پزشکی و سلامت بیماری‌ها

عوامل زیان آور در بخش کشاورزی

kargahe_behdashte_keshavarzan

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “عوامل زیان آور در بخش کشاورزی”

عوامل زیان آور در بخش کشاورزی

اسلاید 1: کارگاه بهداشت کشاورزان (عوامل زیان آوردر بخش کشاورزی) مرکز بهداشت شهرستان زنجانواحدبهداشت حرفه ای

اسلاید 2: مقدمه : بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال 1375 :تعداد مردان کشاورز بیش از سه میلیون و تعداد زنان کشاورز در حدود یک میلیون نفر کشاورزی و دامداری جزء وسیعترین فعالیتها در سطح جهان می باشند و نقش بارزی در اقتصاد و پیشرفت جوامع دارند.این گروه ،طیف وسیعی از افراد را به لحاظ سن و جنس شامل می شود .63 درصد از جمعیت کشورهای در حال توسعه در بخش کشاورزی و دامداری اشتغال دارندکه سهم اشتغال مربوط به بخش کشاورزی در ایران 27 درصد می باشد.

اسلاید 3: اهداف بهداشت حرفه ای در رابطه با کشاورزان:1 – حفظ و ارتقاء سطح سلامتی کلیه شاغلین بخش کشاورزی 2 – پیشگیری از بیماریهای حرفه ای ، مسمومیتهای شغلی ، حوادث و سوانح ناشی از کار 3 – تطبیق کار با انسان و در صورت عدم امکان ، تطبیق انسان با کار و تطابق رضایت بخش فیزیولوژیکی و روانی کار با انسان

اسلاید 4: عوامل زیان آور در حرفه کشاورزی :1 – عوامل فیزیکی :شامل:الف ) اشعه مادون قرمز ب ) اشعه ماورای بنفش ج ) شرایط آب و هوایی ( سرما ، گرما ، رطوبت ،باد ) د ) سرو صداه ) ارتعاش

اسلاید 5: ادامه :2– عوامل شیمیایی :شامل :الف ) علف کشها ب ) قارچ کشها ج ) جونده کشها د ) کود ها ی شیمیاییه ) گردوغبارها

اسلاید 6: ادامه :3 – عوامل بیولوژیک :شامل :الف ) ویروسهاب ) باکتریهاج ) انگلها د ) قارچها

اسلاید 7: ادامه :3 – عوامل ارگونومیک :شامل :الف ) حالات غیر استاندارد بدن حین کار ( زانو زدن ، انجام کار به صورت خمیده )ب ) فشارها و پیچ خوردگی اعضاءج ) حمل بار د ) فعالیتهای گله داری

اسلاید 8: ادامه :3 – عوامل ایمنی :شامل :الف ) ماشین آلات کشاورزی غیر ایمن ( تراکتور – کمباین – وسایل ، لوازم و تجهیزات کشاورزی )ب ) جانوران ، حیوانات و حشرات ( سگ ، گرگ ، مار ، عقرب و ...)

اسلاید 9: بیماریهای حاصل از عوامل زیان آور در حرفه کشاورزی :الف ) بیماریهای ناشی از عوامل فیزیکی در کشاورزان :شامل : 1-آفتاب سوختگی و آب مروارید که ناشی از مواجهه شاغل با اشعه مادون قرمز می باشد.2-التهاب ملتحمه چشم ، سرطان پوست که به علت تماس با اشعه ماوراء بنفش ایجاد می شود.3-گرمازدگی و سرمازدگی ، خشکی و ترک پوست که در اثر شرایط جوی ( سرما ، گرما و باد ) به وجود می آیند .4-افت شنوایی ناشی از سرو صدا5-اختلالات اسکلتی ، عضلانی و گوارشی ناشی از ارتعاش

اسلاید 10: بیماریهای حاصل از عوامل زیان آور در حرفه کشاورزی :ب ) بیماریهای ناشی از عوامل شیمیایی در کشاورزان :شامل :1-سوختگی2-کهیر3-حساسیت4-مسمومیت

اسلاید 11: بیماریهای حاصل از عوامل زیان آور در حرفه کشاورزی :ج ) بیماریهای ناشی از عوامل بیولوژیک در کشاورزان :شامل :1-هاری 2-تب مالت3-تب زرد4-تب کیو5-تب یونجه6-کزاز7-سیاه زخم8-سالک9-کیست هیداتیک10-بیماریهای انگلی11-بیماریهای پوستی

