن) رهظ مجواسی جوجوو)- يختزة حنف شار اس مس - پلنکردن‌در تحنشرلیط بخار مس20 1 ‎9.ails ork‏ عبر هدر تلتر ومل هاوق 0 5 2 2 لام« متورم ‎eae‏ عمل‌آوریشده با بخار تحفشار

صفحه 20:
2-طبقه بندی بر اساس تیمار حرارتی الف ) عمل آوری سرد (77۲)) كلامب بل موب ۷ = ‎Oricepicry‏ - ‎Onobhery‏ - ‎Extrusion‏ 2 اه ه() - ‎Revvastituicg‏ - Orcortica tit

صفحه 21:
ب )عمل آورى كرمصاة) ): اس ممورن- ولا ممی) - ‎-Pressure vovhiery‏

صفحه 22:
3. طبقه بندی بر اساس موا مورد استفاده در عمل اوری : الف ) عمل آوری با اسید ی )) ب) عمل آوری با قلیا سم هاه) ) ج) عمل آوری با آمونياک ودارو. ‎treat‏ مسسمی).)) موه موی ‎Oud‏

صفحه 23:
(MOIST HEAT) ‏حرارت مرطوب‎ * پختن (600۱!19):سیب زميني .لوبياها یا سویا(جهت خوك) ‎(EXPLODING)‏ لیل بخا فشار(مانند غلا ‎CEREo9 55 oy‏ اكور كدنانه ذليك عا كرم ونح سار مابيه غلات ‎St‏ کردن(۱۸08) تغل زدن تحت حرارت مرطوببامدت زمان ‏ر دادن طوا ‏پلت کردن(۳2۳7۱۸/9):فشرده کردن وخارج کردن از #ا0تحت فشار ‎ ‎ ‎ ‏حبه کردن یا پلت کردن خوراك(1]۲۲۱۱9ا۳۳) : ‏عملیات ضد عفوني گردن دانه با خوراك آسیاب شده باویدون اتشار ازبخار يا رطوبت, پلت کردن نامیده مي شود. ‏2 اسيات كردن خوراك و سپس فشردن آن به يك دسگاه مواد خوراكي ‎Sit‏ كردن ‎gl‏ بدون عمل آوري خارج کردن با فشار از سوراخ داي

صفحه 24:
1- بلت کردن موجب افزايش مصرف خوراك 2- افزایش وزن, بهبود راندمان تبدیل خوراك بدلیل کاهش ضایعات (به میزان 5تا ‎to‏ 3- اثرات فوق روي ذرت با گندم و ذرت خوشه اي بیشتر از جو و یولاف مي باشد 4 در بعضي از موارد هیچ گونه تفاوتي در مقادیر ۷ و بقاء ازت مشاهده نگردیده 5- افزايش چگالي خوراك(9620+) 6- کاهش هزینه هاي جابجايي خوراك (حمل و نقل) 7- کاهش گردو خاك 8- مکانیزاسیون راحت 1 0 اه هاي با ذرات بسیار پیز (قسمت حبه كرد دز جیزه ذرات ‎Se Are eee Oe OF a‏ اشد زیرا مصرف را بیشتر مي لقلا ‎ge‏ ۱ و ۱ دن بازده را بهتر گرده هرچند اثرات آن روي افزايش وزن ناچیز بوده

صفحه 25:
يلت انواع روشهاي پلت کردن: پلت خشك يا سرد(0۳۷ 0۲ 6010): انواع روشهاي بلت كردن: - ساخت يلت ‎yal> by og‏ ] - مقاومت اصطكاكي خوراك در هنكا. از داي موجب مات اك ماه وکا وبا در ‎c‏ ام خروج از داي مو گرم شدن اشین و خورا -عمدتا" در مقیاس هاي آزمایش گاهي مورد استفاده قرار مي گیرد ‎(steam pelleting) gb ys &‏ قدود كيفيت خيرااك كاهش امكان الودكي ميكرويي 5 دماي مورد استفاده و مدت آن با توجه به نوع دستگاه متفاوت من باشد (80ت ‎ZOUES wists eas y85‏ لي اووس يدت دریلت خشك بدلیل 0۲6۵5 ‎highe shear‏ درهنگا ‎agonal gall‏ تست در معاییس با پلت مروت وراوی وق ۱92

صفحه 26:
- جهت بلت + خوراكهاي مورد استفادم طیور از فشار ‎Barl-1/5 ul‏ دردماي 0 2 و -كيفيت يلت ( اه 0 ۳ ‎ond, ae He es‏ نشاسته درهنگام رطوبت دادن ) ‎steam condit‏ (1987) ۷۷۵۵۵ افزلیشرطویت(30- 9۵50) را نت ضروریدلنسته لست مواد خوراكي افزايش دهنده كيفيت يبلت : ‎Sesame meal‏ ‎Groundnut meal‏ Wheat Leaf and grass meal Molasses Field peas

صفحه 27:
مواد خوراكي کاهنده کیفیت پلت: Palm kernel meal Oats Fat Blood meal Poultry by product Minerals and rice bran > ان / بد 965/0-3 استفاده کرد 3 بعد از رت 11 یم ‎"bn poke‏ 16 جزم ‎a‏ ‎wl plas‏ اضافه شده دم ساعت / به ‎elo gh‏ ۱ در هنگام يلت كردن هت ‎aod ana‏ از مواد ستفاده مي شود به دوگروه تقسیم مي شوند

صفحه 28:
قدص سوه فاع یهن Wheat .Molasses.Cereals. Sugars Wheat Gluten. Starch(10% of wheat floor) : ‏متصل کننده هاي صنعتي‎ -2 Lignosulphonates (0.5-3 %) . Sodium bentonite . ‏مي باشند‎ 92 Jolee Durability Jlis eric 5) Vgoro - بايد توجه نمود که سخت بودن زیاد حبه موجب کاهش مصرف خوراك و افزایش وزن بدن مي شود.

صفحه 29:
حبه يا يلت كردن جهت افزایتان: اسحكام :مواد بلت :ده باسيتي !؟ 1- چربي (۴۵6) کاهش یابد. 2-هاي يلت كزون در جد ممكن أضافة سود Factor Durability Control 70.0 Increased temp. 5c 75.1. Increased temp 10c 79.4 Reduce Fat by 0.5% 75.0 Add1.5% Ligno sulfonate 82.5 Decrease production rate by 20% 71.3: Add 10% Wheat 75.4

صفحه 30:
(crumble) ‏کرامبل‎ طریقه : در این روش خوراك پلت شده مجددا آسیاب مي گردد. - عمدتا در خوراك هاي طور و خو قابل استفاده مي باشد . بافت حبه خرد شده مخصوصا اگر حبه ها سخت باشند مورد توجه بیشتر پرندگان قرار مي گرد . لوله کردن يا استروژن(6۲5[0۳) دازژه‌روش‌تاف‌ها ی لوله شتکه به وسلتغیور وان از داعلن یل ما با يك مارپیج حلزون کو دانه ها را از انتها با ‎Loos‏ ‏ون مي دهد تهیه مي گردد ‎ae‏ فراخند دانه ضمن آسیاب شدن , گرم نیز مي شود که فرآورده نورماندی را تولد مي نماید ‎Extruding=pressed . pushed or protruded through constriction “under‏ ‎Pressure disrupts starch granule)‏

صفحه 31:
انواع استرودر 1-short time high temperature extrusion cooker 2- pressure cooking extruder 3-extrusion cooker expansion 5 extrusion auwlio 1-در فاصله زمان کوتاه ‎s‏ دما خوراك به حد نسبتا بالا افزایش داده مي شود همزمان از طرق يك مارييج دؤار ‎jI(revolving screw)‏ يك داي گرم شده (۵۱6 06۵160)با فشار خارج مي كردد ‏2- در هنگام خروج از داي ,فشار سریعا کاهش ودر نتیجه ساختار سلول پاره مي شود . ‏تفاوت ها : ‎Expansion‏ ‎The feed preconditioned to temperature Of 80-90c before enterance to the screw

صفحه 32:
‎eee‏ وت بحي ‎ee‏ ادي ‏- نتايج در كاوهايي كهاز جيره غني از دانه استفاده مي كنند مشابه نتايج يدعت آمده با سیر روش ها فرايند كردن مي باشد ‏- در خوراك حیوانات ,لوله کردن ‏پختن تحت فشار وترکاندن ی نت (= ‏متورم نمودن ‎swelling)‏ ( )دانه ‎Jes‏ مل آوري شده با بخار فشار شدن هوا عمليات در داخل ظرفهای استدل ‎steélor)‏ اس ‎a high‏ در آن دریچه اي جهت تزریق هوا تعبیه شده است انجام مي ‏- باز كردن دريجه عرص شون عتعل تاد وت وج ‏- فشار داخل 25, ۵5 وزمان 20ثانیه

صفحه 33:
ssure ‏وج‎ and Lis ?(( flaking طریقه انجام : sll gles t ‏دانه تحت فشار بخا سودهون‎ ane 2 alle زايا ومغایب. : 1- بهبود قابلیت هضم ودر نتیجه بهبود عملکرد 2 از بين رفتن !1 الودكي ‎pn eee‏ پختن 3-تخریب آنزیم آزاد شده در هنگام برداشت ودر نتیجه حفظ کیفیت خوراك 4 دناتوزه دن ؤاز نين رفي مواو صو فده اي 5- تغيير رنك وبافت گیاه 6- تغيير محل هضم منايع بروتئيني بدليل دناتوره شدن از شكمبه به روده 7- زلاتيته شدن نشاسته و بهبود قابليت هضم آن 8- از بين رفتن بخش. اعظم ويتامين ها (اثرات اندك بر كاروتن )

صفحه 34:
۱۵0۲۱۱۵0 ۰0۲۱601۲ ۱۱۲۱5۱۲۱0 اورت» 162/0 طریقه انجام :در اين روش سوختهاي گازي در حضور آبمنتقل میشوند ودمارا تا سطح 80درجه سانتي گرآد افزايش مي دهد . - در این روش میزان رطوبت کمتر از میزان متاول در روش هاي بخار دادن افزايش ‎ab iso‏ پختن در آب جوش 801۱1۳9 طریقه انجام : پختن دانه در دماي 6100 در آبجوش

صفحه 35:
پختن دانه هاي خیس شده در داخل اون با دماهاي تا * پانین 175-0 توب 2005 گرم : 230-0 260-230 ice

صفحه 36:
(Dry heat) cLas ‏حرارت‎ حرارت خشك ۵۵ 00) ميكرونيزه كردن (7012/0012109 ): ماكروويد (سوركوم ) 809 ): حیارت سریع (سورگوم ) (5109نا80): اون (ذرت داته سوا) يف دادن (9مأمممم ) در یف دادن [ذرت) پوسیله حرارت خش موجب افجارناگهان مي گردد که ناشر از باره شدن اندو سيرم ذانه مييا در اين روش دانه باید دارا 9610-14رطویت باشد زمان 15-20ثانیه د ما 370-425درجه سانتي گراد 3درصد رطوبت از بين مي رود بخار موجب پاره کردن اندوسپرم ‎book : wee‏ قابليت ‎Lal -‏ شخورااكي , قابلیت هضم ,بهبود عملکرد + افزاب اننتفاده از نشاسته در روده وشگس گت ‎oe‏ حيوان , کرش در اين روش چگالي دانه کاهش بیدا مي کند که معمو لا قبل از خورانیدن غلتك زذه مي شوند

صفحه 37:
:Micronizing پف دادن دانه ها با استفاده از انرژي ‎red), ee‏ ۵ مادون قرمز این روش مشابه بف ذاذن بوسيله حرارت بابد ربا اين تقاوت که ‎Soe‏ از طریق انرژي مادون قرمز تامین ‎eee‏ تف دادن ‎Roasting)‏ ): عمل آوري دانه ها با شعله مستقیم از 53۳00 ۲۱۵۲ برشته کردن گفته مي شود - به دلیل گرم کردن موجب انبساط (602۳5100) ودر نتیجه بهبود قابلیت هضم

صفحه 38:
(Rolling) w25 Hale (roller) ‏پهن کردن ذرات خوراك توسط غلطك‎ روش هاي غلطك زدن ‏ 1 خشك (00 ): در اين روش پوسته یا پوشش دانه شکسته میشود 2- گرم مرطوب (506300 ): در اين روش دانه بیشتر دست نخورده باقي مي ماند - حرارت تعدادي از مواد مغذي را از بين مي برد - از این یوش جهت خوراك غيز نشخوار کنند گان استفاده نمي شود cracking or Dry ۲۵۱۲۱9 ‏غلطك زدن خشك‎ طریقه : در اين روش با عبور دادن از بين غلطکهاي متحرك قابل تنظیم ,دانه ها شکسته (۲۵۵۱09) ‎crushing) yiuslw 5‏ ( داده مي شود

صفحه 39:
غلطك زدن با بخار( 311 ۵ )6 در ابن روش يدانه م ها ‎sly‏ مدت كوتاهي (3نا5دقیقه ) قبل از غلطك خوردن در معرض بخار ‎fle :‏ کوتاه 5تا3 دقیقه تنها موجب نرم شدن دانه ها بدون تغییر قابل ملاحظه در گرانول نشاسته در مقلیسه با غلطك زدن خشك ,موجب ایجاد ذرات بزرگتر وبه مقدار کمتر ذرات ریز به وجود آید بافت فيزيكي خوراك به طور قابل ملاحظه اي بهبود مي يابد تیع پیشرفت جزئي با هیچ پيشرفتي را در تون توليدي حيوان در مقايسه با غلطك ‎a‏ أن نمي دهند

صفحه 40:
پولكي کردن با بخار (5]62۳70 ‎flaking‏ (: :( steam flaking) jLy & v5 Ge: طريقه :در آين روش بر خلاف غلطك زدن با يخا دانم ها با مدت يزان كفيو ‎(A530)‏ ‏> ی قرار کرفته ات به 18تا 20درصد افزا ‎ee‏ ار اه 5 2 ‎a‏ انا درصد افزایش پاره شدن موثر تر گرانول نشاسته وتولید بافت فيزيکي مطلوب بهیود استفاده از مواد مغذي نتايج حاصلٍ از يروار بندي نشان هد كه با ورقه هاي نازك العمل ‎dol pi‏ از بروار ي نشان مي 2 ورقه هاي نازك بهترين عكس ذرت .جو وذرت خوشه اي معمولا عکس العمل خوبي بر حسب بالا رفتن افزایش وزن آن مي دهند . اگر چه بازده خوراك در هنگام استفاده از جو کم مي شود ولي مي توان آن رایا ذرت و ذرت خوشه اي بهتر نمود . يولك كردن به همراه بخار وتجديد ساختماني كردن .قابليت هضم خوزاك را نراق حوكها بهتر نمودة انبعت .

صفحه 41:
غلطك زدن دندانه دار ‎(crimping)‏ طريقه : - در اين روش با عبور دانه از بين غلطكهاي متحرك قابل تنظيم و دندانه دار (ع0100036ع2) دانه ها شكسته وسايش داده مي شوند . در اين روش احتمالا از گرم کون (ومأصه1لممء)وخنك كردن (6001109 )نیز استفاده مي گردد +

صفحه 42:
روشهاي تغییر رطوبت : - ۸۵5 8۲۵0 سپوس‌گندم رطویتگرم (506370)دادم شده (مخصود ی هم ی ی ایس 7 شین طشته شم اشد . باید اجازه ‎Sug «sodas Liab‏ 6 1خنك شود . ‎Reconstituted Grain -‏ :در لين به غلا آياضافه ۳ (20:ا9625)ودى سيلو به 54ب 22 اه روز کهدار ۳ ‎Watered feed -‏ : - خیسانیدن (5011۳9): به مدت 24 -12 ساعت - تغذیه خوراك پور ,یا مایعات (035۲6 / 0آلا۱/0):در خوك

صفحه 43:
:Reconstitution بقه انجام : - افزودن آب به دانه خشك (9010-13ماده خشك )ورساندن رطویت به - ذخبره در شرایط بي هوازي به مدت 14-21روز روش فوق مخصوصا پازدانه رت جوش ‎ol‏ سازکار بیده ومنجر بد پهبود بازده تبدیل وافزایس مين هن ريدي جذب رطوبت توسط دانه فعال شدن جنین ‏ ترشح ‎Gibbereline‏ _ مهاجرت جیبر لين به لایه آلورن ترشح آمیلاز و پروتثاز - هیدرولیز ومحلول سازي - تاثیر بر اندوسپرم مجاور نشاسته آلورن

صفحه 44:
- اندوسپرم پيراموني در حالت عادي مقاوم به عمل ‎lise‏ رگانیسم هاي شکمبه و آنزیم هاي روده مي = اليد نی قوا رایس ای سس ر شرایط محدودیت ذخیره به مدت کمتر از 48 ساعت دددر دسترس مي باشد

صفحه 45:
(sprouting) v2.5 ‏جوانه‎ طریقه انجام : - دانه ها به مدت بعد از جداسازي آب به مدت 24 - 12 ساعت در محل سرد آزي مي شوند تا جوانه بزنند. 4 ساعت خیسانده مي شوند خیساندن در ‎Water Soaking) OT‏ ( خسانیدن دانه به مدت 12-24 ساعت ( در اسب 24 ساعت ) ‎Sy‏ شدن :دانه به دليل عدب آب - عمل خيسانيذن گاهي اوقات با حرارت قوا كد كين أنه هرايفة دانه ها متورم ونر ‎Testes Sass‏ بر رده حون دور تا استفاده در جیره هَ نا ره تور علطك زده شوند" تراشيدگي مي باشد که استفاد: از جمله معايب اين روش يفضاي مورد ‎i‏ مشکلات حمل ونقل , امکان از آن را در مقیاس بزرگ محدود نموده است

صفحه 46:
در مواردي که دانه با رطوبت بالا (20ا9625) برداشت شده و.جهت يري از فساد سیلو گردید ,وبا مواد شيميايي فرایند مي گردد قیل ازسلو گرون معکن است‌دانه آسیاپ:شودوبا قبل از خورانیدن ,آسیاب وغلطك زده مي شوند در :مواروي كه :تتزايظا اقلیمی آجازن سعطك تن ترا نمی دهد معید مي باشد هزینه انبار نمودن بالا مي باشد وجهت فروش مناسب نیستند در مقایسه با سایر روشهاي فرایند کردن به نتايج خوب پرواري به خصوص بهتر شدن تبدیل خوراك منجر مي شود .

صفحه 47:
در اين روش بجاي خشك نمودن مبزان 1-5/1درصد أسيد تيك ,محلوط أسيد هاي استيك وير بيونيك يا اسيدهاي فرميك ‎RE‏ ‏سایر دانه هاي غلات ‎ae‏ بالا [901720درصد )اضافه مي گردد: این روش کيك زدگي وفساددانه را بدون تحت تثیر فرردادن توان توایش بانه بن مقایسته با دانههای سل میرفی مي ما نتایج آزمایشات در مورد جو یا ذرت براي خوکها وبا ذرت وذرت خوشه اي جهت كاوهاي برواري نويد بخش است

صفحه 48:
آسیاب کردن خوراك ( ‎(Grinding‏ عملیات تغيير در شكل واندازه مواد خوراكي با كمك وسايل مكانيكي واستفاده از ار وبرش را سياب كردن مي نامند ‎“(impact / Shearing)‏ 109 :آسياب كردن 1- آسياب سنكي ‎(Hand stone)‏ ااأده 6ه ع6:10: آسياب ‎(hammer mill) GuSz clwl-2‏ 3- آسیاب غلطكي (۳۰۱۱ ۲۵۱۱۵۲) تقلکل فيزيکي:هواد جوراکن بهمیران قانل ملا حظه اي متفاوت قي با شد (کنسانتره در مقایسه با مواد علوقه اي ) به همین دلیل در مورد يفضي أ اقلام خوراكي بايستي ‎Phe‏ از آسیاب نمودن تا حدودي آوري گرد ام مخلوط كردن مواد اكي با مخلوط ها (کمتر ا %1/0( > هنگام مخلو مواد يو ده انشقاده كن اندان ذرات مواد رقيو ‎POLIS‏ ‏رقيق شود باش

صفحه 49:
اهداف آسیاب کردن خوراك از جمله مهمترین دلایل آنیاب کردن مواد خوراكي عبارتند از : 1 آسیاب كردن خوراك موجب كاهش اندازه وافزايش بد سطع تماس جهت عمل انزيم هاي كوارشي ودر نتيجه افزايش قابليت هضم خوراك 1 2- آسیاب کردن موجب افزایش 5 الشردكى (20010505856أوكاقتاق فتضاق مورة نیاز جهت ذخیره مي گردد 3 آيياب كردن موجب افزايش يكنواختي در مخلوط كردي اقلام جوراكب مختلف يمي ده ودر نتجه موجب أفش تفییر پذبري در ترکیب واه آرايي مخلوط کردن خوراك مي 4 آسیاب کردن از مواد خشبي موجب راحتي جابجايي و مخلوط کردن با مواد کتستالتره اي مس کرد 5- با آسیاب کردن انجام پلت کردن وویفرکردن راحت تر انجام مي گردد. 6- بدلیل افزایش سطح تماس جهت رطوبت کارايي متورم سازي افزایش مي یابد

صفحه 50:
7- آسياب كا قدرت جداسا اد با خوراكي يا شور كافك ‎Sle EOS‏ مي كرد ازي مواد با خوشخوراكي ‎a‏ ‏8- قابلیت انه ها ‎J‏ 1 9 أسياب کردن دنه سورب کل ریز 15ساتی ‎See SB‏ ار رفایسه با آسیاب کردن به صورت درشت (27/1سانتي متر )در يك آسیاب چکش بازده زا افزایش داده است (خورات خيلي ریز موکب ایجان زفممي: شود آسیاب کردن خوراك (6۳۳۵109 6660): عملیات تغییر اندا ‎I i‏ اكي با كمك وسایل مکان (استفاده | ‎sles fees eel gt oe‏ درات از طریق ‎shearing‏ ل حك ‎oS Slut: — Grinding -‏ ‎lol :Grinder or mills -‏

صفحه 51:
- آسیاب سنگي (دستي) - آسیاب چکش ۱۵۲۳۳۵۲ - آسیاب غلطكي ۲۳۱ ‎roller‏ - هنگام مخلوط کردن مواد با مقدار کمتر از 9۵1/0 از جمله پیش مخلوط ها ‎(premix)‏ ‏ابتدااز مواد رقیق کننده استفا Sea Sasa ea . اندازه ذرات مواد رقیق کننده ومواد رقیق روش تعبین اندازه ذرات (5126 02/86۱6 ): جهت تعبین اتدازه ذرات از مجموعه الك هاي استاندارد استفاده می شود (51۵00278 ‎a5 ( device‏ بروي يك لرزائيده نصب شده أند ‎slave shaker)‏ مقدار نمونه : 250-100 9۲

صفحه 52:
روش هاي بیان اندازه ذرات : ف مقبان: 10و دی مقا از 5/0 ) 5 کتاب تكنولوزي )010 ادير کمتر از 5/0 گرم صرفنظر مي شود (صفحه همكارانش (1995): ذرات را با استفاده از آسياب جكش با قطر الك ‎Ste soled‏ اسیابر نمود وسیس با استفاده ال ها هاي ‎dy a eyes‏ ‎og 45 (Geometric mean‏ تقسیم ‎es‏ نمود (بر اساس ‎saa‏ 2.0mm coars مواد خوراکيب طور پایین‌توسط طیور مورد ‎mm MediuM‏ 0.9 استفاده:فزا میگ برنند ‎Fine‏ صصص 0.53

صفحه 53:
اين آسيا دانه عمل نموده وبا فشار دادن بين دو غلطك جين دار آنرا به ذرات جر ها تور دا نموده وبا فشار دادن بين دو جين دار آنرا به ذرا اندازه ذرات : دانه هاي ذرت ,گندم یا مایلو (ذرت خوشه اي ) : اندازه ذرات از يك دانه ابي نیس شرت م يا مايلو (ذرت خوشه اي ازه ذرات از بلغور دانه‌هايي نظیر جو ویو لاف اندازه فراورده از يك بذر ورقه شده تايك فراورده نسبتا ریز آسیاب مي شود . ذز این روش پوستة دائه ها همانتد ستایر آسیانها ,خر تمي شود در این آسيابها تولید گردو خاك کم مي شود اين نوع آسيابها جهت آسیاب مواد خشبي بکار نمي رود

صفحه 54:
در اين آسياب ,مواد خوار با م مجله بها فلز در حال جرخش (جكش ها ) خرد و نهايتا از يك غربال فلزي خارج مي شوند . اندازه ذرات فراورده بوسيله تغيير دادن غربال كنترل مي شود . این انشیانها ‎alge aan‏ خوراكت (دانه يا مواد حشيق )را جرد ممورطائية انذازهزدرانتن ازدانه باغورنشده تا پودر یز هتیرفي انقاید در اين روش ضایعات قابل توجهي به صورت گرد و خاك وجود داشته 9 222319 نهايي در مقایسه با فراورده هاي حاصل از آسيابهاي ,دو خاكي تر مي با شد

صفحه 55:
معایب: هزینه هاي بالاي خرید ماشین آلات و همچنین بالابودن میزان انرژي لازم جهت پلت نمودن در مقایسه با اسیاب کردن - پرندگاني که از خوراك حبه شده تغذیه مي کنند خودخوري(كاني بالیسم) بيشتري را در مقایسه با گروه تغدیه کنندم از خوراك اردی نشان:من دهتد

