صفحه 1:
جهت اطمینان از سلامت آن. * براى كنترل كالاهاى وارداقى موجود در كمر كات و د ‎ie) ee) 9‏ ل ا ‎Be) PE‏ *برای تایید سلامت کالای تولیدی و صدور پرولنه های ساخت 3 ‎eerie]‏ ا ‎Pe OS‏ COTE Ieee On ear pe] et ‏ا ا ا‎ BI

صفحه 2:
ری ور ۱ *چراغ الکلی و پنبه و کبریت. الکل. نخ و كاغذ و * شيشه هاى دهان كشاد ۱ ا 0 تل ‎re‏ *فلاسک بخ * فرمهاى مخصوص ثبت اطلاعات ا م ا ا ‎fe) eee‏ خواهد شد.

صفحه 3:
ae ۶ ‏لذا بلید پس از نمیز و خشکت کردن طبق یکی از روشای‎ 3 ‏سترون سازى آن نمود.‎ ‏در جه سانتى كرات بهذا‎ 1150-1١1٠ ‏قرار دادن در هواى كرم‎ اب-١‎ ‏ساعت‎ ‏۲-با قرار دادن در بخار اب در حرارت ۱۲۱ درجه سانتی گراد بمدت‎ ‏دقیقه در فشار ۱۵ اتسفر (اتو کلاو)‎ ۵ ا م 4- با قرار دادن در اكسيد اتيلن.

صفحه 4:
‎CENCE RC eee sls‏ سر می توان طبق یکی از روسهای زیر عقل رد ۸ ۱۳ مر ۳ ۱ و تا ل ا ل ا ا ا رد ‎Le‏ ا ا ات ا ‎rr‏ ‏میلیون کلر بمدت ۱۰ دقیقه غوطه ور سازید و سپس بگذارید خشک شود

صفحه 5:
برداشت ‎for gc‏ ور ‎NO ae ICS ed‏ تست سر سر ۰ لین ظروف بلید کاملاً تمیز و خشک بوده و درصورت لزوم بر ل ا ا 0 موجودات ذره بینی ننماید. ظروفیکه برای نمهنه های جامد یا نیمه جامد(خمیری شکل) و فر آور3ة بت سس مس لس رت سس مب له( درب آنها کاملاً جزم باشد تا محتوی درون آنها ببرون نریزد.

صفحه 6:
ا ‎sy CS‏ مذکور دردسترس نباشد استفاده می شود. تعداد ظرهای بهر را ((8) و تعداد نمونه موردنیاز را (1۱) در نظر 3 ار ‎Seenuny seer‏ ال 000 ‎Se le dS Re eM ae)‏

صفحه 7:
نمايى و اين ۳ رل دم تعد اد نمونه مور- 2 شود. ا 7 2 ا ا ل ل نمونه شاهد جهت صاحب كالا

صفحه 8:
حوبدارمی نود یک محموله می ‎yp eg FS‏ ‎Jy)‏ see) 0 rug y Wee Uren I ee rene i peewee Ce were Se rs men nee re) ee eee) مقدار نمهنه ای که از هر یک از بسته های انتخاب شده یک بهر بدست مى آيد.

صفحه 9:
‎ud :‏ ا ال ا سس تسرد سود ‏أ. نمونه آزمايشكاهى ‏۲ نمونه شاهد جهت نمونه بردار ‎py Career Wear eS or ty ea ‏تلا ۱ ‏مقدار معینی از نمونه معرف است که برای آزمایشگاه ارسال می شود.

صفحه 10:
۱- مقدار یا تعداد نمونه ارسالی باید مطابق با شراقط تمونه بر استاندارد باشد. ۲- نمونه بصورت لاک و مهر شده به آرمایشگاه ارسال شود ‎COS eee UN Se eae ene heen‏ رطوبت....) مطابق با شرائط استاندارد ملی ایران و ضوابط مربوطه باشد» ATO | nb) Ren 7

صفحه 11:
-نام کارخانه اشر کت وارد کننده کالا نام کارخانه و کشور سازنده کالا - تاریخ تولید و تاریخ انقضای اعتبار مصرف -سری ساخت ل - شماره و تاريخ نامه يا فرم ارسال نمونه, ل

صفحه 12:
ا در - نامه شماره و تاريخ داشته باشد 00 3 digas Sol pb - - حالت فیزیکی نمونه چیست؟ (پودر . گرانول, مایع. ..) تعداد يا مقدار نمونه ‎ie ee‏ رت اس ۳0

صفحه 13:
- نوع بسته بندى اصلى نموته ‎co‏ ا ا 0 ‎hah Nan‏ ل ل ل دبس ند ‎ed‏ لاصو سس سس ‎Ce‏ ‏خا ا ۱ 2 - محل نمهنه برداری( اماکن عمومی. کار گاه ها . شر كتهاء کار خانجات. ‎Cee Ard‏

صفحه 14:
۲ شماره و تاریخ نامه باید با شماره و تاريخ درج شده 7 3

صفحه 15:
مشخصات قید شده روی نمونه مطابقت داشته باشد» #** مدارك ارسالى براى مواد اوليه در ‎nd Jeet ae‏ موارد ذيل باشد ۱۳ Ss ator a Rr cs Ror nT ca ۲ اصل برک آنالیز با تصویر برابر اصل شده توسط مر کز ارسال تموئه:

صفحه 16:
تاریخ تولید وانقضای مصرف - نام كار خلنه سازنده ‎er Ow‏ رک وارداتى بودن) - حالت فیزیکی نمونه ee nerd ‎Sear e eS‏ ا ا

صفحه 17:
eS te Pema ane ne ee ‏مورد مصرف ماده اولیه ( در صور تیکه نمونه ماده اولبه باس‎ - 7 7 re Sierra eT Sil

صفحه 18:
۲ رل *حالت فیز یکی نمونه سوت ال رتست ۱۳ ee Ne ce at ‏*نام و آدرس كارخانه سازنده محصول‎ ‏فرمول ساخت محصول‎ *

صفحه 19:
*ریز ازمابشات انجام شده با د کر نتایج * تاريخ انجام آزمايشات *برگ آنالیز مواد اولیه بکار رفته درفرمول ساخت محصول ‎PES nee ere Neen‏

صفحه 20:
00 *پروانه ساخت قبلی محصول ا ا ا ‎eee re ao‏ *فرم ارسال نمونه با ذکر مشخصات لازم و ۱ شده باشد:

صفحه 21:
uM ows رد تمرم سح بل نوع بسته بندى ‎Les)‏ ا ا ل ل ل رز محدوده قابل قبول مرجع مورداستفاده براى انجام آزمون ا 0 Se OTe ee Bd

صفحه 22:
ل ل و ره تدای ‎fp a Jo)‏ ا ا ۳ نشانی کامل محل توليد 4 ا ا لت ا م 5 تاريخ توليد كالاء به روز ماه سال

صفحه 23:
۲-نام کلیه تر کیبات محصول ۸ شماره سری ساخت ‎ee POE ed) ee‏ ‎Sey ee rey ee‏ 00

صفحه 24:
- ..— سود وس ای ..

صفحه 25:
*مواد غذایی که بصورت کنسرو در فوطی تهبه بی ‎ene ner ee ee ares‏ اختصاصى كارخانجات مربوطه تهيه و به بازار عرضه مى كردن نمونه با بسته بندى كارخانه اى برداشت شود. * نمونه بردارى از كوشت و ماهى و غذاهاى دريايى و نظلئر لن بايث بوسيله كارك و جنكال و قاشق استريل يااره هاى مناسب انجام شوة.

صفحه 26:
برداشت كرده و در شيشه دهان كشاد درب دار 0 های فریزر استفاده نشده قرار دهید و در شراییط مناسب زد آزمايشكاه ارسال داريد. 3 * شير خشك و كرده هاى غذايى را بهتر است بصورت بسته كامل 9 نشده انتخاب و ارسال دارید. درصورتبکه این امر میسر نباشد ‎SO‏ ‏نمونه را با رعايت اصول بهداشتى ودر مجاورت شعله در شيشه هاى ‎lr Se)‏ ل ل ل ار

صفحه 27:
ال 1 ‎stg‏ را ‎Ge‏ رك ال لكا داق تریلرها باید از سوآپهای استریل استفاده نمود.( ۲ سواپ از برداشته و در لمله های سترون و یا لمله هاییکه محتوی مقدار "که .بيتنه است قرار داده و به آزمايشكاه ارسال داريد:

صفحه 28:
نمونه برداى كب بيد ار ‎alicd‏ ات سر نمونه آب کلرینه را بلید در شيشه های حاوی ۱/۰ میلی لیتر محلول 117 ‎ee mec p ey)‏

صفحه 29:
برای استریل شیشه های حاوی تیوسولغات سدیم ضروو اتو کلاو استفاده کرد.

صفحه 30:
نمونه آب بلافاصله پس از نمونه برداری بایستی به آزمابشگاه ارسال تا مورد آزمون قرار گیرد. چنانچه بهر علت امکان آزمون فور: میسرنباشد بایستی شیشه های حاوی نمونه را در بخچال بادهای ۱3 ‎oo‏ قرار ذاد. ‎eo ae ey SIR TO MET Rel Sr eh r ey‏ ‎Ue ena Sector Sy ene) eerrey seca‏ است.

صفحه 31:
لست بلى اتيلن جهت لمونه بردارق ا ا ل ‎Cre‏ ‏ظروف را از نمونه آب پر کرد بطوریکه به هیچ وجه هوای 31 ‎eurye rep‏ ۱۳| اگر نمونه اب به منظور اندازه گیری نیترات و نیتریت برداشت می مى بايست بازاى هر ليتر آب ‎١‏ م ل اسيد سولفوريك غليظ به نمونه اضافه شود.

صفحه 32:
perce من بلا | وزابلا | ازاك ‎ck‏ و ‎ ‏ی ‎ous ‎sary ‏گرم‎ ‏توت ‏م ‏اوزن بل 1 کل گرم ‎ay ‏گرم سته | گرم ۲ سته | قم ۲بسته ‏| اه ‎ ‏قي ان “م ‎au.‏ | از بالات | ازان با ۲ | اوزان بالات برع | مش | مدش | مه ب ۴ ‎Eat‏ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 33:
_ مشادير لاق ‎shy‏ ۷ 712۲ ار از

صفحه 34:
أنواع رب ‎Sly‏ ا ل و

صفحه 35:

صفحه 36:

صفحه 37:
ب) بسته هایی کوجک مانند بسته هایی چای انواع شیر شک ها و مشابه آنان نمونه های انتخاب شده باید کاملاً سته بوده و قبلاً باز نشده باشد.

صفحه 38:

صفحه 39:

صفحه 40:

صفحه 41:

صفحه 42:
ندا د كارئن بير تعدا و نعئيكد بابد يردائته قود

صفحه 43:
2

صفحه 44:
ا تداقل دار تسو كر ال سراكز نميه و توزیم و شر

چرا از کاالها نمونه برداری می کنیم؟ •برای کنترلهای مستمر از کاالی موجود در بازار یا در واحدهای تولید جهت اطمینان از سالمت آن. •برای کنترل کاالهای وارداتی موجود درگمرک$$ات و تط$$ابق مشخص$$ه های آن با حدود مجاز استانداردهای ملی ایران. •برای تایید سالمت کاالی تولیدی و صدور پروانه های ساخت و مجوز استفاده از عالمت استاندارد ملی. •و درنهایت ایجاد امنیت غذایی و حفظ سالمت آحاد افراد جامعه لوازم عمومی مورد نیاز جهت نمونه برداری صحیح •قاشق در اندازه های بزرگ و مربا خوری و چایخوری سترون شده. •چنگال و چاقوی استریل •اره و قیچی استریل (برای موارد خاص) •چراغ الکلی و پنبه و کبریت .الکل .نخ و کاغذ •بامبو در اندازه های مختلف •شیشه های دهان گشاد استریل •نایلون فریزر استفاده نشده. •گاز و باند جهت بستن درب شیشه. •فالسک یخ •فرمهای مخصوص ثبت اطالعات •برخی نمونه ها ابزاراختصاصی نیاز دارد که در هر مورد بتفکیک بیان خواهد شد. شرائط کلی ظروف نمونه برداری •وسایلی که برای نمونه برداری استفاده می شود برای هر محصول باید مناسب آن باشد .دربرخی مواد می بایست از وسایل سترون شده استفاده کرد. لذا باید پس از تمیز و خشک کردن طبق یکی از روشهای زیر اق$$دام ب$$ه سترون سازی آن نمود. 1ـ با قرار دادن در هوای گرم 165-160در جه سانتی گراد بم$$$$دت 2 ساعت 2ـ با قرار دادن در بخار اب در حرارت 121درجه سانتی گراد بم$$$دت 15دقیقه در فشار 15اتمسفر (اتوکالو) 3ـ با قرار دادن در معرض تابش اشعه 4ـ با قرار دادن در اکسید اتیلن. چنانچه انجام روشهای فوق برای سترون سازی وسایل امکان پذیر نباش$$د می توان طبق یکی از روشهای زیر عمل کرد مشروط ب$$$ه آنک$$$ه وسایل بالفاصله مورد استفاده قرار گیرند: • وسایل را در محلول ( %70حجم به حجم) اتانول غوط$$$ه ور سازید و پس از کمی خشک کردن با شعله الکل باقیمانده روی آنرا بسوزانید. •وسایل را در محلول تازه هیپ$$وکلریت س$$دیم حاوی 200قس$$مت در میلیون کلر بمدت 10دقیقه غوطه ور سازید و سپس بگذارید خشک شود :ظرفهای نمونه برداری ظروف و درب آنها باید از جنسی باشد که نمون$$ه ها را در ط$$ول م$$دت برداشت و حمل و آزمون بخوبی محفوظ نگ$$ه دارد بطوریک$$ه هیچگون$$ه تغییری در طی مرحله نمونه برداری و آزمون پدیدار نگردد. این ظروف باید کامًال تمیز و خشک بوده و درصورت لزوم ب$$رای ب$$رخی آزمونها استریل شده باشند بطوریکه بعد از این عملیات ایجاد س$$م ب$$رای موجودات ذره بینی ننماید. ظروفیکه برای نمونه های جامد یا نیمه جامد(خمیری شکل) و فرآورده های مایع مورد استفاده قرار می گیرند بای$$د دارای دهان$$ه پهن باش$$ند و درب آنها کامًال جزم باشد تا محتوی درون آنها بیرون نریزد. نمونه برداری تصادفی برای این منظور از جداول اعداد تصادفی استفاده می شود. •در صورتیکه جدول مذکور دردسترس نباش د از روش ذی ل استفاده می شود. تعداد ظرهای بهر را ( )Nو تعداد نمونه موردنیاز را ( )nدر نظر بگیرید. ابتدا عدد Nرا بر عدد nتقسیم نمایید که می شود عدد r سپس از اولین ظرف بترتیب شروع به شمردن ... -3-2-1نمایید تا عددr و آن ظرف را بعنوان نمونه انتخاب نمایید . شمردن را مجددًا ادامه دهید تا ع$$دد rبع$$دی و نمون$$ه دوم را انتخ$$اب نمایی و این کار را ادامه دهید تا تعداد نمونه مورد نظر انتخ$$اب و ج$$دا شود. نمونه ایکه انتخاب می شود به سه نمونه تقسیم می شودشامل : 1ـ نمونه آزمایشگاهی 2ـ نمونه شاهد جهت نمونه بردار 3ـ نمونه شاهد جهت صاحب کاال تعاریف محموله : مقداری از کاال که بر طب$$ق قرار داد در ی$$ک ن$$وبت حم$$ل و تحوی$$ل خریدار می شود .یک محموله می تواند شامل یک یا چند بهر باشد. بهر: قسمتی از یک محموله است که دارای ویژگیهای یکسان باشد. محموله ای است که مورد نمونه برداری قرار می گیرد. نمونه اولیه: مقدار نمونه ای که از هر یک از بسته های انتخاب شده یک بهر بدس$$ت می آید. نمونه معرف: نمونه ای است که از اختالط کامل نمونه کلی بدس$$ت می آی$$د .و ب$$ه 3 دسته تقسیم می شود: .1نمونه آزمایشگاهی .2نمونه شاهد جهت نمونه بردار .3نمونه شاهد جهت صاحب کاال نمونه آزمایشگاهی: مقدار معینی از نمونه معرف است که برای آزمایشگاه ارسال می شود. ـ شرائط ارسال نمونه به آزمایشگاه های1 کنترل غذا و دارو •الف) نمونه بایدهمراه با نامه یا فرم ارسال نمونه بر اساس ضوابط بند« ب» باشد: •ب) ضوابط ارسال نمونه : 1ـ مقدار یا تعداد نمونه ارسالی بای$$د مط$$ابق با شرائط نمون$$ه ب$$رداری استاندارد باشد. 2ـ نمونه بصورت الک و مهر شده به آرمایشگاه ارسال شود. 3ـ شرائط حم$$ل و تحوی$$ل نمون$$ه از نظر عوام$$ل ف$$یزیکی(ن$$ور ،دما، رطوبت )...،مطابق با شرائط استاندارد ملی ایران و ضوابط مربوطه باشد، 4ـ نمونه ماده اولیه در ظروف مناسب ارسال شود، 5ـ نمونه محصول ارسالی دارای برچسب با مشخصات کام$$ل ،مط$$ابق با نشانه گذاری استاندارد ملی باشد 6ـ نمونه ماده اولیه باید توسط نمونه بردار با مشخصات ذی$$$$$ل برچسب گذاری گردد: ـ نام نمونه، ـ نام کارخانه /شرکت وارد کننده کاال ـ نام کارخانه و کشور سازنده کاال ـ تاریخ تولید و تاریخ انقضای اعتبار مصرف ـ سری ساخت ـ علت نمونه برداری ـ شماره و تاریخ نامه یا فرم ارسال نمونه، ـ موردمصرف ماده اولیه ؟ •ج) ضوابط ارسال نامه یا فرم ارسال نمونه 1ـ نامه خوانا و بدون خط خوردگی باشد، 2ـ مشخصات مندرج در فرم ارسال نمونه ،شامل موارد ذیل باشد: ـ نامه شماره و تاریخ داشته باشد ـ نام کامل نمونه ذکر شود، ـ حالت فیزیکی نمونه چیست؟ (پودر ،گرانول ،مایع)... ، ـ تعداد یا مقدار نمونه ـ شرائط نگهداری و ارسال نمونه به آزمایشگاه (منجمد ،در مجاورت یخ، در حرارت معمولی )... ، ـ تاریخ تولید و انقضای نمونه ـ نوع بسته بندی اصلی نمونه ـ شماره پروانه ساخت یا کد بهداشتی نمونه ـ علت ارسال نمونه؟ (ترخیص ،پیگیری پرونده ،پیش نمون$$ه آزمایش$$ی ، صدور پروانه ساخت ،کنترل مستمر ،شکایت از نمونه).... ، ـ نوع آزمایشات درخواستی (میکروبی ،شیمی ،سم شناسی ).... ، ـ محل نمونه برداری( اماکن عمومی ،کارگاه ها ،شرکتها ،کارخانجات، مراکز پخش)... ، ـ مورد مصرف ماده اولیه ـ تاریخ و ساعت دقیق نمونه برداری 3ـ شماره و تاریخ نامه بای$$د با ش$$ماره و ت$$اریخ درج ش$$ده روی نمون$$ه، توسط مراکز ارسال نمونه ،مطابقت داشته باشد، •د) ضوابط ارسال مدارک ـ مدارک ارسالی باید خوانا و بدون خط خوردگی باشد. ـ مشخصات قید شده در نامه و یا فرم ارسال نمون$$ه ،با ب$$رگ آن$$الیز و مشخصات قید شده روی نمونه مطابقت داشته باشد، * مدارک ارسالی برای مواد اولیه در مرحله گشایش یا ترخیص ش موارد ذیل باشد امل 1ـ گواهی بداشت از کشور مبداء (جهت کاالهای وارداتی ) 2ـ اصل برگ آنالیز یا تصویر برابر اصل شده توسط مرکز ارسال نمونه: توجه :در برگ آنالیز باید موارد ذیل ثبت شده باشد: ـ نام ماده اولیه ، ـ تاریخ تولید وانقضای مصرف ـ نام کارخانه سازنده محصول ونام شرکت وارد کننده آن( ،در ص$$ورت وارداتی بودن) ـ حالت فیزیکی نمونه ـ سری ساخت ـ ریز مشخصات آزمایشگاهی محصول وذکر نتایج و محدوده قابل قبول ـ مرجع مورد استفاده جهت انجام آزمایشات ـ تاریخ انجام آزمایشات ـ مهر و امضای مقام مسئول کارخانه ـ مورد مصرف ماده اولیه ( در صورتیکه نمونه ،ماده اولیه باشد) 3ـ در مواردیکه شرکت تولیدی بنا به صالحدید آزمایشگاه کنترل غ$$ذا و دارو ،توانایی انجام آزمایش را داشته باشد ،اعالم نتایج آزمون نمون$$ه در آزمایشگاه واحد تولیدی به همراه موارد بند 2مذکور الزامی است. * جهت محصوالتی که در مرحله صدور پروانه ساخت می باشند مدارک و مفاد ذیل موردنیاز است. • نام محصول •حالت فیزیکی نمونه •سری ساخت •تاریخ تولید و انقضای مصرف •نوع بسته بندی ( جنس ،حجم ).... ، •نام و آدرس کارخانه سازنده محصول •فرمول ساخت محصول • روش ساخت •ریز ازمایشات انجام شده با ذکر نتایج •تاریخ انجام آزمایشات •برگ آنالیز مواد اولیه بکار رفته درفرمول ساخت محصول •مهر و امضای مسئول فنی کارخانه، * مدارک الزم جهت محصوالتیکه در مرحله تمدید پروان باشند. ه ساخت می • مدرک و مفاد بند باال •پروانه ساخت قبلی محصول * مدارک موردنیاز همراه نمونه های برداشت شده بص ورت مس تمر از کارخانجات تولیدی داخلی •فرم ارسال نمونه با ذکر مشخصات الزم •برگ آنالیز محصول با سربرگ کارخانه که م$$وارد ذی$$ل در آن ذکر شده باشد: .1نام محصول .2حالت فیزیکی نمونه( ،پودر ،گرانول ،مایع)... ، .3تاریخ تولید و انقضای مصرف .4سرس ساخت محصول .5نوع بسته بندی .6ریز آزمایشات انجام شده با ذکر نتایج آنالیز محصول در کارخان$$ه و محدوده قابل قبول .7مرجع مورداستفاده برای انجام آزمون .8تاریخ انجام آزمایشات .9مهر و امضای مسئول فنی کارخانه ـ نشانه گذاری کاال2 بر روی برچسب کلیه کاالهای موجود در بازار مصرف می بایست م$$وارد ذیل به صورت خوانا و به زبان فارسی درج شده باشد: 1ـ نام و نوع محصول 2ـ نام تجاری محصول 3ـ نشانی کامل محل تولید 4ـ شماره پروانه ساخت (.صادره از وزارت بهداشت و درمان و )... 5ـ تاریخ تولید کاال ،به روز ماه سال 6ـ تاریخ انقضاء قابلیت مصرف به روز ماه سال 7ـ نام کلیه ترکیبات محصول 8ـ شماره سری ساخت 9ـ ذکر عبارت «محصول ایران » •ذکر نحوه مصرف در صورت نیاز •ذکر هشدارهای الزم در صورت نیاز * در برگه ارسال نمونه توسط مراکز بهداشتی ،موارد ذیل گزارش شود: کلیات نمونه برداری مواد غذایی برای آزمایشات باکتریولوژی •مواد غذایی که بصورت کنسرو در ق$$وطی تهی$$ه می ش$$ود و یا م$$واد خوراکی دیگر مث$$ل نوش$$یدنیها .بس$$تنی .ش$$یر و غ$$یره ک$$ه در ظروف اختصاصی کارخانجات مربوطه تهیه و به بازار عرضه می گردند بهتر است نمونه با بسته بندی کارخانه ای برداشت شود. •نمونه برداری از گوشت و ماهی و غذاهای دریایی و نظ$$ائر آن بای$$د بوسیله کارد و چنگال و قاشق استریل یااره های مناسب انجام شود. بدین ش$$کل ک$$ه با دقت و نظ$$افت کام$$ل تکی$$ه ای از ماده غ$$ذایی را برداشت کرده و در شیشه دهان گش$$اد درب دار اس$$تریل و یا در کیس$$ه های فریزر استفاده نشده قرار دهید و در شرایط مناسب زنجیره سرد ب$$$ه آزمایشگاه ارسال دارید. •شیر خشک و گرده های غذایی را بهتر است بصورت بسته کام$$$ل و باز نشده انتخاب و ارسال دارید .درصورتیکه این امر میسر نباش$$د مق$$داری نمونه را با رعایت اصول بهداش$$تی ودر مجاورت ش$$عله در شیش$$ه های دهان گشاد استریل ریخته و به آزمایشگاه ارسال دارید. •موادغ$$$ذایی یخ زده را می بایس$$$ت در همان حالت انجماد نمون$$$ه برداری کرده و در شرائط انجماد به آزمایشگاه ارسال نمود. •برای نمونه برداری از سطح اشیاء مانند میز و تخت$$$$ه های آشپزخانه و تریلرها باید از سوآپهای استریل استفاده نم$$ود 2 (.س$$وآپ از هر نمون$$ه برداشته و در لوله های سترون و یا لوله هاییکه محتوی مق$$دار کمی آب پپتنه است قرار داده و به آزمایشگاه ارسال دارید. نمونه برداری از آب برای آزمایشهای باکتریولوِژی در نمونه برداری آب منتهای کوشش برای جلوگیری از آل$$ودگی بای$$د بعمل آید مهمترین موضوعیکه در نمونه بردای آب باید بدان توجه کرد انست که « آیا نمونه آب کلرینه شده است یا نه ؟» چنانچه در آب کلر وجود داشته باشد باید آنرا از بین برد ب$$دین منظ$$ور نمونه آب کلرینه را باید در شیشه های حاوی 1/0میلی لیتر محلول %10 تیوسولفات سدیم ریخت. توصیه می شود در صورت امکان از همان آب قبل از کلره کردن ن$$$$یز درشرائط یکسان و همزمان نمونه برداری نمود. شیشه های درب س$$مباده ای دهان باری$$ک ب$$رای نمون$$ه ب$$رداری آب مناسبتر است. برای استریل شیشه های حاوی تیوس$$$ولفات س$$$دیم ضرورتًا بایس$$$تی از اتوکالو استفاده کرد. روش نمونه برداری از شیر آب یا لوله پمپ نمونه برداری آب از آبهای ساکن نمونه برداری از ابهای جاری باید توجه داشت که شیشه ها بطور کامل پر از آب نشود و فضایی برای هم زدن و مخلوط کردن آب بهنگام آزمایش وجود داشته باشد. نمونه آب بالفاصله پس از نمونه برداری بایستی به آزمایشگاه ارسال شود تا مورد آزمون قرار گیرد .چنانچه بهر علت امکان آزمون فوری آب میسرنباشد بایستی شیشه های حاوی نمونه را در یخچال بادمای 4درجه سانتی گراد قرار داد. معموًال فاصله زمانی نمونه بردای تا آزمون از 6ساعت نبایستی بیشتر شود. اگر آزمون شیمیایی نیز مورد نظر است حداقل 2لیتر نمونه مورد نیاز است. در صورتیکه اندازه گیری میزان رادیو اکتیویته نیز مد نظر است الزامًا بایستی از ظروف پلی اتیلن جهت نمونه برداری استفاده شود. در نمونه برداری از منابعی که دارای گازهای معدنی باشند بایستی ظروف را از نمونه آب پر کرد بطوریکه به هیچ وجه هوای آزاد در باالی ظرف وجود نداشته باشد. اگر نمونه اب به منظور اندازه گیری نیترات و نیتریت برداشت می شود می بایست بازای هر لیتر آب 1م ل اسید سولفوریک غلیظ به نمونه اضافه شود. مقدار نمونه مقادیر الزم برای نمونه برداری از نظر آزمایش های فیزیکی و شیمیایی انواع کنسرو قوطی از نظر آزمایش های شیمیای و میکروبی باین ترتیب برای نمونه برداری جدا می گردند. جهت نمونه برداری و آزمایش از کره و پنیرهای وارداتی و غیر وارداتی به صورت فله و یا بسته بندی شده بشرح ذیل اقدام می گردد. نمونه هایی که به صورت بسته بندی می باشند: الف) بسته هایی بزرگ مانند حلب روغن ،کره ،خیار شور ،شیرو مشابه آن ب) بسته هایی کوچک مانند بسته هایی چای انواع شیر خشک ها و مشابه آنان نمونه های انتخاب شده باید کامًال بسته بوده و قبًال باز نشده باشد. جدول شماره :1 نمونه برداری از بهرهائیکه وزن هر بسته 100گرم تا 1000گرم می باشد. جدول شماره:2 نمونه برداری از بهرهائیکه وزن هر بسته از 5کیلوگرم تا 25کیلوگرم می باشد. جدول شماره:3 نمونه برداری روغن جدول شماره :4 نمونه برداری شکر جدول شماره :5 نمونه بردای چای جدول شماره :6 نمونه برداری از برنج و غالت و حبوبات لیست حداقل مقدار نمونه جهت کنترل کیفی(شیمیایی و میکروبی ) از مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی

51,000 تومان