اسلاید 12: هاریعامل بیماری ویروس دراثر گزش دامهای هار که درایران بیشتر سگ وگرگ می باشد ایجاد می شود.دوره کمون :ده روز تا یکسال علائم : حالت تهوع- بی اشتهایی – درد گلو – سردرد – ناراحتی ازجریان هوا- گشادشدن شدن مردمک – انقباضات شدید عضلانی

اسلاید 13: تب مالتعامل بیماری :میکروبهای متعلق به جنس بروسلاراه انتقال :ازحیوانات به انساندوره کمون :ازچند روز تاچند هفتهعلائم:تب – عرق – ضعف عمومی – سردرد – بی اشتهائی – یبوست – سخت شدن عضلات – سرفه – درد دست وپا

اسلاید 14: تب کیوعامل : ریکتزیادراثر تماس باپوست – پشم وگوشت حیوانات آلوده منتقل میشوددوره کمون : 3-2 هفتهعلائم :تب – سردرد – دردهای عضلانی - کوفتگی

اسلاید 15: پسی تاکوزعفونت ویروسی اختصاصی پرندگان است ودراثرتماس با کبوتر – اردک – مرغ و... ایجاد میشود.ازراه ورود گردوغبار فضولات پرندگان به دستگاه تنفسی انسان منتقل میشود.دوره کمون :14-7 روزعلائم :تب ولرز – سردرد – سرفه خشک وکوتاه – درد قفسه سینه

اسلاید 16: سیاه زخمعامل :باکتری باسیلوس آنتراسیسدراثرتماس باپوست – پشم – وموی حیوانات آلوده به وجود می آیدودرسه شکل جلدی – ریوی وگوارشی مشاهده میشود.علائم پوستی : ایجاد دانه قرمز رنگ همراه باخارش شدیدوسپس طاولهائی برآن اضافه میشود.علائم ریوی :تب – احساس کسالت – سردرد – تنگی نفس – سرفهعلائم گوارشی : استفراغ –دردشکم واسهال خونی

اسلاید 17: کزازعامل ایجاد :باسیل کلستریدیوم تتانیازخاک آلوده منتقل میشوددوره کمون : 14-1روزعلائم : بیقراری – تحریک پذیری – سردرد – انقباض عضلات – قفل شدن فکها – اختلال درتنفس

اسلاید 18: بیماریهای حاصل از عوامل زیان آور در حرفه کشاورزی :د ) بیماریهای ناشی از عوامل ارگونومیک در کشاورزان :شامل :فشار بر اعضاء بدن پیچ خوردگی اعضاءدردهای اسکلتی – عضلانی

اسلاید 19: تا آنجايي كه مي توانيد از بلند كردن وخم شدن اجتناب كنيد اشياء رادر بالاي سطح زمين قرار دهيد با اين كار فرد مجبور نخواهد شد جهت برداشتن اشياء، دوباره به سمت پايين خم شود . پايين آوردن / بالا بردن قفسه ها. بهترين ارتفاع براي بلند كردن بار ، ارتفاع بين شانه و كمر است. قرار دادن اشياء سنگين در قفسه هاي هم سطح با نا حيه كمر قرار دادن اشياء سبك در قفسه هاي بالاتر و يا پايين تر

اسلاید 20: از روشهاي مناسب بلند كردن استفاده كنيد . 1 - هنگام بلند كردن بار، زانو خميده و پشت راست نگه داشته شود . 2 - در اين صورت بلند كردن بار توسط عضلات پا انجام خواهد شد .3 - يك حالت تعادلي با باز كردن پاها به اندازه عرض شانه ايجاد كنيد.4 - براي بلند كردن اشياء به حالت چمباتمه بنشينيد ، و پاشنه ها را بر روي سطح زمين قرار دهيد . تا حد امكان به بار نزديك شويد .

اسلاید 21: روش صحیح و غلط بلند کردن بار غلطصحیح

اسلاید 22: بلند کردن صحيح بار اگر کمی فکر کنيد می توانيد کمرتان را نجات دهيد نزديک به بار بايستيدزانوهايتان را خم کنيد (نه کمرتان را )اجازه دهيد نيروی پاهايتان ، بار را بلند کند برای بلند کردن اشياء سنگين يا اشيائی که شکل نامناسب دارند درخواست کمک کنيد از تجهيزات موجود برای بلند کردن و جابجايی بار استفاده کنيد قبل از بلند کردن بار در مورد نحوه بلند کردن و جابجايی آن فکر کنيد

اسلاید 23: 5 - براي ايمن گرفتن بار، ازتمام كف دست استفاده كنيد (نه از انگشتان ).6 - مطمئن شويد كه مي توانيد اشياء را در دستان نگهداريد و امكان سر خوردن آن وجود ندارد .7 - بار را آرام آرام (بدون تكان ) بلند كنيد واز عضلات پا و شكم و ناحيه باسن استفاده كنيد ، و تا آنجايي كه ممكن است بار را نزديك بدنتان نگهداريد.8 - هنگام بلند كردن بار چانه خود را رو به بالا ، كمرتان را تا حد ممكن راست و مستقيم و در امتداد خط گردن بگيريد .

اسلاید 24: 9 - هنگامي كه براي تغيير مسير مي ايستيد ، ابتدا پاها را در جهت مسير حركت قرار دهيد و سپس تمام بدن خود را بچرخانيد .10 - هنگامي كه بار را روي زمين قرار مي دهيد عكس مطالب فوق عمل كنيد

اسلاید 25: 11 - وزن باري را كه ميخواهيد بلند كنيد كاهش دهيد .12 - اگر مي خواهيد بسته كتاب ها را جابه جا كنيد به جاي اينكه همه را يكجا بلندكنيد ،بهتر است كه آنها را دربسته هاي كوچكتر حمل كنيد.13 - ازدستگيره و تسمه مخصوص بلند كردن استفاده كنيد14 - اگر شكل بار ناجور يا وزن آن برايتان خيلي سنگين است ، براي جابجايي و بلند كردن آن از ديگران كمك بگيريد.

اسلاید 26: مهم است كه محدوديتهاي بدن خود را بدانيد و در هر لحظه ازموقعيت بدني خود آگاه باشيد.ياد بگيريد تا بتوانيد تشخيص دهيد ،كمرتان درچه شرايطي درمعرض بيشترين خطر و ريسك ناشي از خمش ، بالا بردن اجسام ، پيچش وكشش وغيره است .سپس پيشگيريهاي لازم براي دوري از صدمات در نظر بگيريد

اسلاید 27: بیماریهای حاصل از عوامل زیان آور در حرفه کشاورزی :ه ) بیماریهای ناشی از عوامل ایمنی در کشاورزان :شامل :ایجاد حوادث ناشی از برخورد با ادوات کشاورزی ایجاد بیماریهای ناشی از گزش حیوانات وحشی

اسلاید 28: راههای جلوگیری از اثرات عوامل زیان آور کشاورزی :1 – آموزش در زمینه نحوه استفاده صحیح از وسایل حفاظت فردی و ادوات کشاورزی2 – شستشوی دستها به ویژه زیر ناخنها بعد از انجام کار و قبل از خوردن غذا3 – استفاده از دستکش در هنگام هرس کردن گیاهان تیغ دار و آماده سازی کودهای حیوانی و شیمیایی4 – استفاده از ماسک تنفسی مناسب جهت جلوگیری از عوارض ریوی ناشی از گردوغبار

اسلاید 29: راههای جلوگیری از اثرات عوامل زیان آور کشاورزی :5 – استفاده از جعبه کمکهای اولیه مجهز به وسایل لازم6 – استفاده از کلاه و عینک آفتابی و سایبان مناسب7 – استفاده از لباس کار متناسب با فصل و شرایط محیطی 8 – استفاده از کرم های ضد آفتاب ، هنگام کار در معرض نور خورشید9 – تعویض لباسها و استحمام در پایان عملیات سمپاشی10 – نصب علائم هشدار دهنده بر روی ظروف حاوی سم

اسلاید 30: راههای جلوگیری از اثرات عوامل زیان آور کشاورزی :11 – مراجعه به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی در صورت بروز مسمومیت ناشی از سموم12 – از بین بردن ناقلین بی مهره ( کنه ، حشرات ، بید ، عقرب و ... ) 13 – عدم تماس مستقیم با حیوانات ، دفن بهداشتی یا سوزاندن لاشه های حیوانات و طیور 14 – استفاده از تجهیزات ایمن ( تراکتور دارای اتاقک مناسب و ...) جهت کاهش صدا و ارتعاش

اسلاید 31: راههای جلوگیری از اثرات عوامل زیان آور کشاورزی :15 – استفاده از کمر بند ایمنی یا طناب مهار کننده جهت بالارفتن از درختان تنومند و بلند16 – پرهیز از انجام کار در وضعیتهای نا مناسب بدنی17 – استراحتهای کوتاه مدت هنگام کار با ماشین آلات کشاورزی ارتعاش زا

اسلاید 32: خسته نباشید

32,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید