leishmania

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [2 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “لیشمانیا”

لیشمانیا

اسلاید 1: لیشمانیاتهیه کننده.غلامرضا صادقی

اسلاید 2: انواع لیشمانیاتاکنون29گونه ی مختلف از لیشمانیا کشف شده است.

اسلاید 3: چرخه ی زندگیدر چرخه ی زندگی دو شکل است1.آماستیگوت2.پروماستیگوت

اسلاید 4: در سیر تکاملی تمام لشمانیاها دو شکل وجود دارد: لیشمانیایی که در بدن میزبان مهره دار تشکیل می شود و لپتومونادی که در بدن میزبان بی مهره یعنی پشه خاکی تشکیل می شود.kinethoplast (25micron) دوکی شکل (2-5micron)kinethoplastریزوپلاستهسته لیشمانیا ) آماستیگوت) لپتوموناد(پروماستیگوت)

اسلاید 5: راه های انتقالانتقال اصلی لیشمانیا توسط پشه ی خاکی است ولی گاها توسط پشه ی طویله (استوموکسیس) نیز دیده شدهانتقال انگل لیشمانیا علاوه بر گزش پشه خاکی از راه انتقال مکانیکی،خونی،جفت،حتی از طریق تماس جنسی هم گزارش شده است.

اسلاید 6: ناقل اصلی بيماري:ناقل بيماري پشه ريزي است به نام پشه خاكي يا فلبوتوموس كه اندازه ان 2تا 3 ميليمتر و بدن ان پرازموبه رنگ زرد مايل به كرم ميباشد .پشه خاكي ماده خونخوار است واز خون انسان وبعضي پستانداران تغذيه ميكند.پشه خاكي معمولاهر 5روز يكبار خون ميخورد و در موقع خون خوردن الوده ميشود و پس ازحدود10 روز ميتواند الودگي را به ميزبان مهره دهر ديگر منتقل كند .خونخواري پشه خاكي معمولا درشب انجام گرفته وروزها را در جاي تاريك و مرطوب ،در زيرزمين وقسمت سايه دار اماكن انساني يا حيواني استراحت ميكند طول عمر پشه خاكي بالغ يكماه است كه در اين مدت يك يا چند بار تخم گذاري انجام ميدهد .تخمها پس از طي دوره هاي مختلف (حدود يكماه ونيم ) به پشه بالغ تبديل ميشوند كه ميتواند پرواز كند.

اسلاید 7: تاکنون 6 جنس مختلف پشه ی خاکی شناخته شده است که 3 جنس آن در انتقال نقش دارد. موسوم به پشه خاکی دنیای قدیم→1) phlebotomus موسوم به پشه خاکی دنیای جدید 2) lutzomiya→ (سرجنتومیا) 3) sergentomyia 600گونه پشه خاکی شناخته شده که 13 گونه عامل انتقال بیماری به انسان و پستانداران استدر ایران 45 گونه پشه خاکی در ایران شناخته شده است

اسلاید 8: مخازن لیشمانیامخزن طبیعی آن به جز انسان شامل سگ ، سگ سانان اهلی و وحشی ، موش های صحرایی(زربیل) ،sloth (تنبل)

اسلاید 9: لیشمانیوز

اسلاید 10: شهریدنیای قدیم جلدیلیشمانیوزطبقه بندی: بر اساس علائم بالینی ایجاد شده توسط انگلروستاییدنیای جدیدجلدی منتشره جلدی مخاطیاحشاییL.TropicaL.MajorL.braziliensisL.aethiopicaL.peruvianaL.braziliensis L.mexicana L.donovaniL.infantumL.chagasiL.sudani قدیمقدیمقدیمجدیدقدیمجدیدقدیمقدیمجدیدجدید

اسلاید 11: بیماری زایی:الف) لیشمانیوز جلدی: لیشمانیوز جلدی دنیای قدیم را سالک یا زخم شرقی(oriental sore) می نامند و در این بیماری انگل به شکل لیشمانیایی در سلول های ماکروفاژی پوست تکثیر یافته و آنها را پاره می کند و موجب زخمی می شود که پس از مدتی بهبود می یابد که سالک نام دارد.(نام های کلی دیگر: زخم بغدادی، سالدانه، کپه ارمنی)

اسلاید 12: جلدی شهری، جلدی خشک جلدی روستایی، جلدی مرطوب نام بیماری Zoonotic.Cat.li Anthropontic.Cat.li عامل L.L.major L.L.tropica ناقلین ph.papatasi ph.Sergenti<ph.papatasi ph.sergenti>مخزن سگ و انسان موش صحرایی یا Ratکانونهای مهم در ایران تبریز، شیراز،مشهد، قم ، ساوه، سرخس، خرم آباد اصفهان، ترکمن صحرا، گنبد، اسفراینمشخصات انگل و دوره زخم کوچک/ انگل کوچک و زیاد/ بدون درد انگل بزرگتر-تعداد کمتر-مایع سروزیته

اسلاید 13: نکته: در افرادیکه نقص ایمنی دارند زخمها دیرتر خوب شده و دردناک اند که به آن lopoid میگویند.نکته: ابتلا به سالک مصونیت دائم ایجاد می کند. ابتلا به سالک شهری فقط در برابر شهری اما ابتلا به روستایی در برابر شهری و روستایی ایجاد می کند.

اسلاید 14: لیشمانیوز جلدی منتشر: عوامل ایجاد این نوع لشمانیوز عبارتند از:الف) L.aethiopica از گروه L.t complexب)اعضاء گروه L.mexicana complexلیشمانیوز جلدی که توسط این لشمانیاها ایجاد می شود در سراسر بدن گسترده است و معمولاً در افرادی است که دارای نقص ایمنی سلولی اند و ضایعات آن مشابه ضایعات لپروماتوز می باشد. مخازن عمده آن جوندگان وحشی و کیسه داران می باشند و ناقلین اصلی آن پشه خاکی های جنس لوتزومیا هستند. لیشمانیا آموزینسیس یکی از عوامل مهم لشمانیوز جلدی منتشر است.به لشمانیوز جلدی منتشره ی ایجاد شده توسط L.m.mexicana زخم چیکلرو(chiclero’s wcer) یا زخم بای (bay sore) می گویند.

اسلاید 15: لشمانیوز جلدی - مخاطی:عوامل ایجاد این لشمانیوز عبرتند از:الف) L.aethiopica از گروه L.t.complex ب) اعضای گروه L.mexicana complex پ) اعضای گروه L.brazilinsis complex در این نوع لشمانیوز ضایعه ابتدا همانند لشمانیوز جلدی است. اما در اثر پیشرفت ضایعه، مخاط نسوج نرم و غضروفها خصوصاً ناحیه ی بینی و کام نیز گرفتار شده و یک حالت دفاع خوکی (tapirnose) ایجاد می شود. گاهی حتی نای حنجره و مری نیز گرفتار شده و شخص قدرت تکلم خود را از دست میدهد. در این حالت نیز ضایعات شبیه جذام می باشد. اگرچه L.aethiopica و L.m.complex عامل این نوع لشیمانیوز هستند ولی این بیماری بیشتر منسوب به اعضای گروه L.b.complex می باشد و شیوع آن بیشتر در آمریکای جنوبی است.

اسلاید 16: L.aethiopica مخزن جونده ای به نام هیراکس و ناقل اصلی آن فلبوتوموس پدیفر است.به ضایعات ایجاد شده توسط L.b.braziliensis از زیر جنس ویانیا که عامل اصلی لیشمانیوز جلدی و جلدی مخاطی است، در زبان محلی اسپوندیا(spundia) گویند. به ضایعات ایجاد شده توسط L.b.peruviana در زبان محلی یوتا(uta) گویند که نوعی لیشمانیوز جلدی است. و به ضایعات ایجاد شده توسط لیشمانیا گیاننسیس که عامل لیشمانیوز جلدی می باشد پیان بویس یا بوش یاس و مخزن حیوانی آن تنبل درختی یا اسلات نام دارد.عامل دیگر لیشمانیوز جلی از زیرجنس ویانیا لیشمانیا پانامانینسیس بوده که به عنوان دومین عامل مهم لیشمانیوز جلدی –مخاطی مطرح است و بیماری حاصل از آن زخم دبوجوکو نام دارد.

اسلاید 17: لیشمانیوز احشایی: Visceral Leishmaniasis اسامی مترادف: کالا آزار(kala azar)- عظم طعال گرمسیری(tropical spleno megally) بیماری سیاه(black disease) – پونوس(ponos) – تب دام دام – آغی طحالی نوزادکالا آزار یک بیماری سمیتیک و احشایی خطرناک است که با تخریب سیستم رتیکو اندوتلیال(کبد، مغز استخوان-طحال) همراه است و در آن علائمی مانند تب، هپاتو اسپلنو مگالی، تیرگی پوست، پان سیتوپنی و ضایعات ایمیون کمپکس در کلیه دیده می شود.

اسلاید 18: نام انواع کالا آزار: کالا آزار عامل1)هندی l.d.donovani در هند مخزن انسان در بزرگسالان علایم بالینی دارد.2) مدیترانه ای l.d.infantum در حاشیه مدیترانه، در ایران و در اطفال بیشتر دیده میشود. مخزن سگ وسگ سانان3) آمریکایی l.d.chagasi در آمریکا مخزن شغال و روباه و اطفال نوجوانان بیشتر علائم است.4) آفریقایی l.d.Archibaldi در آفریقا مخزن جوندگان، در بزرگسالان بیش از بچه ها علائم دارند. نکته: خطرناک ترین نوع کالا آزار نوع هندی آن می باشد که ممکن است علائم پوستی بنام PKDL (لیشمانیوز پس از کالا آزار) دیده شود. (تظاهر پیگمان در پوست، ندول حاوی اجسام شیمن، دانه های زگیل و...).

اسلاید 19: تشخیص آزمایشگاهی:1-آزمایش مستقیم 2- کشت N.N.N 3- تزریق به حیوان حساس هاستر4- روش های سرولوژیک: ثبوت مکمل- امینو فلورسنت- آلگوتیناسیون- پرسیپتاسیون- الکتروفورز5- لشمانین تست

اسلاید 20: عمرشما از زمانی آغاز میشود که اختیار سرنوشت خویش را در دست گرفته اید(کوروش کبیر)با تشکر

34,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید