صفحه 1:
مزایای مثبت گوشت ماهی
_میزان اسیدهای امینه شبیه گوشتهای دیگر ولی قابلیت هضم پذیری آن بالاتر حدود
090
©. بسته به تازه گی و نحوه نگهداری هضم پروتئین به 96260-718 میرسد
2 از مواد معدنی مانند فسفر» کلسیم» ید و فلوئور میباشد
صفحه 2:
مزایای مثبت گوشت ماهی
.سرشار از ویتامین بخصوص ویتامین های محلول در چربی در ماهیان چرب
بخصوص ویتامین 9)
حاوی اسید چرب با بیش از سه باند مضاعف
صفحه 3:
ارتباط بين مصرف كوشت ماهى و ابتلا به بيمارى قلبى
0 © © © © © ee
.
۰
36: ه و
5 eee
هه ۰
0
۱ 8
> 20 g fish/day 9
15)
صفحه 4:
چرا پرورش مصنوعی ماهیان
0 افزايش تقاضا به علت خصوصیات جذاب گوشت ماهی
0 کاهش ذخایر طبیعی ماهیان
به عنوان مثال تاس ماهیان و ماهی آزاد دریای خزر
صفحه 5:
برخی علل کاهیش ذخایر آبزیان
الف . آلودگی آب
0 فاضلاب صنعتی شامل عناصر سمی مانند جیوه مس؛ روىء كادميوم
©. تشعشعات هسته اى توسط پلانکتونها جذب شده و به ماهی منتقل گردد
(. آلودگی حرارتی نیروگاهها
*6. باقيمانده سموم كشاورزى و مواد شوينده
صفحه 6:
برخی علل کاهش ذخایر آبزیان
اب. ايجاد سد و يل بر روى رودخانه ها
_مانع مهاجرت ماهى به بالاى رودخانه
©. تخليه رسوبات در روخانه باعث كشته شدن ماهيان
صفحه 7:
برخی علل کاهش ذخایر آبزیان
ج . صید بی رویه به علت پیشرفت تکنولوژی
د. خشک شدن مناطق تخم ریزی
صفحه 8:
محاسن اساسی پرورش ماهی نسبت به جانوران خشکزی
0. وزن مخصوص ماهی نزدیک به آب میباشد
ماهی حیوان خونسرد میباشد
9. ضریب تبدیل غذایی بهتر نسبت به مرخ و گاو وگو سفند
ضریب تبدیل غذایی ماهی 0-0..مرغ ©. ©وكوسفند حدود ©
صفحه 9:
محاسن اساسی پرورش ماهی نسبت به جانوران خشکزی
4. صدفها تنها با فيلتراسيون تامين غذا ميكنند
©. محيط آب سرشار از مواد معدنى است
صفحه 10:
صفحه 11:
تقسیم بندی تکثیر و پرورش ماهی
با توجه به امکانت منطقه ؛ آب وهوا و خراست بازاز پرورش گونه ها ی متفازت انجام میشود
0. پرورش ماهیان سرد آبی
پرورش ماهیان گرم آبی
©
پرورش ماهیان دریایی
»
پرورش ماهیان زینتی
۵
پرورش ماهیان خاویاری
صفحه 12:
اختصاصات کلی در پرورش ماهیان سرد آبی
a
®
©
B
Oo
پرورش ماهیان سرد آبی
عموما در آب وهوای خنک بین (۲-6) درجه رشد میکنند
. از به آب سرشار از اکسیژن دارند
افزایش درجه حرارت با کاهش اکسیژن محدودیت تغنیه ورشد را به دنبال دارد
ماهیان گوشتخوار مباشند
J دارای معده و روده کوتاه
صفحه 13:
پرورش ماهیان سرد آبی
گونه های اصلی مورد پرورش ۱ ١
الف. قزل آلای رنگین کمانومه رس
_بومی آمریکایی شمالی
0 گونه عمده پرورشی در اغلب نقاط دنیا ازجمله ایران
0. عادت پذیری به محیط پرورشی و غذایی دستی
*4. تمایل بالای مصرف کننده
صفحه 14:
گونه های اصلی مورد پرورش
ب. قزل آلای خال قرمز
مناطق بالادست رودخانه
6 در ایران جمعیت بومی دارد
رشد کمتر نسبت به قزل آلای رنگین کمان
حساسیت در قبول شرایط پرورشی و غذای دستی
صفحه 15:
a
._ اندازه و وزن بازاری و قیمت بالاتر
گونه های اصلی مورد پرورش
ج. ماهى آزاد اقیائوس اطلس مسله ۳
سرعت رشد بالا
پرورش اغلب در قفس د ر مناق ساحلی دریا
رشد فوق العاده پرورش >23 Se 52 GOGOOOO 600000
و میلیون تن در سال 800610
صفحه 16:
گونه های اصلی مورد پرورش
د. ماهی آزاد دریای خزر
0 _بومی دریای خزر
0. تخم ریزی در روخانه های سردآبرود و آستارا چای
©. نسل آنها در حال انقراض میباشد
صفحه 17:
پرورش ماهیان گرم آبی
اختصاصات کلی
).در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری در دجه حرارت 00-06 ©ر ©©-()
6 قسمت اعظم گوشت رادر کشورهای جهان سوم تامين میکنند
0 تولید براساس استخر خاکی وسیع وکودهی برای افزایش غذای زنده میباشد
غذای دستی برای افزايش توليد به كار ميرود
صفحه 18:
©. بعضی از ماهیهای فاقد معده ولی دارای روده دراز میباشند
. توانایی تحمل اکسیژن پایین را دارند
صفحه 19:
گونه های اصلی مورد پرورش
خانواده كبورماهيان
0 کپور معمولی موه و
۰ _ ماهی اصلی پرورشی در سیستم گرم آبی
۰ جمعیت بومی در در حوضه دریای خزر وجود دارد
۶ برنامه اصلاح نژاد زیادی بر روی کپور پرورشی اجرا شده
صفحه 20:
گونه های اصلی مورد پرورش
الف. خانواده کپورماهیان
0 کپور معمولی موه و
دارای زیر گونه های بنام کپور آیینه ای
و کپور چرمی می باشد
صفحه 21:
گونه های اصلی مورد پرورش
الف. خانواده کپورماهیان
0.ماهی سرگنده لب bicy
wh ways ۰
* رنگ از بقیه کپور ماهیان چینی تیره تر
* از زئو بلانكتون تغذيه میکند
* تيغهاى برانشى بلند و فاصله بين تيغه بيشتر
صفحه 22:
گونه های اصلی مورد پرورش
الف. خانواده کپورماهیان
Ober corp lei کپور 6
+ فلسهای ریزتر و دهان کوچکتر
+ فاصله تیغه برانشی کمتر
۰ فیتوپلانکتون خوار
۰ مصرف بالای غذا تا 9008 وزن بدن
صفحه 23:
گونه های اصلی مورد پرورش
الف. خانواده کپورماهیان
P آمور سفید یا ماهی علفخوار پوس عع)
* بهترین نوع علفخوار شناخته شده
۰ از گیا هان آبی» خشکی ودر حال تجزیه مصرف میکند
+ بدن کشیده با ففسهای درشت به رنگ قهوه ای روشن
۰ شهرت بدى نسبت به بيماريها و انكلها دارد
صفحه 24:
گونه های اصلی مورد پرورش
ب. گربه ماهی کانال امه اسان
+ كونه مهم برورشى در أمريكا توليد (0000000 9©تن
4699
۶ در در جه حرارت بین 4189-(06درجه تغذیه میکند
۰ ماهی همه چیز خوار و با پزوتلین پایین پرورش میابد
۰ معمولا در استخر خاکی پرورش داده ميشود
صفحه 25:
گونه های اصلی مورد پرورش
Diya WAS. g
۰ کونه عمده پرورشی در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری
دارای رشد سریع مقاوم به پیمار و دستکاری
بلوغ جنسی زودرس
سومین گروه پرورشی بعد از کپور و ماهی آزاد
صفحه 26:
پرورش گونه های دریایی
شامل پرورش آبزیان در ساحل و مناطق نزدیک به ساحل
رشد فوق العاده در ساليان اخير
حاوى اسيدهاى جرب غير اشباع
صفحه 27:
پرورش گونه های دریایی
0. ماهى آزاداقیانوس اطلس
6 باس دریایی اروپایی عصهحه ممسسی)
+ گونه عمده دریایی پرورشی در حوضه مدیترانه
۰ کشورهای عمده تولید کننده يونان» تركيه؛ ايتاليا و اسبانيا
+ تمام مراحل تکثیر بطور مصنوعی قابل انجام میباشد
+ عمدتا در ققض در نزدیکی سواحل پرورش مييايد
صفحه 28:
3
پرورش گونه های دریایی
ماهی دم زرد ژاپنی اه اه
ماهی تجاری پر اهمیت در ژاپن
تولید آن (00*00000(0تن (9۵/26 کل آبزیان دریایی
پرورشی
تکثیر مصنوعی قابل انجام نمی باشد
صفحه 29:
پرورش مصنوعی به تازگی شروع شده
وزن آن بالا و به (2000کیلو میرسد
صفحه 30:
پرورش گونه های دریایی
یک گونه پرورشی شاخص در حوضه اقیانوس آرام و هند
۰ رشد سریع؛ کارایی بالا در مصرف از غذای زنده
* همه چیز خواری و عادت به ستکاری
۶ قر uals GOR paid ساحلی پروزتن ذانه منود