صفحه 1:
صفحه 2:
صفحه 3:
فهرست
مقدمه
تاریخچه
هدف
انتخاب زمین
=
طراحی ساختمان و موقعیت عمومی سالن ها
مرغ جيست
انواع مرغ
دماى مورد نياز كله
رطوبت
تهويه
انواع بيمارى
انواع واكسيناسيون
مواد مصرفى مورد نياز و قيمت آنها
تجهيزات و ماشين آلات مورد نياز
روش هاى بازار يابى و تبليغات جهت فروش كالا
ميزان سرمايه دارى
محاسبه هزينه ها
محاسبه در آمد
محاسبه سود و زيان
نتيجه كيرى
منابع و ماخد
صفحه 4:
مقدمه:
با وجود تداییر فتی . اصلاح نژادی جای هیچ نگرانی در مورد انتخاب ژنتیکی مرغ های مادر تجاری وجود
ندارد.حتی در سطح اجداد انتخاب واقعی برای تمامی صفات قابل توارث توسط شرکت های اصلاح نزادی عمده
انجام شده است.در برنامه اصلاح نژادی مرغان گوشتی نهایتا با گذشت چند نسل و تکثیر تدریجی شمار برندگان
نيا افزايش به توليد كوشت (جوجه هاى كوشتى)مرتفع مى شود
شمار نتايج هر نسل برابر با مضرب ٠شيا١١٠شمار برندكان موجود است كه با توجه به نياز برورش دهندكلن
يك جنس يا هر دو جنس تعيين مى شود. در حقيقت تمامى اعمال مرتبط با انتخاب زنتيكى توسط متخصصين
اصلاح نژاد انجام می گیرد.
در یک مجتمع یک بارچه برورش مرغ و تولید گوشت هدف اصلی انتخاب باید بر اساس صفات مربوط به کمیت
و کیفیت رشد باشد در حالی که هدف همیشگی و اصلی تولید کنندگان مستقل جوجه یک روزه توجه به صفات
تولید مثلی همچون شمار تخم مرغ , درصد باروری و جوجه در آوری است.
صفحه 5:
تار بخجهد:
GES! نام حداقل یک و حداکثر ه نام مورد نظر را
بايد ييشنهاد كنند تا در کمیسیون نام مورد تأیید قرار
كيرد.
صفحه 6:
هدف:
ایجاد اشتغال زایی
کسب در امد
لا بردن اقتصلد کشور
رفله حال شهروندان
بیشرفت جامعه
کسب تجربه
صفحه 7:
لنتخاب زمین:
pee eee eee تا براى احرا بايستى مواردى از قبيل؟
در دسترس بودن امكانات رفاهى مانند(جاده هاى ارتباطى مناسب »نزديكى le Bos و ...)را
مد نظر قرار داد و حتى الامكان سعی نمود تا زمين مورد نظر به كونه اى انتخاب كردد كه
سرمايه كدارجهت آماده سازى لن و تهيه امكانات كمترين هزينه را متحمل كردد. ضمن
اينكه مكان مورد نظر بايستى داراى حداقل ضوابط جهاد کشاورزی جهت اجرای بروژه
باشد.
زمین انتخاب شده بایستی دارای امکاناتی از نظیر : لب »برق.گازو دور از منطقه ی مسکونی
باشد که مدفوع برندگان باعث آزار و ادیت شهروندان نشود.
صفحه 8:
مجوز:
برای تاسیس هر شرکت ,کارخانه .اداره و سازمان و ... مسول آن پروژه باید اقدام به تهیه
مجوز قانونی کند.
مراحل گوناگون جهت اخد مجوز:
۱-تهیه طرح توجیهی فنی با رعایت کلیه ظوابط فنی و قانونی
۲-تهیه نقش جانمایی ساختمان و تاسیسات
۲-مراجعه به واحد امور دام شهرستان و ارایه درخواست به همراه مدرک فوق و تشکیل
پرونده
ع۶-دامه باقی مراحل طبق دستور و نظر واحد امور دام جهاد کشاورزی شهرستان
صفحه 9:
طراحی ساختمان و موقعیت عمومی سالن هاء
ساختمانهای مرغداری بایستی به طریقی ساخته شوند
که در زمستان گرم ودر تابستان خنک باشد . رعایت
اصول صحیح ساختمان وعایق بندی سقف ودیوارها
ووجود دستگاههای تهویه مناسب از تراکم رطوبت
جلوگیری می کند و مانع مرطوب شدن بستر شده به
ترتیب از شیوع بیماریهای انگلی ازجمله کوکسیدوز
جلوگیری به عمل می آورد .
صفحه 10:
در رابطه با ساختمان مرغداری توجه به پنج فاکتور مهم است :
۱ - دائمی یا موقتی بودن لانه
> اسان
الف:انفرادی
نردیفی
7 ودیای
۳ - ساختمان از نظر پرورش
- شکل از نظر پرورش
Eee
ساختمان مرغداری را نباید برای استفاده طولانی در نظر گرفت بلکه باید طوری ساخت که حداکثر پس از ۱۰
تا ۱۰ سال بتوان تغییراتی همراه با پیشرفتهای روزمره درامورساختمانی درن به عمل آورد . در هلند عقیده
ات لا را یرای اي دود ۱۰ سال شاحت ذا بس از اين مدت بذون این که ارت راد
بر مرغداری وارد آید بتوان آن خراب کرد وبا مصا لح باقیمانده لانه جدیدی طبق اصول وقواعد روز
نمود
صفحه 11:
۱- ساختمان مرغ مادر (چه مرغ مادر گوشتی چه تخمی)
۲- ساختمان انکو باسیون
۳- ساختمان پرورشی جهت جوجهای گوشتی
و ری کوشتی :
الف: سیستم باز ب:سیستم بسته
۲- مرغ مادر:
صفحه 12:
جدا از نوع پرورش ونوع ساختمان که تقسیم بندی شدبسته به نوع منطقه وشرایط آب
وهوایی طراحی ساختما ن متفاوت است یعنی اینکه نوع مصالح مورد استفاده متفاوت است
بسته به میزان سرمایه گزاری نیز در انتخاب نوع مصالح دخیل است چنانچه در مناطق
شمال کشور وبسیاری از کشورهااز چوب بیشتر استفاده می شود جدایی از تفکیک موارد
بالا چهت تهیه ساختمان مرغداری از هر نوع که باشد طراحی لن در مناطق ایران به شرح
زیر است :
١-شكل ساختمان
؟-مصالح ساختمان
lectin
۶-دیوار ساختمان
-سقف
در و پنجره
صفحه 13:
: مان i ii
ساختمان را ممکن به اشکال ۰ ساده ودوسقفی
ساخت . در نوع ساده که بیشتر در مرغداری های
كوجك عمل مى شود ازيك سقف مسطح ويا
شيبدار استفاده مى شود شيب از جلى به عقب
است واينكار هم سبب كرفتن نور بيشترى مى
٩ كردد وهم لب باران در جلوى ساختمان جمع نمی
تهويه بخوبى ٠» شود . در ساختمان دو سقفى
صورت كرفته سقف اصلى شيب دار است
وفضاى بين سقف اول ودوم بعنوان انيار مى
تواند مورد استفاده قرار كيرد.
صفحه 14:
انواع مرغ:
راک گل باقلایی
A A ۸.
بلیموت راک سفید Buff Rock A فى Barred Rock White
8 :
نیو همشایر 4 f
کورنیش سفید
ساسکس سفید
۸
Partridge Rock Columbian Rock Silver Penciled Rock
صفحه 15:
دماى مورد نياز كله :
دماى مورد نياز كله با توجه به سن آن متفاوت مى باشد لازم است براى دسترسى به عملكرد
مناسب كله در هر مقطع سنى دماى مناسب در آشيانه تامين كردد.
بطور كلى از دوروش براى كنترل دما در آشيانه هاى يرورش جوجه كوشتى استفاده مى
شود:
=I روش استفاده از مادر مصنوعی و گرم کردن آشیانه با دمای پایین تر.
۲- روش گرم کردن کل آشیانه با دمای بالاتر ( هیتر و یا کوره هوای گرم و....)
صفحه 16:
جدول ذیل دمای
مورد نیاز جوجه ها
را درسنین مختلف
نشان میدهد :
۳
۳
Th
۳
1
1
۳
7
Sets
Gp)
wea
om
7
۳
1
17
۳
1
1
Tr
۳
عادر مميتوعى
5
شماع ١ مشرى اطرراق ماهر
oom
17
Ww
۳
۳
۳
1
1
1
۳
7
آشيانه
۳
ve
۳
©
7
7
7
7
7
7
Gp)
صفحه 17:
دماهای اشاره شده باید در سطح جوجه ها تامین گردد بنابراین دماسنج ها می بایستی در ارتفاع ۲۰ سانتی متری سطح
زمین نصب گردند . مشاهده رفتار جوجه ها و همچنین طرز پراکندگی آنها گویای چگونگی دمای محیط می باشد همراه با
شد جوجَه ها بايد دما كاهش يافته و ميزان تهويه افزايش يايد ايجاد تعادل بين اين دو عامل يعنى دما و ۳ ۱3۰۶
فصول سرما نكته بسيار مهمى است اين تعادل را بايد از طريق عملى و با آزمايش و تجربه بدست آورد توزيع كرما نير در
داخل آشیانه بسیار مهم است بطوریکه اگر توزیع هوای گرم سريع و يكنواخت نباشد ممكن است قسمتهايى از أشيانه بسيار
كرم و كسمت هاى ديكر سرد باشد اما به هر حال حتى در صورت توزيع يكنواخت حرارت نيز : وضعيت براكتدكي جوجه ها
شاخص بسیار خوبی برای کنترل حرارت و وضعیت آشیانه می باشد.
٠ سر وصدای اضافی جوجه ها یکی از علائم وجود دمای نامناسب در آشیانه می باشد.
" در صورتی که جوجه ها در ۱۰ روز اول دوره پرورش درمعرض هوای گرم قرار گیرند دوره پرورش را خوب شروع نکرده
و اين امر باعث کاهش خوراک مصرفی و رشد اولیه و همچنین پردرآوری آهسته درجوجه ها خواهد شد .
صفحه 18:
تامین دمای مورد نیاز گله :
دمای مورد نیاز کله به طرق مختلف تامین میگردد از جمله کوره هوای گرم (با
استفاده از مشعل با سوختهای مختلف ) بخاری معمولی . مادر گازی . برقی و ....
جدول مقادير حرارتى ايجاد شده توسط بعضى از اقلام سوختى
حرارت برحسب کالری متدار نوع سوخت
Vor امش مکمپ گاز طبیعی
Was BS ۸۰
».66 (يك كيلو ۱۱۰۰۰ گالری) AS گاز پروپان
۸ ۲ گیلووات ساعت ae
صفحه 19:
رطوبت :
رطوبت نسبی ( 1 ) در انتهای دوره چوجه کشی درماشینهای هچر حدود ۸۰/ مى باشد این مقدار در بیشتر سالنهای دوره پرورش
که از مادر مصنوعی و یا روش گرم کردن کل آشیانه استفاده می کنند در حدود ۲۵-۵۰ است بايد توجه داشت كه به منظور
جلوگیری از استرس ناشی از کاهش رطوبت (که در زمان انتقال پرنده از جوجه کشی به سالنهایی با رطوبت پایین صورت می گیرد .)
سطع رطویت در سالن بايد حدود 1۷۰ باشددر غیر اینصورت با کاهش درصد رطوبت نسبی جوجه ها شروع به از دست دادن آب
۳ اند ور) حواهت کرد که این مسطه باعث اثرات منفی جبران ناپذیری بر روی عملکرد پرنده و کاهشس وا ney ae
ها خواهد شد به همین منظور رطوبت نسبی بخصوص در خلال هفته اول دوره پرورش باید بطور روزانه وبدقت بررسی شود.
به موازات اقدامات تامین دما حفظ رطوبت به میزان ۰-۷۰ درصد از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است . به منظور تامین رطوبت
درهفته اول پرورش میتوان از نازلهای مه پاش که برای خنک کردن سالن در هوای گرم استفاده می شود پاشیدن آب بر روی دیواره
های آشیانه و قسمتهای خالی از جوجه و نیز استفاده ا
بهره برد.از سن ۱۸ روزگی به بعد رطوبت بالا می تواند باعث خیسی بستر و بروز مشکلات. شود. در سنین رشد بای
ریها ی بزرگتر به همراه آبخوریهای کوچکتر از ابتدای دوره پرورش
توجه تمود
كه ضمن تهويه مناسب و حفظ رطوبت آشيانه ميزان كرد وغبار را به حداقل رساند.
صفحه 20:
به طور معمول هر موجود زنده برای بقای خود احتیاج به اکسیژن دارد و در مقابل بایستی شرایطی فراهم
گردد که دفع گازهای زائد مانند گاز کربنیک و آمونياک و همچنین گرد و غبار به سهولت امکان پذیر گردد.
بطور کلی یک سیستم تهویه ایده آل باید دارای شرایط زیر باشد:
هوای پاک و تازه و اکسیژن کافی را تامین نماید .
گردو غبار و گاز آمونیاک موجود در آشیانه را خارج کند .
رطوبت و بخار هوای ورودی به آشیانه را کنترل نماید اگر هوای ورودی سرد باشد قبل از ورود به
آشیانه بایستی گرم گردد و اگر هوای ورودی به آشیانه گرم باشدبایستی خنک شود.
صفحه 21:
۱-نیوکاسل
۲-بروفشیت عفوفی
۳-عفونت حنجره و نای
۴-هارک
۵-آنفولانزای مرغی
۶-آبله
۷-وبا
۸-سالموفلوز
٩-استافیلو کوک
۰-کولی باسیلوز
۱-هایکوبلاسموز
۲-آسبررژیلوس
صفحه 22:
انواع واکسیناسیون:
آنتی بیوتیک
064 پلکس
گامبورو
مارك سويد
ord
ك وكسيد يوز ۳
. ,شاپ . ر
تمس وینیز دی ۵ ۰:۳ 091
آنسفالومالیت
صفحه 23:
روش های بازاربابی و تبلیغات جهت فروش کالا:
۱-از طریق اینترنت
۲-دادن تقویمسالنامه»پوستر 2-4
۳-رادیو 1
۶-تلوزیون
بازاریابی:
۱-کیفیت بالای محصول
۲-قرعه کشی ماهانه
