ماورای فردی
اسلاید 1: نظریه های برنامه ریزی درسیدیدگاه ماورای فردی نام استاد :گرد آورنده :
اسلاید 2: آبراهام مازلويكي از چهره هاي برجسته روانشناسي انسانگرايانه است كه در سالهاي پاياني زندگي خود،توجه خود را بر استعلا قرار داد. او در سال 1968 اعلام كرد كه روانشناسي انسانگرايانه را كه موج سوم روانشناسي است يك حركت انتقالي براي رسيدن به موج چهارم يعني روانشناسي ماوراي فردي يا ماوراي انساني كه تمركز آن فراتر از نيازها و علايق انسانيوهويت ،خودشكوفايي و مفاهيمي از اين قبيل است و توجه آن بر جهان هستي است. ديدگاه انسانگرايانه بر خود پنداره ي مثبت و مهارتهاي ميان فردي تاكيد مي كند.اما ديدگاه ماوراي فردي بر شهود و استعلا تاكيد دارد.فرد از طريق شهود به تفكر خلاق و ادراک کل نگر دسترسي مي يابد.
اسلاید 3: نظریه پردازان ماوراي فردي مي كوشند ميان تفكر عقلاني و تفكر شهودي تعادل و توازن مناسب را به وجود آورند. به نظر آنها نظامهاي آموزشي به طور مناسبي بر تفكر عقلاني به قيمت بي توجهي به تفكر شهودي تاكيد كرده اند. پژوهشهاي مربوط به دو نيمه مغز را راجراسپري و ژوزف بوگن(بیماران مبتلا به صرع) آغاز كردند.بر اساس نتايج اين آزمونها در مي يابيم كه نيمكره چپ جايگاه تخصصي تفكر تحليل است اين نيمكره در وضعيتي خطي عمل نموده به پردازش اطلاعات با رعايت توالي مي پردازند نيمكره چپ كاركردهاي زبان و رياضي را به عهده دارد.نيمكره راست به تلفيق همزمان اطلاعاتي مي پردازد اين نيمكره براي تشخيص موقعيت در فضا،فعاليتهاي هنري،كارهاي دستي،تصور از پيكر و تشخيص صورتها استفاده مي شود.به اعتقاد و مربیان ماورای فردي برنامه هاي آموزشي بايد درصدد ايجاد تعادل ميان نيمكره راست تفكر شهودي و نيمكره چپ تفكر تحليلي باشند.شهود
اسلاید 4: رابرت سمپلز نتايج برنامه هاي طراحي شده براي تسهيل اين تلفيق را اينگونه مي گويد: 1-افزايش عزت نفس دانش آموزان2-افزايش همزمان كاركرد مهارتهاي مرتبط با نيمكره چپ3-دانش آموز به كاوش درباره زمينه هاي موضوعي گسترده تري به شكل عميقتر درهنرهاي ظريفه،علوم تجربي و علوم انساني علاقمند مي شود. فرايند خلاقيت از ديدگاه والاس:1-آمادگي(طي آن فرد به گرد آوري اطلاعات مربوط به مساله يا پروژه مي پردازد)2-نهفتگي(طي آن فرد از نظر ذهني آرامش پيدا مي كند)3-اشراق(معمولا به شكلي خود جوش و غيره منتظره را حل پيدا مي شود4-تاييدیا بازنگری (اثبات)(طي آن فرد انديشه به دست آمده را به كار مي گيرد و به شكلي آگاهانه با دقت نظر به جزئيات آن كار مي كند)(آزمون)
اسلاید 5: نظریه پردازان ماوراي فردي بر اين باورند كه تخيل و شهود ممكن است با رفتار دانش آموزان ارتباط داشته باشد.جروم سينگر پژوهشهايي انجام داده است كه از نتايج آنها مي توان دريافت كه تصور و تخيل رشد نيافته مي تواند منبعي براي بزهكاري،افراط در خوردن و استفاده از مواد مخدر خطرناك باشد.(کودکانی که تخیل کمتر دارند به خشونت کمتر تمایل دارند) مربيان ماوراي فردي براي تقويت تفكر كه خاستگاه آن نيمكره راست مغز است،استفاده گستردتر از تخيل در كلاس را توصيه مي كنند. شهود و تخيل ار آن جهت در ديدگاه ماوراي فردي محوريت دارند كه گرايش شهود به ادراك مشابهتهاي ميان پديده ها به جاي تفاوتهاي آنهاست.به طور خلاصه شهود به فرد اجازه مي دهد اتصال ميان پديده ها را به جاي اختلافات ميان آنها دريابد.
اسلاید 6: ويژگي هاي ديگر ديدگاه ماوراي فردي استعلا ا ست.استعلا مستلزم باز و گشوده بودن نسبت به هستي است. از طريق استعلا رابطه اي پويا ميان فرد و عالم كائنات ظاهر مي شود.روحانيت دلالت بر نوعي ارتباط ميان حيات دروني فرد و بينهايت دارد. استعلا و روحانيت از طريق ارتباطها-ارتباطهايي كه يك كل را تشكيل مي دهند به دست مي آيند.چنانچه فيليپ فينيكس اظهار داشته است:((واقعيت يك كل به هم پيوسته است به گونه اي كه توصيف كامل هر موجود مستلزم درك و فهم تمام موجودات ديگر است)) استعلا نيز مانند شهود منبعي براي خلاقيت است از آنجا كه استعلا مستلزم باز و گشوده بودن نسبت به بينهايت است،موجب ترغيب يك رويارويي خلاق با زندگي مي شود.استعلا و روحانيت:
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.