Mohit_va_salamat

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [1 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “محیط و سلامت”

محیط و سلامت

اسلاید 1: محيط و سلامت”محيط“ بيانگر همه عوامل خارجي، زنده و غير زنده، مادي و غير مادي است كه انسان را احاطه كرده است.محيط نه تنها شامل آب، هوا و خاك مي‌باشد بلكه شرايط اجتماعي و اقتصادي كه در آن زندگي مي‌كنيم را نيز در بر مي‌گيرد.

اسلاید 2: به طور كلي “محيط” به مجموعه‌اي از عوامل و شرايط خارجي و تاثيرات وارده ناشي از آنها بر زندگي يك موجود زنده اطلاق مي‌گردد. طبق اين تعريف محيط شامل هوا، آب و خاك و روابط بين آنها و كليه موجودات زنده مي‌باشد. بر اين اساس هدف “بهداشت محيط” كنترل كليه عواملي است كه بالقوه و بالفعل تاثيرات سويي بر بقاء و سلامتي انسان اعمال مي‌كنند.

اسلاید 3: مي‌توان اصلي‌ترين محورهاي فعاليت بهداشت محيط را به صورت زير بيان نمود. بررسي و تعيين مكانيسمهاي بيماريهاي منتقله توسط محيط و نحوه پيشگيري و كنترل آنهاتامين آب و مواد غذايي سالم تصفيه و دفع بهداشتي فاضلابهادفع و تصفيه مواد زايد جامد و سمي كاهش آلودگي هوا، ‌آب،‌ مواد غذايي و صدا كنترل عوامل مخاطره‌آميز محيط كار

اسلاید 4: سه جزء محيط فيزيكي: آب، هوا، خاك، فاضلاب، تشعشعات و ...بيولوژيك: باكتريها، ويروسها، حشرات، جوندگان و حيواناتاجتماعي: رسوم، فرهنگ، عادات، درآمد، شغل، مذهب و ...

اسلاید 5: بهسازي (Sanitation) محيط از ديدگاه who:كنترل تمامي عوامل موجود در محيط انساني كه تأثيرات سوء در رشد فيزيكي، سلامتي و بقاي انسان ايجاد مي‌كنند يا ممكن است ايجاد كنند.هدف بهسازي:جلوگيري از بيماري - ارتقاء سلامت

اسلاید 6: امروزه عبارت سلامت محيط جايگزين بهسازي محيط شده استهدف سلامت محيط: خلق و حفظ شرايط اكولوژيكي است كه به ارتقاي سطح سلامت كمك كرده و در نتيجه از بروز بيماري جلوگيري مي‌كند

اسلاید 7: عوامل اصلي زیست محيطي كه براي ادامه حيات وابسته به آنها هستيم:آبهواخاكامروزه در وضعيت مجيط زيستي بسيار بحراني هستيم كه فقط انسان است كه مسبب آن است

اسلاید 8: آبيكي از مهمترين اجزاء مراقبتهاي سلامت محيط، آب سالم استخصوصيات آب سالم: فاقد عوامل بيماريزاداشتن املاح در حد استانداردعدم داشتن رنگ، بو و طعم نامطلوبقابل استفاده براي مصارف خانگي

اسلاید 9: منابع تأمين آب:منبع مناسب منبعي است كه: براي يك دوره معين 10 تا 50 ساله آب داشته باشدحداقل در 95 درصد سال آب داشته باشد

اسلاید 10: سه منبع اصلي تأمين آب:بارانآبهاي سطحيآبهاي زيرزميني

اسلاید 11: 1-بارانمنشأ اصلي همه آبهاخالص ترين آب طبيعتفيزيكي: تميز و شفاف و روشنشيميايي: بسيار سبك و فقط داراي 0/0005 درصد مواد حل نشدهباكتريولوژيك: عاري از هر گونه عامل بيماريزا

اسلاید 12: ناخالصيهاي باران: هنگام عبور از جو زمين: ذرات معلق هوا مانند گرد و غبار، دوده و ميكروارگانيزمها و گازهايي مانند ‍CO2, N2,O2,NO3تركيب با گازهاي سولفور و اكسيد نيتروژن حاصل از سوختهاي فسيلي و ايجاد اسيدهاي ضعيف سولفوريك و نيتريك

اسلاید 13: 2-آبهاي سطحي:بركه‌هاي مخزني: درياچه‌هاي مصنوعي مانند سدها عموماً تميز- پس از باران خالص‌ترين آب است-اغلب فاقد عامل بيماريزا استدر مناطق کوهستانی، ناخالصيهاي حوزه آبخيز خود را دارند (حاصل از سكونت انسان و نگهداري و چراي دام)آب كوهها هم مي‌تواند توسط حيوانات وحشي آلوده شودبرای مناطقی که آب زیاد استفاده می‌شود (مثل شهرها) و امکان تصفیه هست، مناسب است

اسلاید 14: رودها:منابع قابل اعتمادآلودگي بسيارنياز حتمي به تصفيهشفافيت آن به مفهوم مناسب آشاميدن بودن نيستداراي ميزان بالايي از باكتريهاي روده اياندكي تصفيه خود به خود با رقيق شدن، رسوب گذاري، هوادهي، اكسيداسيون، نور خورشيد، گياهان و حيوانات

اسلاید 15: آب انبارها:خطرآلودگي در بهترين شرايط هم خطرناك هستندتصفيه خودبخودي تا حدودي به خاطرانبار شدن، اكسيداسيون و ... ولي غير قابل آشاميدن

اسلاید 16: آب دريا:بسيار عظيم محدوديتهاي فراوانهزينه زياد نمك زدايي

اسلاید 17: 3-آبهاي زير زمينيمحدود هستندارزان‌ترين و عملي‌ترين وسيله تهيه آب براي جوامع كوچكبهتر از آبهاي سطحي از نظر تصفيه شدنفاقد عامل بيماريزاعدم نياز به تصفيهوجود حتي در فصلهاي خشكسختي زياد (حاوي مواد معدني زياد مثل منيزيم و كلسيم)

اسلاید 18: چاههاچاههاي كم عمق:آب زير پوسته زمين (اولين لايه زمين)محدوداحتمال آلودگي در صورت عدم دقت در حفرچاههاي عميق: آب لايه‌هاي زيرين پوسته زمين، صدها متر عمق سالم‌ترين و رضايت بخش‌ترين سختي بيشتر آب عدم خشك شدن در تابستان

اسلاید 19: شرايط چاههاي بهداشتي محل قرار گرفتن: حداقل 15 متر فاصله با محل آلودگي بالاتر از محل آلودگي فاصله كمتر از 100متر با محل زندگي مردم (مشكل حمل آب و احتمال آلودگي)ديواره: از جنس آجر يا سنگ يا سيمان به ارتفاع حداقل 6متر (تا آب از ديواره ها نفوذ نكند) كه 60 تا 90 سانتیمتر نيز از سطح چاه بالاتر آيد

اسلاید 20: ديواره اطراف چاه: به بلندي 70-75 Cmحفاظ: سكويي سيماني با شعاع حداقل يك متر با شيب به بيرونفاضلاب: چاله جاذب بايد دورتر از مخروط پالايش باشدسرپوش از جنس سيمان پمپ مناسب

اسلاید 21: چشمه‌هاكم عمق: خشك شدن طي تابستانعميق: عدم ارتباط با فصلدر معرض آلودگيعدم نياز به پمپ

اسلاید 22: خاكتامين كننده غذا يك چهارم سطح زمين كه:يك سوم قابل كشتدوسوم كوير و كوهبا افزايش جمعيت و شهرنشيني:افزايش نياز به سطح زير كشتكاهش سطح قابل كشت

اسلاید 23: عوامل آلوده كننده خاكمشتقات نفتيفاضلاب شهريدفن زبالهآلودگي هواسموم دفع آفاتتركيبات شيميايي و سمي (فاضلاب صنعتي)

اسلاید 24: نقش خاك در انتقال بيماريهانقش خاك در اكوسيستم (وجود موجودات تك سلولي تا ...)واكنش خاك با آلودگيهاي وارد شده به آن:افزايش سرعت تجزيه پذيري (حرارت، خشكي و ...)افزايش پايداري برخي مواد (رطوبت، سرما، سايه و ...)دخالت انسان در طبيعت و در نتيجه به هم خوردن فرآيندهاي طبيعي خاك مانند تجزيه مواد آلوده و ...

اسلاید 25: زباله Solid Wasteمعناي لغوي زباله؟تعريف: هر نوع ماده جامد يا نيمه جامدي كه ارزش نگهداري كردن را نداشته باشدارزش نگهداري را عوامل مختلفي تعيين مي‌كنند كه در جوامع گوناگون، تفاوت دارد:وضعيت اقتصادي رفاهيوضعيت اجتماعي فرهنگيآداب و رسوم محلي و مليشرايط مذهبي و سنتي

اسلاید 26: 4 بخش در مورد زباله‌هاي شهري:توليد زبالهنگهداري موقت در محل توليدجمع‌آوري و انتقالدفع نهاييسرانه توليد زباله: (وزن زباله‌هاي يك روز تقسيم بر جمعيت شهر) به طور متوسط 0.5 تا 1 كيلوگرم

اسلاید 27: تركيبات زباله مهمتر از مقدار آن استتركيب زباله شهري:پس مانده مواد غذاييآشغال خاكروبهاضافه‌هاي باغبانينخاله ساختمانيمواد ويژه

اسلاید 28: پس مانده مواد غذايي: (50 تا 70 درصد زباله‌ها)مواد آلي و فساد پذيرقابل تجزيه و ايجاد آلودگيتوليد حرارت در اثر تجزيهتوليد شيرابه (مهمترين در ايران)

اسلاید 29: آشغال:غير قابل فساد و تجزيهشامل دو دسته: قابل اشتعال (پلاستيك، كاغذ، چوب، چرم، پارچه و ...) و غير قابل اشتعال (شيشه، قوطي فلزي و ...)خاكروبه: محصول نظافت خانه و خيابانغير قابل فساد

اسلاید 30: اضافات باغباني:غير قابل فساد (مثل شاخه و برگ درختان)اما قابل تجزيه به كودنخاله ساختماني:غير قابل فسادحجم كم، وزن زيادمواد ويژه:عدم وجود اطلاعات و آمار دقيق از آنهامانند وسايل اسقاطي، لاشه حيوانات و ...

اسلاید 31: نگهداري موقت تا زمان جمع‌آوري توسط شهرداري:ظروف قابل تخليه (سطلهاي خانگي) شرایط:قابل شستشو، داراي چرخ يا دستگيره، استوانه‌اي، داراي درب محكم، محل استقرار مشخص (حتماً خارج از آشپزخانه)ظروف غير قابل تخليه (كيسه زباله)مشكل زيست محيطي دارند- در مراكز بهداشتي و درماني بايد استفاده شوندظروف تعويض شوندهشهرداريها، براي مراكز تجاري يا آپارتمانها

اسلاید 32: جمع آوري زباله بستگي به سيستم شهرسازي و ابعاد كوچه‌ها و خيابانها دارددفع زباله:دفنكمپوستسوزاندنخرد كردن و ريختن در فاضلابتهيه بلوك ساختمانيبازيافت و تبديل مواد

اسلاید 33: شرايط لازم براي دفع بهداشتي:عدم آلودگي خاكعدم آلودگي آب سطحي و زير زمينيعدم آلودگي هواعدم امكان تكثير جوندگان و حشرات

اسلاید 34: دفن: روش غالب در ايرانآسيب شديد به محيط زيستغير قابل قبول وغير بهداشتي (BOD شيرابه 100 برابر فاضلاب است )شرايط محل دفن: تا 10 سال گنجايش دفن داشته باشد، فاصله 10-15 كيلومتري از شهر، عدم وجود منابع آب در محل

اسلاید 35: گازهاي توليد شده در اثر دفن زباله:آمونياك و هيدروژن سولفوره (ايجاد آلودگي هوا)متان (قابل اشتعال)كمپوست:فقط زباله‌هاي فساد پذيرخرد كردن، انباشتن روي هم و زير و رو كردن و در نهايت تهيه كود

اسلاید 36: سوزاندن:در موارد وجود مواد قابل اشتعال در زبالهبهداشتي‌ترين روش دفع زباله اما به شرط تكنولوژي مناسب تا هيچ آلودگي زيست محيطي ايجاد نكنداستفاده از انرژي حاصله براي توليد برق و آب گرم و ...كنترل دود خروجي با استفاده از پاشيدن آب (حل شدن گازهاي آلوده و ذرات در آب و ورود به فاضلاب)

اسلاید 37: خرد كردن و ريختن در شبكه فاضلاب:براي ساختمانهاي چند طبقهتهيه بلوك ساختماني:براي زباله‌هاي غير قابل فسادبازيافت و تبديل مواد:4 نوع: پلاستيك، كاغذ، شيشه و فلزتوجه: تفكيك زباله در مبدأ (عدم جمع زباله به طور مخلوط)

اسلاید 38: مزاياي بازيافت:كاهش حجم و وزن زبالهمناسب شدن زباله باقيمانده براي كمپوستصرفه‌جويي در منابع

اسلاید 39: Waste Waterتعريف:هر آبي كه براي بهترين كاربردش قابل استفاده نباشد3 دسته فاضلاب:صنعتي (گسترده‌ترين طيف مواد آلوده‌كننده سمي، شيميايي و ...)كشاورزي (كودهاي شيميايي و سموم دفع آفات)شهري (شامل 4 جزء: خانگي، كارگاهها و صنايع شهري، آب باران، نفوذ و ريزش دروني در لوله‌هاي فاضلاب)