عمل آوري خوراك ()feed processing اهداف عمل آوري خوراك : -1افزايش ميزان سود دهي كاهش هزينه ها از طريق بهبود كارايي استفاده خوراك بهبود توليد به دليل استفاده بهتر از مواد خوراكي افزايش مصرف خوراك -2تغيير اندازه خوراك ( (particle size مصرف راحتتر خوراك پلت كردن ()pelleting مكعبي كردن ()cubing كاهش ذرات ريز ،كاهش انتخاب ،بهبود كارايي جابجايي خوراك -قابليت هضم بهتر -3تغيير ميزان رطوبت -ذخيره راحت تر بهبود خوشخوراكي افزايش قابليت هضم آماده سازي جهت عمل آوري يبشتري ( بخاردادن ،غلطك زدن ،پولكي كرFدن ) دو راه خارج كردن رطوبت : هوادهي با گرما -هوادهي بدون گرما رطوبت مناسب ذخيره كردن : 25% علف خشك ( بسته شل ) ( ) Hay20-22% علوفه بسته بندي شده ( )Baled18-20% خرد شده () Chopped16-17% ( )Cub -4افزودن آب به غالت ذخيره شده بهترين ميزان در رطوبت %30 -5افزودن آب به جيره جهت بهبود خوشخوراكي و بهبود يكنواختي مخلوط -6بهبود مصرف خوراك -در شرايط آبو هواي گرم  - - 7تغيير در تركم يا چگالي خوراك ( وزن به ازاء واحد حجم ): كاهش هزينه هاي جابجايي و حمل حجيم جهت كنترل مصرف افزايش چگالي جهت افزايش خوراك مصرف شده در گاوهاي شيرده در مرحله انتقال نياز به انرژي و پروتئين افزايش مي يابد ،ولي مصرف خوراك كاهش مي يابد پولكي ( )Flakingكردن موجب كاهش چگالي خوراك مي شود ،ولي موجب افزايش سطح تماس غالت و در نتيجه بهبود قابليت هضم مي شود – 8تغيير در ميزان خوشخوراكي ( پذيرش ) و بهبود مصرف خوراك : افزودني جهت بهبود خوشخوراكي :مالس ،مواد طعم دهنده ،چربيها همزمان با بهبود مصرف خوراك موجب افزايش محتويات مواد مغذي مي شود . افزودني جهت محدود كردن مصرف خورFاك :نمك - :در مقادير كم خوشخوراك ،ولي در مقادير باال محدودكننده . حيواناتFي كه در مراتع به طور آزادانه از مواد معدني وبعضي از خوراكها تغذيه مي كنند جهت جلوگيري از مصرف زياد نيازFمند استفاده از عوامل محدودكننده هستند . -9تغيير در محتويات مواد مغذي : افزودن آهن افزودني به شيري كه طوالني مدت تغذيه مي شود :ويتامينها ،آنتي بيوتيكها ،چربي ها و پروتئين پوشاندن غالت با پوشش شكري - 10افزايش قابليت هضم و قابليت دسترسي به مواد مغذي : الف – مايلوي غلطك زده ،خرد شده به صورت خشك و يا عمل آوري شده داراي مواد مغذي مشابه ذرت مي باشد ولي : داراي قابليت دسترسي كمتري مي باشد زيرا نشاسته آن كه % 80-70ماده خشك را تشكيل مي دهد كمتر قابل دسترسي است . • روشهاي عمل آوري علوفه : )Methods ‏Chopping  ‏Griuding ‏Shreding مزايا : حمل آسانتر فضاي انبار مورد نياز كمتر ضايعات كمتر -توليد بهتر ( Forage Processing خرد كردن) )chopping ‏ ‏ ‏ ‏ خرد كرد ن ع ل وف ه به ط ول 2اينچ گ ردو غبار امكان اتالف برگ هنگام خرد كرد ن در مزرع ه – آس ياب ك رد ن ) ) G riuding : – خرد ك ردن ع ل وف ه به ط ول كم تر از 1اينچ – پر هزينه – عمدتا در تغ ذيه طيور و خوك – جه ت نش خوار ك نند گ ان مناسب نم ي باشد (س ريعتر ش كم به ر ا ترك Fمي ك ند) – جه ت ك نترل گردو غبار معم وال مال س را به آن اضاف ه مي ك نند. ) shreding مشابه خرد كردن ساقه برش داده مي شود(طولي به جاي عرضي ) عمدتا در علوفه هاي خشن ))fodder-stover مكعبي كردن يا ويفري كردن )) cubing فشرده كردن علوفه خرد شده درشت به صورت مكعبها ي *1 تعداد 30-32عدد در هر فوت مواد نسبتا خشبي اسب تغذيه آنرا ترجيح ميدهد ))choke on cubes خشك كردن: علوفه از مزرعه برداشت شده خرد خشك (توسط گرما) پرهزينه عمدتا جهت خوك وطيور سيلو كردن ) )Ensilhing ذخيره علوفه مرطوب درسيلوودرعدم حضور هوا 3-2هفته طول ميكشد خيلي ))versatile تمامي علوفه ها را مي توان سيلو نمود. پلت كردن: علوفه خرد شده با فشار از يك dieفوالدي گذرانده مي شود(به صورت توده ميله اي) ودر طول برش داده مي شود. مواد متصل كننده ))binding agentبه آن اضافه مي شود. موجب بهبود كيفيت علوفه كم ارزش مي شود . جابجايي راحت تر مي باشد. آمونياكي كردن) )Ammoniation عمدتا خوراكهاي با نيترو‌‌ژن پايين را آمونياكي مي نمايند. در ظرف در بسته air tight)):3%آمونياك بدون آب به مدت 20روز اضافه شود. منابع ازت غير پروتئيني اضافه شود( %3پروتئين خام ) سولفات آمونيوم خطر Fناك است (سمي جهت پوست و چشم – قابل اشتعال) عمل آوري فضوالت حيواني: عمد تا تغذيه فضوالت مرغ به نشخوار كنند گان دپو كردن :))deep stackingگرما ميكروبها را مي كشد . سيلوكردن :گرما ميكروبها را ميكشد. افزودني چربي اشعه دادن :) )Irradiation نور اولترويولت ( ) ultravioletمانع بروز راشيتيسم مي شود (علوفه خشك شده در جلوي آفتاب ) افزودن مالس : نگهداري () preservatives علوفه خشك : اسيدهاي آلي ( تا %28رطوبت ) آمونياك بي آب ()%30 - - با هیدراسیون یا شکستن مولکولهای نشاسته ،قابلیت هضم نشاسته بهبود پیدا کرده و نتایج بهتری در آزمایشات هضمی حاصل می شود . عمل آوری موجب بهبود سطح تماس جهت میکروبها وآنزیمها ی هضمی می شود ودر نتیجه میزان استفاده بهبود می یابد . روش پولکی کردن تحت رطوبت گرم) )steamبه عنوان روش استاندارد در نظر گرفته می شود جهت سم زدایی ) )detoxifyیا جدا سازی اقالم نامطلوب - کنجاله تخم پنبه :حاوی گوسیپول افزودن نمکهای آهن :پاره کردن غدد رنگدانهکنجاله تخم پنبه :حاوی بازدارنده تریپسین حرارت :غیر فعال نمودن بازدارنده تریپسینکنجاله تخم بزرک ( بذر کتان ) linseed آب :کریستالی نمودن مواد محلول در آبشبدر شیرین :کپک زدگی یا قارچی دی کومارول یا ماده ضد انعقاد :موجب خونریزی رودهمی شود ))Dicom -شکل ساخته شده Dicomaralنامیده می شود بهبود مکانیزاسیون : (, Baling ,chopping ,cubing ,ensiling ,round baling ‏Trausportation ,storege ),self feeding ,Rush button feeding -13ضعیف نمودن کپکها ،سالمونال وسایر مواد مضFر آفال توکسین ها: مایکو توکسین ها :مواد سرطان زا به دلیل رشد قارچهادرغالت خوراکهای آمونیاکی شده در تخم پنبه آمونیاک اضافه شده وعلوفه خشک ))hay stacksاسیداستیک واسید پروپیونیک موجب کاهش وبا مانع رشد کپکها میشود -افزودن در هنگام برداشت بهبود فعالیت شکمبه (مواد شیمیایی،بافرها ،عبوری یا )bypass طبقه بندی روش های عمل آوری غالت -1طبقه بندی براساس رطوبت ))moisture الف ) روش عمل آوری خشک ))dry ‏Decortication /dehulling-Crackhng /dryrollingشFFکستنوFسایFش،عبور دادFنداFنFه ازFمFیانغFلطلکهFایقFFابFل تFFFنظیم -CrimpingاFسFتفادFه ازFغلطکدFنداFنFه دار ))corrugate - CrumblingآFسFیابکFFردFنخFوراFکپFFFلتشFFده Micronizingبو دادن دانه هابا استفاده از انرژی حرارتیمادون قرمز infrared -GrindingکFFاهشاFندازFه داFنFه ها بFFFا اFسFتفادFه از فFFشار و بFFFرش -PelletingحFبه کFFردFن - PoppingپFFFفدادFن -RoastingتFFFفدادFنبFFFا حFرارFتمFستقیم ))wet روش عمل آوری مرطوب بFه در آFنFیساندنداF خ-Water soaking دهFFه شFخار دادFFFه بFنFنداFلطکزدF غ-Steam rolling دهFFه شFخار دادFFFه بFنFنداFردFFکیکFولFFF پ-Steam flakhng هFولFFن(لFدنآFFخششFFFشار و پFFحتفFFFه تFنFختنداFFF پ-Extrusion )نFردFFک -Gelatinization شارFFحتفFFFختنتFFF پ-Pressure cooking خارFFFط بFیFراFFحتشFFFندر تFردFFلتکFFF – پSteam pelleting یFیهوازFFFط بFیFراFFیره در شFخFه و ذFنFه داFFFببFنآFفزودF ا-Reconstitution )نFردFFیکFتمانFاخFFجدید سFFF(ت شارFFحتفFFFخار تFFFا بFFFده بFFیشFه عملآورFنFنداFردFFم کFتورF م-Exploding طبقه بندی بر اساس تیمار-2 حرارتی ))cold الف ) عمل آوری سرد -Cracking /dry rolling Grinding Crimping Crumbling Extrusion Water soaking Reconstitution Decortica tion :) )Hotب )عمل آوری گرم -Steam rolling – Steam flaeking -Pressure cooking – Exploding – Gelatinazation – Popping - pelleting - Roasting - Micronizing .3طبقه بندی بر اساس مواد شیمیای مورد استفاده در عمل آوری : الف ) عمل آوری با اسید ))Acid treatment ب) عمل آوری با قلیا ) )Alkali treatment ج) عمل آوری با آمونیاک ودارو)).Ammonia treatm . ‏And urea- ammoniation  حرارت مرطوب ()MOIST HEAT - پختن (:)COOKINgسيب زميني ،لوبياها يا سويا(جهت خوك) ( :)EXPLODINgمتورم شدن به دليل بخار گرم وتحت فشار(مانند غالت پف كردهPUFTED CERE پولكي كردن(:)FLAKINgغلتك زدن تحت حرارت مرطوب،با مدت زمان بخار دادن طوالني تر پلت كردن(:)PELLETINgفشرده كردن وخارج كردن از DIEتحت فشار - حبه كFردن يا پلت كردن خوراك(: )PELLETHNg عمليات ضدعفوني كردن دانه يا خوراك آسياب شده باوبدون انتشار حبه ازبخار يا رطوبت ،پلت كردن ناميده مي شود. كردن به وسيله آسياب كردن خوراك و سپس فشردن آن به يك دستگاه داي انجام مي گيرد خارج كردن با فشار از آسياب كردن باو بدون عمل آوري مواد خوراكي - - - سوراخ داي -1پلت كردن موجب افزايش مصرف خوراك -2افزايش وزن ،بهبود راندمان تبديل خوراك بدليل كاهش ضايعات (به ميزان 5تا 10درصد) -3اثرات فوق روي ذرت با گندم و ذرت خوشه اي بیشتر از جو و يوالف مي باشد -4در بعضي از موارد هيچ گونه تفاوتي در مقادFير MEو ابقاء ازت مشاهده نگرديده است. -5افزايش چگالي خوراك()+%20 -6كاهش هزينه هاي جابجايي خوراك (حمل و نقل) -7كاهش گردو خاك -8مكانيزاسيون راحت -9امكان تغذيه روي زمين يا بستر -10استفاده از حبه كردن مخصوصا“ در جيره هاي با ذرات بسيار ريز (قسمت هايي از يك جيره كه به طور بسيار ريز آسياب شده باشد) غالبا“ مطلوب تر ميباشد زيرا مصرف را بیشتر مي نمايد -11اگر چه بازده مصرف يوالف باآسياب كردن متوسط تا ريز بهبود مي يابد ولي حبه كردن بازده را بهتر كرده هرچند اثرات آن روي افزايش وزن ناچيز بوده است انواع روشهاي پلت كردن: پلت خشك يا سرد(:)cold or dry انواع روشهاي پلت كردن - :ساخت پلت بدون بخار دادن ()steam conditioning مقاومت اصطكاكي خوراك در هنگام خروج از داي موجب گرم شدن ماشين و خوراكC مي شود 40 65-50 -عمدتا“ در مقياس هاي آزمايش گاهي مورد استفاده قرار مي گيرد پلت مرطوب(:)steam pelleting - بهبود كيفيت خوراك كاهش امكان آلودگي ميكروبي دماي مورد استفاده و مدت آن با توجه به نوع دستگاه متفاوت مي باشد (80تا 85درجه و به مدت 15تا 20ثانيه= متداول ) درپلت خشك بدليل highe shear forcesدرهنگام خروج از داي آسيب بيشتري به نشاسته در مقايسه با پلت مرطوب وراد مي شود. جهت پلت خوراكهاي مورد استفاده طيور از فشار پايين Bar1-1/5دردماي + c 90در رطوبت %18 كيفيت پلت ( )pellet durabilityتابع ميزان ژالتينه شدن نشاستهدرهنگام رطوبت دادن ( ) steam conditمي باشد Wood (1987) اFفزاFيFشرFطوبFت( )%50 -30را جFهتژFالFتFينيشFFدن ‏Fت ضFFرورFيداFنFسته اFس . مواد خوراكي افزايش دهنده كيفيت پلت Sesame meal : ‏Groundnut meal  ‏Wheat  ‏Leaf and grass meal  ‏Molasses  ‏Field peas   مواد خوراكي کاهنده كيفيت پلت: ‏ ‏Palm kernel meal ‏Oats ‏Fat ‏Blood meal ‏Poultry by product ‏Minerals and rice bran در هنگام پلت كردن مي توان از حدود %5/0-3چربي استفاده كرد ( بعد از پلت كردن از مقادير بیشتر ) مقادير آب اضافه شده در ساعت /به ازاي تن / 45kg /در هنگام پلت كردن جهت بهبود قوام پلت از مواد پلت چسبان استفاده مي شود كه به دوگروه تقسيم مي شوند : ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ - -1متصل كننده هاي طبيعي : ‏Wheat ،Molasses،Cereals، Sugars )Wheat Gluten، Starch(10% of wheat floor -2متصل كننده هاي صنعتي : ‏Lignosulphonates (0.5-3 %) ، Sodium bentonite معموال در صنعت دنبال Durabilityمعادل 92مي باشند . بايد توجه نمود كه سخت بودن زياد حبه موجب كاهشمصرف خوراك و افزايش وزن بدن مي شود. حبه يا پلت كردن : جهت افزايش اسحكام مواد پلت شده باسيتي.) كاهش يابدFat( چربي-1 . دماي پلت كردن در حد ممكن اضافه شود-2 Factor Durability Control 70.0 Increased temp. 5c 75.1 Increased temp 10c 79.4 Reduce Fat by 0.5% 75.0 Add1.5% Ligno sulfonate 82.5 Decrease production rate by 20% 71.3 Add 10% Wheat 75.4 کرامبل ()crumble طریقه :در اين روش خوراك پلت شده مجددا آسياب مي گردد. عمدتا در خوراك هاي طور و خو قابل استفاده مي باشد . بافت حبه خرد شده مFخصوصا اگر حبه ها سخت باشند مورد توجهبیشتر پرندگان قرار مي گرد . لوله كردن يا استروژن()extrusion دارن روش دانه ها ي لوله شده به وسیله عبور دادن از داخل يك ماشین با يك مارپیچ حلزون كه دانه ها را از انتها باركش شده با فشاربيرون مي دهد تهیه مي گردد در اين فراخند دانه ضمن آسياب شدن ،گرم نیز مي شود كه فراورده نورماندی را تولد مFي نمايد ‏Extruding=pressed ، pushed or protruded through constriction under )Pressure disrupts starch granule انواع استرودر 1-short time high temperature extrusion cooker 2- pressure cooking extruder 3-extrusion cooker expansion وextrusion مقايسه دما خوراك به حد نسبتا باال افزايش داده مي شود همزمان از، در فاصله زمان کوتاه- 1 طرق يك مارپيچ دوّار )با فشار خارج مي گرددheated die( )از يك داي گرم شدهrevolving screw( . فشار سريعا كاهش ودر نتيجه ساختار سلول پاره مي شود، در هنگام خروج از داي- 2 : تفاوت ها Expansion The feed preconditioned to temperature Of 80-90c before enterance to the screw :Extrusion ‏No pre heating but higher pre ssure is exerted by the screw - نتايج در گاوهايي كهاز جيره غني از دانه استفاده مي كنند مشابه نتايج بدست آمده با ساير روش هاي فرايند كردن مي باشد در خوراك حيوانات ،لوله كردن پختن تحت فشار وتركاندن (:) explodhng متورم نمودن () swellingدانه عمل آوري شده با بخار و تحت آزاد شدن هوا عمليات در داخل ظرفهاي استيل فشار ()a high tensile steelorكه در آن دريچه اي جهت تزريق هوا تعبيه شده است انجام مي گيرد . عوض شدن شكل دانه و كند شدن باز كردن دريچهپوسته -فشار داخل psi ،25وزمان 20ثانيه پولكي كردن يا پختن تحت فشارpressure cooking and :)) flaking طريقه انجام : سرد شدن تا دماي اطاق پختن دانه تحت فشار بخار غلطك Fزدن مزايا ومعايب : - 1بهبود قابليت هضم ودر نتيجه بهبود عملكرد - 2از بين رفتن آلودگي ميكروبي توسط پختن - 3تخريب آنزيم آزاد شده در هنگام برداشت ودر نتيجه حفظ كيفيت خوراك - 4دناتوره شدن واز بين رفتن مواد ضد تغذيه اي -5تغيير رنگ وبافت گياه - 6تغيير محل هضم منابع پروتئيني بدليل دناتوره شدن از شكمبه به روده - 7ژالتينه شدن نشاسته و بهبود قابليت هضم آن -8از بين رفتن بخش Fاعظم ويتامين ها (اثرات اندك بر كاروتن ) ( pusteurising condit ioniog :)system طريقه انجام :در اين روش سوختهاي گازي در حضور آبمنتقل ميشوند ودمارا تا سطح 80درجه سانتي گراد افزايش مي دهد . در اين روش ميزان رطوبت كمتر از ميزان متاول در روشهاي بخار دادن افزايش مي يلبد پختن در آب جوش Boiling طريقه انجام :پختن دانه در دماي c100در آبجوش :Baking پختن دانه هاي خيس شده در داخل اون با دماهاي مختلف : پايين : متوسط : گرم : خيلي گرم : ‏c175-120 ‏c200-175 ‏c230-200 ‏c260-230 حرارت خشك ()Dry heat حرارت خشك ()Dry heat - ميكرونيزه كردن ( :) micronizingماكروويد (سورگوم ) :) )poppingحرFارت سريع (سورگوم ) ( :)Rousingاون (ذرت دانه سوا) پف دادن () popping در پف دادن (ذرت) بوسيله حرارت خش موجب انفجار ناگهان مي گردد كه ناشر از پاره شدن اندو سپرم دانه میباشد در اين روش دانه بايد دارا %10-14رطوبت باشد زمان 15-20ثانيه د ما 370-425درجه سانتي گراد 3درصد رطوبت از بين مي رود بخار موجب پاره كردن اندوسپرم ودر نتيجه : افزايش خوشخورااكي ،قابليت هضم ،بهبود عملكFرد حيوان ،افزايش قابليتاستفاده از نشاسته در روده وشكمبه در اين روش چگالي دانه كاهش پيدا مي كند كه معمو ال قبل از خورانيدن غلتك زذه مي شوند :Micronizing پف دادن دانه ها با استفاده از انرژي حرارتي ( )infru redمادون قرمز اين روش مشابه پف دادن بوسيله حرارت خشك مي يابد ،با اين تفاوت كه حرارت از طFريق انرژي مادون قرمز تامین مي گرد د . تف دادن (:) Roasting عمل Fآوري دانه ها با شعله مستقيم از Hot sandبرشته كردن گفته مي شود به دليل گرم كردن موجب انبساط ( )expansionودر نتيجه بهبوFد قابليتهضم غلطك زدن () Rolling پهن كردن ذرات خوراك توسط غلطك () roller روش هاي غلطك زدن -1خشك ( :) Dryدر اين رFوش پوسته يا پوشش دانه FشكسFته ميشود -2گرم مرطوب ( :F) steamدر اين FروFش دانه FبیشFتر دست نخورFده باقFي مي ماند حرارت تعدادي از مFواد مغذي رFا از بين Fمي برد -از ابن FرFوش جهت خوراك غير نشFخوار كنند گان استفاده نمي شود غلطك زدن خشك cracking or Dry rolling طريقه :در Fاين روش با عبور دادن از بين Fغلطكهاي مFتحرك قابل تنظيم ،دانه ها شكسFته () breaking و سايش ( ) crushingداده مي Fشود غلطك زدن با بخار( steam ) relling در اين روش ،دانه ها براي مدت كوتاهي (3تا 5دقيقه ) قبل از غلطك خوردن در معرض بخار قرار مي گيرند طريقه :در زمان كوتاه 5تا 3دقيقه - تنها موجب نرم شدن دانه ها بدون تغيير قابل مالحظه در گرانول نشاسته - در مقايسه با غلطك زدن خشك ،موجب ايجاد ذرات بزرگتر وبه مقدار كمتر ذرات ريز به وجود آيد - بافت فيزيكي خوراك به طور قابل مالحظه اي بهبود مي يابد - اكثر نتايج پيشرفت جزئي يا هيچ پيشرفتي را در توان توليدي حيوان در مقايسه با غلطك زدن خشك نشان نمي دهند پولكي كردن با بخار (steam :) flaking پولكي كردن با بخار (:) steam flaking طريقه :در اين روش بر خالف غلطك زدن با بخار دانه ها براي مدت زمان كافي (30تا)15 درمعرض بخار غني از رطوبت قرار گرفته تا آب محتوي آنها به 18تا 20درصد افزايش يلبد سپس غلطك خورده تا يك ورقه كامل راتوليد نمايند - پاره شدن موثر تر گرانول نشاسته وتوليد بافت فيزيكي مطلوب بهبود استفاده از مواد مغذي نتايج حاصل از پروار بندي نشان مي دهد كه با ورقه هاي نازك بهترين عكس العمل حاصل مي گرد. ذرت ،جو وذرت خوشه اي معموال عكس العمل خوبي بر حسب باال رفتن افزايش وزن نشان مي دهند . اگر چه بازده خوراك در هنگام استفاده از جو كم مي شود ،ولي مي توان آن رابا ذرت و ذرت خوشه اي بهتر نمود . پولكي كردن به همراه بخار وتجديد ساختماني كردن ،قابليت هضم خوراك را براي خوكها بهتر نموده است . غلطك زدن دندانه دار ()crimping طريقه : در اين روش با عبور دانه از بين غلطكهاي متحرك قابلتنظيم و دندانه دار ( )corrugateدانه ها شكسته وسايش داده مي شوند . در اين روش احتماال از گرم كردن ()conditioningوخنك كردن () coolingنيز استفاده مي گردد . روشهاي تغيير رطوبت : - Bran MashسFFبوسگFFندم رFطوبFتگFFرم ()steamدادFه FشFFده( FمFخصوص اFسFب)يFFا سFFبوسگFFندم بFFFصورFت()pailكFFه آFبجFوشبFFFه آFناFضافFه شFFده FبFFFاشد ودر پFFFوشآFنگFFذاFشFته شFFده FبFFFاشد .بFFFايد اFجازFه داد تFFFا رFسFيدنبFFFه رFطوبFت 14F%خFنكشFFود . - ‏FبFضافFه مFيشFFود ‏Fت ا : Reconstituted Grainدر اFيFنروFشبFFFه غال آ (20تFFFا)%25ودر سFFيلو بFFFه مFدت21تFFFا15روز نFFگهFدارFيشFFود - ‏feed خوك : Watered خيسانيدن ( F:)soakingبه مدت 12- 24ساعت -تغذيه خوراك پور ،يا مايعات (:)liquid / pasteدر :Reconstitution طريقه انجام - : %25-30 افزودن آب به دانه خشك (%10-13ماده خشك )ورساندن رطوبت به ذخيره در شرايط بي هوازي به مدت 14-21روز روش فوق مخصوصابا دانه ذرت خوشه اي سازگار بوده ومنجر به بهبود بازده تبديل وافزايش وزن مي گردد. جذب رطوبت توسط دانه ترشح Gibbereline فعال شدن جنين مهاجرت جيبر لين به اليه آلورن ترشح آميالز و پروتئاز نشاسته آلورن هيدروليز ومحلول سازي -تاثير بر اندوسپرم مجاور نكته : اندوسپرم پيراموني در حالت عادي مقاوم به عملميكروارگانيسم هاي شكمبه و آنزيم هاي روده مي باشد فعاليت هاي فوق وابسته به اكسيژن مي باشدكهدر شرايط محدوديت ذخيره به مدت كمتر از 48 ساعت دددر دسترس مي باشد جوانه زدن ()sprouting طريقه انجام : دانه ها به مدت 24ساعت خيسانده مي شوند بعد از جداسازي آب به مدت 12 – 24ساعت در محل سردنگهداري مي شوند تا جوانه بزنند. خيساندن در آب () Water Soaking خسانيدن دانه به مدت 12-24ساعت ( در اسب 24ساعت ) بزرگ شدن دانه به دليل جذب آب عمل خيسانيدن گاهي اوقات با حرارت قوام مي شود كه در حين اين فراينددانه ها متورم و نرم شده و حاصل آن يك فراورده خوش خوراك است كه قبل از استفاده در جيره هاي پايان دوره پروار بايد غلطك زده شوند . از جمله معايب اين روش فضاي مورد نياز ،مشكالت حمل ونقل ،امكانتراشيدگي مي باشد كه استفاده از آن را در مقياس بزرگ محدود نموده است دانه با رطوبت باال : در مواردي كه دانه با رطوبت باال (20تا )%25برداشت شده و.جهت جلوگيري از فساد سيلو گرديد ،وبا مواد شيميايي فرايند مي گردد. قبل از سيلو كردن ممكن است دانه آسياب شود ويا قبل ازخورانيدن ،آسياب وغلطك زده مي شوند در مواردي كه شرايط اقليمي اجازه خشك شدن را نمي دهد مفيدمي باشد هزينه انبار نمودن باال مي باشد وجهت فروش مناسب نيستند در مقايسه با ساير روشهاي فرايند كردن به نتايج خوب پرواري بهخصوص بهتر شدن تبديل خوراك منجر مي شود . نگهداري دانه هاي با رطوبت باال توسط اسيد: در اين روش بجاي خشFك نمودن ميزان 1-5/1درصد اسيد پروپيونيك ،مخلوط اسيد هاي استيك وپرو پيونيك يا اسيدهاي فرميك وپروپيونيك به ذرت يا ساير دانه هاي غالت با رطFوبت باال (20تا30درصد )اضافه مي گردد. - در اين روش كپك زدگي Fوفساد دانه را بدون تحت تاثير قراردادن توان توليدي دانه در مقايسه با دانه هاي خشFك متوقف مي Fنمايد F. - نتايج آزمايشFات در مورد جو يا ذرت براي خوكها ويا ذرت وذرت خوشه اي جهت گFاوهاي پرواري نويد بخش Fاست آسياب كردن خوراك )Grinding (feed عمليات تغيير در شكل واندازه مواد خوراكي با كمك وسايل مكانيكي واستفاده از فشار وبرش را سياب كردن مي نامند (:)Impact / shearing :Grindingآسياب كردن :Grider or millآسياب - - -1آسياب سنگي ()Hand stone -2آسياب چکش ()hammer mill -3آسياب غلطكي ()roller mill شكل فيزيكي مواد خوراكي به ميزان قابل مال حظه اي متفاوت مي با شد (كنسانتره در مقايسه با مواد علوفه اي ) به همين دليل در مورد بعضي از اقالم خوراكي بايستي قبل از آسياب نمودن تا حدودي عمل آوري گردند . هنگام مخلوط كردن مواد خوراكي با پيش مخلوط ها (كمتر از )%1/0در ابتدا بايد از مواد رقيق كننده استفاده كرد اندازه ذرات مواد رقيق كننده و رقيق شونده بايد يكي باشد اهداف آسياب كردن خوراك : از جمله مهمترين داليل آسياب كردن مواد خوراكي عبارتند از : -1 -2 -3 -4 -5 -6 آسياب كردن خوراك موجب كاهش اندازه وافزايش سطح تماس جهت عمل انزيم هاي گوارشي ودر نتيجه افزايش قابليت هضم خوراك مي گردد . آسياب كردن موجب افزايش قدرت فشردگي ()compactnessوكاهش فضاي مورد نياز جهت ذخيره مي گردد آسياب كردن موجب افزايش يكنواختي در مخلوط كردن اقالم خوراكي مختلف مي گردد ودر نتيجه موجب كاهش تغيير پذيري در تركيب وافزايش كارايي مخلوط كردن خوراك مي گردد. آسياب كردن بعضي از مواد خشبي موجب راحتي جابجايي و مخلوط كردن با مواد كنسانتره اي مي گردد . با آسياب كردن ،انجام پلت كردن وويفركردن راحت تر انجام مي گردد. بدليل افزايش سطح تماس جهت رطوبت كارايي متورم سازي افزايش مي يابد - 7آسياب كردن موجب كاهش قدرت جداسازي مواد با خوشخوراكي پايين در خوراك كامل توسط حيوان مي گردد. -8قابليت هضم دانه ها در خوك به وسيله آسياب كردن بهتر مي شود و آسياب كردن دانه به صورت خيلي ريز( 16/0سانتي متراندازه غربال )در مقايسه با آسياب كردن به صورت درشت (27/1سانتي متر )در يك آسياب چکش بازده را افزايش داده است (خوراك خيلي ريز موجب ايجاد زخم مي شود) آسياب كردن خوراك (:)feed Grinding عمليات تغيير اندازه وشكل مواد خوراكي با كمك وسايل مكانيكي (استفاده از فشار وبرش )يا كاهش اندازه ذرات از طريق shearingيا impact :آسياب كردن Grinding :Grinder or millsآسياب - - آسياب سنگي (دستي) F آسياب چکش hammer آسياب غلطكي roller mill هنگام مخلوط كردن مواد با مقدار كمتر از %1/0از جمله پيش مخلوط ها()premix در ابتدااز مواد رقيق كننده استفاده كرد .اندازه ذرات مواد رقيق كننده ومواد رقيق شونده بايد يكي باشد . روش تعيين اندازه ذرات (:) particle size جهت تعيين اندازه ذرات از مجموعه الك هاي استاندارد استفاده مي شود (standard ) deviceكه بروي يك لرزاننده نصب شده اند () sieve shaker مقدار نمونه gr 250-100 : روش هاي بيان اندازه ذرات : -1مقياس10 Fواحدي از مقادير كمتر از 5/0گرم صرفنظر مي شود (صفحه 65كتاب تكنولوژي )Niv و همكارانش ( :) 1995ذرات را با استفاده از آسياب چکش با قطر الك 8ميلي متري آسياب نمود وسپس با استفاده الك هاي مخصوص به سه (Geometric meanگروه تقسيم بندي نمود (بر اساس ميانگين هندسي )D. (GM D - 2.0mm ‏coars - 0.9 mm مFواد خFوراFكFيبFFFطور پFFFايFينتFFFوسFط طFيور مFورد medium اFسFتفادFه قFFرارFمFيگFFيرنFند ‏Fine 0.53 mm - آسياب كردن با آسياب غلطكي : اين آسيابها روي دانه عمل نموده وبا فشار دادن بين دو غلطك چين دار ،آنرا به ذرات كوچكتر تبديل مينمايد اندازه ذرات : - دانه هايي نظير ذرت ،گندم يا مايلو (ذرت خوشه اي ) :اندازه ذرات از يك دانه بلغور شده تا آرد كامل ريز دانه هايي نظير جو ويو الف اندازه فراورده از يك بذر ورقه شده تايك فراورده نسبتا ريز آسياب مي شود . - در اين روش پوسته دانه ها همانند ساير آسيابها ،خرد نمي شود در اين آسيابها توليد گردو خاك كم مي شود اين نوع آسيابها جهت آسياب مواد خشبي بكار نمي رود - - آسياب چکش : در این آسياب ،مواد خوار با م مجله ها فلز در حال چرخش (چکش ها ) خرد و نهایتا از يك غربال فلزي خارج مي شوند . - اندازه ذرات فراورده بوسيله تغيير دادن غربال كنترل مي شود . اين آسيابها همه مواد خوراكFي (دانه يا مواد خشبي ) را خرد مي نمايند اندازه ذرات :از دانه بلغور شده تا پودر ريز تغيير مي نمايد در اين روش ضايعات قابل توجهي به صورت گرد و خاك وجود داشته و فراورده نهايي در مقايسه با فراورده هاي حاصل از آسيابهاي غلطكي ،گردو خاكي تر مي با شد معايب :هزينه هاي باالي خريد ماشين آالت و همچنين باالبودن ميزان انرژي الزم جهت پلت نمودن در مقايسه با آسياب كردن پرندگاني كه از خوراك حبه شده تغذيه مي كنندخودخوري(كاني باليسم) بيشتري را در مقايسه با گروه تغذيه كننده از خوراك آردي نشان مي دهند

51,000 تومان