صفحه 1:
عمل آوري خوراك (Peed provessiny)
اهداف عمل آوري خوراك :
1- افزايش میزان سود دهي
- کاهش هزینه ها از طریق بهبود كارايي استفاده خوراك
- بهبود تولید به دلیل استفاده بهتر از مواد خوراكي
- افزايش مصرف خوراك
2-عییر اندازه: خوزاك ( (صوعامهم
-مصرف راحتتر خوراك
- يلت كردن (petitions)
- مكعبي كردن (ب>ططح)
- کاهش ذرات ریز , کاهش انتخاب , بهبود كارايي جابجايي خوراك
- قابلیت هضم بهتر
صفحه 2:
3- تغییر میزان رطوبت
- ذخيره زاحت تر
- افزايش قابليت هضم
- آماده سا T as شتري ( بخا
هت ۳ ي SH 5
دا , يولكي کردن )
دو راه خارج كردن رطوبت :
- هوادهي با كرما
- هوادهي بدون كرما
صفحه 3:
رطوبت مناسب ذخیره کردن :
-علف خشك ( بسته شل ) ( با ) 25%
20-22% (dled ) or علوفه بسته بندي -
18-20% ( Obopped) onus 245 -
16-17% (Cub ) -
4- افزودن آب به غلات ذخیره شده
- بهترین میزان در رطوبت 9630
5- افزودن آب به جیره جهت بهبود خوشخوراكي و بهبود
6 بهبود مصرف خوراك ۳
- در شرایط آبو هواي گرم
صفحه 4:
* 7- تغییر در ترکم یا چگالي خوراك ( وزن به ازاء واحد حجم ):
- كاهش هزينه هاي جابجايي و حمل
- حجيم جهت كنترل مصرف
- افزايش جكالي جهت افزايش خوراك مصرف شده
- در گاوهاي شیرده در مرحله انتقال نیاز به انرژي و پروتئین
افزايش مي يابد .ولي مصرف خوراك كاهش مي يابد
- يولكي (02©) كردن موجب كاهش جكالي خوراك مي شود
, ولي موجب افزايش سطح تماس غلات و در نتيجه بهبود
قابليت هضم مي شود
صفحه 5:
8 - تغيير در میزان خوشخوراكي ( پذیرش ) و بهبود مصرف
خوراك :
- افزودني جهت بهبود خوشخوراكي :
ملاس , مواد طعم دهنده , چربیها
همزمان با بهبود مصرف خوراك موجب افزایش محتویات
مواد مغذي مي شود .
افزودني جهت محدود کردن مصرف خوراك :
نمك : - در مقادیر کم خوشخوراك , ولي در مقادیر بالا
محدودکننده .
من که در مراتع به طور آزادانه از مواد معدني و
اکقا تغذبه مي کنند جهت:علوگيري از تضرف
يا زياد يان ای اب ۳ از عوامل محدودکننده هستند:
صفحه 6:
9- تغییر در محتویات مواد مغذي :
- افزودن آهن
۰ افزودني به شيري كه طولاني مدت تغذیه مي شود
انتي بیوتب
1 ی
0- افزايش
: ويتامين
عضر و اباي داوسو بد مؤاك عفدي :
الفٍ - مايلوي غلطك زده . خرد شده به صورت خشك ويا عمل
آوري شده داراي مواد مغذي مشابه ذرت مي باشد al
داراي قابلیت د
< ماده 9680- Fo
است .
سترسی کمتري مي باشد زیر نشاسته آن که
خشك را تشکیل من دهد.کمتز قابل دسترسین
صفحه 7:
* روشهاي عمل آوري علوفه : (بسسهجمسه
عدس0)
Okoppicry ؟
- Grivcticry
- Ghrediogy
مزایا :
- حمل آسانتر
- فضاي انبار مورد نیاز کمتر
- ضایعات کمتر
صفحه 8:
صفحه 9:
مشابه خرد کردن ساقه برش داده مي شود(طولي به جاي
عرضي )
عمدتا در علوفه هاي خشن ((Pockter-siover
مكعبي كردن يا ويفري كردن 7 ))
فشرده كردن علوفه خرد شده درشت به صورت مكعبها ي
تعداد 30-32عدد در هر فوت
مواد نسبتا خشبي
اسب تغذیه Lal ترجیح میدهد ععله مه عاسه))
صفحه 10:
خشك کردن:
علوفه از مزرعه برداشت شده خرد خشك (توسط گرما)
پرهزینه
عمدتا جهت خوك وطیور
سيلو كردن داك 2)) )
ذخيره علوفه مرطوب درسيلوودرعدم حضور هوا
2 هفته طول ميكشد
خيلي عاسعصص))
تمامي علوفه ها را مي توان سيلو نمود.