اسلاید 40: فاضلاب شهري99.9 درصد آب0.1 درصد مواد آلوده كننده (70درصد مواد آلي-30 درصد مواد معدني)مشكل اصلي در مورد مواد آلي فاضلاب است كه بايد به نوعي از فاضلاب جدا و تثبيت گردند.براي تصفيه فاضلاب بايد انواع مواد آن را بشناسيم:قابل ته نشيني: مواد درشت، ‌مواد معلق، مواد كلوئيديغير قابل ته‌‌نشيني: مواد محلولمواد محلول آلي بيشترين مشكل را ايجاد مي‌كنند

اسلاید 41: اساس كار تصفيه فاضلاب بر اساس كمك گرفتن از ميكروارگانيسمهاي طبيعت است:استفاده از مواد محلول آلي به عنوان غذا و در نتيجه تكثير و ايجاد ميكروارگانيسم جديد: يعني تبديل مواد آلي محلول به موادي كه معلق و قابل جدا سازي از فاضلاب هستندفقط بايد اكسيژن را در اختيار ميكروارگانيسمها قرار دادهرچند ظاهر كار ساده است ولي در عمل مشكل است

اسلاید 42: براي تصفيه بايد دو چيز را بدانيم:شدت يا مقدار آلودگي فاضلاب وضعيت محيط زيست (معيار پساب خروجي تصفيه خانه)شناسایی شدت آلودگیبا دو روش:BOD (Biochemical Oxygen Demand) براي تعيين مقدار مواد محلولSS (Suspended Solids) براي مواد قابل ته نشيني

اسلاید 43: 3 وضعیت محيط زيست:عادي: (محيط زيست مي‌تواند تا 10 درصد پساب خروجي را تصفيه كند پس تصفيه خانه بايد تا 90 درصد فاضلاب را خودش تصفيه كند)خاص: تصفيه خانه بايد 99 درصد را خودش انجام دهد.حاد: 100 درصد بايد در تصفيه خانه انجام شود (حق وارد كردن هيچ پسابي را به محيط زيسيت نداريم)

اسلاید 44: مراحل تصفيه:اوليه يا فيزيكي: (جدا كردن مواد قابل ته نشيني - واحدهاي آشغالگير، ماسه‌گير و ته نشيني اوليه)ثانويه يا بيولوژيكي: (استفاده از ميكروارگانيسمها براي جداسازي مواد محلول آلي و سپس ته‌نشين كردن ميكروارگانيسمهاي رشد كرده و ضد عفوني آب) (تا اين مرحله 90 درصد تصفيه انجام مي‌شود: مناسب برای وضعیت عادی محیط زیست)مرحله پيشرفته و تكميلي: (حذف کامل آلودگی، پر هزينه- تصفيه 100 درصد: مناسب برای وضعیت حاد محیط زیست)

اسلاید 45: با مواد محلول آلي كه تبديل به مواد معلق آلي ( لجن ) شدند چه كنيم؟لجن حاصله، توسط باكتريهاي بيهوازي تجزيه و به دو چيز تبديل مي‌شود:كودگاز متان

اسلاید 46: پس در نهايت فاضلاب اوليه به سه قسمت تبديل شد:پساب قابل استفادهكود قابل فروشگاز متان قابل استفادهتا اين مرحله 90 درصد تصفيه انجام مي‌شود

اسلاید 47: ضد عفونی کردن آب کلرگاز اوزوناشعه ماوراء بنفش

اسلاید 48: کلرقابل استفاده هم در تصفیه خانه (مقدار زیاد آب) هم برای مقادیر کم آباز بین بردن تمام باکتریهاعدم اثر بر هاگها، کیستها، تک یاخته های انگلی، تخم کرمها و برخی ویروسها (فلج اطفال، هپاتیت) مگر در مقادیر زیاد کلر اکسید کردن آهن، منیزیم و سولفید هیدروژناز بین بردن برخی مواد طعم دهنده یا بو دهندهکنترل جلبکها

اسلاید 49: کلرH2O + Cl2 HCl + HOClHOCl H + OClاثر ضد عفونی کلر به خاطر اسید هیپوکلروس (و تا حدی یونهای هیپوکلریت) بیشترین اثر کلر در PH=7 (تولید بیشتر اسید هیپوکلروس)خطرات کلرزنی به آب:تشکیل ترکیبات هالوژنی: سرطانزا

