معماری و عمرانعلوم مهندسی

مطالعات بیمارستان کامل

تعداد اسلایدهای پاورپوینت: 51 اسلاید شامل اصول طراحی بیمارستان – مشخصات تمام بخشهای مورد نیاز یک بیمارستان – ارائه یک نمونه موردی به همراه تصاویر

پویه

صفحه 1:
طراحی بیمارستان

صفحه 2:
اصول طرامی بیمارستان طراهی بیمارستان با توجه به پیشرخت سریع تکنولوژی و همزمان با آن گسترش و تنوع احتیاجات بیمارستان کار بسیار با اهمیت و مشکل و پ بررسی احتیاجات و خواسته های یک بیمارستان بر اساس سطح زیر بنا - تعداد تخت-بخدش های مبر نیاز دارای مرامل زیر است: lod. / ۲ ‏یز‎ 1 79 محل بيمارستان بايد دور از سر وصدا و آلودگی هوا با دسترسی ترافیکی مناسب باشد. ‎alow‏ زمین بیمارستان (با در نظر گرفتن, محوطه سازی) باید مساوی یا بزرگتر از ‏۷۵متر مربع - برای بیماری های واگیر دار بیش از ۲۰۰-۱۵۰ متر مربع برای هر تخت میرسد. ‎

صفحه 3:
سطوعم بیمارستان‌ها و لنداند هایآن2 مساهت هر بیمارستان با توجه به تعداد تخت مجرد نیاز و با توجه به خصوصیات جمعییت و اقلیم های مفتلف و نوع بهداشت آنها متفامت میباشد مثلا در انگلستان برای هر ۱۰۰۰ نفر ۳ تخت منظور میشود. حجم کلی و مساحت مورد لزوم برای هر تخت ۱۲۵-۱۲۰ متر مکعب فضا در نظر گرفته میشود. شکل سازه : * اشکال رایج سازه بیمارستان از اين قراراند: ‎٩۷( - )۷( - 00 -)( - )۷(-)۲( *‏ عاطه))اشکال عمودي(طبقاتي) و افقي

صفحه 4:
*انهاع بیمارستان ها بر اساس عملکرد و تعداد تفت ها ۱ - بیمارستان های عمومی کوچک هد اکثر ۵۰۰ تخت با قسمت های جراهی ۲- بیمارستان های عمومی ناهیه ایی هد اکثر ۱۲۰۰-۰۰ تخت با کلیه ی فضاهای مورد لزوم بیمارستان های کوچک ۳- بیمارستان های تدریسی علاوه بر خصوصیات موارد فوق دارای بخش آموزشی و تحقیق دانشجویان دانشگاه ها نیز باشد. ۴- بیمارستان های تخصصی :تقسيم بندىب فشٌها- 3 بخش های مختلف یک بیمارستان با توجه به چهار مشخصه اساسی تقسیم بندی میشوند: |-جنسیت ow -P ۳-نوع(عمومی-خصوصی) ۴-نوع‌بیماری

صفحه 5:
یطور کلی هر بیمارستان دارای چهار بفش زیر است معالجات و معاینات اداری استاسیون ها ( محل نگهداری بیماران بستری) تدارکات معصاری بیمارستان قسمت بلدی و تعین ممدوده یک بیمارستان عمومی به بفخشهای مراقبت. معاینه و درمان. انبار و محل نگهداری موقت زباله, اداری و خن آوری تقسیم می‌شود. قسمت‌های اقامتی و اهتمالا بفش‌های آموزشی و پژوهشی و همچنین بخشهای همایتی برای عملیاتهای خدماتی نیز در یک بیمارستان عمومی وججد دارند.

صفحه 6:
محل پروژه باید دارای فضای کافی برای بخشهاى اقامتی مستقل و دپارتمانهای مفتلف بیمارستان باشد. بایستی در منطقه آرام باشد و در آینده نیز امتمال سافت و ساز در اطراف آن وجود نداشته باشد مگر اینکه توسط محلهای مجاور تفکیک و مستئنی شده باشد. تجهیزات نبایستی بر اثر مه گرفتگی, باد شدید. گرد و غبار, دود. بو و هشرات آسیب ببیند. [ ید آلمده باشد و برای گسترش ‎«LAS‏ زمینهای آزاد اطراف نیز در نظر گرفته شوند.

صفحه 7:
مفهوم طرع ‎Oh)‏ بهترین جهت برای اتاق درمان و جراهی بین شمال غربی و شمال شرقی است. نمای بخش پرستاری در جهت جنوب به جنوب ‎Gp‏ ‏مناسب است افتاب صبمگاهی دلپذی. گرمای کم. مزاهمت کم نور آفتاب (احتياج به تاريك كردن اتاق نيست). هواى ملايم در عصر هاء اتاقهايى كه رو به شرق و غرب هستند به نسبت داراى آفتاب كيرى بيشتر هستند اكر هه از آفتاب زمستانى بهره كمترى مىبرند. جهت بخشهای بیمارستان که دارای اقامت متوسط کوتاهی هستند مهم نیست برخی مقررات انظباطی تخصصی هکم می‌کنند که بیماران در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرند که اتاقهای رو به شمال براک آنها مناسب است.

صفحه 8:
مفهوم طرع ‎Oh)‏ yous: یک بیمارستان قرار است کسترش یابد. طراهی آن شامل چهار فاز سازندگی می‌شوند یک محیط بسته بزرگ که شامل یک پارک سافته خواهد شد که پنجره‌ها بتوانند رو به آن باز شوند بدون آنکه صدا مزاهمت ایجاد کند.

صفحه 9:
مفهوم طرع ‎Oh)‏ راهروها باید برای بیشترین جریان گردشی طراحی شوند. در کل, راهروهای دسترسی بایستی هداقل دارای ۵۰/۱ متر پهنا داشته باشند. راهروهایی که بیماران را با تخت متحرک جابجا می‌کنند باید مداقل دارای پهنای موثر ۲۵/۲ متر باشند. سقف معلق در راهروها می‌توانند تا ۲۴۰/۲ متر ارتفاع داشته باشند. پنجره‌های نورگیر و هواگیر نبایستی بیش از ۲۵ متر از یکدیکر خاصله داشته باشند. پهنای مفدار راهروها نباید توسط بر مدگیهای دیوا, ستونها و عناصر دیگر ساختمان مختل و محدود شود. در را هروهای بخش باید با توجه به مقررات داخلی در برای خروچ دود سیگار تعبیه شود.

صفحه 10:
مفهوم طرع ‎Oh)‏ در طراهی درها بهداشت باید در نظر گرفته شود. لایه سطحی در بایستی دارای مقاومت بلند مدت در برابر نظافت مداوم توسط تمیزکننده‌ها و میکروب کشها باشد و بایستی طوری طراهی شود که مانع انتقال صداء بوهای نا مطبوع و جریان هوا باشند. درها نیز بایستی دارای همان استاندارد عایق بندی در برابر صدا باشد که دیوارهای اطراف از آ برخوردارند. چوب دوروکشّه در باید حداقل توانایی کاهش صدا تا۲۵ دسی بل را داشته باشد. ارتفاع دقیق دربها به نوع و عمل آنها بستگی دارد. 0- 2/20 ۲۲۱ درهای معمولی 0 ۲۱ دروازه‌های عیور وسایل نقلیه 0 -2/80 ۲۱ ورودی انتقالات ‎٩‏ حداقل ارتفاع در جاده‌های ورودی 3/50

صفحه 11:
مفهوم طرع ‎Oh)‏ به خاطر دلایل سلامتی, پله‌ها بایستی طوری طراهی شوند که در مواقع لزوم ظرفیت تمام گردش عمومی را داشته باشند البته مقررات سافتمان سازی ملی نیز بایدر نظر گرفته شوند. پلکانها باید در هر دو طرف نرده داشته باشند و بدون بر آمدگی پیشبن باشند(بدهن لبه برآمده) پله‌های پیج دار (هلزونی) نمی‌توانند در مقررات مریوط به پله‌ها کنجانده شوند.پهنای موثر عرض ‎Loa‏ و پاکردها باید حداقل دارای ۵۰/۱ متر باشند واز۵۰/۷ متر تجاوز نکنند. درها نباید پهنای مفید ياكردها را اشغال ومحدود کنند و با توبه به مقررات بیمارستان. درهای رو به رادپله باید به طرف خروجی باز شوند. می‌توان پله‌هایی با ارتفاع ‎M M170‏ داشت و حداقل عمق ياكذار آتن ۲۱۳۱280 باشد. بهتر است نسبت ارتفاع/ عمق پاگذار ۱۵۰۲۰۰ میلی متر باشد.

صفحه 12:
مفهوم طرع ‎Oh)‏ آسانسورها انسانهاء دارو هاء ملهفه‌ها و تختهای بیمارستانی را بین, طبقات جابجا می‌کنند و به خاطر مسائل بهداشتی و زیبایی بهتر است آسانسورهای جداگانه‌ای را برای هر کدام این اهداف در نظر گرفت. در ساختمانهایی كه مراقبت. معاينه و درمان در طبقات بالایی انجام می‌گیرند حداقل دو آسانسور برای انتقال تخت لازم است. اتاقک آسانسور باید به اندازه‌ای باشد که جا برای یک تخت ودو همراه وجود داشته باشد. سطوم داخلی کابین باید صاف. قابل شستشو و به راهتی قابل ضد 1 چاه آسانسور باید ضد آتش باشد.

صفحه 13:
نور و پنجره ها: تمام اتاقهاي بخش باید از نور طبيعي خورشید بهره مند باشند. زاویه تابش خورشید به اتاق از پنجره ها حداقل باید 20 درجه باشد. ‎Jes lax‏ يجروها ‎aol) Gl ole aay dlp Jas ly‏ ( در اتاقهاي يك نفره حداقل 2 متر مربع و در اتاقهاي عمومي 0 تا 50 در صد مساحت اتاق) * محل پنجره ها ‎sori as aul‏ باشد که در موقع لزوم بتوان هوا را به راحتي در اتاق جریان داد و از دید مستقیم و خورشید بازداري نماید.

صفحه 14:
برای جلوگیری از انتقال میکروب بر ار تماس, فعالیتهای مخت ف جداگانه‌ای می‌بایست صورت گیرد. سیستم تک راهرویی که در آنن بیماران جرامی شده و بیماران آماده جرامی. کارکنان آماده جراهی و کارکنان پس از انجام عمل و حمل وسایل تمیز و کثیف از یک راهرو استفاده می‌کنند دیگر استاندارد نیست. بهتر است سامانه دو راهروی داشته باشیم که در آتن بیماران و کارکنان یا بیماران و مسایل غير تمیز از یکدیکر جدا باشند. هنوز بهترین نوع این موارد مشخص نشده است و بنابراین به صورت جداگانه در نظر گرفته می‌شوند. یک راهبرد موثر, جدا کردن جریان بیماران از محل کار مورد استفاده کارکنان گروه جراهی است.

صفحه 15:
؛اتاقهای جرامی اصلی تعدادی اتاق ملزه‌مات و کار در مجاورت مستقیم اتاق جرامی هستند. ‎GU)‏ ‏جراحى بايد به كونهاى طراحى شود تا هر چه بیشتر به شکل مربع شباهت داشته باشد تا کار در هر جهت از تخت جراهی به راهتی انجام گیرد. اندازه مناسب می‌تواند ۵۰/۷ ۰ ۵۰/۶ متر با ارتفاع ۳ متر و اضافه ارتفاع ۷۰/۰ ۲۱ برای تهویه و خدمات دیگر باشد. اتاقهای جراهی بهتر است یکسان باشد تا مداکثر اتعطاف پذیری را داشته و عملها روی میز قابل هملی صورت گیرد که بر روى پایه‌ای ثابت در وسط اتاق سوار شده باشد. نور طبیعی از نظر روانشناختی دارای امتیاز خاصی است که جلوگیری از آن تقریبا غیر ممکن می‌نماید

صفحه 16:
‎GLI:‏ بیهوشی ‏اندازه اتاق بیهوشی باید تقریبا ۸۰/۲۸۰/۲ متر باشد و درهای آن نیز کشویی و برقی باشد و به اتاق عمل باز شوند(پهنای ۴۰/۱ متر)این درها باید دارای دریچه و شیشه‌ای باشند تا یتوان با اتاق جراهی ارتباط تصویری داشت. اتاق بایستی مجهز به یخچال .سینک آب لوله دستشویی و آبکشی, کابینت جهت نگهداری لوله هلی جراهی .اتصالات تجهیزات بیهوشی. برق اضطراری باشد. ‎5 ii al! ‏نرفیص پیهوضی‎ QUI. ‏این اتاق به اتاق بیهدشی شباهت دارد در ورودی به راهروی کاری باید‎ ‏لولایی و بدون چفت با عرض ۲۵/۱ متر باشد.‎ ‎

صفحه 17:
*اتاق شسنشو تقسیم اتاق شستشو به بهداشتی ومعمولی ایده ال است اما از نقطه نظر بهداشت یک اتاق تکی کافی است. هداقل پهنای اتاق باید۸۰/۱ متر باشد. برای هر اتاق جراهی بایستی سه دست و صورت شویی (سینک) که آلب را به اطراف نمی‌پاشد وجود داشفه باشدکه از طریق پدالهای پاایی کنترل شوند .بایستی دارای دریچه دید باشند و اگر هم برقی هستند بایستی با پدالهای پایی باز شوند. اگر صرفه جویی در الویت دارد می‌توان از درهای لولایی چرخش استفاده کرد. سم سر ۳ ۳ :اناق اشياء اسئريل اندازه اين اتاق داراى انعطاف يذيرى بيشترى است اما بايستى به اندازه كافى فضای قفسه و کابینت وجود داشته باشد و بتوان به طور مستقيم از اتاق عمل. ‎oF ay‏ دسترسی داشت. به ازای هر اتاق عمل اشیاء استریل به مساحت تقریبی ده متر مربع نیاز است.

صفحه 18:
؛اتاق تجهیزات اكر جه دسترسى مستقيم به اتاق عمل ارجح است اين كار هميشه ممكن نيست اكر دسترسى مستقیم امکان‌پذیر نباشد اتاق تجهیزات بایستی تا هد امکان نزدیک اتاق عمل باشد تا مدت انتظار کمتر شود. اتاقی به اندازه ۰متر مربع باید در نظر گرفته شود. *اتاق زیر مجموعه استریل این اتاق «ا می‌توان مستقیم یا غیر مستقیم به بفش استریل اتاق عمل مرتبط کرد. این اتاق شامل یک بخش بهداشتی برای اشیاء استریل شده و یک بفش معمملی برای اشتباه غير استريل است. 3 آن بایستی شامل سینک, سطم انبار. سطع كار و استريل کننده‌های بخار باشد. وصل کردن یک اتاق زير مجموعه استريل (ساب استريل) به جندين اتاق عمل مىتواند مشكلات بهداشتى بوجود آورد كه اين كار نبايد صورت كيرد. توجه داشته باشيد كه ابزار جرامی در واهد استریلیزه مرکزی آماده می‌شوند که خارج از محوطه جراحى قرار دارد.

صفحه 19:
؛اتاق كو كيرى به خاطر مسائل بهداشتى. اين اتاق نبايد در محوطه جراحى باشد بلكه در محوطه بيماران سريايى بايستى قرار کیرد در «اقع امرژانس بیمار بایستی از لابی‌های مختلف عبور کند تا به اتاق عمل برسد. تجهیزات شرایط پس از عمل فناوری اتاق بهداشت و تهویه هوا: سیستم تهویه هما جزثی هیاتی از فناوری اتاق بهداشت است نمونه معمملی ن از جابجایی کم,لزرش با سرعت ثابت هرکت هوا (5/ ۲0 0 ستفاده می‌کند که تمام میکروبها و ذرات رها شده ‎ay ay‏ می‌راند. یک سیستم دمنده جهت دار هوا نیز برای به حداقل رساندن لرزش هوا و یکنواختی لن. هوا را به داخل اتاق عمل می‌دمد. بنابراین می‌توان به مقدار زیاد از ترکیب هوای آلوده و هوای تازه (هوای اتاق بهداشت) جلو گیری کرد. برای حفظ بهداشت و تمیزی تجهیزات جراهی به مسافتی به ابعاد تقریبی ۰۰/۰۰/۲ متر نیاز است.

صفحه 20:
؛اتاق كو كيرى همجنين سيستم تهويه هوا ييش از آماده كردن مقدار هوا مورد نيان از طريق تصويه. رقيق و فشرده كردن هوا سطع اجرام زنده هوايى را مىكاهد. براى مثال براى اطمينان از آلودكى زدايى هوا بين اتاقهاى عمل بههاتاءلا بار تعويض هوا در ساعت نیاز است. برای ایجاد منطقه‌ای در اتاق عمل که تا مد امکان فاقد جرم/ذره باشد از ورودی کنترل نشده هوا از طریق اتاقهای مجاور به داخل اتاق عمل بایستی جلوگیری کرد.این کار را می‌شود از طریق هوا بندی اتاق عمل (تمام درزها در طی ساخت بایستی پر شوند) و با تفییر فشار انمام داد (یعنی بالاترین فشار که در اتاق عمل است به تدریج در اتاق بیهوشی کمتر ودر اتاقهای دیگر به هداقل می‌رسد تا با بومود آمدن تفاوت فشار هوا از اتاق عمل به اتاقهایی که به مراقبت کمتر امتیاج دارند مرکت کند) بنابراین پنجره‌های اتاق عمل بایستی دارای دریچه‌های مشبک تهویه هوا با قابلیت هوابندی کامل باشند .

صفحه 21:
"فعالیتهای منلبی اتاقهای خعالیت‌های جنبی ضروری نیست که در نزدیکترین مجاورت اتاقهای عمل قرار كيرند. اين اتاقها بوسیله راهرویی که مورد استفاه بیمار نباشد جدا شوند. << *اتاق پرستارها ابعاد این اتاقها بستگی به بزرگی دپارتمان جراهی بیمارستان دارد. باید فرض شود كه در هر تيه جرامى هشت عضو دارد يزشكها.ءيرستارهاى ‎١‏ اق عمل. پرستارهای بیهوشی) اگر واهد جرامی دارای بيش از دو اتاق عمل باشند مناسب است كه سيكاريها را از غير سبگاریها جدا کرد. این اتاق راهتی باید دارای تعداد صندلی کافی, کابینت و یک سینک باشد.

صفحه 22:
:مهل كار پرستارها این اتاقها می‌بایستی دارای موقعیت مرکزی باشند و داراى شيشههاى بلند تا راهروی کاری از آتن طریق دیده شود. علاوه بر تمریر آنها باید دارای کمد و کابینت و دیوارهای بلند برای نصب برنامه‌ها باشند. =f. ‏بت‎ *اتاق گزارشات این اتاقها که نیاز آنما مطلق نیست نباید بیش از ۵ متر مربع باشنددر این اتاقها جرامان پس از عمل گزارش آن را تهیه می‌کنند. “داروفائه يك داروخانه به مساحت ‎Po‏ متر مربع می‌تواند انواع مواد بیهوشی ,داروهای جراحى و مواد ديكر را در خود جاى دهد بخصوص كه داراى قفسههاى كردشى باشد.

صفحه 23:
ی آزمايشقاه: * آزمايشكاه داراي واحدهاي تخصصي متعددي است كه نسبت اين واحدها باتوجه به تعداد تخت در بيمارستانهاي عمومي متغير است. مساحت هر واحد آزمايشگاهي از 35 تا 45 متر مربع متغیر بوده و باید در نحوه ترکیب آنها نکات زير رعایت شود: ‎ier‏ نمونه گيري, پذیرش و لابراتوار فيزيولوژي فقط با بیمار در تماس است لابراتوار فيزيكي با بخش راديولوژي ارتباط مستقیم داشته باشد لابراتوار نباید با قسمت خونگيري همجوار و ارتباط مستقیم داشته باشد در بخش خونگيري: الف) محل انتظار در جوار مسیر بیمار درمانگاهي باشد ب) پس از عمل پذیرش مرحله آزمایش خون صورت گیرد >( بغذ از هونگنري ججل ‎earl gual‏ در نظر گرفتة نو ۰ ) بخش خونگيري همجوار با لابراتوار باشد و با ان ارتباط مستقیم داداشته باشد.

صفحه 24:
بخش راديولوزى: ۰ در تركيب قسمتهاي مختلف اين بخش باید نکات زیر مورد توجه قرار گیرد: ۰ محل پذیرش بین محل انتظار بیمار بستري و بیمار سرپائي قرار میگیرد و به عبارت دیگر بخش راديولوژي باید به راحتي بتواند در دسترس بیماران درمانگاه ( سرپائي ) و بیماران بستري در بیمارستان باشد ۰ پذیرش باید با بايگاني فیلم هاي روزمره و آرشیو فیلم هاي راکد ارتباط مستقیم داشته باشد و داراي فضاي کافي براي گردش برانکارد باشد : اتاق رئیس بخش راديولوژي در نزديکي بخش پذیرش بوده و همچنین با اتاق پزشکان و محل تهیه گزارش (در باره عکس بیماران) مجاور باشد * كابين رختكن براي هر اتاق عكسبرداري بايد دو عدد باشد و در مرز عكسيرداري و كريدور قزاز داشته باشد ‎٠‏ هر اتاق راديولوزي بايد حدود 70 متر مساحت داشته باشد. ‏۱ دیوارها و سقف اتاق راديولوزي بايد توسط ورقهاي سربي يا بتن يوشيده و قطر ورق سرب و ضخامت بتن بستگي به فاصله, ولتاژ و عوامل دیگر دارد. ‏* در سال به ازاء هر تخت در بیمارستان حدود 50 گرافي انجام میشود.

صفحه 25:
*اتاق نظافت مساحت ۵ متر مربع برای چنین اتاقی کافی است این اتاقها بایستی به ‎GG)‏ ‏عمل نزدیک باشند زیرا پس از عمل میکروبزدایی (ضد عفونی) و تمیز کردن ابزار صورت می‌گیرد. #ایگاه تفتهای تمیز در نزدیکی محدوده لابی بیماران بایستی فضای کافی جهت قرار دادن تختهای تمیز شده و آماده وجود داشته باشد. مقدار مورد نیاز عبارتست از یک تخت تمیز اضافی برای هر میز جراهی. آبریزگاه به خاطر مسائل بهداشتی مستراح‌ها بایستی خارج از محدوده جراهی و فقط در سرسرای (لابی) بیماران قرار گیرد.

صفحه 26:
ملزومات اتاق بازگشت هجشیاری اتاق بازگشت هوشیاری باید بتواند چندین بیمار عمل شده از اتاقها ی جراهی مختلف را در خود ‎Lo‏ دهد. تعداد تختهای محاسبه شده باید۵/۱ برابر تعداد اتاقهای عمل باشند. اتاق مجاورآن اتاق شستشه با چند سینک است. پرستاری می‌بایستی دارای یک جایگاه نظارتی باشد که از آن بتواند بر همه بیمارها تسلط داشته باشد. طراهی اتاق باید طوری باشد که نور طبیعی بتواند وارد آن شود تا بیمارها بتوانند خود را یا ساعات شبانه روز تطبیق دهند. رعایت نکات ایمنی در ‎Gobo‏ اتاق جراهی باید از طریق درهای کشویی برقی به اتاقهای بیهوشی. ترخیص شستشو واشیاء استریل ارتباط داشته باشند. این درها بایستی در خارج از اتاق عمل نصب شوند تا فضای اتاق ا اشغال نکنند. به خاطر مسائل بهداشتی. سیستم باز کردن درها ‎sab‏ با پدالهای پایی کنترل شود در اتاق فخعالیتهای جنبی درهای محوری (یدون جفت) با پهنای یک متر تا ۱.۲۵ متر کافی است

صفحه 27:
؛روشتایی در اتاق عمل روشنایی در اتاق عمل بایستی قابل تنظیم باشد تا با توجه به موقعیت برش جرامی. نور را بازاویه‌های مختلف بتاباند. متداول‌ترین سیستم روشنایی چراغهای جرامی ستفی متمرک هستند این سیستم متشکل از یک روشنایی اصلی است که دارای حرکت چرفشی و زاویه‌هایی است و یک لامپ جنبی که بر ری یک بازوی ثانوی سوار است. روشنایی اصلی از تعداد زیادی لامپ کوچک ساخته شده است تا از ایجاد سایه‌های خیلی تاریک جلوگیری شود. امروزه اتاقهای عمل تخم مرغى شکل با روشنایی داخل سقفی نیز گاهی سافته شوند مقررات روشنایی بیمازستانها شدت اسم روشنایی برای اتاقهای عمل ۱ 1000 ۱۱ و اتاقهای جنبی عمل را 0 ۱ معرفی می‌کنند.

صفحه 28:
استریل‌سازی مرکزی این مکان جایی است که تمام ابزار بیمارستان را آماده می‌کند. بیشتر این وسایل توسط دپارتمان جرامی (2۱۰) و مراقیتهای وییّه. جرامی و داخلی (هر کدام ۵) استفاده می‌شود. به همین دلیل اتاق استریل‌سازی و مرکزی بایستی در نزدیکی این هوزه‌های تخصصی. قرار کیرد توصیه می‌شود که مکانهای استریل‌سازی در جاههایی که دارای رفت‌وآمد کم (انسان و مواد) است قرار گیرند. تعداد استریل‌سازها بستگی به بزرگی بیمارستان و دپارتمانهای جراهی دارد و ممکن هست مساهت تقریبی ۰-۱۲۰ متر مربع را اشغال کنند.

صفحه 29:
بفش مراقبتهای ویژه وظیفه بفش مراقبتهای ویژه (ل!) جلوگیری از اختلالات خطرناک فعالیتهای هیاتی بدن است: برای مثال .اختلالات تنفسی, دگرگشت (سوفت‌وساز بدن) و قلب «عروق .عفونتها,دردشدید و ازکارافتادگی اعضاء (کبد. کلیه) خدمات بخش مراقبتهای فشرده کنترل ودرمان وهمچنین مراقبت از بیمار است. در بیمارستانهای عادی که فاقد تخصص پزشکی خاصی هستند مرسوم است که مراقبتهای ویژه را به دوبخش جراحی وپزشکی داخلی تقسیم بندی کنند. = a se ‏بفش‌های مراقبت‎ ‏بخش‌های مراقبت بیماران بایستی در فضای بسته باشد و ترافیک انسانی آن با‎ ‏طرح ریزی درست راهها به حداقل برسد. بخشها بایستی دارای پنجره‌هایی جهت‎ ‏ورود نور طبیعی باشد اما بخش‌های درمان .اتاق پرستارهاء داروفانه و غیره را‎ ‏می‌توان با چراغ روشن کرد.‎

صفحه 30:
استانداردهای مفتلف بفش جراهی نوع عملکرد هد اقل ‎bad‏ (به متر مریع) اتاق عمل ول اتاق دست شستن 5 اتاق وسائل استریل ۳ (فتکن 5 ممل وسائل استفاده شده ‎٩‏ ‏ممل اماده کردن بیمار ‎A‏ ‏تفت عوض کردن بعد از عمل ۸ دوش و توالت 1۴ پارکینگ تفت تمیز 9 ‎Pe lS‏ ریکاوری برای ‎we 5 O‏ محل وسائل استریل روز ‎\s‏ ‏ممل شستن قبل از عمل ۳ محل شستن بعد از عمل 1 محل نكهدارى وسائل کثیف 0 اتاق وسائل چونگ کننده بدن ۸ اتاق تاریک فانه برای ایکس ری ۸ ایکس متمرک ۳ اتاق پرسنل بخش جرامی ‎vA‏ ‏اتاق دفتر بفش ‎ve‏ ‏ابدارفانه بخش ‎٩‏ ‏اتاق مطالعه و جلسه بخش جرامی ۳ محل وسائل استرلیزاسیون برای بخش ‎Ke‏ یک لبراتوار کوچک ‎q‏

صفحه 31:
بفش رفتشویفانه: * بهتر است این بخش در قسمت مجزايي در زیر زمین بیمارستان قراز كيزدما از انتشار عفونت ‏ بةشایر تخشهاً فمانعت شود * اين بخش بايد نور كافي داشته باشد بخوبي تهويه درآن انجام شود لوله كشي فاضلاب بارعايت نكات فني و بهداشتي صورت كيرد * كاشي كاري ديوارها و كف بطور كامل انجام شود تقسيم بندي منطقه تميز و كثيف و مسيرهاي مربوط انجام شود * مساحت مورد نیاز به ازاي هر تخت بیمارستان حدود 5/0 متر مربع و یا در ازاي هر تن شستشو در سال 6/0 متر مربع در نظر گرفته مي شود.

صفحه 32:
بخش انبار مواد غذايي : قسمت دفتر رسيدگي به مواد و توزیع بايد با محل يذيرش كلي در منطقه تدارکات و تهیه وسایل اولیه ارتباط نزديك داشته باشد و نیز با قسمت انبار روزانه آشپزخانه همجوار باشد. * قسمت هاي نگهداري مواد باید از طریق قسمت دفتر رسيدگي به مواد و توزیع با بخشهاي مصرفي در ارتباط باشد. اين بخش باید مجهز به دستگاه نگهداري مواد غذايي, تهویه و شرایط کامل بهداشتي باشد. مساحت این بخش در ازاي هر تخت حدود 4/0 تا 5/0 متر مربع است.

صفحه 33:
آشیزفانه :ء آشپزخانه باید در محلي باشد که هوا به راحتي در آن تهوبه شود» بوي غذا در ساختمان نپیچد؛ تاسیسات مورد لزوم به راحتي در آن قرار گیرد و مسر حمل و نقل غذا به بخش ها کوتاه بوده و ساده طي گردد. در بیمارستان هاي بزرگ محلي براي اقامت کارکنان آشپزخانه باید در نظر گرفته شود. مواد غذايي بايد در آشپزخانه تحویل شده و در انبار روزانه نگهداري شوند. انبار روز انه همجوار اتاق سرد بوده و داراي فربزر مي باشد. در صورت امکان باید ظروف حامل غذا توسط آسانسور مخصوص, حمل عمودي شوند و حمل افقي آنان توسط ترايلي در بخش صورت گیرد. انبار روزانه باید در جواربخش مواد غذايي باشد محلهاي آماده کردن غذا از يك طرف باید در جوار انبار روزانه قرار گرفته و از طرف دیگر با قسمت پخت غذا همجوار باشد. فسمث شمنتشقوي ظروف: بازكيتاك و نظافت واگنهاي مفصوسن باید از یف طرف باأقسمت بق و پز و توزیع ارتباط مستقیم داشته باشد و از طرف دیگر با راهروهاي خارجي همجوار باشد محل کنترل و نظارت مسئول آشپزخانه (کارشناس مواد غذایی) باید از يك طرف با راهروي خارجي مجاور بوده و از طرف دیگر بر قسمت آشپزخانه و قسمتهاي دیگر دید داشته باشد مساحت آشپزخانه به ازاي هر تخت حدود 0/0 تا ) متر مربع است

صفحه 34:

صفحه 35:
وجود اسانسور های اختصاصی اطاق عمل وبرای منظور های مختلف (تخت بیماران-پرسنل بخش-سی اس ار کثیف - سی اس ار تمیز -اختصاصی بخشهای ویژه مثل اورژانس وای سی یو و ....) تق

صفحه 36:

صفحه 37:

صفحه 38:
Interior aesthetic choices reflect a more relaxed, less sterile environment for increased patient comfort ‘The main lobby. with mezzanine above, adde natural warmth with wood and stone walls

صفحه 39:

صفحه 40:

صفحه 41:

صفحه 42:

صفحه 43:
‘THIRD - FIFTH FLOOR [NURSING STATIONS EXISTING 2۸۲۱6۷۲ 005 HOSPITAL, كد00 2 كوم The nutsing units are configuied in unique tiple comidor plan, effectively educing noise around patient rooms and reducing travel time for nursing stat by 30% trom previous models. yww.saze20.ir

صفحه 44:
This sting facility creates a public entrance for the heart program with convenient access to all functions in the building. Stone walts and naturalistic landscaping are a theme that catties through the campus + له هه

صفحه 45:
sepatate ambulance and wallein entrance on the n Emergency Departme The new, expan side of the bui yww.saze20.ir

صفحه 46:
ین ۸

صفحه 47:
تصاویر یک نمونه بیمارستان تخصصی کودکان

صفحه 48:

صفحه 49:

صفحه 50:
این بیمارستان توسط شرکت معماری و طراحی داخلی کاسیان طراحی شده و از همان ایتدا به صورت فضایی رنگارنگ و پویا برای کودکان در نظر گرفته شده

صفحه 51:
منابع: ۰ آصف زاده سعید, شناخت بیمارستان, انتشارات دانشگاه تهران» اسفند 1369 * گروه مهندسان مشاور فردانوء شناسايي معيارهاي بين المللي و تعیین ضوابط مورد عمل در طراحي بیمارستان با كاربري عمومي» سازمان مجري ساختمانها و تاسیسات دولتي» وزارت مسکن و شهرسازي ‎٠‏ دفتر ارزشيابي» ضوابط و استانداردهاي درماني, برنامه ارزشيابي بيمارستانهاي عمومي کشور فرم استاندارد شماره ب, مرداد 1376

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
14,000 تومان