صفحه 11:
يلت كردن:
علوفه خرد شده با فشار از يك دك فولادي كذرانده
مي شود(به صورت توده ميله اي) ودر طول برش
داده مي شود.
مواد متصل کننده ندعيه بدلدنا) )به آن اضافه مي
شود.
موجب بهبود كيفيت علوفه كم ارزش مي شود .
صفحه 12:
عمدتا خوراكهاي با نیتروژن پایین را آمونياكي مي
در ظرف در بسته ۸6( ۲« آمونياك بدون an soll
مدت 20روز اضافه شود.
منابع ازت غیر پروتئيني اضافه شود(۵3 پروتئین خام
سولفات آمونیوم خطر ناك است (سمي جهت پوست
و چشم - قابل اشتعال)
صفحه 13:
عمد تا تغذیه فضولات مرغ به نشخوار کنند OW
ديو کردن ۷« م)):گرما میکروبها را مي کشد .
سیلوکردن :گرما میکروبها را میکشد.
افزودني چربي
اشعه دادن مسلحا) ):
نور اولترویولت ( طسب ) مانع بروز راشیتیسم مي شود
(علوفه خشك شده در جلوي آفتاب )
افزودن ملاس :
صفحه 14:
علوفه خشك :
اسيدهاي آلي ( تا 9۵28 رطوبت )
آمونياك بي آب (9630)
صفحه 15:
- با هیدراسیون یا شکستن مولکولهای نشاسته ,قابلیت
هضم نشاسته بهبود پیدا کرده و نتایج بهتری در ازماي
هضمی حاصل می شود .
- عمل آوری موجب بهبود سطح تماس جهت میکروبها
وآنزیمها ی
- هضمی می شود ودر نتیجه میزان استفاده بهبود می UL,
- روش پولکی کردن تحت رطوبت گرم77<) )به عنوان
روش استاندارد در نظر گرفته می شود
صفحه 16:
جهت سم زداییرسط) ) يا جد
J. 1 ?
-افزودن نمکهای آهن :پاره کردن غدد رنگدانه
- کنجاله تخم پنبه : حاوی بازدارنده تریپسین
- حرارت : غیر فعال نمودن بازدارنده ترییسین
- کنجاله تخم بزرک ( بذر کتان لا )
:کریستالی نمودن مواد محلول در آب
- آب
- اشيدن لتنيرين: :كبك زدكى يا قارجى
- دی کومارول یا ماده ضد انعقاد : موجب خونريزى روده
مى شود وجو(
- شكل ساخته Diooward ow نامیده می شود
صفحه 17:
بهبود مکانیزاسیون :
owed — blk) ككتاصم, hoppiay pubiey بل( ر
وملسي oo? Pood Rusk baton وی تنس
3-ضعیف نمودن کپکها ,سالمونلا وسایر مواد مضر
آفلا توکسین ها:
- مایکو توکسین ها: مواد سرطان زا به دلیل رشد قارچهادر
5
خوراکهای آمونیاکی شده در تخم پنبه
+ آمونباک اضافه:شده وغلوفه فیلک: یل مربیا])
اسیداستیک واسید پروپیونیک موجب کاهش وبا مانع رشد کپکها میشود
-افزودن در هنگام برداشت
صفحه 18:
بهبود فعالیت شکمبه (مواد
شیمیایی,بافرها ,عبوری يا ععم)
طبقه بندی روش های عمل آوری غلات
1-طعه بندی براساش رطویت تتتتیج)]
الف ) روش عمل آوری خشک ب))
Mek نی
مسر Orochi شکستنوسایش عبور دادندلنه ازمیانلطلکهایقایل
۱( )-استفاده ازغلطکدندنه دار عهمصس))
Cracobliery - آسیابکردنخوراکپ لنشده
سس بوذادن دانه هابا استفاده از انرژی حرارتى
مادون قرمز اس
پمک آهشاندازه دلنه ها با لستفاده از فضار و برش
ماو حبه کردن
ممه - يفدادن
8د )- تفدادنب | حرارنمستقیم