اسلاید 50: اصول کلر زدن:عاری از گل و لای بودن آببرآورد دقیق کلر مورد نیاز: (مقدار کلر مورد نیاز برای از بین بردن باکتریها و اکسیده کردن عناصر آلی و آمونیاکی آب)تفاوت بین میزان کلر اضافه شده به آب و کلر باقیمانده در آب پس از یک ساعت نام دیگر: نقطه شکست (مقدار کلری که برای آب کافی به نظر می رسد)اضافه شدن کلر بیشتر از این مقدار: پیدا شدن کلر آزاد در آب (OCL – HOCl)

اسلاید 51: اصول کلر زدن:دوره تماس: حداقل یک ساعت حداقل غلظت توصیه شده کلر آزاد باقیمانده: 0.5 میلیگرم در لیتر پس از یک ساعت تماساهمیت کلر باقیمانده؟برای مقابله با آلودگیهای بعدی حین ذخیره و توزیع آبمیزان نهایی کلر: مقدار کلر مورد نیاز + 0.5 میلیگرم در لیتر کلر آزاد باقیمانده

اسلاید 52: گاز اوزون:گاز ناپایدارعامل قوی اکسیداسیوناز بین بردن بو، طعم و رنگ و زدودن کلر از آباثر ویروس کشی قوی (طی چند ثانیه) عیب: عدم داشتن اثر باقیماندهامروزه: ضد عفونی اولیه با اوزون سپس افزودن کلر به عنوان کلر باقیمانده در هنگام پمپاژ آب به لوله ها

اسلاید 53: اشعه ماوراء بنفش:اثر بر میکروارگانیسمها و ویروسهازمان کوتاه، عدم تغییر بو و طعم آب ( بر خلاف کلر)عیب: عدم داشتن اثر باقیمانده

اسلاید 54: ضد عفونی آب در مقدار کمجوشاندنضد عفونی شیمیاییکلریدپرمنگنات پتاسیمفیلتر کردنصافیهای حاوی کاتالیزور نقره (کشته شدن باکتریها توسط یون نقره)

اسلاید 55: ضد عفونی آب در مقیاس کمجوشاندنبه مدت 5 تا 10 دقیقه و سریع جوشیدناز بین بردن همه باکتریها، هاگها، کیستها و تخم کرمهادفع کردن دی اکسید کربن آب و رسوب دادن کربنات کلسیمتغییر طعم آبعدم وجود اثر باقیماندهنگهداری در همان ظرفی که آب جوشیده است (برای پرهیز از آلودگی مجدد)

اسلاید 56: ضد عفونی آب در مقیاس کمضد عفونی شیمیاییکلریدبرای ضد عفونی فوری (20 الی 30 دقیقه)عدم ایجاد ترکیبات سرطانزامعایب: گران، فعالیت فیزیولوژیک در بدن (تیروئید) پرمنگنات پتاسیم (قبلاً - فقط اثر بر وبا - عدم کاربرد امروزی)

اسلاید 57: خصوصیات آبفلزات سنگین: تجمع پذیری در بدن موجودات آبزی (هرچند که غلظت آنها در آب کم باشد)آرسنیک: سوراخ شدن تیغه بینی، مانع عمل آنزیمهای سولفیدریلجیوه: (به شکل متیل مرکوری یا جیوه آلی): ناهنجاری شدید ذهنی و جسمی در جنینکادمیوم: انعقاد پروتئینها و گرفتگی لوله‌های کلیوی (ظروف تفلون قدیم)سرب: جایگزینی با کلسیم استخوانها، کندذهنی کودکان، کاهش ضریب هوشی، انتقال از طریق رحم به جنینکرم: ایجاد سرطان پوست و ریه (کارگران صنایع آبکاری)

اسلاید 58: 2)عناصر جزئی آب (Trace Elements)عدم تجمع پذیری در بدن موجودات آبزی، برخی از آنها مفید هستندآلومینیم: ایجاد مشکل در دیالیزیهاآهن: لازم برای هموگلویبن-عامل رشد باکتریهای آهن دوستمس: کاتالیزور تشکیل هموگلوبین- (در صورت زیاد شدن در بدن: بیماری ویلسون)ید: نقش در تشکیل T4فلوئور: استحکام دندانها و استخوانها (مصرف زیاد از حد: بیماری فلوئوروزیس) - مقدار مناسب: 0.5 تا 0.8 ppm روی: ممانعت از اثر سمی کادمیوم - شیری رنگ شدن آب و وجود قشری روغنی بر سطح آب در هنگام جوشیدنمنگنز: عدم ضرر بهداشتی - مشکل بیشتر از بقیه عناصر جزئی – همراه آهن در منابع زیرزمینی-ایجاد رنگ و بو و طعم نامناسبپوساندن ماشین لباسشویی: منگنز، آهن، مس

اسلاید 59: 3) خصوصیات شیمیایی آبPH: تأثیر بر شبکه توزیع آب PH<7 فرسودگی لوله ها، افزایش سرب در آب PH>8 کاهش اثر کلرسولفید هیدروژن: در اثر کاهش اکسیژن آب و فعالیت باکتریها (آبهای زیرزمینی)بوی تخم مرغ گندیدهدر معرض هوا: تبدیل سولفید به سولفاتسولفات:بهبود طعم آب (سولفات کلسیم و منیزیم)اکسیژن حل نشده:در صورت کمبود آن: تبدیل نیترات به نیتریت و سولفات به سولفید (بد بو شدن آب)

اسلاید 60: 4) خصوصیات باکتریایی آبکلی فرمها: (انواع هوازی، بیهوازی و گرم منفی)2 نوع مدفوعی و غیر مدفوعی (عملاً همه کلی فرمهای آب، مدفوعی هستند مگر خلافش ثابت شود) وجود آنها در اب نشانه آلودگی است (در آب به طور طبیعی وجود ندارند)دلیل انتخاب به عنوان شاخص:زیاد بودن در رودهقابلیت آسان کشت و تشخیصدوام بیشتر نسبت به سایر عوامل بیماریزا در آبمقاومت بیشتر نسبت به نیروهای تصفیه طبیعیاسترپهای مدفوعی:کمتر از کلی فرمها هستندنشانه آلودگی اخیر آب هستندمناسب برای کنترل مسیرها و لوله‌ها

اسلاید 61: 4) شاخص باکتریایی آبکلستریدیوم پرفرنجنس :کمتر از کلی فرم در آب دیده می‌شوندطول عمر هاگهای آن بیشتر از کلی فرم است مقاوم به کلروجود هاگها در آب بدون وجود کلی فرم، نشانه آلودگی در زمانهای خیلی قبل استوجود آنها نشانه ضعف تصفیه آب است

اسلاید 62: 5) سختی آبقدرت تخریب صابون توسط آبکاتیونها: Ca, Mg آنیونها: کربناتها غیرکربناتها (سولفات، کلرید)کربنات + کلسیم یا منیزیوم: سختی موقت (رسوب در اثر حرارت: سماور یا کتری)آنیونهای غیر کربناتی + کلسیم یا منیزیوم: سختی دائم (عدم رسوب با حرارت)

اسلاید 63: 5) سختی آبواحد سنجش سختی آب: غلظت کربنات کلسیم مناسب: 150-250 mg/dl آب نرم<50 mg/dl یا <1 meq/l آب نیمه سخت50-150 mg/dl یا 1-3 meq/l آب سخت150-300 mg/dl یا 3-6 meq/l آب خیلی سخت>300 mg/dl یا >6 meq/l

اسلاید 64: 5) سختی آباثرات سختی آب:مصرف بیشتر صابونایجاد لکه روی سطوح شیر و دستشوییایجاد رسوب در ظروف غذاافزایش مصرف انرژی برای گرم کردن آبرسوب در جدار لوله ها و کاهش انتقال آبکاهش میزان ابتلا به بیماریهای قلبی عروقیکاهش طول عمر پارچه و لباسکاهش مزه و رنگ طبیعی غذا

اسلاید 65: 5) سختی آبروشهای بر طرف کردن سختی آب:جوشاندنآزاد شدن CO2 و رسوب کربنات کلسیم غیر محلول برای سختی موقتافزودن آهک:هم کاهش سختی آب و هم کاهش منیزیم برای سختی موقت افزودن کربنات سدیم:برای سختی موقت و دائمفرایند تغییر قلیایی: (پرموتیت)پرموتیت سدیم: سدیم، آلومینیوم، سیلیکات عبور آب: جایگزینی سدیم به جای کلسیم و منیزیم آب سختبرای سختی موقت و دائم

اسلاید 66: سیستمهای توزیع آبپیوستهنوبتی:احتمال عدم دسرسی در مواقع لزوم و اورژانسذخیره شدن آب توسط مردم: افزایش احتمال آلودگیفشار منفی: ورود آلودگی از طریق نشتیهای لوله هاتوزیع دو گانهآب تصفیه شده و غیر تصفیه در لوله های جداگانهعدم تأیید توسط WHO

