مدار الکتریکی
اسلاید 1: 1-چراباچر خاندن كليد اتومبيل ، اتومبيل روشن مِِِی شود؟ 2-آیا علت به وجود آمدن صاعقه را مي دانيد؟3- دليل ایجاد رعد وبرق بين دو قطعه ابر چيست؟
اسلاید 2: مدار الکتریکی مسیر بسته ای است که جریان الکتریسیته درآن برقراراستوازمنبع الکتریکی شروع وبه منبع الکتریکی ختم می شود.
اسلاید 3: َُُِِیک مدار الکتریکی از اجزاء زیر درست شده است:1-مولد،که جریان برق را تولید می کند.2-مصرف کننده که جریان برق را مصرف کرده وبه نوروگرما تبدیل می کند.3-کلید، که جریان راقطع ووصل می کند .4-جسم رسانا،که جریان الکتریکی را منتقل می کند.
اسلاید 4: رسانا:حامل جريان الكترون می باشد يعنی حاوی الكترون آزاد است .نا رسانا : حامل جريان الكترون نمی باشد يعنی فاقد الكترون آزاد قابل حرکت است .توجه:نارساناها به تعداد کافی الکترون آزاد برای جابجایی ندارند ؛وقتی به نارسانا الکترونی اضافه یا کاسته شود جسم دارای بار الکتریکی مشود اما بار الکتریکی قابلییت جابجا شدن را ندارد.
اسلاید 5: الكترون آزاد الكترونی است كه در دورترین فاصله از وبه راحتی از اتم جدا می شود واز یك اتم به اتم دیگر جهش می يابد.هسته واقع است
اسلاید 6: قوه دارای سه قسمت است که عبارت اند از: 1-پایانه مثبت (میله ی زغالی است) 2-پایانه منفی( ازجنس روی می باشد ) 3-محلول الکترولیت .قوه
اسلاید 7: دارای سه قسمت است که عبارتند از:1-قطب مثبت2-قطب منفی3-الکترولیت(محلول رقیق سولفوریک اسید می باشد)به باتری یا قوه مولد جریان الکتریکی گفته می شود.باتری
اسلاید 8: مقدار جریان الکتریکی که در یک مدار جاری استواحد شدت جریان آمپر می باشد شدت جریان را به وسیله آمپر سنج اندازه گیری میکنند آمپر سنج همیشه به طور سری(متوالی)بابقیه ی اجزای مدار قرارمی گیرد.شدت جریان
اسلاید 9: در یک مدار الکتریکی دو نوع تبدیل انرژی وجود دارد: 1-انرژی پتانسیل مولد الکتریکی به انرژی جنبشی(باعث حرکت الکترون ها در رسانا میشود)2-انرژی جنبشی الکترونها به انرژی گرمایی(باعث گرم شدن لامپ می شود که به آن مقاومت الکتریکی در رسانا گفته میشود)
اسلاید 10: الکترونها در هنگام حرکت در رسانا همیشه با نوعی مقاومت رو به رو هستند که به این مقاومت مقاومت الکتریکی گفته می شود.یکای اندازه گیری مقاومت الکتریکی اهم می باشد وبا وسیله ای به نام اهم متراندازگیری می شود. مقاومت الکتریکی
اسلاید 11: قانون اهم:ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ = شدت جریان(بر حسب آمپر)ولتاژ(بر حسب ولت)مقاومت الکتریکی(بر حسب اهم)در یک مدار الکتریکی بین شدت جریان ، ولتاژ ومقاومت الکتریکی آن رابطه زیر برقرار است
اسلاید 12: طبق فرمول بین مقاومت الکتریکی و شدت جریان رابطه ی عکس وجود دارد. يادآوری
اسلاید 13:
اسلاید 14: به ناحیه هایی از آهنربا که خاصیت آهنربایی در آن نوی بیشتر است را قطب های اهنربا می گویند.هرآهن ربا دارای دو قطب شما لی وجنوبی می باشد. قطب Sرا جنوب یاب وقطبN را شمال یاب می گویند.توجه:اگرآهنربایی را نصف کنید،هر قطعه ی آن تبدیل به یک آهنربای مستقل با دو قطب NوSمی شود.
اسلاید 15: اثر قطب ها بر یکدیگردرآهن ربا قطب های همنام یکدیگر را می رانند وقطب های غیر همنام یکدیگر را می ربایند.رانش
اسلاید 16: مالشیایجاد خاصیت مغناطیسی از طریق مالش دریک میله آهنی را گویند.در این روش انتهای تیغه که محل محل برداشتن قطب مالش دهنده است،قطب غیر همنام قطب مالش دهنده می شود.
اسلاید 17: القای مغناطیسیایجاد خاصیت مغناطیسی در یک آهن توسط یک آهن ربا حتی بدون تماس با آن را گویند.در این روش اهنربا باعث ایجاد نوعی کشش در اجسام دیگر می شود.
اسلاید 18: آهن ربای الکتریکیبه ایجاد خاصیت مغناطیسی در یک میله آهنی توسط ایجاد جریان الکتریکی را گویند.به این صورت که یک میله ی آهنی بر می داریم ودور آن سیم روکش دارمی پوشانیم سپس دو سرسیم رابه باتری وصل می کنیم در نتیجه قطعه ی آهنی تبدیل به آهنربا می شود.
اسلاید 19:
اسلاید 20:
اسلاید 21:
اسلاید 22: 1-زیرا جریان الکتریکی برقرار می شود .
اسلاید 23: 2-صاعقه بر اثر تخلیه الکتریکی(جهش بارهای الکتریکی)بین ابر و زمین حاصل می آید .
اسلاید 24: 3-بر اثر تخلیه ی الکتریکی ؛نوعی جریان الکتریکی بین ابرها حاصل می آید.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.