صفحه 19:
روش عمل آوری مرطوب ((wet
هه( خیساندندلنه در آب
بدناد مت 8)- غلطكزدردلنه بخار داده شده
با مسق يولكمكردرزدلنه بخار داده شده
صصو-_ پختندلنه تحسفشار و پبخششینآن(ل وله
کردن)
رهظ
مجواسی جوجوو)- يختزة حنف شار
اس مس - پلنکردندر تحنشرلیط بخار
مس20 1 9.ails ork عبر هدر تلتر ومل هاوق
0 5 2 2
لام« متورم eae عملآوریشده با بخار تحفشار
صفحه 20:
2-طبقه بندی بر اساس تیمار
حرارتی
الف ) عمل آوری سرد (77۲))
كلامب بل موب
۷ =
Oricepicry -
Onobhery -
Extrusion 2
اه ه() -
Revvastituicg
- Orcortica tit
صفحه 21:
ب )عمل آورى كرمصاة) ):
اس ممورن-
ولا ممی) -
-Pressure vovhiery
صفحه 22:
3. طبقه بندی بر اساس موا
مورد استفاده در عمل اوری :
الف ) عمل آوری با اسید ی ))
ب) عمل آوری با قلیا سم هاه) )
ج) عمل آوری با آمونياک ودارو. treat مسسمی).))
موه موی Oud
صفحه 23:
(MOIST HEAT) حرارت مرطوب *
پختن (600۱!19):سیب زميني .لوبياها یا سویا(جهت خوك)
(EXPLODING) لیل بخا فشار(مانند غلا
CEREo9 55 oy اكور كدنانه ذليك عا كرم ونح سار مابيه غلات
St کردن(۱۸08) تغل زدن تحت حرارت مرطوببامدت زمان
ر دادن طوا
پلت کردن(۳2۳7۱۸/9):فشرده کردن وخارج کردن از #ا0تحت فشار
حبه کردن یا پلت کردن خوراك(1]۲۲۱۱9ا۳۳) :
عملیات ضد عفوني گردن دانه با خوراك آسیاب شده باویدون اتشار
ازبخار يا رطوبت, پلت کردن نامیده مي شود.
2 اسيات كردن خوراك و سپس فشردن آن به يك دسگاه
مواد خوراكي Sit كردن gl بدون عمل آوري خارج کردن با فشار از
سوراخ داي
صفحه 24:
1- بلت کردن موجب افزايش مصرف خوراك
2- افزایش وزن, بهبود راندمان تبدیل خوراك بدلیل کاهش ضایعات (به میزان 5تا
to
3- اثرات فوق روي ذرت با گندم و ذرت خوشه اي بیشتر از جو و یولاف مي باشد
4 در بعضي از موارد هیچ گونه تفاوتي در مقادیر ۷ و بقاء ازت مشاهده نگردیده
5- افزايش چگالي خوراك(9620+)
6- کاهش هزینه هاي جابجايي خوراك (حمل و نقل)
7- کاهش گردو خاك
8- مکانیزاسیون راحت
1 0 اه هاي با ذرات بسیار پیز (قسمت
حبه كرد دز جیزه ذرات
Se Are eee Oe OF a
اشد زیرا مصرف را بیشتر مي
لقلا ge ۱ و ۱
دن بازده را بهتر گرده هرچند اثرات آن روي افزايش وزن ناچیز بوده
صفحه 25:
يلت
انواع روشهاي پلت کردن: پلت خشك يا سرد(0۳۷ 0۲ 6010):
انواع روشهاي بلت كردن: - ساخت يلت yal> by og ]
- مقاومت اصطكاكي خوراك در هنكا. از داي موجب مات اك
ماه وکا وبا در c ام خروج از داي مو گرم شدن اشین و خورا
-عمدتا" در مقیاس هاي آزمایش گاهي مورد استفاده قرار مي گیرد
(steam pelleting) gb ys &
قدود كيفيت خيرااك
كاهش امكان الودكي ميكرويي 5
دماي مورد استفاده و مدت آن با توجه به نوع دستگاه متفاوت من باشد (80ت
ZOUES wists eas y85 لي اووس يدت
دریلت خشك بدلیل 0۲6۵5 highe shear درهنگا agonal gall
تست در معاییس با پلت مروت وراوی وق ۱92
صفحه 26:
- جهت بلت +
خوراكهاي مورد استفادم طیور از فشار Barl-1/5 ul
دردماي 0 2 و
-كيفيت يلت ( اه 0 ۳ ond, ae He es نشاسته
درهنگام رطوبت دادن ) steam condit
(1987) ۷۷۵۵۵ افزلیشرطویت(30- 9۵50) را نت
ضروریدلنسته لست
مواد خوراكي افزايش دهنده كيفيت يبلت : Sesame meal
Groundnut meal
Wheat
Leaf and grass meal
Molasses
Field peas
صفحه 27:
مواد خوراكي کاهنده کیفیت پلت:
Palm kernel meal
Oats
Fat
Blood meal
Poultry by product
Minerals and rice bran
> ان / بد 965/0-3 استفاده کرد
3 بعد از رت 11 یم "bn poke 16 جزم a
wl plas اضافه شده دم ساعت / به elo gh ۱ در هنگام
يلت كردن هت aod ana از مواد ستفاده مي شود
به دوگروه تقسیم مي شوند
صفحه 28:
قدص سوه فاع یهن
Wheat .Molasses.Cereals. Sugars
Wheat Gluten. Starch(10% of wheat floor)
: متصل کننده هاي صنعتي -2
Lignosulphonates (0.5-3 %) . Sodium bentonite
. مي باشند 92 Jolee Durability Jlis eric 5) Vgoro -
بايد توجه نمود که سخت بودن زیاد حبه موجب کاهش
مصرف خوراك و افزایش وزن بدن مي شود.
صفحه 29:
حبه يا يلت كردن
جهت افزایتان: اسحكام :مواد بلت :ده باسيتي !؟
1- چربي (۴۵6) کاهش یابد.
2-هاي يلت كزون در جد ممكن أضافة سود
Factor Durability
Control 70.0
Increased temp. 5c 75.1.
Increased temp 10c 79.4
Reduce Fat by 0.5% 75.0
Add1.5% Ligno sulfonate 82.5
Decrease production rate by 20% 71.3:
Add 10% Wheat 75.4
صفحه 30:
(crumble) کرامبل
طریقه : در این روش خوراك پلت شده مجددا آسیاب مي گردد.
- عمدتا در خوراك هاي طور و خو قابل استفاده مي باشد .
بافت حبه خرد شده مخصوصا اگر حبه ها سخت باشند مورد توجه
بیشتر پرندگان قرار مي گرد .
لوله کردن يا استروژن(6۲5[0۳)
دازژهروشتافها ی لوله شتکه به وسلتغیور وان از داعلن یل
ما با يك مارپیج حلزون کو دانه ها را از انتها با Loos
ون مي دهد تهیه مي گردد ae فراخند دانه ضمن آسیاب
شدن , گرم نیز مي شود که فرآورده نورماندی را تولد مي نماید
Extruding=pressed . pushed or protruded through constriction “under
Pressure disrupts starch granule)
صفحه 31:
انواع استرودر
1-short time high temperature extrusion cooker
2- pressure cooking extruder
3-extrusion cooker
expansion 5 extrusion auwlio
1-در فاصله زمان کوتاه s دما خوراك به حد نسبتا بالا افزایش داده مي شود همزمان از
طرق يك مارييج دؤار
jI(revolving screw) يك داي گرم شده (۵۱6 06۵160)با فشار خارج مي كردد
2- در هنگام خروج از داي ,فشار سریعا کاهش ودر نتیجه ساختار سلول پاره مي شود .
تفاوت ها :
Expansion
The feed preconditioned to temperature
Of 80-90c before enterance to the screw
صفحه 32:
eee وت بحي ee ادي
- نتايج در كاوهايي كهاز جيره غني از دانه استفاده مي كنند مشابه
نتايج يدعت آمده با سیر روش ها فرايند كردن مي باشد
- در خوراك حیوانات ,لوله کردن
پختن تحت فشار وترکاندن ی نت (=
متورم نمودن swelling) ( )دانه Jes مل آوري شده با بخار
فشار شدن هوا عمليات در داخل ظرفهای استدل
steélor) اس a high در آن دریچه اي جهت تزریق هوا
تعبیه شده است انجام مي
- باز كردن دريجه عرص شون عتعل تاد وت وج
- فشار داخل 25, ۵5 وزمان 20ثانیه
صفحه 33:
ssure وج and Lis
?(( flaking
طریقه انجام :
sll gles t دانه تحت فشار بخا سودهون
ane 2 alle
زايا ومغایب. :
1- بهبود قابلیت هضم ودر نتیجه بهبود عملکرد
2 از بين رفتن !1 الودكي pn eee پختن
3-تخریب آنزیم آزاد شده در هنگام برداشت ودر نتیجه حفظ کیفیت خوراك
4 دناتوزه دن ؤاز نين رفي مواو صو فده اي
5- تغيير رنك وبافت گیاه
6- تغيير محل هضم منايع بروتئيني بدليل دناتوره شدن از شكمبه به روده
7- زلاتيته شدن نشاسته و بهبود قابليت هضم آن
8- از بين رفتن بخش. اعظم ويتامين ها (اثرات اندك بر كاروتن )
صفحه 34:
۱۵0۲۱۱۵0 ۰0۲۱601۲ ۱۱۲۱5۱۲۱0
اورت» 162/0
طریقه انجام :در اين روش سوختهاي گازي در حضور آبمنتقل
میشوند ودمارا تا سطح 80درجه سانتي گرآد افزايش مي
دهد .
- در این روش میزان رطوبت کمتر از میزان متاول در روش
هاي بخار دادن افزايش ab iso
پختن در آب جوش 801۱1۳9
طریقه انجام : پختن دانه در دماي 6100 در آبجوش
صفحه 35:
پختن دانه هاي خیس شده در داخل اون با دماهاي
تا *
پانین 175-0
توب 2005
گرم : 230-0
260-230 ice
صفحه 36:
(Dry heat) cLas حرارت
حرارت خشك ۵۵ 00)
ميكرونيزه كردن (7012/0012109 ): ماكروويد (سوركوم )
809 ): حیارت سریع (سورگوم )
(5109نا80): اون (ذرت داته سوا)
يف دادن (9مأمممم )
در یف دادن [ذرت) پوسیله حرارت خش موجب افجارناگهان مي گردد که ناشر از باره شدن اندو
سيرم ذانه مييا
در اين روش دانه باید دارا 9610-14رطویت باشد
زمان 15-20ثانیه
د ما 370-425درجه سانتي گراد
3درصد رطوبت از بين مي رود
بخار موجب پاره کردن اندوسپرم book : wee قابليت
Lal - شخورااكي , قابلیت هضم ,بهبود عملکرد + افزاب
اننتفاده از نشاسته در روده وشگس گت oe حيوان , کرش
در اين روش چگالي دانه کاهش بیدا مي کند که معمو لا قبل از خورانیدن غلتك زذه مي شوند
صفحه 37:
:Micronizing
پف دادن دانه ها با استفاده از انرژي red), ee ۵ مادون قرمز
این روش مشابه بف ذاذن بوسيله حرارت بابد ربا اين تقاوت که
Soe از طریق انرژي مادون قرمز تامین eee
تف دادن Roasting) ):
عمل آوري دانه ها با شعله مستقیم از 53۳00 ۲۱۵۲ برشته کردن گفته مي شود
- به دلیل گرم کردن موجب انبساط (602۳5100) ودر نتیجه بهبود قابلیت
هضم
صفحه 38:
(Rolling) w25 Hale
(roller) پهن کردن ذرات خوراك توسط غلطك
روش هاي غلطك زدن 1 خشك (00 ): در اين روش پوسته یا پوشش دانه شکسته میشود
2- گرم مرطوب (506300 ): در اين روش دانه بیشتر دست نخورده باقي
مي ماند
- حرارت تعدادي از مواد مغذي را از بين مي برد
- از این یوش جهت خوراك غيز نشخوار کنند گان استفاده نمي شود
cracking or Dry ۲۵۱۲۱9 غلطك زدن خشك
طریقه : در اين روش با عبور دادن از بين غلطکهاي متحرك قابل تنظیم ,دانه ها شکسته (۲۵۵۱09)
crushing) yiuslw 5 ( داده مي شود
صفحه 39:
غلطك زدن با بخار( 311
۵ )6
در ابن روش يدانه م ها sly مدت كوتاهي (3نا5دقیقه ) قبل از غلطك خوردن در معرض بخار
fle : کوتاه 5تا3 دقیقه
تنها موجب نرم شدن دانه ها بدون تغییر قابل ملاحظه در گرانول نشاسته
در مقلیسه با غلطك زدن خشك ,موجب ایجاد ذرات بزرگتر وبه مقدار کمتر ذرات ریز به
وجود آید
بافت فيزيكي خوراك به طور قابل ملاحظه اي بهبود مي يابد
تیع پیشرفت جزئي با هیچ پيشرفتي را در تون توليدي حيوان در مقايسه با غلطك
a أن نمي دهند
صفحه 40:
پولكي کردن با بخار (5]62۳70
flaking (:
:( steam flaking) jLy & v5 Ge:
طريقه :در آين روش بر خلاف غلطك زدن با يخا دانم ها با مدت يزان كفيو (A530)
> ی قرار کرفته ات به 18تا 20درصد افزا
ee ار اه 5 2 a انا درصد افزایش
پاره شدن موثر تر گرانول نشاسته وتولید بافت فيزيکي مطلوب
بهیود استفاده از مواد مغذي
نتايج حاصلٍ از يروار بندي نشان هد كه با ورقه هاي نازك العمل
dol pi از بروار ي نشان مي 2 ورقه هاي نازك بهترين عكس
ذرت .جو وذرت خوشه اي معمولا عکس العمل خوبي بر حسب بالا رفتن افزایش وزن
آن مي دهند .
اگر چه بازده خوراك در هنگام استفاده از جو کم مي شود ولي مي توان آن رایا ذرت و
ذرت خوشه اي بهتر نمود .
يولك كردن به همراه بخار وتجديد ساختماني كردن .قابليت هضم خوزاك را نراق
حوكها بهتر نمودة انبعت .
صفحه 41:
غلطك زدن دندانه دار
(crimping)
طريقه :
- در اين روش با عبور دانه از بين غلطكهاي متحرك قابل
تنظيم و دندانه دار (ع0100036ع2) دانه ها شكسته وسايش داده
مي شوند .
در اين روش احتمالا از گرم کون (ومأصه1لممء)وخنك كردن
(6001109 )نیز استفاده مي گردد +
صفحه 42:
روشهاي تغییر رطوبت :
- ۸۵5 8۲۵0 سپوسگندم رطویتگرم (506370)دادم شده (مخصود
ی هم ی ی ایس
7 شین طشته شم اشد . باید اجازه Sug «sodas Liab
6
1خنك شود .
Reconstituted Grain - :در لين به غلا آياضافه ۳
(20:ا9625)ودى سيلو به 54ب 22 اه روز کهدار ۳
Watered feed - :
- خیسانیدن (5011۳9): به مدت 24 -12 ساعت
- تغذیه خوراك پور ,یا مایعات (035۲6 / 0آلا۱/0):در
خوك
صفحه 43:
:Reconstitution
بقه انجام : - افزودن آب به دانه خشك (9010-13ماده خشك )ورساندن رطویت به
- ذخبره در شرایط بي هوازي به مدت 14-21روز روش فوق مخصوصا
پازدانه رت جوش ol سازکار بیده ومنجر بد پهبود بازده تبدیل وافزایس مين هن ريدي
جذب رطوبت توسط دانه
فعال شدن جنین ترشح Gibbereline _
مهاجرت جیبر لين به لایه آلورن
ترشح آمیلاز و پروتثاز
- هیدرولیز ومحلول سازي
- تاثیر بر اندوسپرم مجاور
نشاسته
آلورن
صفحه 44:
- اندوسپرم پيراموني در حالت عادي مقاوم به عمل
lise رگانیسم هاي شکمبه و آنزیم هاي روده مي
= اليد نی قوا رایس ای سس
ر شرایط محدودیت ذخیره به مدت کمتر از 48
ساعت دددر دسترس مي باشد
صفحه 45:
(sprouting) v2.5 جوانه
طریقه انجام :
- دانه ها به مدت
بعد از جداسازي آب به مدت 24 - 12 ساعت در محل سرد
آزي مي شوند تا جوانه بزنند.
4 ساعت خیسانده مي شوند
خیساندن در Water Soaking) OT (
خسانیدن دانه به مدت 12-24 ساعت ( در اسب 24 ساعت )
Sy شدن :دانه به دليل عدب آب
- عمل خيسانيذن گاهي اوقات با حرارت قوا كد كين أنه هرايفة
دانه ها متورم ونر Testes Sass بر رده حون دور تا
استفاده در جیره هَ نا ره تور علطك زده شوند"
تراشيدگي مي باشد که استفاد:
از جمله معايب اين روش يفضاي مورد i مشکلات حمل ونقل , امکان
از آن را در مقیاس بزرگ محدود نموده است
صفحه 46:
در مواردي که دانه با رطوبت بالا (20ا9625) برداشت شده و.جهت
يري از فساد سیلو گردید ,وبا مواد شيميايي فرایند مي گردد
قیل ازسلو گرون معکن استدانه آسیاپ:شودوبا قبل از
خورانیدن ,آسیاب وغلطك زده مي شوند
در :مواروي كه :تتزايظا اقلیمی آجازن سعطك تن ترا نمی دهد معید
مي باشد
هزینه انبار نمودن بالا مي باشد وجهت فروش مناسب نیستند
در مقایسه با سایر روشهاي فرایند کردن به نتايج خوب پرواري به
خصوص بهتر شدن تبدیل خوراك منجر مي شود .
صفحه 47:
در اين روش بجاي خشك نمودن مبزان 1-5/1درصد أسيد تيك ,محلوط
أسيد هاي استيك وير بيونيك يا اسيدهاي فرميك RE
سایر دانه هاي غلات ae بالا [901720درصد )اضافه مي گردد:
این روش کيك زدگي وفساددانه را بدون تحت تثیر فرردادن توان
توایش بانه بن مقایسته با دانههای سل میرفی مي ما
نتایج آزمایشات در مورد جو یا ذرت براي خوکها وبا ذرت وذرت خوشه اي
جهت كاوهاي برواري نويد بخش است
صفحه 48:
آسیاب کردن خوراك (
(Grinding
عملیات تغيير در شكل واندازه مواد خوراكي با كمك وسايل مكانيكي واستفاده از
ار وبرش را سياب كردن مي نامند “(impact / Shearing)
109 :آسياب كردن 1- آسياب سنكي (Hand stone)
ااأده 6ه ع6:10: آسياب (hammer mill) GuSz clwl-2
3- آسیاب غلطكي (۳۰۱۱ ۲۵۱۱۵۲)
تقلکل فيزيکي:هواد جوراکن بهمیران قانل ملا حظه اي متفاوت قي با شد
(کنسانتره در مقایسه با مواد علوقه اي ) به همین دلیل در مورد يفضي أ
اقلام خوراكي بايستي Phe از آسیاب نمودن تا حدودي آوري گرد
ام مخلوط كردن مواد اكي با مخلوط ها (کمتر ا %1/0( >
هنگام مخلو مواد يو ده انشقاده كن اندان ذرات مواد رقيو POLIS
رقيق شود باش
صفحه 49:
اهداف آسیاب کردن خوراك
از جمله مهمترین دلایل آنیاب کردن مواد خوراكي عبارتند از :
1 آسیاب كردن خوراك موجب كاهش اندازه وافزايش بد سطع تماس جهت عمل انزيم
هاي كوارشي ودر نتيجه افزايش قابليت هضم خوراك 1
2- آسیاب کردن موجب افزایش 5 الشردكى (20010505856أوكاقتاق فتضاق مورة
نیاز جهت ذخیره مي گردد
3 آيياب كردن موجب افزايش يكنواختي در مخلوط كردي اقلام جوراكب مختلف يمي
ده ودر نتجه موجب أفش تفییر پذبري در ترکیب واه آرايي مخلوط کردن
خوراك مي
4 آسیاب کردن از مواد خشبي موجب راحتي جابجايي و مخلوط کردن با مواد
کتستالتره اي مس کرد
5- با آسیاب کردن انجام پلت کردن وویفرکردن راحت تر انجام مي گردد.
6- بدلیل افزایش سطح تماس جهت رطوبت کارايي متورم سازي افزایش مي یابد
صفحه 50:
7- آسياب كا قدرت جداسا اد با خوراكي يا
شور كافك Sle EOS مي كرد ازي مواد با خوشخوراكي a
8- قابلیت انه ها J 1 9 أسياب
کردن دنه سورب کل ریز 15ساتی See SB ار رفایسه با
آسیاب کردن به صورت درشت (27/1سانتي متر )در يك آسیاب چکش بازده
زا افزایش داده است (خورات خيلي ریز موکب ایجان زفممي: شود
آسیاب کردن خوراك (6۳۳۵109 6660):
عملیات تغییر اندا I i اكي با كمك وسایل مکان (استفاده |
sles fees eel gt oe درات از طریق shearing ل حك
oS Slut: — Grinding -
lol :Grinder or mills -
صفحه 51:
- آسیاب سنگي (دستي)
- آسیاب چکش ۱۵۲۳۳۵۲
- آسیاب غلطكي ۲۳۱ roller
- هنگام مخلوط کردن مواد با مقدار کمتر از 9۵1/0 از جمله پیش مخلوط ها
(premix)
ابتدااز مواد رقیق کننده استفا
Sea Sasa ea
. اندازه ذرات مواد رقیق کننده ومواد رقیق
روش تعبین اندازه ذرات (5126 02/86۱6 ):
جهت تعبین اتدازه ذرات از مجموعه الك هاي استاندارد استفاده می شود (51۵00278
a5 ( device بروي يك لرزائيده نصب شده أند slave shaker)
مقدار نمونه : 250-100 9۲
صفحه 52:
روش هاي بیان اندازه ذرات :
ف مقبان: 10و دی
مقا از 5/0 )
5 کتاب تكنولوزي )010 ادير کمتر از 5/0 گرم صرفنظر مي شود (صفحه
همكارانش (1995): ذرات را با استفاده از آسياب جكش با قطر الك
Ste soled اسیابر نمود وسیس با استفاده ال ها هاي dy a eyes
og 45 (Geometric mean تقسیم es نمود (بر اساس saa
2.0mm coars
مواد خوراکيب طور پایینتوسط طیور مورد mm MediuM 0.9
استفاده:فزا میگ برنند
Fine صصص 0.53
صفحه 53:
اين آسيا دانه عمل نموده وبا فشار دادن بين دو غلطك جين دار آنرا به ذرات
جر ها تور دا نموده وبا فشار دادن بين دو جين دار آنرا به ذرا
اندازه ذرات :
دانه هاي ذرت ,گندم یا مایلو (ذرت خوشه اي ) : اندازه ذرات از يك دانه
ابي نیس شرت م يا مايلو (ذرت خوشه اي ازه ذرات از بلغور
دانههايي نظیر جو ویو لاف اندازه فراورده از يك بذر ورقه شده تايك فراورده نسبتا
ریز آسیاب مي شود .
ذز این روش پوستة دائه ها همانتد ستایر آسیانها ,خر تمي شود
در این آسيابها تولید گردو خاك کم مي شود
اين نوع آسيابها جهت آسیاب مواد خشبي بکار نمي رود
صفحه 54:
در اين آسياب ,مواد خوار با م مجله بها فلز در حال جرخش (جكش ها )
خرد و نهايتا از يك غربال فلزي خارج مي شوند .
اندازه ذرات فراورده بوسيله تغيير دادن غربال كنترل مي شود .
این انشیانها alge aan خوراكت (دانه يا مواد حشيق )را جرد ممورطائية
انذازهزدرانتن ازدانه باغورنشده تا پودر یز هتیرفي انقاید
در اين روش ضایعات قابل توجهي به صورت گرد و خاك وجود داشته
9 222319 نهايي در مقایسه با فراورده هاي حاصل از آسيابهاي
,دو خاكي تر مي با شد
صفحه 55:
معایب: هزینه هاي بالاي خرید ماشین آلات و
همچنین بالابودن میزان انرژي لازم جهت پلت
نمودن در مقایسه با اسیاب کردن
- پرندگاني که از خوراك حبه شده تغذیه مي کنند
خودخوري(كاني بالیسم) بيشتري را در مقایسه با
گروه تغدیه کنندم از خوراك اردی نشان:من دهتد