اسلاید 67: بهداشت استخرهای آبدو نوع آلودگی: مدفوعی، پوست و حلق و بینیمساحت برای هر نفر 2/2 متر مربععدم ورود افراد بیمار پوستی، چشمی، عفونی و ...تخلیه مثانه قبل از ورود به استخردوش گرفتن با آب و صابون قبل و بعد از استخرضد عفونی محیط استخر (حمام، راه عبور، سکوها)تصفیه مداوم (طی 6 ساعت همه آب تصفیه شود)

اسلاید 68: بهداشت استخرهای آبتعویض هر روزه 15 درصد آب (برای کاهش آمونیاک و مواد آلی ناشی از شناگران و افزایش فعالیت کلر)کلر زدن: حفظ کلر باقیمانده در حد 1 PPMPH بین 7.4 تا 7.8شفافیت: رویت صفحه سیاه به قطر 15 سانتیمتر در قسمت عمیق استخر از فاصله 9 متری اطرافاستفاده از وسایل شخصیقرار دادن پاها در حوضچه کلر (10 PPM)برای کنترل عفونت قارچی بین انگشتان پاها

اسلاید 69: هواتغييرات هوا در فضاهاي بسته (تجمع انسانها):شيميايي: افزايش CO2 و كاهش اكسيژنفيزيكي: افزايش دما، افزايش رطوبت، كاهش حركت هوا، آلودگي باكتريايي در اثر هواي بازدمكدام يك مهمتر است و بيشتر احساس ناراحتي ایجاد مي‌كند؟

اسلاید 70: شاخصهاي آسايش گرمايي:دماي هوادما و رطوبتقدرت سرد كنندگي (دما، رطوبت و حركت هوا)دماي مفيد ( Effective Temperature) (تأثير تركيب دما و رطوبت و حركت هواي داخل را بر احساس گرما و سرماي بدن بررسي مي‌كند)دماي مفيد تصحيح شده (Corrected Effective Temperature)(دما، رطوبت، حركت هوا و تشعشعات گرمايي)

اسلاید 71: تقسيم بندي آلاينده‌هاي هوا الف) از نظر منشاء آلودگي 1-اولیه 2-ثانويه ب) از نظر اثرات فيزيولوژيكي

اسلاید 72: -آلاينده‌هاي ثانويه: معمولا از تركيب آلاينده‌هاي اوليه تحت تاثير اشعه خورشيد توليد مي‌شوند. مثل اسماگ فوتوشيميائي، اوزن و قسمت عمده NO2 .از نظر منشاء -آلاينده‌هاي اوليه: به همان شكل و تركيبي كه ازمنبع توليد خارج شده اند در هوا وجود دارند مانند SO2 ، CO ، HC

اسلاید 73: از نظر اثرات فيزيولوژيكي1) خفه كننده‌ها: - خفه كننده‌هاي ساده مانند CO2، متان و سايرگاز‌هاي خنثي كه با رقيق كردن اكسيژن محيط (محيط ‌هاي بسته) باعث خفگي مي‌شوند- خفه كننده‌هاي تركيبي كه به علت تركيب با آنزيم‌ها و ... در ارگانهاي بدن ايجاد خفگي مي‌كنند مانندCO 2) تحريك كننده‌ها: تحريك كننده‌هاي مجاري فوقاني تنفسي (SO2) و مجاري تحتاني تنفسي (NO2)

اسلاید 74: از نظر اثرات فيزيولوژيكي 3) سموم سيستميك: با حمله به ارگانها باعث بيماري عضوي از بدن مي‌گردند مثل تركيبات جيوه، سرب، هيدروكربن‌هاي اروماتيك 4) تركيبات مخدر و بيهوش كننده: روي اعصاب اثر مي‌گذارند مثل هيدروكربن‌هاي اليفاتيك كلره 5) مواد سرطان زا : بنزاپيرن، بنزن هيدروكربن‌هاي آروماتیک چند هسته‌اي.

اسلاید 75: منابع آلودگي هواگروه ثابت: صنايع، نيروگاه‌ها و مراكز تجاري و مسكونيمنابع متحرك: انواع وسايل نقليه از موتور سيكلت تا هواپيما و كشتيآلودگي هوا در صنايع هم به علت مصرف سوخت است و هم نوع فرآيند در حاليكه در منابع متحرك عمدتاً حاصل احتراق سوخت بوده و به صورت گاز‌هاي آلاينده و يا ذرات وارد هوا مي‌شودمقدار آلودگي توليد شده از منبع را با وزن آلودگي به واحد وزن مواد خام مصرفي يا محصول توليدي بيان مي‌كنند و به آن ضريب انتشار مي‌گويند.

اسلاید 76: شاخصهاي پايش آلودگي هوا:دي‌اكسيد گوگرددودذرات معلقروشهاي پيش‌گيري و كاهش آلودگي هواتحديد نفوذ: پيش گيري از ورود آلودگي به هوا با روشهاي مهندسي مثل تهويه و تبديل شيمياييجايگزيني: مثل استفاده از گاز به جاي بنزين، حذف سرب از بنزين رقيق شدن: توسط گياهان يا جريان هوا (ايجاد كمربند سبز در شهرها)قانونگذاري

اسلاید 77: تأثيرات گرما بر بدن: گرمازدگي (Heat Stroke):نارسايي مكانيسم تنظيم دماي بدنبالا رفتن دماي بدن تا 43.3 درجههذيان گويي، تشنج، از دست دادن هشياري، پوست گرم و خشك (عدم عرق)مرگ حتي با درمان در 40 درصد موارددرمان: سرد كردن حتي با يخ تا رسيدن دماي مقعدي به 38.9 درجه بستري براي عوارض

اسلاید 78: تب ناشي از گرما (Heat Hyperpyrexia):نارسايي مكانيسم تنظيم دماي بدناما عدم وجود علايم گرمازدگي مقدمه گرمازدگي استخستگي گرمايي (Heat exhaustion):عدم تعادل در دريافت و از دست دادن آب و نمك در اثر گرما و تعريقخفيف تر از گرمازدگي (حداكثر دماي بدن تا 38.9)بعد از چند روز مواجهه با گرما رخ مي‌دهدسرگيجه، ضعف، اختلالات جريان خوندرمان: متعادل ساختن آب و الكتروليت

اسلاید 79: گرفتگي عضلاني ناشي از گرما (Heat Cramp):در اثر كار سنگين در دماي بالا و رطوبت زيادگرفتگي عضله در اثر كاهش سديم و كلر خونسنكوپ گرمايي (Heat Syncope):افت فشار خون در اثر گرما به خاطر گشاد شدن رگهاي خونيعدم افزايش دماي بدندرمان: بردن فرد به سايه و بالا گرفتن پاها (بهبود پس از 5 تا 10 دقيقه)

اسلاید 80: بهداشت مسکنمعیارهای یک مسکن بهداشتی:تأمین‌کننده نیازهای فیزیکی(جسمی)تأمین‌کننده نیازهای روحی(روانی)پیشگیری از حوادث و سوانحپیشگیری از بروز بیماریها

اسلاید 81: بهداشت مسکندر صورت عدم وجود حداقل 4 شرط: غیر قابل سکونت بودنتأمین نیاز جسمی:هر سه نفر، دو اتاق سه در چهارآشپزخانه 6 متر مربعسرویس بهداشتی، دستشویی و حمام هر کدام 2 متر مربع (اگر با هم هستند: 6 متر مربع)تأمین نیاز روحی روانی:اتاق خواب اختصاصی برای هر نفر 7.5 متر (یا ده متر مربع برای دو نفر)

اسلاید 82: بهداشت مسکنپیشگیری از بروز حوادث و سوانح:زلزلهسیم کشی استاندارد برق، ارتفاع کلید و پریزها 110 سانتیمترسیم اتصال زمینلوله کشی استاندارد گازعدم نگهداری مواد قابل اشتعال در راه پلهنگهداری مناسب سوختهای فسیلیوجود وسایل اطفاء حریقنصب حفاظ و نرده به ارتفاع 75 تا 90 سانتیمتر

اسلاید 83: بهداشت مسکنپیشگیری از بیماریها:توری مناسب پنجره‌ها، درها، کف شوی آشپزخانه و حمامعدم ورود هر گونه کارتن، جعبه و صندوق به طور مستقیم به مسکن (مخفی شدن حشرات لابلای کارتن و ...)فاصله مناسب زیر در ورودی با کف زمین (1 سانتیمتر)استفاده از نور خورشید

اسلاید 84: بهداشت مسکنشروط بهداشتی بودن مسکن:آب آشامیدنی سالممنبع آب داخل خانه با شیر برداشت مستقل (در صورت عدم وجود شبکه آبرسانی شهری)سرویس بهداشتی مستقلحمام مستقلظرفیت کافی اتاقهابرای هر 3 نفر 2 اتاق 3×4 – (هر نفر 8 متر مربع)اتاق خواب اختصاصی برای هر نفر به مساحت 7.5 متر مربع (حداکثر دو نفر در یک اتاق 10 متری)امکان گرم کردن سه چهارم اتاقهانور کافی (برق)متناسب بودن تعداد پنجره ها با وسعت اتاق (20 درصد سطح کف اتاق)راه خروج اضطراری

18,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید